Şimdi Ara

Ayna Kaç Hertz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarıyla Bazı televizyonlarda ve manitörlerde 50hz , 60 hz gibi ibareler görünüyor.Bu da o aletin ekranının saniyede 50 hz ise 50 kere , 60hz ise 60 kere , 100 hz ise 100 kere görüntü değiştirdiğini gösteriyormuş.

Ayna kaç hz'dir ? Ayna ışık hızında olduğuna göre ışık hızında giden bir görüntü saniyede kaç kere değişir ?
    Saygılar ...

• 10 üzeri 15 Hertz felan olmalı...
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Elektromanyetik_tayf
    Çünkü görünür ışığın frekansı bu civarlarda...
  • Teşekkürler

NUV 3 PHz - 300 THz 100 nm - 1 μm 12.4 eV - 1.24 eV Yakın morötesi
    Görünür ışık aralığı*

thz ve phz yi hiç duymadım .Ama tabloya göre tahminlerimde Ghz den Sonra Thz yani tera hertz , Thz den sonra ise Phz yani pika hertz ??? miş.

Aklıma sığacak rakamlar değil 3 Phz Sanırım 3,000,000,000,000,000,000 Hertz . Bi sayıyım bakiyim : 18 sıfır var .10üzeri 15 hertz değil

Teşekkürler

• Evet petahertz demek istemişim Bu arada o eğlencelikte baya eğlenceliymiş.

Teşekkürler Sağolun
  • Oyuncak süpermiş hocam
  • tvlerdeki 50 hz elektrik frekansıdır yani 220 volt 50 hzdir

tvlerin görüntü frekansı 24 hzdir saniyede 24 kare vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: power.renk

tvlerdeki 50 hz elektrik frekansıdır yani 220 volt 50 hzdir

Benim monitör 60 Hz ,Giriş frekansı değil. Hatta proteusta 60 hz ile led yaktım onu gösterdi

• Göz en fazla 23Hz civarı görüntüleri seçebilir.23Hz üzerindeki hareketler göze sürekliymiş gibi gelir.
    Bu yüzden filmler, hareketli görüntüler 23Hz üzerinde olan 24,25, 29.97 kare/saniye sıklığında olur.
    Monitör de bu görüntüleri örnekleyerek gösterdiği için Nyquist teoremine göre(en az 2 katı) , monitörler 50-60Hz olarak standarttır.

Yani şebekeyle alakası yok.60Hz'lik proteusu da göremeyiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Yani şebekeyle alakası yok.60Hz'lik proteusu da göremeyiz.

Evet Ben 2 hz gibi görüyorum. saniyede 2 kere görüyorum 60 hz yi .
  • günümüzde 100hz 200hz ve hatta 400hz görüntü verebilen tvler mevcut. gerekçesi de daha canlı ve 3d görüntü gereksinimidir.. 3d teknolojisinde bir kare görüntü için 2 kere tazeleme gerekmektedir (biri sağ göz diğeri sol göz için)
  • günümüzde 100hz 200hz ve hatta 400hz görüntü verebilen tvler mevcut. gerekçesi de daha canlı ve 3d görüntü gereksinimidir.. 3d teknolojisinde bir kare görüntü için 2 kere tazeleme gerekmektedir (biri sağ göz diğeri sol göz için)
  • quote:

Orijinalden alıntı: necoinside

günümüzde 100hz 200hz ve hatta 400hz görüntü verebilen tvler mevcut. gerekçesi de daha canlı ve 3d görüntü gereksinimidir.. 3d teknolojisinde bir kare görüntü için 2 kere tazeleme gerekmektedir (biri sağ göz diğeri sol göz için)

Evet ilk gördüğüm 100 Hz tvnin içine düşecektim Öyle bi canlılık yok
  • 220 Voltu yarım dalga doğrultup akkor filamanlı ampülü besleyip seyrederek görüntüdeki frekans kavramını çok iyi anlamak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

220 Voltu yarım dalga doğrultup akkor filamanlı ampülü besleyip seyrederek görüntüdeki frekans kavramını çok iyi anlamak mümkün.

Açarmısınız biraz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

220 Voltu yarım dalga doğrultup akkor filamanlı ampülü besleyip seyrederek görüntüdeki frekans kavramını çok iyi anlamak mümkün.

Açarmısınız biraz?

Anlatamam denemen lazım.

• floresanı biraz düşük özellikli kamera ile izlemek de olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: power.renk

tvlerdeki 50 hz elektrik frekansıdır yani 220 volt 50 hzdir

-".....tvlerdeki 50 hz elektrik frekansıdır yani 220 volt 50 hzdir..."

Peki, bu durumda 100Hz (yada daha üstü) televizyonlarda elektrik 220 volt 100 Hz. midir?
  • besleme gerilimi 220v her zaman 50hz dir bu üretici şebeke ile alakalı. tvdeki görüntünün frekansı ile besleme gerilimi frekansının alakası yok, zaten tv içinde gerilim DC ye çevriliyor ki DC kaynakta frekans söz konusu değil.. tv ne kadar hızlı ise o kadar çok sayıda bir ekran dolusu görüntü üretir.. bu saniyedeki üretilen görüntü sayısı da görüntünün frekansıdır.. elektrikte ise sinyalin kaç defa tekrarlandığına frekans diyebiliriz..
  • Sorulan soruyu anladığımdan emin olmamakla beraber, bildiğimiz aluminyum sırlı cam aynadan yansıyan elektromanyetik dalga genliğinin ne hızla değiştiğinden bahsediyor isek, mümkün olan en yüksek hız ile değişim gösterir. Bir başka deyişle, evrende fiziksel olarak var olabilecek en yüksek frekans olan Planck frekansı (2*pi*wp = 11.65487 × 10^43 Hz) ile.

http://en.wikipedia.org/wiki/Planck_angular_frequency

Yukarıda 400-700 THz olarak bahsedilen görünür ışığın periyot frekansıdır, yani dalganın bir maksimum genlikten diğer bir maksimum genliğe ulaşması için geçen süreye karşılık gelen frekans. Bu iki maksimum değer arasındaki "uzun" sürede, daha sayısız ara değer alacaktır dalga.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.