Şimdi Ara

Axess Point ile ağ kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda arama yaptırdım cokda aradım ama tam anlamıyla kavrayamadım...
    Abimin öğretmen olduğu bir ilköğretim okulu devlet desteğiyle kablosuz ağ için 3 adet axes point ve us robotix almış.
    Ancak kurulumunu yapamamışlar okulunda bütçesi belli olduğu için kurulumunu yaptıramıyorlar.
    Okul 3 katlı ve her sınıfa bir pc koymuşlar, toplamda 21 pc var.
    Bu okulun kurulumunda abime yardımcı olmak istiyorum ama ben daha önce kablosuz bağlantı hiç yapmadım. İsterseniz okulun adını da verebilirm... İlginize teşekkür ederim.

Lütfen kusura bakmayın inanın cok aradım bir yardımcı olabilirseniz cok memnun olacağım.

• 3 kata 3 adet access point al bu access pointlere giden kabloyu modem yada modeme bağlı switch'e tak daha sonra pc'lerin her birine wireless pci kart tak. Ancak kartların herbiri 30$ Access Point ise 80 YTL bu ise toplamda 600$+240 YTL eder. Bunu yapmak yerine kablo çekmek daha ekonomik olacağını düşünüyorum. her bir sınıf 10 m olsa 7 sınıftan 70 m 3 kat var 210 m modeme çekilecek kısım ve fazlalık toplam 300 m olsa fiyatı en fazla 200 YTL eder
  • Genel mantık olarak anladım teşekkür ederim kardeş de benim sıkıntı ayrıntılarda;
    yani önce modemi kurduk diyelim zaten pci kartlarda var her pc ye taktık kartları da axess pointleride yerleştirdik. her pointe modemden bir kabloda çektik. Sonra ne yapmamızgerekiyor ; pointleri modemin bağlı olduğu yani ana pc ye tanıtmak yeterli olurmu karışık bir işlem ya:S geniş bilgi arıyorum ben açıkcası...
  • eğer yanlış anlamadıysam elinizde 3 adet AP + bide 1 adet wireless us robotics bi modem var eğer doğruysa verdiğim linkte bir airties AP 'in nasıl yapılandırılacağına ait geniş kapsamlı türkçe döküman var. Markasının airties olması seni yanıltmasın bu AP'lerin hepsinin kurulum ve çalışma mantığı aynıdır. Temelde senin yapman gereken AP'lerini repeater olarak konfigure edip modemle haberleşmelerini sağlamak.

http://www.airties.com/usermanuals/AP301TR_UM.pdf

Not: Bu konfigurasyonu gerçekleştirdikten sonra tabiki kablosuz bağlantı yapabilmek için pc'lerde wireless kartınında mevcut olması gerekli umarım devlet Ap'lerin yanında onlarıda göndermiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenith35 -- 9 Kasım 2007; 15:23:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.