Şimdi Ara

Ayağıma gelen sıcaklık nedir acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
10.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 6 yıldır C3 1.4 HDI ,70 HP aracımın tam gaz pedalının sağ üstünde bulunan bölümünden öyle bir sıcaklık geliyor ki klima kullanmadan aracı kullanmam imkansız hale geliyor.Orada boru gibi bir parça var ve ateş gibi yanıyor.Kimse gülmesin ama bu durum diğer c3 lerde var mı,normal mi açıkçası bilmiyorum.Eğer normalse ve tüm c3 lerde varsa son günlere kadar farketmediğime çok şaşarım,farkedilmeyecek gibi değil.Motorda hararet vs kesinlikle yok,ekstra bir uygulama yapmadım,yağ ve filtre dışında değişiklik yapmadım son bir ayda.radyatör suyu eksik olsa ve hararet olsa anlarım.sanayiye gitmeye zamanım yok.Durum anormalse mecburen gideceğiz artık.Boşa gitmek veya bu durum normal 6 yıldır anlamadın mı diye dalga geçilmesinden çekiniyorum:)teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: gurgenli

Bende öyle bir ateş geldiğini hiç farketmedim.Birdahaki binişimde incelerim ama şu ana kadar hissetmedim.Bence bir sorun olmalı ya da siz çok hassassınız...

Valla hassas olunmayacak gibi değil.Gaz pedalının hemen sağ üstünde,dizle bilek arasına denk gelen bölgede siyah bir parça var.Boru gibi bir şey ve dediğim gibi ayağım pişiyor resmen.Sonucu yazarsanız sevinirim.İyi akşamlar.

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Kalorifer musluğunuz arızalı, ısıtma sisteminin hava boruları o bölgelerde bulunur genelde.Yolcu tarafınıda incelerseniz net birşeyler yazabiliriz.

Yolcu tarafında da bir miktar sıcaklık oluyor ancak sürücü tarafındaki kadar değil.Yanlış anlaşılmasın,sıcaklık havalandırma kanallarından gelmiyor.Havalandırma ve klima sistemi sorunsuz çalışıyor.Havalandırma kanalı plastik kısımda bulunuyor,ısınan bölüm plastik kısmın bittiği(daha derinde)bölümden başlıyor,yaklaşık 10*10 ebatlarında,üzerinde ok işareti bulunan,siyah bir şey.Kendi aracınızda rahatlıkla görebilirsiniz sanıyorum.

Orijinalden alıntı: panisher

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Kalorifer musluğunuz arızalı, ısıtma sisteminin hava boruları o bölgelerde bulunur genelde.Yolcu tarafınıda incelerseniz net birşeyler yazabiliriz.

Yolcu tarafında da bir miktar sıcaklık oluyor ancak sürücü tarafındaki kadar değil.Yanlış anlaşılmasın,sıcaklık havalandırma kanallarından gelmiyor.Havalandırma ve klima sistemi sorunsuz çalışıyor.Havalandırma kanalı plastik kısımda bulunuyor,ısınan bölüm plastik kısmın bittiği(daha derinde)bölümden başlıyor,yaklaşık 10*10 ebatlarında,üzerinde ok işareti bulunan,siyah bir şey.Kendi aracınızda rahatlıkla görebilirsiniz sanıyorum.

Sıcak hava kanallarından sıcaklık gelmemesi klima çalışır durumda olduğundan havanın kalorifer radyatöründen değil klima evaporatöründen geçmesinden kaynaklanmakta.
    Kalorifer musluğunuz kapanmadığı için sıcak su kalorifer radyatöründen dolaşıyor.Zaten ebadıda çok büyük değil.

• Çok teşekkür ederim,netten parçanın fotoğrafını buldum,kesinlikle haklısınız.Musluk sorunlu.Bir ara klima açık olmasına rağmen sıcak hava geliyordu,klima gazı eksik dendi,doldurttuktan sonra düzelmişti,meğer sorun musluktaymış.Kesin öğrenmeden sanayiye gidince olmadık işler yapıyorlar.Eksik olmayın,sağlıcakla kalın:)

Orijinalden alıntı: panisher

Çok teşekkür ederim,netten parçanın fotoğrafını buldum,kesinlikle haklısınız.Musluk sorunlu.Bir ara klima açık olmasına rağmen sıcak hava geliyordu,klima gazı eksik dendi,doldurttuktan sonra düzelmişti,meğer sorun musluktaymış.Kesin öğrenmeden sanayiye gidince olmadık işler yapıyorlar.Eksik olmayın,sağlıcakla kalın:)

Klimanın verimli çalışmaması gazdan olabilir.Kalorifer radyatörünün kapanmama sebebi musluktur.Değiştirmeden önce servise de danışın tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 20 Eylül 2011; 19:02:29 >
    Hocam konu biraz eski ama yine de bir sorayım dedim. 96 model 2.0 carina aracım var manuel klimalı. Gaz pedalı yanındaki sıcak boru problemi bende de var. Ustalara gösterdiğimde türlü şeyler dediler, yok kazan patlak yok bilmem ne diye. Sıcak veya soğukta olması farketmeksizin o boru sıcak oluyor ve ayağım pişiyor. Hele de fan açıksa ayağıma üfleyen kısımdan gelen hava sıcak(aslında soğuk da geliyor ama boruya yakın olan kısımdan ısınıyor gibi) oluyor. Sıcak havalarda klima açsam bile klima soğuğu ile boru sıcağını dengelemeye çalşıyorum.

Artı olarak sıcağa alsam bile yüze üfleyen üfletgeçlerden hep soğuk hava geliyor, bu yönlendirmeyle alakalı sanırım. Ama bunu problem etmiyorum. Gittiğim yerler torpido sökülecek 300-350 işçilik artı parça diyorlar. Arabaya artık masraf etmek istemiyorum ama ayağıma da bir çare bulmalıyım.

Sizin bir öneriniz var mıdır? Benim problemim de musluktan kaynaklı olabilir mi?

• Yola çıkmadan önce aracın kalorifer sıcaklık ayar kolunu en soğuk noktaya getirin. Eğer üşümüyorsanız klimayı açık tutun. Motor ısındıktan sonra klima/kalorifer fanı devrede iken sıcaklık ayarını en soğuktan hızlıca en sıcağa getirin ve bu sırada üfleme kanallarındaki hava sıcaklığını 20-30 saniye takip edin. Sıcak hava saç kurutma makinesindeki gibi derhal mi geliyor, yoksa ısınarak mı geliyor?

Saygılar.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.