Şimdi Ara

avrupadaki ırklar hakkında sorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: stabwound

quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

E mesela bizde bir ailenin 1'den fazla çocuğu olabiliyorken, Avrupa'da 1'den fazla olmuyor genel olarak tabi. Git gide nüfuslarıda düşüyor. Ekonomik kriz yüzünden belki ileride hiç çocuk yapmayacak aileler.

Başbakan her fırsatta 3 çocuk yapın diye boşuna demiyor.

güzel giderken sonu dikkate alınacak bir cümle değil.

başbakanın 3 çocuk yapın dediği kitle zaten kendi kitlesi, genel konuşuyor olsa bile sadece kendi kitlesi onu dinleyip 3 çocuk yapıcak. kendi kitlesinin nüfusa olan oranını yükseltmek istiyor. çok mantıklıca bir hareket.

hmm mesaj alındı

• Hiç sorma! Kim kime dum duma sırplaşmış yarı arnavut yarı hırvat mı istersin, kendini ingiliz sanan yarı türk yarı fransız mı dersin, arap mı boşnak mı lazmı bilmeden kürt geçinen mi...

Irk mı kaldı ya allasen..

Ben bir dönem ingilterede yaşarım şivem kayar, bir dönem filistinde yaşarım yaşam tarzım kayar, fransada yaşarım şeklim kayar
    Bitti artık onlar, 21. yüzyıla hoşgeldin.
    20. yüzyıldı en son,insanlar biribirini ırkı ile tanımlıyordu
    Artık 21. yüzyıldayız

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Hiç sorma! Kim kime dum duma sırplaşmış yarı arnavut yarı hırvat mı istersin, kendini ingiliz sanan yarı türk yarı fransız mı dersin, arap mı boşnak mı lazmı bilmeden kürt geçinen mi...

Ben bir dönem ingilterede yaşarım şivem kayar, bir dönem filistinde yaşarım yaşam tarzım kayar, fransada yaşarım şeklim kayar
    Artık 21. yüzyıldayız

Valla 3.000 e de gelsek Türk budun kalacak Hun budun hatırlanacak
    Mete Atamıza saygılarımla .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 3 Ekim 2011; 12:35:53 >

• quote:

Artık 21. yüzyıldayız

Olması gerken dediğiniz şekildedir ama şuan için sizce bu mümkünmü?Bugün bile baktığımızda makedonya kıbrıs amerika gibi birkaç ülke dışında her ülke ismini kurucu ırkından almış.Yani toplumlar ister istemez bir ırk kavramı oluşuyor zaten ırk kavramından kurtunulduğu vakit ya osmanlı gibi yada yugoslavia gibi bir devlet kurma imkanın olsa dahi bu sefer mezhep veya din inanışlarına kurban götürülüp insanlar sebepsiz yere bk çukurana sokuluyor.Dünya var olduğu her vakit sen helen cocuğusun sen osmanlının torunusun sen bilmem nesin busun diye ırk kavramı süregelip dünyayı daha bktan bir yere çevirecek.Çonkü ırk kavramı zaten zihinlere yerleşmiş durumda zihinde kalıcı olan bir düşüncenin değlştirilmesi imkansız gibi birşey.Bugün novipazar taraftarı olarak gitsen partizan veya redstar maçına maç sonucu ölme ihtimalin var çünkü o taraftarlar o fikirle büyütüldü o fikirle kadırılıp ülkesindeki egemenliğin kendisine ait olduğunu ama halbuki hep kosova için dediklerinin bir başka türevi olan srbija je rusija masa altından gerçekleştirliyor.Ama gençlik o akımla zaten ele geçirilmiş durumda yani bunu nasıl engelliceksin.Mevcut sistemde insanlara nasıl aynı anadan babadan geldiğini hatırlatıcaksınki?Bugün 21yüzyıl dediğin 20yüzyıldan kalan bktan fikirlerle devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elliniki -- 3 Ekim 2011; 1:10:33 >

• Bu konuyu İgenia adında genetik araştırmalar yapan bir kurumun araştırma sonuçlarını vererek anlatacağım.
    Boşnaklar: İlirlik ağır basıyor, germenlik, keltlik ve slavlık da var.
    Arnavutlar: İlirya geni ağır basıyor ama boşnaklar kadar baskın değil. Trak, antik makedon ve fenike unsurlarına da sahipler.
    Sırplar: Slavlık ağır basıyor.
    Hırvatlar: İlirya, germen
    Makedonlar: Antik makedonlar, slavlar, fenikeliler
  • quote:

Hiç sorma! Kim kime dum duma sırplaşmış yarı arnavut yarı hırvat mı istersin, kendini ingiliz sanan yarı türk yarı fransız mı dersin, arap mı boşnak mı lazmı bilmeden kürt geçinen mi...

Artık 21. yüzyıldayız

İnsanlar kendilerini hala, bağlı bulundukları ırk ya da millet ile tanımlıyorlar.

Bir şeyin sizin kafanızda bitmiş olması, gerçekte bittiği anlamına gelmez.
    Bu kadar kesin konuşmak, beraberinde iddialı olmayı getirir, bilmiyorum farkında mısınız.

• quote:

Artık 21. yüzyıldayız

Katıldığım yönler var ayrıca ırk atlarda yani hayvanlarda aranır der Ziya GÖKALP...

• Arnavut asilli makedon bir arkadas, sadece yuzune bakarak bir insanin makedon, sirp veya arnavut oldugunu anlayabildigini soyledi. Bize cok benzer gelebililer fakat genetik olarak farkli irklardir.
  • @El-Cezeri, haklı olmanızı çok isterdim. Bana kalırsa siz ırkçılık hakkında yorum yapıyorsunuz. Günümüzde ne yazık ki ırkçılık devam ediyor. Her ne kadar kötü bir gerçek olsa da, bu böyle. Özellikle 20. yüzyılda bunun örnekleri çok fazla oldu. Son zamanlarda ırklara karşı olan önyargılar ve bunun direkt olarak bireylere yansıması çok net bir şekilde fark ediliyor ne yazık ki. 21. yüzyılda insanoğluna hiç yakışmayan bir durum olsa da, bunu reddetmek olanaksız. Irkçılık, Dünya'nın en büyük sorunlarından biri. Biteceğe de benzemiyor. Tabii nefret suçunu vb. unutmamak gerekli.
  • kısmen katılıyorum el cezeriye fakat tam anlamıyla herkes karışmış değil , tabi karışıklk büyük oranda mevcut fakat hala insanların fiziksel görünüşleri , ırkları hakkında fikir edinmeyi sağlıyor.En azından şimdiki yakın dönemlerde durum böyle fakat ırk kavramının son demleri
  • El Cezeri'ye kismen katilip, kismen katilmiyorum.

Irk kavrami hangi dili konustugunuz, hangi dine inandiginiz, hangi kulture sahip oldugunuzla ilgili bir kavram degil. Hangi ulke sinirlari icerisinde dogdugunuz, hangi ulke vatandasi oldugunuzla ilgili bir kavram da degil. Irk tamamen biyolojik bir kavram. Buna etki eden ilk oge de cografyadir. Neden cografyadir? Cunku insanlar genellikle dogup buyudukleri cografyayi terk etmezler. Kavimler gocu, Amerika'nin kesfi, zorunlu gocler/tehcirler gibi olaylar irklarin karismasini donemsel olarak hizlandirmistir. Ama yine de gunumuzde rahatlikla irk kavramindan bahsedebiliriz.

Katildigim nokta ise su: Belki bugun degil ama bundan 100 yil sonra dunya buyuk olcude globallestiginde insanlarin yasadiklari cografyayi degistirme sanslari artacaktir. Bu sekilde gercekten irklarin homojenlesmesi gibi bir durum soz konusu olabilir. Fakat ben yine de insanin dogasi geregi, yasadigi bolgeyi kolay kolay terk edebilecegini dusunmuyorum.
    Bence irklar herseye ragmen var olacaktir.

"Irkcilik" konusunun bu tartismayla hicbir ilgisi yok. Irkci olmayan bir insan da irklarin varligini kabul eder. Ama insanlari irklarindan dolayi ayrimciliga maruz birakmaz. Dolayisiyla hepimiz orijin olarak bir irksal yapiya sahibiz. Bunu onemsemek veya onemsememek bir tercihtir. Ben sahsen onemsemiyorum...

• neverlate, tamamen söylemek istediklerimi yazmışsınız. Irk bilimsel bir kavramken, ırkçılık, hiçbir temeli olmayan bir ideolojidir. Irkçılık, bazı ırkların diğerlerine göre üstünlüğünü ve bu üstünlüğün direkt olarak ırksal özelliklerden geldiğini kabul eder. Ancak bugün kendisine bilimsel destek bulmakta zorlanmakla birlikte zaten altın çağını geçirmiş, yok olmak üzere olan bir ideolojidir. Milliyetçilik ile de herhangi bir alakası yoktur.
  • kanser, kalp rahatsızlıkları gibi konular bile ırkla ilintili. bu nedenle ırk konusu gündemden düşmüş değil. ırkçılık ise hiç değil.
  • quote:

Hırvat - Arnavut - Makedon - Sırp - Boşnak.

Onlarda dediğin gibi Türk - Arap gibi ırk.

Bu ırkları neye göre belirliyorlar konuşdukları dile göremi yoksa fiziksel farklılıklarımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

quote:

Bu ırkları neye göre belirliyorlar konuşdukları dile göremi yoksa fiziksel farklılıklarımı ?

Kardeşim sen naptın ya. Te ne zaman attığım mesaja alıntı yapmışsın. Konunun ne olduğunu bile bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

quote:

Kardeşim sen naptın ya. Te ne zaman attığım mesaja alıntı yapmışsın. Konunun ne olduğunu bile bilmiyorum.

Kusura bakma dikkat etmemişim fail oldu biraz

• Konu baştan sakat
    Konuyu açan biraderin saydıkları ırk değil milliyettir.
    Kafatası yapısında göre yeryüzünde 3 insan ırkı vardır: Sarı Irk - Beyaz Irk - Siyah Irk
    Siyah ırk fiziksel güç bakımından hepsinden daha dayanıklıdır. Bu yüzden köleleştirilip yüzyıllarca çalıştırılmışlardır.
    Sarı ırkın üreme başarısı genlerden ileri geliyor. Sarı ırkın dişileri diğer ırklara nazara daha doğurgandır.
    Beyaz ırk zeka yönünden üstün değildir aslında. Beyaz ırkın üstünlüğü sosyalleşmeden gelir. Yani sosyal bağları en güçlü olan beyaz ırktır. Çünk beyaz ırk yeni yerleşim bulurken assimile olmamış sosyal bağları sayesinde gen havuzlarını korumuşlardır. Bu nedenle sarı ve siyah ırklar belli bir bölgeye hapsolmuşken beyaz ırk tüm Dünya' ya yayılmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.