Şimdi Ara

Avukat Bizi Kandırıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu konuda bilgisi olan arkadaşlarıma güveniyorum beni aydınlatırsanız sevinirim. Konunun özeti 2008 yılında babamız iş dönüşü işçi servisinde Tır servise çarpması sonucu 3-4 arkadaşıyla birlikte vefat etti. Bizde hem benim yaşımın küçük olması hem annemin okuma yazma ve yeterli bilgiye sahip olmaması hemde acımız dolayısıyla kendimiz ilgilenemeden bir avukata vekalet vererek davalar açtırdık. 2012 yılında kaza da ölen diğer kişilerin bir kaçında ssk dan tazminat aldıklarını öğrenince tanıdık vasıtasıyla başka avukatlara sordurunca araştırınca ertesi gün tak bizim avukat aradı ve neden başka avukatlara sordunuz para aldım ben sizi arayacaktım gibi şeyler söyleyerek o zamanın parası ile 100 bin gibi bir para getirdi bize. Şuan ise Tır firmasına vs davalar devam etmekte olup yine dün arayıp sorduğumda davayı kazandığımızı ancak tır şirketi sahibinin mal varlığı olmadığında para alamadığını 3 ay sonra tekrar aramamızı söyledi. Ben avukatın haberi ve bilgisi olmadan kendim hangi davalar açılmış neler kazanılmış kaç para alınmış vs bunları nereden kimden öğrenirim. Teşekkür ederim.

• E devletten sizin ve annenizin adına açılmış davaları görebilirsiniz; o davaların esas ve karar numaralarıyla ya da sadece esas numaralarıyla beraber hangi mahkemeye ait iseler adliyede o mahkemenin kalemine giderek oradaki memurlardan size yardımcı olmalarını, eğer hakim karar verdiyse kararın bir örneğini size vermelerini isteyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet e devlette davaları görebiliyorum. çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Dosya Yıl/No : 2015/ xyxyxy şeklinde yazıyor bu mu esas no dur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomecihat

evet e devlette davaları görebiliyorum. çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Dosya Yıl/No : 2015/ xyxyxy şeklinde yazıyor bu mu esas no dur?

Evet hocam; 2015 davanin acilis senesidir; 2015 in arkasindaki slaştan sonra gelen sayı da davanın esas numarasidir.. Yani o dosyanin o mahkemede hangi yıl açılıp hangi arşiv numarasina sahip olduğunu gösteren numaradır. Farzımisal Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi 2015/1700 Esas sayili dosyanin esas numarasi budur. Bir dava açıldığı an esas numarasi alir. Yani esas numarasi bir nevi doğum tarihidir.

Hakim o dosyada karar verdiyse dosya bir de karar numarasi alir. Kararin verildiği yıl 2017 olsun. Karar numarasi 2017 ile baslar, yine bir slaş gelir ve hakim o sene kaçıncı kez karar verdiyse o sayi arkasina eklenir. Mesela 2017/1900 Karar numarasi denirse bu da dosyanin nihai kararina ait numara olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle tutumunuz benim görüşüme göre yanlış. Hemen aklınıza avukatın sizi kandırdığı durumu gelmemeli. Elbette sizi kandırıyor veya kandırmaya çalışıyor olma ihtimali vardır ancak bu sonraki ihtimal olmalıdır. Öncelikle avukatın size söylediği sigorta şirketi iflas etmiş durumunu ispat etmesini avukatınızdan isteyin. Güvenmediğiniz kişiye vekalet vermeniz mantıklı olmaz. Avukatla karşılıklı güven ilişkisi içerisinde olmalısınız. Eğer göstereceği belgeler sizi tatmin etmezse bu avukata karşı hakkınızı arayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Futbolcu mu Katil mi ?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.