Şimdi Ara

Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah... (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
3
Favori
32.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İlk cevap verdiğin mesajıma bak. Satasmaya yer mi arıyorsunuz anlam veremiyorum!

Ne yazmışım; "bazı bölümleri"

Sıra onun değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 12 Temmuz 2020; 13:17:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C310C162A

bu mantıklı mı sizce?

ingilizi fransızı yunanı ülkenizden çıkarmışsınız.

481 yıldır zaten cami olan bir yeri tutup müzeye çevirmek, üstelik ingiliz işgali sırasında ingilizler çevirmemişken.

bu olay cidden kafamı karıştırdı.

Alıntıları Göster

ankara neden başkent

her köy de hoca bile okuma yazma öğretebilirken neden.....

gibi sorular soruldukça

"almanya japonya 40 yıl sonra yerler bir olmuşluktan çıkıp bizi geçti" kelimesininde cevabı bulunmuş olur.

mehmet akif in dediği gibi KORKMA

sorular soruldukça birileri aşşağılar .

• vollkan59 kullanıcısına yanıt

İyi bazı bölümleri dişında dizinin boş olduğunu söylemene sevindim.

• miskin_yek kullanıcısına yanıt

Ben boş demedim, keyifli diyebiliriz sadece.

Diğer abuk subuk dizilerin yanında Oscar ödülü dahi alabilir.Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah... 

• şükür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yanlış anlama yapılmasına karşıda değilim ama nasıl sen fatih sultan mehmete 1000 yıllık kiliseyi neden camii yaptın diye sormuyorsan, buradada yeni bir devlet kuruldu osmanlı devam etmedi yani kendince fikirleri siyasi düşünceleri dış ve iç politakaları vardı... İstanbul alındığında neden camii yapılması istendiyse , yeni bir devlet olan türkiye kurulurken'de öyle müze olması istendi kurcalamaya gerek yok. Zaman değişti şartlarda değişti tekrar camii oldu doğru mu yanlış mı orasını zaman gösterir.

• miskin_yek kullanıcısına yanıt

İşte yorum budur Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah... 

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BDFFB04D

ankara neden başkent

her köy de hoca bile okuma yazma öğretebilirken neden.....

gibi sorular soruldukça

"almanya japonya 40 yıl sonra yerler bir olmuşluktan çıkıp bizi geçti" kelimesininde cevabı bulunmuş olur.

mehmet akif in dediği gibi KORKMA

sorular soruldukça birileri aşşağılar .

Alıntıları Göster

Almanların ve Japonların bizi geçen kısmı zaten bilim, teknoloji ve eğitim kısmıydı.

Tabii siz Japonların 1940’larda transistörlü radyoyu nasıl bulduğunu, Osaka üniversitesinin buna etkisini,Mitsubishi’nin veya Daimler’in kuruluş tarihlerinin 1800’ler olduğunu öğrenirseniz biraz daha iyi anlayabilirsiniz teknik, teknolojik ve eğitim altyapısını 1800’lerde kurmanın veya endüstri devrimini ıskalamamanın önemini veya matbaanın eğitim ve teknolojide kullanımının önemini.

Kolay gelsin.

• Siyasi bir hamle barındırmiyor yani bütün bunlar öylemi ? Acaba her konuda bariz üstünlük sağlamis olsak bütün kozlar bizde olsa Atatürk yine de müze yaparmiydi ? Cami olarak kalınca ilimsizlik mi oluyor yani ? Kardesim sozcuyede pek güvenmem iki tarafında fanatikleri illaki yanlı haber yapar.

• Ben koru körüne savunmuyorum fikrim bu benim mantıklı açıklama bu çünkü. Ha şuan cami olmasi benim hoşuma gitti Onuda soyleyeyim.

• Ayasofya'yi müze olarak görmek isteyenler, şurada bulabilir!!!

Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah...

ÇOK ACI ÇEKİYORUM"

Reuters'ın aktardığına göre Papa, Ayasofya kararına ilişkin "derin acı duyduğunu" söyledi. St. Peter Meydanı'nda Pazar ayininde bir konuşma yapan Papa, "Düşüncelerim İstanbul'a gidiyor. Ayasofya'yı düşünüyorum ve çok acı çekiyorum" ifadelerini kullandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 12 Temmuz 2020; 14:19:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Almanların ve Japonların bizi geçen kısmı zaten bilim, teknoloji ve eğitim kısmıydı.

Tabii siz Japonların 1940’larda transistörlü radyoyu nasıl bulduğunu, Osaka üniversitesinin buna etkisini,Mitsubishi’nin veya Daimler’in kuruluş tarihlerinin 1800’ler olduğunu öğrenirseniz biraz daha iyi anlayabilirsiniz teknik, teknolojik ve eğitim altyapısını 1800’lerde kurmanın veya endüstri devrimini ıskalamamanın önemini veya matbaanın eğitim ve teknolojide kullanımının önemini.

Kolay gelsin.

Alıntıları Göster

çok doğru yazmışsın

sonucu değil nedenleri yazsan daha güzel olurdu.

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt

Yanlız bu içerik sadece sözcüde değil başka sitelerde de mevcut.Atatürk'ün amacı her iki dine mensup insanların gelip tarihi bu yeri görmesi değerlerin korunması mevcut halinde de ibadet yapılıyormuş zaten.

• Aslında direkt nedenleri yazdım

1800’lü yıllarda ve hatta öncesinde teknik ve teknolojik altyapının kurulması

Eğitim altyapısının kurulması, matbaa ile eğitimin yaygınlaşması, Newton, Euler, Curie gibi biliminsanlarının defterlerinin gençlere yaygın ulaşabilmesi. Örnekse dinamo teknik planlarının yaygın kullanılabilmesi.

Güçlü üniversiteler-ilk akla gelenler Cambridge (Newton dolayısıyla aklıma geldi) Osaka, Paris

Daha 1800’lü yıllarda Mitsubishi, Siemens, Ford, Daimler üretim tesislerinin kurulması

Daha 1800’lü yıllarda bir değil iki endüstri devriminin ıskalanmaması. İkinci endüstri devrimi ağır sanayi, mesela lokomotif veya ağır motorlarla ilgili kabul edilebilir.

Biz treni Osmanlı ile ağır kaçırdık. Cumhuriyetle de trenin peşinden gitmeye çalıştık. Suçlamak manalı mı

Osmanlıyı? Osmanlı bu idi. Başka bir şeydi.

Bence değil

Ama zaten savaştaki yıkım onların teknolojik ya da eğitim birikimlerini yıkamadı ki

Örneğin Japonlar para bile istemedi Amerika’dan. Sadece kotaların kalkmasını istedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 12 Temmuz 2020; 14:29:21 >

• s_mavus S kullanıcısına yanıt

Bende tam olarak aynı şeyi söylüyorum ülke siyasi olarak ekonomik olarak itibar olarak diz çöktürülmus durumda.Bir tweetle doların geldiği durum malum.Bu diz çokusten ayaga kalkması icın yapılmıs bir hamle olabilir.Yoksa Fatihin mirasına saygı olarak yapılmış olsa daha önceleri ekonomi iyiyken gidin Sultanahmed kılın denmezdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanhalim -- 12 Temmuz 2020; 15:9:11 >
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt

ılımden geri kalma diye birşey yok amacıda o değildi zaten, Mustafa Kemal farklı düşüen biriydi, Cumhuriyeti kuruyor çocuklara bayram olarak hediye ediyor, üstelik türk ve müslüman değil tüm dünya çocuklarına sunuyor. Biraz dün yayla entegre ve herkesi insan olarak gören her yapıya,kültüre,inanca saygılı bir rota belirliyor.

Ayasofya nasıl bakarsan bak ortak bir miras geçtim islam ve hristiyan aleminin ortak paydasını , hristiyanlar arasında 2 farklı ınanışı bile birleştirici bir ortak yapı. O dönemde dünyaya ben herkese herşeye saygılıyım ne islam için sizin geçmişinizi yok sayarım nede sizin için islamın geçmişini yok sayarım diyerek mantıklı bir ortak kültür değeri oluşturmuş.

Bu bir köprüydü dinler arası kullanamadık orası ayrı, ortak değer oluşturup kullanmak zorunda mıyız oda tartışılır tabi .. Ama bir söz vardır ya hayallerime, düşüncelerim yetmiyor. Mustafa Kemal çağının hatta bu devrin bile anlayamadığı anlayamayacağı bir hayalin peşinde koştu zordu başarması, bu kadar olabildi yapacak birşey yok.

• her konuya yazıyorum:
    arap aşıklarına not: ayasofya olayını bütün dünya ile birlikte vatandaş da takip ediyor. yani, bir süre sonra çark etmek yok. ayasofya madem cami olsun dediniz, sonuna kadar aynı şeyi söyleyeceksiniz. akp'nin meşhur "kandırıldık" vb. söylemlerle bu karardan dönmeyeceğini iddia ediyorsunuz. takipte kalıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

her konuya yazıyorum:
    arap aşıklarına not: ayasofya olayını bütün dünya ile birlikte vatandaş da takip ediyor. yani, bir süre sonra çark etmek yok. ayasofya madem cami olsun dediniz, sonuna kadar aynı şeyi söyleyeceksiniz. akp'nin meşhur "kandırıldık" vb. söylemlerle bu karardan dönmeyeceğini iddia ediyorsunuz. takipte kalıyoruz.

İslâm dinini " Arap aşıkları" sananlar daha çok bekler, Ayasofya'nın akıbetini!

Ayasofya, bu vatanda bayrağımız dalgalandikca, kıyamete kadar Camii kalacaktır, Allah'ın izniyle.

• Ayasofya'nın yeniden camiye çevrilip aslına rücu ettirilmesi değil, neden müzeye çevrildiği sorgulanması gerekir artık!

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.