Şimdi Ara

avrupalılar neden dizel araç alıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mesela Almanyada yaşasam aynen Amerikalılar gibi 8 yada 6 silindirli benzinli araçlar ile gezerdim.

Neden diyiceksiniz çünkü adamlar maasına göre benzini ucuz alıyor 1200 euro maas alsa benzinin litresi 1.30 euro yani bir maası ile yaklaşık 920 litre benzin alabliyor.

Bu adam biraz işi iyi olsa 2500 euro maas alsa çok rahat 6 silindir M3 bmw ye binebilir. Almanyaya gittigimde bu kadar dizel arabanın olmasına ve benzinli araçlarında nerdeyse tamamının lpg li olmasına çok şaşırmıştım ve aynen bizim gibi kuruş kuruş yakıt hesabı yapıyorlar.

Bizde düşünsenize 1200 tl maas alan birisi benzininde litresini 1.30 liraya alsa kesinlikle dizele binmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 2 Ağustos 2016; 18:29:55 >

• Öyle herşey burada anlatıldığı gibi değil.
    Yok adam 1 aylık maaşıyla ikinci el araba alıyormuş yok 1000 tl yakıt alıyormuş.hiç bir şey öyle anlatıldığı gibi değil.öyle olsa herkes avrupaya gitmenin yollarını arardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avrupalı dediğin adam oradaki gurbetçi mi yoksa oranın insanı mı bence onu değerlendir.

aynı işi yaptığım emsallerim için dahi şunu diyebilirim, burada olan görgüsüzlük orada yok. adam benden 10 kat fazla kazanıyor belki ama altında 10 yıllık araba var. benim araba 4 yıllık şimdiden millet değiştir diye başımın etini yiyor.
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Arkadasym hesap ortada i?te almanyada benzinin litresi 1.30 euro aldygy en az maas 1200 euro hesabyny sen yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Arkadasym hesap ortada i?te almanyada benzinin litresi 1.30 euro aldygy en az maas 1200 euro hesabyny sen yap.

Madem bu kadar kolay o zaman Türkiye de ne işin var bas git almanyaya.

Babam yurt dışında öğretmenlik yaptı aynen da anlatıldığı gibi tek maaşla peugeot 206 falan alınıyor siz de avrupa batıyo tayfasından mısınız?
    Arkadasim senin amacini anlayamadim polemikmi cikartmak istiyorsun.Bi teknik veri yada senin hesabin yanlis de anlarim.
    Hem ben birseyin kolay oldugunu söylemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelkeriş

Babam yurt dışında öğretmenlik yaptı aynen da anlatıldığı gibi tek maaşla peugeot 206 falan alınıyor siz de avrupa batıyo tayfasından mısınız?

Ben avrupa batıyor mu dedim?
    Babanız şu anda hala almanyada mı yoksa döndü mü?

Bas git dediğin kadar olsaydı kimse kolay kolay durmaz zaten.
  • ahmeta60 A kullanıcısına yanıt
    Benzin ucuz olabilir haklısınız. Ama benzin ucuz diye neden maaşımın benzine ayırdığım kısmını arttırayım?

Yanlış bilmiyorsam Avrupa'da dizel ile benzinli araç arasında pek bir fark yok. Hatta bazı dizeller daha ucuz.

Dolayısıyla dizel alırım, maaşımın daha az kısmını benzine ayırırım, mümkünse bir kısmını da kenara atarım ya da yatırım yaparım.

Tutumlu yetiştirdiler bizimkiler beni. Pilav yesem, tabaktaki son tanesini bile israf etmiyorum. Bazen kızıyorum neden böyle alıştırdınız diye, çünkü doysam da günah diye tabağı zorla bitiriyorum. Bu da ekstra kilo, yağ, kolestrol olarak geri dönebiliyor

Evet şu an Fransa'da iki sene sonra gelecek.
  • quote:

Bas git dediğin kadar olsaydı kimse kolay kolay durmaz zaten.

Sat evini barkını arabanı biraz da para olduğunu belli et bak nasıl oturma izni veriyorlar sana.

• Adamlarda öyle otomobil tutkusu yoktur sadece a dan b ye götürsün diyordur, e bu durumda daha ekonomik olanı varken niye almasın ?

• quote:

Evet şu an Fransa'da iki sene sonra gelecek.

Niye gelecek kalsın orada?
    Hatta sizi de alsın yanına.yoksa sizin baba çocukları rahat rahat yaşasın,geleceği kurtulsun,buralarda sürünmesin diye düşünmüyor mu?

• Çünkü adamların tüketim psikolojisi yok. Avrupa da yeni bir şeye ilgi yok. Bilinçleri yerinde. Bizdeki gibi aç gözlü değil. Oradaki doktor 10 bin Euro kazanır misal ama gider 25-30 bin Euro luk araca biner. Çünkü kimse ye birşey ispat etme dertleri yok.

Bizdeki Dr. 10 bin lira kazansa 150bin liralık araca biner bile laf atarlar. En önemlisi bizdeki bunu kendine yediremez

Biz ne kadar tüketici isek onlarda bi o kadar tasarruflu. Adamlar ab ekonomi sine güvenmiyor tasarruf ediyor biz bu ekonomiye güvenip deli gibi harcıyoruz. Dikkat edin ABD halkı bile tasarruf derdine düştü ne ab si.

Bizde ki bu kafa ile daha çok kriz yaşarız

• benzin 2 tl dizel 1.8tl lpg 1 tl olsa yine gidip lpg taktırırlar arabaya. yada giderler dizel alırlar.
    benzinli araca binilmesi için dizel benzinden pahalı lpg de benzine eş değer olmalı. bence 5 kuruş 5 kuruştur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Ben mesela Almanyada yaşasam aynen Amerikalılar gibi 8 yada 6 silindirli benzinli araçlar ile gezerdim.

Neden diyiceksiniz çünkü adamlar maasına göre benzini ucuz alıyor 1200 euro maas alsa benzinin litresi 1.30 euro yani bir maası ile yaklaşık 920 litre benzin alabliyor.

Bu adam biraz işi iyi olsa 2500 euro maas alsa çok rahat 6 silindir M3 bmw ye binebilir. Almanyaya gittigimde bu kadar dizel arabanın olmasına ve benzinli araçlarında nerdeyse tamamının lpg li olmasına çok şaşırmıştım ve aynen bizim gibi kuruş kuruş yakıt hesabı yapıyorlar.

Bizde düşünsenize 1200 tl maas alan birisi benzininde litresini 1.30 liraya alsa kesinlikle dizele binmez.

belki bilmediğimiz daha başka ilgi alanları vardır
  • juke sero kullanıcısına yanıt
    Ben kesinlikle avrupalıları kötülemek amaçlı yazmadım ama gerçekten tutumluluklarına hayran kaldım.
    Bu olanak bizde olsa en az 2500cc yada 3000cc araçlar ile gezerdik.
    Hacağbi,babam devlete bağlı öğretmen ve en fazla 5 sene kalabiliyor,bizim gitmemiz de o kadar kolay değil,5 sene için de git gel değmez,bu sorduğun soruyla biraz sınırlarını aştın sana yine de cevap verdim,sen kesin Türkiye daha iyicilerdsin bende öyle olmasını isterdim ''ama değil''.
  • Bknz:Ozon tabakasına nasıl tecavüz edilir.Çok medeniler ya hani çevreye saygı?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.