Şimdi Ara

Ay'a ayak basılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aya seyahatin orijinal görüntülerini incelemek isteyen bilim adamına NASA'dan şok cevap..

Ay'a ayak basılmadı

Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım..." Neil Armstrong'un 37 yıl önce dünya tarihine geçen bu sözünün artık hiçbir kanıtı yok. O anın orijinal görüntülerinin, NASA'nın Maryland'deki üssünde kaybolduğu ortaya çıktı. Avustralyalı bir bilim adamı tarafından ortaya çıkarılan olay, "ABD Ay'a gitmedi. Görüntüler stüdyoda tezgahlandı" tezini savunan binlerce komplo teorisyenini de sevindirdi. Teorisyenler, NASAnın sırrını örtbas etmek için kasetleri ortadan kaldırdığına inanıyorlar.

Tarihi önemi çok büyük
    Ay'dan gelen görüntülerin tarihiyle ilgili bir araştırma yapan Avustralyalı bilim adamı John Sarkassian, NASA'ya başvurarak kasetleri izlemek istediğini söyledi. Ancak tüm aramalara rağmen kasetler bulunamadı. Hiç kimse kasetlerin yerini bilmiyordu. Bu olay bilim dünyasını ayağa kaldırdı. Bilim adamları şimdi büyük bir engelle karşı karşıya olduklarına inanıyorlar. Orijinal görüntüler, manyetik bantlara kaydedildiği için bozulma riskleri çok yüksek ve bir an önce bulunup dijital disklere kaydedilmeleri gerekiyor. Yoksa, gelecek nesiller, insanlık için büyük adımları sadece bozuk televizyon görüntülerinden izleyebilecek.

Detaylar görülemiyor
    20 Temmuz 1969'da gerçekleşen seyahat, NASA'nın zamanın son teknolojisiyle üretilen kameraları tarafından canlı olarak yine NASA'nın Kaliforniya ve Avustralya'daki televizyon istasyonlarına gönderildi. O zamanlar bu görüntüleri işleyecek teknolojisi olmayan televizyon kanalları ise orijinal görüntülerin yansıtıldığı perdelerden çekim yaptılar. Bu nedenle detaylar, orijinallerindeki kadar net olarak görülemiyordu. Manyetik bantlı video kasetlere kaydedilen orijinal görüntüler ise 1970 yılında ABD Ulusal Arşivleri'ne kaldırıldı. Ancak görüntüler, 1984'de hiçbir neden belirtilmeden Maryland'deki Goddard Uzay Üssü'ne taşındı.

Stüdyoya mı ayak basıldı?
    Komplo teorisyenlerine göre aya hiç gidilmedi, tüm görüntüler bir stüdyoda çekildi. ABD, SSCB ile bir uzay yarışına girişmiş, rakip uzaya insan göndererek öne geçmişti. NASA da buna karşılık, Ay'a gittik yalanını uydurdu. İşte komplo teorisyenlerinin iddiaları:

70 kilo olan Neil Armstrong, yüzeyde derin izler bırakırken, 1 tonluk uzay aracı neden hiçbir iz bırakmıyor?

Astronot gölgede kalmasına rağmen nasıl bu kadar net ve parlak görülüyor?

Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

Kaynak:www.vatanim.com.tr

• kandırıldık demek
  • Doğru Kardeş Ben İnanmaya Başladım KOLPA Olduğuna...!
  • amerika bu herşey beklenir
  • Pentagona çarpan şeyin uçak olmadığını da herkes biliyor. Bu da onun gibi bişiy işte...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loop

Pentagona çarpan şeyin uçak olmadığını da herkes biliyor. Bu da onun gibi bişiy işte...

Doğru Kardeş Ben O Video'yu İzledim Binada Yuvarlak Bir Delik Açmış Bu Uçağın Kanatları Yokmuş Herhalde Sonra Ne Hikmetse Uçağın Ne Kanatları Bulunabilşmiş Nede Gövdesi Yandı Bitti Kül Oldu Herhalde..
  • Arkadaşlar bi resim vardı, gidilmediğini kanıtlıyodu. O varsa koyabilir misiniz? Ben sildim sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • muhahhaha allan uzaylısıda terorist saldırı yapıyo ahuahahah

• Ay'a ayak basılmadı. . .

Bu konulara da göz atılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimayınkaff -- 12 Ağustos 2006; 17:57:20 >
  • kardeşim adamlar aya ayak bassa ne basmasa ne yaa dünya üzerinde ayaklarını basmadkları burunlarını sokmadıkları bi b** mu var ki aya ayak basmamışlar çok ta şeyy diii
  • Bu iddialari ortaya atan grubu inceleme altina almam bir kac zaman oncelerine rastlar.

Bir gun nezih televizyonumuzun discovery channel namiyla meshur olmus bir kanalinda, amerikalilarn aya gitmedigini iddia eden bilim adami ve onun benzeri garip insanlari gormus saskinlikla izlemistim.

Çesitli fotograflarin studyolarda cekildigini iddia ediyorlar, uzaya cikilamayacagini soyluyorlar hadi uzaya ciksaniz dahi aya gitmeniz, aya gitseniz dahi ustune cikmaniz, ciksaniz dahi bayragin sallanmasi imkansiz diyorlardi.

Nasanin butun dunyayi kekleyecek bir senaryo yarattigini, aya cikilamayacaginin anlasilmasindan sonra, amerikan hukumetinin yalanci cikmamasi icin boyle bir kumpas duzenledigini iddia ediyorlardi.

Yaptigim arastirmalar sonunda iddialarin bununlada kalmadigini gordum.

Akli dengesi bozuk bir kac rus bilim adami yaninda (ki bu adamlar bu iddianin destekleyicisi olarak yuri gagarinde uzaya cikmadi diyorlardi) okult mezheplerin uyelerinin kimileri hararetle uzaya cikilamayacagini soylerken, kimileri cesitli dinsel nedenlerle dunyadan uzaklasanin cennete yatay gecis yapacagini, dunyadan sonrasinin olmadigini ve bunun benzeri deli sacmasi onlarca iddiayi ortaya atiyordu.

Amerikalilar aya gitmedi lafi hergun kullanilan uydu baglantilariyla, canli yayinda izledigimiz, pathfinder vasitasiyla curutuluyor olsada ortada bir nazar gercegi oldugu muhakkak.

İste bu nazar gercegine columbia uzay mekiginin dusmesi olayından sonra vakif olan nasa mekiklerin ustune kocaman nazar boncugu sekli cizmeye, nazar etme ne olur calis senin de olur yazmaya baslamis.

• quote:

Orjinalden alıntı: :::Banner:::
    Güneş gibi çok uzak bir ışık kaynağından bu kadar güçlü bir ışık gelip de taşların bu şekilde gölge yapmasına neden olamaz. Ama stüdyodaki spotlar yapabilir.

Kaynak:www.vatanim.com.tr

bi de gölgelerin hepsi farklı yönlere yansımış o da ilginç
  • Ya ben buna pek inanmıyorum açıkçası bence ayak basılmıştır.
  • ne yani siz bu habere inandınız öylemi
  • Aslında Ay' ında doğal yollardan oluşamayacağı nerden geldiği belli olmayan bir kütle olduğunu söylüyor bilimadamları.
    Onu da oraya Amerikalılar koymuş olmasın...
  • ya aslında bu haberi çoook önceden saadettin teksoy un bi programı vardı,ben orda duymuştum,aya ayak basılmadı,oralar stüdyo falan diye,tabi o zamanlar adamı sallamıyoduk,haklı çıktı vala
  • Aya ayak basılmadı konusu ciddi ciddi tartışılan bir konu .. bu konu ile ilgili bir suru belgesel hazırlanmış.. isteyen emuleden baksın.. valla ben indirdim izledim... evet ABD bu olayı studyoda tezgahlamış olabilir fikrini artık ciddiye alıyorum... Niye şimdi gitmiyorlarki..
  • Amerika, Rusya ile girdiği uzay yarışını kaybetmemek ve yarışta öne geçmek için tezgahladı bunu. Dönemin başkanı Kennedy verdi talimatı. Ayın basılamayacak kadar sıcak olduğu söyleniyor. Ayrıca madem bu adamlar 40 sene evvel aya gittiler neden şimdi gidip orada uzay üssü kurmuyorlar..
  • bi alem ya bunlar
  • zuhaaaa daha neler yaaa muhaaaaaa zuhaaaaa alın BUDA AYA ÇIKTIKLARI ARAÇ

DAHA FAZLA VEREMİYORUM BİR TANEYE İZİN VAR

Ay'a ayak basılmadı
    bunların hepsi filim hilesi ben biliyom yaaa HE HE

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.