Arkadaşlar merhaba, çok uzun zamandır kendime düzgün bir ayakkabı bulamıyorum hatta oldum olası diyebilirim. Ne zaman ayakkabı önerisi diye aratsam videolara baksam şu saçma sapan "air max jordan bilmemne" modellerine denk gelmekten bıktım usandım. Benim ayakkabı konusunda 3 problemim var 1.si ne kadar kumaş tarzda güya hava alabilen ayakkabı giyersem giyeyim ayaklarım terden kurtulamıyor. Son 2-3 senedir Lumberjack giyiyorum onun öncesinde 2-3 sene kadar salomon kullanmıştım. Hepsi benzer tarzlarda hava alabilir şeklinde satılan ayakkabılardı ancak benim ayaklarım feci şekilde yanıyor ayakkabıyı giydiğimde. Hatta öyle bir dereceki -6 -7 gibi havalarda da karın üzerinde bu ayakkabılarla gezdiğimi ve yine ayağımın terlediğini bilirim. Hele ki şu memory foam dedikleri tabanlar çıktığından beri kafayı yiyeceğim. Evet arkadaşım ayak tabanına tam oturuyor ama o ayak tabanın zerre nefes almıyor. Bir ben miyim arkadaş bu kadar ayağı terleyen yapmayın yani. 2.si ise aşırı zor bir ayakkabı beğenme filtrem var. Öyle ki; devasa bir flo'ya girip 45 sn içinde "olmaz - olmaz - olmaz" diye gezip hiçbir ayakkabıyı beğenmeden çıktığımı hatta hiçbirinin ilgimi bile çekmediğini söyleyebilirim. Bunlara FLO'da satılan tüm aklınıza gelebilecek markalar dahil. Hafif agresif ama oturaklı modelleri seviyorum. Genelde tercihim ayakkabının hiçbir yerinde beyaz olmaması (şu altını coverse gibi beyazla geçiyorlar ya pek sevmiyorum onu, ha üst tarafı istediğim gibi olursa yine görmezden gelebilirim çok problem de değil) 3.sü giydiğim ayakkabılar her türlü ayağımı yaktığı için ben bu ayakkabıyı aldığımda her mevsim giyiyorum. Buna ufak bir de su geçirmezlik koysalar. Yani sağanakta su geçirmesin demiyorum ama şehir içi ufak tefek 1-2 cm lik birikintiler de su almasa içine kafi bana. Aşağıda fotoğrafını koyduğum model maalesef nemli yüzeye bastığımda bile nasıl oluyorsa su alıyordu, muhtemelen daha ilk kullandığım haftadan itibaren ayakkabı parçalanmaya başladı o yüzden oldu. Son giydiğim ve aslında duruşu kadar sağlam olmayıp şu an neredeyse 3-4 yerinden parçalanmaya başlamış Lumberjack Dare: ![]() Ayakkabıyı yine saniye hesabı flo gezintilerimden birinde görüp beğenmiş başka bir yerden daha da ucuza denk getirebilmiştim, yine benzer fiyatlara olsa sırf tipi için alabilirim ama maalesef 450 tl olmuş an itibariyle net şekilde diyebilirim ki bu ayakkabı bu fiyat etmez. Aşırı zor ayakkabı seçen (aslında bakın sadece ayakkabı değil, kot pantolon, tshirt, don, hatta çorap alırken bile çok zorlanıyorum yani bu piyasa bana ürün üretemiyor net şekilde) hem de ayakları cayır cayır yanan bir arkadaşınız olarak maalesef ayakkabı seçim konusunda kafayı yemek üzereyim. Normalde 300-400 e maksimum bişi alıp geçeyim ki nasılsa o da terletecek zamanında salomonlara gömdük parayı değişen bişi olmadı diyerekten yola çıktım. Lanet olsun dedim 1000 liraya kadar çıkardım ancak yine hem tarz hemde hava alma olarak bir ayakkabı bulamadım. Decathlon'da gezerken Merrell'dan Maipo diye bir modele denk geldim 950 lira etiketiyle. Ayakkabı fileli falan aslında baya sağlam duruyor, her tarafında, tabanında bile kanallar var. Ama sorun şu ki bu kanallar su tahliyesi içinmiş. Yani su tahliyesi ne demek demekki su girecek ve çıkacak içine yani. Herkes "çok iyi aman çok hızlı kuruyor" falan demişte kardeşim bi kişide dememiş "şu kadarlık suya bastığınızda ayağınıza su gelmiyor şu seviyede başlıyor" falan demeye. Şehirdeki çöp gibi bi suya bastığımda ayağımın içine girip girmediğini nerden bileyim. Merrell Maipo modeli: ![]() Sonuç olarak benim çıkarımım çerçevesinde şöyle bir ayakkabıya ihtiyacım var: Tabanında su ayakkabısı gibi kanallar olacak, ama bu kanallar yere değil de yanlara hatta mümkünse yukarı doğru gitmeli, üst taraf sağlam denebilecek hatta mümkünse çok sık örülmüş kolay parçalanmayacak bir fileden oluşmalı, yine burun kısmında kauçuk eklemek her zaman hayat kurtarır. Ama pahalı ayakkabı bile baksam ne böyle bir teknoloji üretmişler ne de kimse bunu umursamış. Adamlar ayağın terleyebildiğini 2022 ye gelmemize rağmen henüz farketmemişler bence. Ben ihtiyacım olan bu ayakkabı türünü bile bilmiyorum ki. Günlük mü ? Outdoor mu ? Trekking mi? Koşu mu? Aynı tarzda giydiğim ayakkabıların hepsinin farklı türü vardı misal. Açıyorum bi siteyi 800-900 model ayakkabı bakıyorum sırf bilmediğim için. Birde zaten beğenemiyorum yani. Anlatımımı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler. Eğer aklınızda model varsa, öneri varsa paylaşmanız beni çok mutlu eder. #ayakkabı #nike #adidas #puma #lumberjack #salomon #decathlon #merrell #maipo #su ayakkabısı #ayakkabı önerisi #tavsiye #hava alabilen |
Bildirim