Alman diplomasının abd’ye gidiş için aman aman artısı yoktur. Türkiye’de iyi bir yerdeysen macera arama. Eğitim konusunda çok katılar. GPA kasamazsan abd’ye mastera gidemezsin. |
Avrupada hangisini secerdiniz? (2. sayfa)
-
-
Bloke hesapla, almanyadaki akrabalarin hepsi dagdan inme onlara pek bulasmayayim 😁
B2 Almancam var C1 kasiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bende hueberın grammatikini filan aldım lakin hiç başladım. Kendi kendine öğrenmek zor iş. Kursla mı B2 kastın?
-
Ozel hocayla 80 saat ders yaptim geri kalani kendim ilerledim. Kurslar nedense hic mantikli gelmedi
Buna cok katilmiyorum. Amerikadaki bir sirket 2 secenegi var (yeni mezun icin konusuyorum)
Ya senin diplomandaki uninin siralamasina bakacak, bu durumda TR zaten cop
Ya da direkt ulkelere bakacak, bu durumda da Almanyanin cok avantaji var.
Tabi projeler falan dahil degil bu dedigime ama acikcasi bu konuda da Almanya cok daha avantajli bence
Son 3-5 aydır reddit’te ve quora’da bu mevzuyu araştırıyorum.
Sofeng pozisyonları için senin üniversitenin sıralamasına falan bakmıyorlar. Teknik mülakat performansın önemli sadece. Geçersen alınıyorsun. Apple’da en fazla stanford mezunları yok mesela adını unuttuğum california’daki orta şeker bi üniden mezunlar çoğunluktu.
Şöyle de bir şey var, abd’de eğitim almadıysan junior pozisyonlar için orada iş bulmak artık imkansız. Senior aşamasında da faang avrupa ofisinde olacaksın da sonra abd ofisine geçeceksin de bir dünya iş, o da kolay değil.
Almanya’dan mezun olsan da master yapmadan muhtemelen direkt abd’ye gidemeyeceksin. Master yapacaksan da bilkent, koç, odtü falan da çok avantajlı. Bu okullar amerikan sistemi ile eğitim veriyor, başarılıysan master doktoraya kabul alman daha kolay.
ama applied scientist gibi pozisyonlar için akademik geçmişe bakıyorlar, orada öne çıkarsın da lisans diploması işe yaramıyor bu pozisyonlara sadece phdliler girebiliyor.
hedef abd ise almanya mevzusunu tekrar gözden geçir derim.
edit: bu arada berkeley, ucla gibi yerlerde master yapıp h1b vizesi çıkmadı diye abd’den şutlananlara da rastladım quora’da. çıkma oranı %10 gibi bir şeymiş. Hatta layoff’lar olduğunda, abd’de değilken işten çıkarılanlar ülkeye geri alınmamış, evini arabasını başkasına sattırmışlar. Böyle de saçmalık var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 26 Haziran 2024; 15:23:15 >
-
berlin sert abiler mert
Dediginde haklisin ama tek tarafli arastirma yapmissin. Turkiyeden olan yolda market iyiyse durumuna bakip Almanya icin durum kotuyse durumuna bakmissin.
Apple konusunda ise direkt yanlis bilgi vermissin cunku liste bu:
Apple employee makeup
Stanford University (1,939 employees)
University of California–Berkeley (1,749 employees)
University of Texas–Austin (1,247 employees)
University of Southern California (1,053 employees)
University of California–Los Angeles (947 employees)
Master icin de Almanyadaki unilerin hepsinin ABDde Kanadada falan partnerleri var, baya yardimci oluyorlar.
Berlin harbiden sert ondan korkuyom (egitimde)
En onemlisini soylemeyi unuttum. Diploma zaten asla is vermez, bizim amacimiz olabildigince mulakata katilabilmek, ondan sonrasi okul degil bilgi isi dedigin gibi
Yok şirketi karıştırdım.
Google olacaktı. Okul da san jose state university
hem google’da hem de meta’da en çok bu okulun mezunları varmış
https://www.zippia.com/google-careers-24972/demographics/
-
Demek istediğim hedef abd ise ha almanya ha türkiye fark etmiyor. Biraz araştırırsan junior pozisyonlar için abd dışı mükakat yapmadıklarını öğrenirsin. Seniorları da kendi içlerinden çözüyorlar, vize büyük sıkıntı, çok ekstrem biri değilsen şirketler sponsor olmuyor. Bu noktada alman diploması sana fayda sağlamaz. Anca phdli olacaksın da research ekibine gireceksin de…
-
Ya Allah
ctis gel
-
Almanyada maaşlar çöp isviçre iyidir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
isviçre'de kalmak çok çok zor. hatta epfl'de phd yapıp iş bulduktan sonra vize alamadığı için şirketin avrupa'daki başka ofisine postalanan biriyle konuşmuştum.
-
Yüksek yapsan yine mi zor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam ben phd diyorum sen yüksek yapsan yine mi zor diyorsun
phd doktora demek. daha ötesi mi var
-
Lise mezunu isen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
iltica etmeye çalışsan da deport ediyorlar. isviçre benim hayalim de çok zor maalesef.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X