Şimdi Ara

AVUKAT MAAŞI! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
9.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ankara, istanbul ya da galatasaraydır
  • pardon hocam, işte top vakıf ünilerinden biriydi. Bilkentti sanırım karıştırdım

• yırtık biri olman önemli cidden, edilgen bir insansan normal bir yerlerde maaşin ortalama,yuksek bir tecrube ile 5 hanelinin başlarını gorur.
    yırtık olmak extravert kişilikle alakalı biraz. toplumun %40'ı böyle sanırım, içe dönüklerin sansi biraz daha az. bu forumda oran %10-20 arasına duser bence. ablamin arkadasinin abisi ataturkte okuyordu, akademisyenlik icin ugrasiyor. buron vs. varsa yilda milyon liraları gorebilirsin, cevren onemli bu noktada. tmci her adamın sosyal olması gerek bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mülgâ

Yeni mezun için değil mi bu?

Yeni mezun.

• Yeni mezunu ortalama ve ortalama üstü bir üni mezunu ise saf salak bir tipte değilse 3500-5000tl arası bir giriş maaşı alır ank ist izmir gibi şehirlerde diğer küçük şehirlerde asgari yada azıcık üstü bir maaşla başlar iş bulursa.

Ve sonrası tamamen şans kişisel gelişim ve ağzın laf yapmasına kalmış karşındaki insanı her anlamda etkileyebilmen lazım ki müvekkilin bu adam iş yapar desin içten içe pasaklı saçma salak tipli biriysen bundan bi cacık olmaz der kaçar konuşman duruşun vs herşey bir etmen işte

Avukat bir aileden gelme herif direk ailesinden devralıp ordan daha kolay yükselebilir direk zirveden koltuk alabilir

Yada küçük bir şehirde tanıdık ailenin cocuğudur o küçük şehirdeki davaları toplar kendide saf değilse

Atılgan girişkendir tüm kurumlara saldırır

Yani aslında hemen her meslekte bu böyledir şuanda en küçük dava 5.000 lira civarı bir getiri sağlıyor ama ayda hiç davada bakamayabilirsin bir yer açman demek o kadar kolay değil minimum 2k buro kirası sekreterin maaşı ve sigortasıda bi 5 e yaklaşır sekreterinde seni temsil ettiğinden saçma salak birini koyamazsın oraya yani zart zurttan aylık bi 10k gider ile o kapı açılır

• babajoe99 kullanıcısına yanıt

5.000'lik dava ortalama kaç ay sürüyor? Danışmanlık için gelenler oluyor mu yoksa standart Türk halkı tipi "ne var yani 2 cümle için para mı alacaksınız" diyen de oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mülgâ -- 25 Aralık 2020; 18:11:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mülgâ

5.000'lik dava ortalama kaç ay sürüyor? Danışmanlık için gelenler oluyor mu yoksa standart Türk halkı tipi "ne var yani 2 cümle için para mı alacaksınız" diyen de oluyor mu?

Hocam ben avukat değilim sadece bilgilendirme yaptım ama mesajında bahsettiğin şeyler ile karşılaştıklarını çok sanmıyorum öyle düşünen adamın avukat tutmasına gerek yok avukat süreci ve işleyişi bilen bir kişi gibi düşün yoksa amerikada ki gibi çıkıpta rakip avukatla söz düellosuna falan girmiyor avukat tutman süreci hızlandırır ve işte püf noktalardan sonucun lehine en yakın şekilde açıklanmasına yardımcı olur

Ben 5.000 alt limit olarak belirttim bir boşanma davası dahi biraz ismi olan birisine giderseniz 7-8 bin civarı ödersiniz icra alacak vs tarzı davalarda yüzdelik alırsınız onların belli oranları var tamamen sallıyorum 50.000 liraya kadar olan davada %20 50k dan sonraki kısım 100.000 e kadar olanın %15 i gibi belli başlı şeyler.

Danışmanlık kısmındada 2-3 laflık birşey ise genelde istemezler ama oturup uzunca konuşulacak örnek veriyorum 45-50 dakikalık bir mevzu ise ücret tarifesi neyse ona göre ücret alınır

Birde çoğu kurum ünlü tanınmış kişiler vs bunlar gibi müvekkileri olursa sabit para alırlar hiçbir şey yapmadan yapacağı bir işlem olursada ekstra onun ücreti alınır

İşte hocam 3.000 liraya çalışan avukatta var yıllık 150 milyon lira vergi ödeyen avukatta tüm dünyada böyle bu durum amerikayada gitsen 80-100 kişilik dev bürolarda var milyonlar kazanan onların çalışanları var yıllık ortalama 150.000 dolar civarı kazanan birde daha küçük danışmanlık firmalarında 80-100 bin dolara yapanda var türkiyede oluşan sıkıntı aşırı fazla ve gereksiz üniversiteler açıldı ortalık mühendis avukat doldu sayı artıncada dolayısıyla 20 yıl önce ingilizce bilen bir mühendis 4-5 asgari ücret maaşla özel sektöre girebiliyorduysa şuan 1.5 asgari ücretle girebiliyor hatta asgari alanlarda azımsanmayacak kadar var

• Adolf Dassler kullanıcısına yanıt

Ya olum yavaş kolpala abinin 5 senelik avukat olması lazım 5 senelik marmara mezunu olup 3k alması komik

• aynen kanka doğuda görev yapan 25 yıllık uzman doktorun maaşı 3780 liraymış öyle diyorlar.    

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.