Şimdi Ara

@@@@Ayırma yöntemleri aklıma takılanlar@@@@

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mazot-su ve benzin su nasıl ayrılıyor beyler bunlar homojen mi heterojen mi birde?

• zeytinyagi-su gibi heterojen ayirma hunisiyle ayrilir ben de sunu merak ediyorum: heterojen sivi sivi karisimlarda ayrimsal damitma kesin yapilamaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heterojenler ayirma hunisi kullanilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

mazot-su ve benzin su nasıl ayrılıyor beyler bunlar homojen mi heterojen mi birde?

Sanıyorsam bu Ayrımsal Damıtma yöntemiyle ayrılıyordu.

Kaynama noktalarından yararlanılıyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kardeskromatit

zeytinyagi-su gibi heterojen ayirma hunisiyle ayrilir ben de sunu merak ediyorum: heterojen sivi sivi karisimlarda ayrimsal damitma kesin yapilamaz mi?

Ayrımsal damıtma Katı katı değil miydi?Brilerini şuna açıklık getirsin yaw
  • quote:

quote:

zeytinyagi-su gibi heterojen ayirma hunisiyle ayrilir ben de sunu merak ediyorum: heterojen sivi sivi karisimlarda ayrimsal damitma kesin yapilamaz mi?

Ayrımsal damıtma Katı katı değil miydi?Brilerini şuna açıklık getirsin yaw

ayrımsal damıtma mesela ham petrol sıvı sıvı yani etil alkol su bir de basit damıtma var katı sıvı homojen.
  • Ayrımsal damıtma sıvı-sıvı homojen karışan kaynama noktaları farklı olan karışımlarda uygulanır. Mesela, alkol-su, petrol gibi.

Damıtma katı sıvılarda uygulanır buharlaştırmaya benzer. Tuz-Su

Kristalleştirme katı sıvıda uygulanır. Çözünürlüğün sıcaklıkla değişimiyle. Tuz-Su

Ayrımsal Kristallendirme katı-katı da uygulanır. O da çözünürlüğün sıcaklıkla değişimiyle uygulanır. İki farklı tuz örneği verilebilir buna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 30 Mart 2012; 10:02:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler.Şimdi bu mazot-su heterojen , benzin-su homojen mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Ayrımsal damıtma sıvı-sıvı homojen karışan kaynama noktaları farklı olan karışımlarda uygulanır. Mesela benzin-su, alkol-su, petrol gibi.

Kristalleştirme katı sıvıda uygulanır. Çözünürlüğün sıcaklıkla değişimiyle. Tuz-Su

Ayrımsal Kristallendirme katı-katı da uygulanır. O da çözünürlüğün sıcaklıkla değişimiyle uygulanır. İki farklı tuz örneği verilebilir buna.

benzin-su homojen demissin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Teşekkürler.Şimdi bu mazot-su heterojen , benzin-su homojen mi?

ikiside heterojen
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Ayrımsal damıtma sıvı-sıvı homojen karışan kaynama noktaları farklı olan karışımlarda uygulanır. Mesela benzin-su, alkol-su, petrol gibi.

benzin-su homojen demissin?

Tamam doğru su-benzin heterojen yanlış yazmışım ayırma hunisiyle ayrılır o zaman.

• kristallendirme ile ayrımsal kristallendirme arasındaki fark ne arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.