Şimdi Ara

Türev Artanlık azalanlık (kafama takılan bir şey) help pls

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • türevde Artanlık ya da Azalanlik durumlarinda turevin 0 dan küçük ya da büyük durumuna göre degerlendiriyoruz bir de delta ya bakıyoruz bu deltaya bakma durumu ile türevi 0dan büyük ya da küçük alma durumu aynı kapıya mı çıkıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hı? Sorunu anlamadım

• Deltaya sürekli artanlığı veya sürekli azalanlığı kontrol etmek için bakıyoruz.

• Hocam benim de tam o noktada bir sorum var.Mesela bir fonksiyon sürekli azalansa bu fonksiyonun türev denkleminin deltasına mı bakıyoruz,direkt denklemi <0 diyerek mi çözüyoruz?

Bir de eğer deltaya bakıyorsak küçük eşit sıfır mı diyoruz yoksa küçük sıfır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8D41D544E

Hocam benim de tam o noktada bir sorum var.Mesela bir fonksiyon sürekli azalansa bu fonksiyonun türev denkleminin deltasına mı bakıyoruz,direkt denklemi <0 diyerek mi çözüyoruz?

Bir de eğer deltaya bakıyorsak küçük eşit sıfır mı diyoruz yoksa küçük sıfır mı?
    Türev denkleminin deltasına bakıyoruz. Çift katlı kök de olsa artanlığı veya azalanlığı bozmayacağından küçük eşit 0 yapıyoruz hocam.

• hocam küçük yapıyoruz da küçük eşit kısmını neden yapıyoruz x eksenine fonskiyon teğet durumu fonksiyonun işaretini degistirmedigi icin mi küçük esit alıyoruz ben öyle düşündüm ama tam mantığı nedir acaba bilginiz varsa yazabilir misiniz size zahmet

• hermeno34 kullanıcısına yanıt
    Türevinin işaretini değiştirmediğinden hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak 3. dereceden bi fonkisyonu alıyorsun daima artanlık azalanlık için türevini alıyorsun 2.dereceden denklem çıkıyor demi o denklemin kökleride yani 1.türevin 0 olduğu noktalar arttığı veya azaldığı noktalar değilmi .Eğer daima artansa veya azalansa kök olmamalı yani deltası 0 dan küçük olmalı. küçük eşittir dediği yerde 1. türevin deltası 0 a eşitse orda çift katlı kök olur yani 1.türevin grafiğinde x eksenine teğet olur orda artanlık veya azalanlık olmaz ondan önce fonkisyon artıyorsa artmaya devam eder azalıyorsa azalmaya devam eder o yüzden daima artanlığı veya azalanlığı bozamaz o yüzden küçük eşittiri de almalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kleopatra312 -- 3 Mart 2020; 20:39:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.