Şimdi Ara

ayak bileği kıkırdak zedelenmesi ameliyatı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
28
Favori
134.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aslında ben futbol için bir deneme yapmak istiyorum. (şeytan dürtüyor bir taraftan ) ama aklıma ameliyat öncesi sonrası yürüme devresi tam 3 yılımı aldı diyorum ve yok :)
    yürümek koşmak şu anda kafi...
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    ) bizimkisi sadece belki, olur mu edasında bir şey:) evet o dediğiniz benim içinde öyle ne kadar uğraştıysam açamadım, sıkıntı oluyormu diye sorarsanız sadece piskolejik olarak etkiliyor (orada oldugunu hissettiriyor) geçmiş olsun
  • Merhabalar,
    Uzun zamandır böyle bir durumla karşılaşana danışmak istiyordum tevafuk bu forumda denk geldim. 19 yaşındayım ayak bilegimde ağrı ile doktora gittim doktor yan bag doku zedelenmesi dedi. Ayni sekilde 6 hafta bileklik ve ilacla geri gönderdi.mr a ihtiyac olmadigini belirtti. Lakin ilk yazinizda belirttiginiz gibi 3 ay gecti uzerinden agrim oluyor bazen koşma merdiven cikarken agirlik verme vs durumlarda kisa surelide olsa agrim basliyor ve geciyor. Ayrıca güçsüzlük hissi ve bilegimin cevresinde kimi zaman icten yanma kimi zaman buz gibi bir his oluyor. Siz de bu durumlari yasamismiydiniz? Doktor uzun surebilir dedi fakat ben mr cektirme taraftariyim bilgilendirmeniz icin simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • empiss E kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar geçmiş olsun benimde bir sorunum var aylar önce agaçtan düşmüştüm şimdi agrı başladı ayak topugumda .doktor emar incelemesinde kıkırdak zedelenmesi olmuş ödem var dedi ve alçıya aldı ayagımı ve bir ay kullanma ayagını dedi sonrasında bir düzelme olmazsa amliyata bakarsın dedi bende kara kara düşünmekteyim .bakalım hayırlısı @empiss @empiss
  • ntmc N kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun kardeşim. şimdiden birşey demek zor, sen bence başka bir dr git yada tekrar aynı dr na danış. umarım korktuğun kadar kötü değildir..geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan168127

arkadaşlar geçmiş olsun benimde bir sorunum var aylar önce agaçtan düşmüştüm şimdi agrı başladı ayak topugumda .doktor emar incelemesinde kıkırdak zedelenmesi olmuş ödem var dedi ve alçıya aldı ayagımı ve bir ay kullanma ayagını dedi sonrasında bir düzelme olmazsa amliyata bakarsın dedi bende kara kara düşünmekteyim .bakalım hayırlısı @empiss @empiss

çok geçmiş olsun kaan. geçmediyse ve ameliyat kararı alacaksan uzun ve sıkıntılı bir dönem seni bekliyor. şayet dr un ameliyat deyipte sen ertelersen zedelenmenin büyüme olasılı ortaya çıkıyor ve büyüyor da .. benim 1 seneye yakın sürede 1 cm kadar büyüdü..çok geçmiş olsun

• Teşekkür ederim sağolun.Ve gecmis olsun. Başka bir doktora göründüm ayağımın % 90 iyilestigini fakat tedavi sürecine bagli olarak kullanmadigimdan güç kaybi olustugunu söyledi. Tekrar etmesi agri olusmasi bu yüzden çok normal dedi.Fizik terapi ile ayağını guclendirmelisin dedi bakalim rehabiliteye başlayacağım inşallah en kisa surede düzelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ntmc

Teşekkür ederim sağolun.Ve gecmis olsun. Başka bir doktora göründüm ayağımın % 90 iyilestigini fakat tedavi sürecine bagli olarak kullanmadigimdan güç kaybi olustugunu söyledi. Tekrar etmesi agri olusmasi bu yüzden çok normal dedi.Fizik terapi ile ayağını guclendirmelisin dedi bakalim rehabiliteye başlayacağım inşallah en kisa surede düzelir.
    çok belalı bir sakatlık bu. Hele ki benim gibi futbol manyağı düzenli top oynayan biri için kahredici bir olay. Benim MR'da kıkırdak ezilmesi çıkmıştı doktor bekleyelim dedi 2 ay sonra iyileşme görülmesse ameliyat. Bekliyorum öyle. Benim yürümede hiç bir sorunum yok şu an bileğimi aşağı yukarı sağ sola büktüğümde gerilme oluyor diğer bileğimi çevirdiğim kadar çeviremiyorum yani. 2 sene önce sol diz kapağımda tendon kopmuştu aynı onda hissetiğim şeyleri hissediyorum. O 1 senede düzelmişti tendon yenilendi tamamen. Şimdi bilmiyorum bileğimde devam eden ve hissettiğim bu sorun kıkırdağın ezik olmasından mı yoksa tendon kopması mı emin değilim. Belkide kıkırdak iyileşiyor tendon sorunu nedeni ile bükemiyo olabilirim. Gittiğim doktorada pek güvenemedim bir daha ki kontrol için kesinlikle farklı bir yere gidicem. Bilekte uzman bir doktor varsa tavsiye alabilirim

Şu doktorları bilen var mı ?

Opr.Dr. Gökçe Mık
    Doç.Dr. Önder Ofluoğlu
    Prof. Dr. Kamil Çağrı Köse
    Opr.Dr. Selim Muğrabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 13 Nisan 2014; 22:46:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

çok belalı bir sakatlık bu. Hele ki benim gibi futbol manyağı düzenli top oynayan biri için kahredici bir olay. Benim MR'da kıkırdak ezilmesi çıkmıştı doktor bekleyelim dedi 2 ay sonra iyileşme görülmesse ameliyat. Bekliyorum öyle. Benim yürümede hiç bir sorunum yok şu an bileğimi aşağı yukarı sağ sola büktüğümde gerilme oluyor diğer bileğimi çevirdiğim kadar çeviremiyorum yani. 2 sene önce sol diz kapağımda tendon kopmuştu aynı onda hissetiğim şeyleri hissediyorum. O 1 senede düzelmişti tendon yenilendi tamamen. Şimdi bilmiyorum bileğimde devam eden ve hissettiğim bu sorun kıkırdağın ezik olmasından mı yoksa tendon kopması mı emin değilim. Belkide kıkırdak iyileşiyor tendon sorunu nedeni ile bükemiyo olabilirim. Gittiğim doktorada pek güvenemedim bir daha ki kontrol için kesinlikle farklı bir yere gidicem. Bilekte uzman bir doktor varsa tavsiye alabilirim

Şu doktorları bilen var mı ?

Opr.Dr. Gökçe Mık
    Doç.Dr. Önder Ofluoğlu
    Prof. Dr. Kamil Çağrı Köse
    Opr.Dr. Selim Muğrabi

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu kıkırdak zedelenme olayından sonra ayağın geri eskisi gibi olmayacağı işte bazı sorunların kalıcı olduğu vs... gibi söylemleri geçen gün çok iyi bir doktora sorma fırsatım oldu. Meğersem dayımın çocukluk arkadaşı türkiye'deki en iyi ortopedi doktorlarından biriymiş. Valla bana için rahat olsun yok öyle bir şey dedi cerrahi operasyondan sonra tedavi bittiğinde eskisi gibi aktif spor hayatına geri döner eskisi gibi futbolunu oynarsın dedi. Bilginiz olsun bu tarz şeyler okursanız korkmayın yani

• quote:

Arkadaşlar bu kıkırdak zedelenme olayından sonra ayağın geri eskisi gibi olmayacağı işte bazı sorunların kalıcı olduğu vs... gibi söylemleri geçen gün çok iyi bir doktora sorma fırsatım oldu. Meğersem dayımın çocukluk arkadaşı türkiye'deki en iyi ortopedi doktorlarından biriymiş. Valla bana için rahat olsun yok öyle bir şey dedi cerrahi operasyondan sonra tedavi bittiğinde eskisi gibi aktif spor hayatına geri döner eskisi gibi futbolunu oynarsın dedi. Bilginiz olsun bu tarz şeyler okursanız korkmayın yani

inşallah dediğiniz gibi olur, ben hangi doktora sorduysam sizin söylediğiniz sözleri söylemedi, ama şu anda kendimden pay biçer sem 15 ay oldu ameliyat olalı son halim haftada 15 km koşu 20 km bisiklet 6 km yüzüyorum ama dersen ki futbolda oyna o yok işte ona ne öz güvenim var nede bileğimde o kadar güç..tabi herkezin aynı olacak değil inşallah hep beraber daha iyi ve sağlıklı olacağız...herkeze geçmiş olsun...bu arada 22.05.2014 de kontorulum var bakalım be çıkacak merak ediyorum hayırlısı inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: empiss

quote:

inşallah dediğiniz gibi olur, ben hangi doktora sorduysam sizin söylediğiniz sözleri söylemedi, ama şu anda kendimden pay biçer sem 15 ay oldu ameliyat olalı son halim haftada 15 km koşu 20 km bisiklet 6 km yüzüyorum ama dersen ki futbolda oyna o yok işte ona ne öz güvenim var nede bileğimde o kadar güç..tabi herkezin aynı olacak değil inşallah hep beraber daha iyi ve sağlıklı olacağız...herkeze geçmiş olsun...bu arada 22.05.2014 de kontorulum var bakalım be çıkacak merak ediyorum hayırlısı inşallah

Alıntıları Göster
    İnşallah çok güzel şeyler söylerler. Maşallah ne güzel.Umarım bende yürüyüp koşabilirim.Öyle özledim ki kendi başıma evimin işlerini yapıp aileme yemek pişirmeyi...hele hele yürümeyi...laf aramızda bir tek işe gitmeyi özlemedim :) herkese acil şifalar..sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: sağlıklagülümse

İnşallah çok güzel şeyler söylerler. Maşallah ne güzel.Umarım bende yürüyüp koşabilirim.Öyle özledim ki kendi başıma evimin işlerini yapıp aileme yemek pişirmeyi...hele hele yürümeyi...laf aramızda bir tek işe gitmeyi özlemedim :) herkese acil şifalar..sağlıcakla...

Alıntıları Göster
    Bugün dr'ma muayenemi oldum ve güzel havadisler vermesi beni mutlu etti.) ayak bileğine konulan yapay kıkırdak dokuyla uyum sağlamış ve olağan dışı bir şey olmadığı bilek hareketlerime devam etmemi söyledi. Sıkıntım olan çömelme esnasında sağ ayak bileğimin içeri doğru dönmesi olayını sorduğumda aşıl tendom'um sertleştiği ve birazda yaşıma bağlı olduğunu söyledi, bunun içinde farklı bir egzersiz önerdi. bileğimde ki civatalar içinde beni ne zaman rahatsız ederse o zaman alabileçeklerini, istemezsem ömür boyu durabileçeğini söyledi. Bilindiği gibi kendime ayit olmayan bir kıkırdak parçası ile hayatımı devam ettiriyorum , bu kıkırdağın spor ile sürekli hareket halinde olması aşınmasına neden olur mu sorusuna dr cevabı aşınma olması gibi bir durum olmaz ve aksine sürekli hareket eden eklemlerin daha sağlıklı olacağı sporu bırakmamam gerektiğini söyledi (spor yapacağız derken sakatlamayalım kendimizi)...6 ay sonra tekrar kontrol var.. herkese allah acil şifalar versin, mutlu ve sağlıklı kalın

• Selamlar,
    bende sizin gibi sol ayak bilegi kikirdak zedelenmesinden sikayetciyim. 12 yildir devam ediyor, hala ameliyat olmadim. sikayetlerim ayni, 3.derecede dediler bana, sizin ki kacinci derecedeydi?
    cok doktora gittim, bir kere ameliyat oldum 10 yil önce doktor yapamadi, simdi kikirdak nakli ameliyati diyorlar, ameliyattan sonra ne kadar sürüyor iyilesme?
    ameliyati önerirmisiniz, artik hareket etmede oldukca zorlaniyorum.
    Lütfen beni bilgilendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

quote:

hiç birşeyi kaçırmayım derken hasarlı bölge epeyce büyüyecek be dostum...bence en kötü karar kararsızlıktan daha iyidir...youngeagle86

Medipol hastanesinde doc dr ahmet murat bülbül e gittim. Mr röntgen inceledi biraz. Zahmetli bi ameliyat dedi kesin düzeleceğinin de garantisi yok 3-4 ay maddi manevi sıkıntı cekeceksin ağrın yoksa hiç olma bu ameliyatı ağrın olursa gelirsin dedi ben erteledim. Korktum da açıkçası.

Alıntıları Göster
    Benim ayakta bazı gelişmeler var kısaca şöyle özetliyim. 25 Aralık 2013'te halı sahada ayak burkulması ile direk maçı bırakıp hastaneye gitmiştim normal röntgen temiz çıkmıştı ve sadece krem/buz önerisi ile gönderildim. 1 ay sonra üzerine basıp yürümeye başlamıştım burkulma sonucu oluşan şişik/morluk felan geçmişti ama ayağımı öne ve yukarı bükmede sorun vardı. 25 Şubat'ta tekrar kontrole gittim ve MR çekildi. Doktor rapora baktı ve kıkırdak zedelenmesi dedi, 2 ay bekliyelim iyileşme gösterir mi göstermez mi diye. Ve bugün o doktora güvenmeyerek uzun süreli araştırmalar sonucu çok iyi bir doktora gittim. MR'ı inceledi kıkırdak zedelenmesine dair hiç bir bulgu gözükmediğini söyledi, devamında ayak bileğimi detaylıca inceledi kıkırdak değil bağ kopması ve ödem olduğu ortaya çıktı sakatlıktan sonra alçıya alınması gerekip sonrasında kısa süreli bir fizik terapi uygulanması lazım iken bunlar yapılmadı. İlk gittiğim doktora güvenmemekte haklı çıktım eğer gitmeye devam etseydim adam sağlam olan kıkırdağımı ameliyat edip bi nevi ağzıma sıçacaktı. Tedavi için biraz geç kalsakta şimdi fizik terapiye başlıyorum 15 seans 1.5 ay sürecek özel bir bileklik ve hap+sprey ile %100 iyileşme olur dedi olmassada farklı bir seçeneği konuşuruz, ciddi bir durum yok merak etme dedi. En kötü senaryoda zaten bağ kopması ameliyatı olacak oda basit bir ameliyat. Şimdi size önerim aman diyorum böyle sakatlanmalarda tek bir yere göstermek ile kalmayın araştırın iyi bir doktora gidin. Haberlerde de görüyoruz zaten yanlış teşhislerden hayatlar kararıyor.

• quote:

Benim ayakta bazı gelişmeler var kısaca şöyle özetliyim. 25 Aralık 2013'te halı sahada ayak burkulması ile direk maçı bırakıp hastaneye gitmiştim normal röntgen temiz çıkmıştı ve sadece krem/buz önerisi ile gönderildim. 1 ay sonra üzerine basıp yürümeye başlamıştım burkulma sonucu oluşan şişik/morluk felan geçmişti ama ayağımı öne ve yukarı bükmede sorun vardı. 25 Şubat'ta tekrar kontrole gittim ve MR çekildi. Doktor rapora baktı ve kıkırdak zedelenmesi dedi, 2 ay bekliyelim iyileşme gösterir mi göstermez mi diye. Ve bugün o doktora güvenmeyerek uzun süreli araştırmalar sonucu çok iyi bir doktora gittim. MR'ı inceledi kıkırdak zedelenmesine dair hiç bir bulgu gözükmediğini söyledi, devamında ayak bileğimi detaylıca inceledi kıkırdak değil bağ kopması ve ödem olduğu ortaya çıktı sakatlıktan sonra alçıya alınması gerekip sonrasında kısa süreli bir fizik terapi uygulanması lazım iken bunlar yapılmadı. İlk gittiğim doktora güvenmemekte haklı çıktım eğer gitmeye devam etseydim adam sağlam olan kıkırdağımı ameliyat edip bi nevi ağzıma sıçacaktı. Tedavi için biraz geç kalsakta şimdi fizik terapiye başlıyorum 15 seans 1.5 ay sürecek özel bir bileklik ve hap+sprey ile %100 iyileşme olur dedi olmassada farklı bir seçeneği konuşuruz, ciddi bir durum yok merak etme dedi. En kötü senaryoda zaten bağ kopması ameliyatı olacak oda basit bir ameliyat. Şimdi size önerim aman diyorum böyle sakatlanmalarda tek bir yere göstermek ile kalmayın araştırın iyi bir doktora gidin. Haberlerde de görüyoruz zaten yanlış teşhislerden hayatlar kararıyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,

Benimde sol dizimde trafik kazası sonucu kırığa bağlı kıkırdak zedelenmesi mevcut. Bende kök hücre ile kıkırdak nakli ameliyatını (kıkırdak alınıp lab. da çoğaltılıp yeniden nakledilen ameliyattan bahsediyorum) araştırıyorum uzun zamandan beri ama bu konuda sgk nın ameliyatı karşılayıp karşılamadığı konusunda kafam oldukça karışık. Bildiğim kadarıyla ameliyat devlet veya üniversite hastanelerinde yapılmıyor bu durumda da özel hastanede yapıldığında sgk ödeme yapıyor mu? Ameliyatı olan arkadaşlar lütfen cevap versinler ameliyatı nerde olduklarını ve ne kadar tuttığunu mümkün ise. Artık bunları düşünmekten uyku uyuyamıyorum iyice depresyona girdim yardımcı olursanız çok sevinirim.

• whooo W kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun ben özelde ameliyat oldum 3000 tl hastane 6000 tl da doktora ödedim.Devlet memuruyum ancak sgk dışındaki ücret mi onu bilemiyorum.
  • sağlıklagülümse S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hangi hastanede ameliyat oldunuz acaba? Bu fiyatlar yine iyiymiş ben 50.000 falan bekliyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: whooo

Teşekkür ederim hangi hastanede ameliyat oldunuz acaba? Bu fiyatlar yine iyiymiş ben 50.000 falan bekliyordum.
    Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yazmıyordum. şu anda durumum gayet iyi hatta uzun mesafe koşabilecek kadar iyi hissediyorum.Geçen hafta yine rutin kontrolümü oldum sonuç iyi spor yapmaya devam ediyorum yüzme, bisiklet ama koşuya başlayıp başlamamak arasında kararsızım.) herkese mutlu sağlıklı uzun yıllar diliyorum.
    Herkese geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

quote:

hiç birşeyi kaçırmayım derken hasarlı bölge epeyce büyüyecek be dostum...bence en kötü karar kararsızlıktan daha iyidir...youngeagle86

Medipol hastanesinde doc dr ahmet murat bülbül e gittim. Mr röntgen inceledi biraz. Zahmetli bi ameliyat dedi kesin düzeleceğinin de garantisi yok 3-4 ay maddi manevi sıkıntı cekeceksin ağrın yoksa hiç olma bu ameliyatı ağrın olursa gelirsin dedi ben erteledim. Korktum da açıkçası.

Alıntıları Göster
    merhabalar. ben 3 hafta önce ayak bileğimde kıkırdak çürümesi nedeniyle ameliyat oldu. ameliyata kapalı diye başlandı ancak çürük geride olduğundan açığa gidildi. sağ ayağın iç tarafında dikişlerim vardı. 15. günde alındı. alçı falan yok ayağımı ileri geri hareket ettirebiliyorum hatta istersem sağa sola bile dönüyor sadece dikiş yeri biraz ilginç hissettiriyor. üzerine basmaya 6. haftada başlayabilirsin dedi. iki tane çivi var kemiğimde. yapay kıkırdak konuldu. ben ne zaman doğru düzgün yürümeye başlayabilirim. yazdıklarınızı okudum baya moralim bozuldu. konuyu açan kişinin bugün yorum yapmasıda harika oldu. biraz moral nolur :(

• Arkadaslar kim nerede hangi doktora ameliyat oldu ne kadara mal oldu yazarsa cok makbule gecer.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.