Şimdi Ara

ayın 15 inde alınacak bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu şekilde bir liste çıkarttım lütfen birkaç saniye ayırıp bir yorum yazın

anakart:GİGABYTE GA965P-DQ6 457 YTL
    işlemci:INTEL CORE 2 DUO E6600 600 YTL
    ram: VERITECH 1GBDDR800 158 YTL
    ekran kartı:Sapphire X1900GT 256 mb ekran kartı 374YTL
    hard disk: Samsung HDD-SAMSUNG 300 GB, SERIAL ATA II 166yTL
    monitör:17'' PHİLİPS 107E4 73 YTL
    klavye/mouse:standart microsoft klavye /mouse 12ytl
    KASA:Frisby EM08A-2BK 40 ytl
    Power supply:FSP&ELANVITAL FSP-550W POWERSUPPLY 170 ytl

2050 YTL + yüzde 18 kdv =2413 ytl

kasanın orjinal psusunu değil de FSP nin ödüllü 550 W psu sunu kullanacağım ram lerin markası biraz dandik gibi ama fiyatı çok uygundu lcd monitör almayı düşünmüyorum anakart ta pc net dergisinde (biraz reklam oldu gibi ya neese :D ) en başarılı overclock performansı veren anakart ünvanına sahip onun dışında farklı donanım sitelerinden birçok ödülü var ekran kartı konusunda kararsızım daha iyi bişey alacak param yok ama eşdeğeri bir kart ta piyasada yok sadece 256 değil de 512 mb olsaydı daha iyi olurdu diyorum ram ve ekran kartı hakkında yorumlarınızı bekliyorum yoksa biraz daha paraya kıyıp kingston hyperx veya corsair XMS dominator falan mı alsam ...

bu sistemi ilk önce stok fanla 2.8 ghz dolaylarında kullanmayı düşünüyorum sonradan su soğutma veya zalman cnps7000 led gibi bir sistemle değiştirim 3.6 ghz dolaylarında kullanacağım yorumlarınızı bekliyorum

• lcd monitör neden almadığını bilemiyorum ama , ram kesinlikle kötü bunun yerine kingston yada twinmos tercih etmelisin, ekran kartı olarakda 7900gs de tercih edebilirsin.

fan olarak 35 dolara arctic cooler freeze 7 alabilirsin düşük fiyata çok iyi performansı var.

kasa ciddi anlamda kötü ucuz kasaları kullanmaktan kaçının bence, aopenın ucuz kasalarından birini alıp fsp 550 watt takabilirsin.

yazdığım tüm öneriler rakamı arttırı tabi o nedenle karar senin.
  • 7900 gs nin performansı x1900 gt den daha iyidir değil mi ? kasa konusunda ise sadece anakartı içine koyacağımız bir kutu olarak görüyorum kasayı psu sunu ayrı aldıktan sonra beni alakadar etmez kasanın tipi ama ram ler konusunda haklısınız bu ramler dandiklikte sınır tanımıyorlar gibi gözüküyor bir süre sonra update edilmiş listeyi size sunarım
  • lcd monitör almamamın sebebi duyduğum dedikodular duyduğuma göre lcd monitörler sabit çözünürlükte çalışıyormuş ve de bu sabit çözünürlük taş çatlasa 1280x1024 falan oluomuş ama crt lerde istersek 1600 x 960 falan bile yapabiliyoruz lcd almamamın sebebi o bu arada dediğiniz gibi 7900 gs almaya karar verdim çoğu testte 1900gt den daha başarılı gözüküyor fiyat farkı ise 50 ytl civarında almışken iyisi olsun değil mi ? son çıkan sonuç anakart:

GİGABYTE GA965P-DQ6 457 YTL
    ram: VERITECH 1GBDDR800 158 YTL
    ekran kartı:PALIT 512MB GeForce 7900 GS Ekran Kartı 425

2101 YTL

• ram leri de değiştirdim eğer lcd ekran almaya kalkarsam 3000 ytl civarı bir hesap çıkar ortaya ve bu çok pahalı olur şu an son liste:

anakart:GİGABYTE GA965P-DQ6 457 YTL
    ram: CORSAIR XMS2 2GB (2 x 1GB) DDR2 DDR2 800 594 YTL
    ekran kartı:PALIT 512MB GeForce 7900 GS Ekran Kartı 425

2537 YTL

ram leri biraz abarttım gibi ama almışken iyisi olsun sonradan sorun çıkartmasından iyidir
  • ramleri upgrade et dedik sen 400 lira ekstra çıkarmışsın kendin lcd monitörler hakkındaki bilgin tamamiyle yanlış . bu satten sonra crt monitöre para verme , 1gb ram al yanına orta halli bi lcd al artan parayla, daha sonra bi ram alırısın yine 2gb olur .

ayrıca kasa+ps için 210 lira vereceğine aopen h600 b28 kasa alsan hem doğru düzgün bi kasan olur hemde 50ytl tasarruf etmiş olursun, ben imzamdaki sistemi bu kasa ile kullanıyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_ -- 9 Ocak 2007; 23:58:53 >

Orjinalden alıntı: sokrates94

7900 gs nin performansı x1900 gt den daha iyidir değil mi ? kasa konusunda ise sadece anakartı içine koyacağımız bir kutu olarak görüyorum kasayı psu sunu ayrı aldıktan sonra beni alakadar etmez kasanın tipi ama ram ler konusunda haklısınız bu ramler dandiklikte sınır tanımıyorlar gibi gözüküyor bir süre sonra update edilmiş listeyi size sunarım

Aşağıdaki linkte x1950Pro - x1900gt ve 7900gs nin ayrıntılı bi karşılaştırması yapılmış faydalı olur seçiminiz açısından, ancak kartlar birbirine yakın performans gösteren kartlar ve seçim yaparkende piyasa satış fiyatları bence daha önemli bi etken olur.
    Karşılaştırma için tıkla

Ayrıca kasa için düşüncelerinizde çok yanlış maalesef, kasa fiziksel açıdan hassas ve maddi değerleri oldukça yüksek bileşenleri muhafaza eden bi donanım, dolayısıyla asıl kasa konusunda biraz paraya kıymanızı, donanımlarınız için en uygun kasayı araştırıp satın almanızı öneririm size, benden söylemesi, Kolay gelsin...

• kasalar hakkında fazla bir bilgim yok ne ne yazık ki bu sğsteme uygun bir kasa söylerseniz memnun olurum beni genel düşüncem kasa ile birlikte gelen psu nun pek iyi olmadığı ayrı psu yu tercih ederim lcd almayı düşünebilirim ama en ucuz lcd ile sistem 2800 ytl civarında oluyor ama ram leri biraz dusurup fiyatı da 2000 ytl nin altına indirsem mükemmel olur ama almışken 800 mhz ddr olsun diyorum 667 olmasın ama arkadaşın dediği kafama yattı 1 gb ram alıp sonradan 2 gb yapabilirim corsair XMS 1 gb ddr800 kaç paradır acaba neyse şu an işyerindeyim eve gidince sakin kafayla ayrıntılı araştırırım sağlıcakla kalın
    Kasa sadece gorunus amaçlı degıldır.Sogutması da onemlıdır.İçinin ferah olması onemlıdır.İlerde bir 8800gtx almıcan ne malum:P:D
  • ARKADAŞIM BÖLE GÜZEL Bİ SİSTEM YAPMIŞSIM AMA CRT MONİTÖR NEDİR YAW LCD MONİTÖRLERDE ÇÖZÜNÜRLÜK PROBLEMİ YOK BENİM ARKADAŞ DAHA YENİ WİDE SCREEN ALDI MUHTEŞEM Bİ MONİTÖR, CRT MONİTÖRLE BU SİSTEME YAZIK EDERSİN,,,, BU SENİN YAPTIĞIN 70 000 EURO VERİP BMW ALIP SONRADA ONA GİDİP ÇİN MALI LASTİK TAKMAK GİBİ BİŞEY
  • benim 8800 gtx alacağım zaman zaten 8800 gtx şimdinin x550 si gibi olur :D ama dediginiz gibi kasayı kaliteli alacagim ram leri de daha ucuzumsu bişey bulabilirsem kingston veya twinmos falan ayarların dediğim gibi şu an işyerindeyim ve ayrıntılı araştırma yapamıyorum bu bilgisayar celeron 228mhz 16 mb sdram li laptop :D bu nedenle bu mesajları yazmam bile çok vakit alıyor hele bir eve gideyim
  • kingston hyper x almayı düşündüm baktım corsair dan yaklaşık 32 ytl daha ucuza geliyor ama bellek zamanlamaları CL5 (5-5-5-15) DIMM diyor corsairinki ise 4-4-4-12 corsairinki daha iyidir değil mi bir de belirteyim corsair 594,37 YTL kingston ise 561,90 YTL bilmiyorum aradaki farkı karşılar mı performansı bir de son bir soru corsair in XMS serisi en extreme ramlerini temsil ediyor kingston un ise hyperx serisi extreme oluyor twinmos ta böyle bir extreme seri varmıdır varsa adı nedir ?? son ötesi bir soru daha 2 gb bellek ile 1 gb bellek arasında dişe dokunur bir fark varmıdır veya overclock performansını etkiler mi ??
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.