Şimdi Ara

Avrupa turundan fotograflar(11 ülke) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
4
Favori
22.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam, benim gittiğim zaman (2000 yılında) foto çekmek heryerde serbestti. hatta 2 saatlik video kaydım bile var... Ancak versailles fotolarını eğer gittiysen(ki inşallah gidip o uçsuz bucaksız bahçeleri görmüşsündür) görmek isterim
  • Ben yaklaşik 20 gün once gittim.Resimlerin oldugu cogu yerde fotoğraf cekmek yasakti.Mono Lisa'nin salonda bir sürü takim elbiseli adam,benim anladiğim kadariyla sadece fotoğraf cekilmesi engellemek için dolaniyordu.Onumdeki amca makinasi acip,tam cekecekti.hemen gelip adami engellediler..

Okan malesef versaille dediğin yere gidemedik.Hatta ismini bile yeni duydum Turist info bize hiç bahsetmedi.Biz Pariste 3 gün geçirdik.1 gün Disneyland'ta gitti.Ertesi gün bütün gün ara sokaklarda gezdim.Cuma gününe denk geldiği için Cami bulup cumayi kildim.Caminin iç kısmı.
    http://img147.imageshack.us/img147/784/p1040047yj7.jpg
    3.gün ise Eyfel,Notterdam gibi yerlere gittik..Bahçe olarak Paristeki bir üniversetenin botanik bahcesini gezdim Bu fotoğrafida orada cektim.
    http://img96.imageshack.us/img96/5199/p1040064ij9.jpg

• çok güzel fotoğraflar, eline sağlık.
    Bay Ciddi 100 euro değilde 1000 euroya cıkarabilirsin.Tabi biraz macerali olur.Yani garlarda uyku tulumu ile uyursun.Veya gece yolculuk edersin..

Ayrica arabalara karsi ilgim oldugundan her gittigim ülkede arabalara ve halkin araba kültürüne dikkat etmeye calistim.Türkiye'de olmayan veya az bulunan veya enteresan olan taşitlarin fotoğraflarini cekmeye calistim.İmzamdaki linkten bakabilirsiniz..

凡有血氣者,都要嘗死的滋味
  • viyana nasıl hocam pragtan guzelmi?

Orjinalden alıntı: mboyaci

Ben yaklaşik 20 gün once gittim.Resimlerin oldugu cogu yerde fotoğraf cekmek yasakti.Mono Lisa'nin salonda bir sürü takim elbiseli adam,benim anladiğim kadariyla sadece fotoğraf cekilmesi engellemek için dolaniyordu.Onumdeki amca makinasi acip,tam cekecekti.hemen gelip adami engellediler..

Okan malesef versaille dediğin yere gidemedik.Hatta ismini bile yeni duydum Turist info bize hiç bahsetmedi.Biz Pariste 3 gün geçirdik.1 gün Disneyland'ta gitti.Ertesi gün bütün gün ara sokaklarda gezdim.Cuma gününe denk geldiği için Cami bulup cumayi kildim.Caminin iç kısmı.
    http://img147.imageshack.us/img147/784/p1040047yj7.jpg
    3.gün ise Eyfel,Notterdam gibi yerlere gittik..Bahçe olarak Paristeki bir üniversetenin botanik bahcesini gezdim Bu fotoğrafida orada cektim.
    http://img96.imageshack.us/img96/5199/p1040064ij9.jpg

hocam versailles dediğim yer versay sarayı... Yani parisin en baba mekanıdır... Disneyland paristeki çok dandik... Ve o yüzden yarım günümü versay da geçirdim... Müthiş bir yer...

Örnek olarak

Avrupa turundan fotograflar(11 ülke)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan -- 28 Eylül 2006; 22:16:53 >

•  Avrupa turundan fotograflar(11 ülke)
    floransa davud heykeli ne hale getirmişler

ahanda mona lisa
    100 Euro ancak 3 4 gecelik konaklama parası eder garda yatmak çok zevkli hem beleş hem de sabah polis uyandırıyo
    çok zevkli macera dolu bi 3 haftaydı imkanı olan herkese tavsiye ederim arkadaşlarınızı çok iyi seçin gerçi kankamla bile ufak tefek şeler yzünden tartıştık ama geçici olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 29 Eylül 2006; 22:18:52 >

• Bu arada mboyaci ve RaYNoX hocam,
    bizde genciz sonuçta, aklımda böle bir tüm avrupayı dolaşma fikri hep vardı... Net olarak ne harcadığınızı sölermisiniz? Sefalet çekeriz aç kalırız orası problem diil...
  • hocam 3 hafta gittim ben uçak, (pasaportu da yeni çıkarttım) bilet, yemek, kalma, dönüşte 4 tane içki herşey 900 Euro tutu. hatta bi arkadaş parasını çaldırdı onu da biz çektik. ama tam 1 haftamız beleşe geçti almanyaya geçtik arkadaşın ablasında kaldık belçikada tanıdıklar vardı orda kaldık. yemeklerimiz genelde ton balığı pizza ve marmelat üçlüsüne dayandı. fransa dışında otelde hiç kalmadık (3 kişi 30 E ya otel bulduyduk) 1 kere hostelde gerisi gar ev ve geceyi uzun tren yolculuklarında yatarak geçirdik. ama 3 haftası 1200 Euroya rahat rahat geçer. çantayı da alırsan 1250 E fln işte. sormak istediğiniz birşeyler olursa msn den yardımcı olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaYNoX -- 29 Eylül 2006; 22:48:31 >

• valla gitmiş kadar oldum harikaydı fotolar... paylaşım için sağol
    Viyana Praga gore cok daha büyük bir yer.Hemde bence cok daha güzel bir yer..Tuna nehri geciyor.Müthiş bir sarayi var.Ayrica cok müthiş bir lunaparki var.Disneyland'dan daha güzel bence..Bizim Türkiye'deki ahtapotun tersi falan var .Yani ayaklar yukarida olarak oturdugun ahtapot.Veya rangerin kendi içinde birde koltuklari donuyor.Yarin fotoğraflarini koyarim..

@okan
    Masraf daha once soylediğim gibi tamamen sana bağli.Sefalet cekerim dersen güzel Yani 800-900 euroya bile kapatabilirsin.Ama ortalama 800-1200 euro arasina mal oluyor.

Benim pasaportum ve vizem vardi.Bunlarin dişinda çantadan başlayip bütün masraflarim 1100 euro tuttu.10 gece Fransa ve Austuryada akrabalarin yaninda kaldim.2 gece hostel ,1 gece kamp alani ,geri kalan tren yolculugunda veya garlarda gecti..Yemek olarak Fransadan sonra Turk donerciler başliyor.Onlardan yedik.Tabi birde ton baliklari falan vardi.Süpermarketlerdende bol bol meyva alip yedik.Donus ucak biletinide 100 euroya aldim.Daha ucuza cok rahat bulabilirsin.Ben son gunlerde aldiğimdan biraz pahali oldu.

• Ellerine yüreğine sağlık hocam.Avrupa'yı arkadaşların dediği gibi gezmiş kadar olduk.Eğer dediğiniz fiyatlarda ise bende bir avrupa gezisi yapabilirim.video kameram ve fotoğraf makinemle güzel şeyler çekmek istiyorum.Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla hepsi birbirinden güzel ülkeler.
  • Gerçekten harika otolar. Kim derdiki fz30 bu kadar harike fotolar çekebilir.. Maharetli eller sayesinde gücünü belli ediyor. Yolculukta benim düşündüümden baya ucuza gelmiş.. peki bi yunan vizesi alıpta bu tüm ülkeleri dolaşıyormusun yoksa başka bi yolu mu var? sen nasıl yaptın?
  • @BzBz
    Avrupa Birliği ülkelerin herhangi birinden shengen vizesi alman lazim.Başka yolu benim bildiğim kadariyla yok..

@aksemseddin
    Daha once soylediğim gibi masraflar tamamen senin elinde.Eğer ben macera ariyorum.Hergece garlarda parklarda yatarim,hotel benim neyime,Sırtımda bol miktarda ton baliği ve çokokrem taşirim dersen 1000 euroya rahat gezersin..

@EMRE
    teşekkürler.
  • aynen hocam sırtımda bol bol çokokrem(hani şu sıkılanlar varya ufakken bakkaldan alır yerdik) taşırım... Yatarız garlarda... Ben bi düşüniyim bu işi. Önümüzdeki yaz hayata geçirmeyi düşünüyorum. Bu arada mboyaci hocamın dediği gibi shengen vizesi alıyorsun okadar... avrupanın bütün ülkelerine girebilirsin. benim bildiğim kadarıyla shengen antlaşmalarına katılmayan ve istemeyen tek ülke ingiltere... ingiltere dışında bütün ülkelere girersin... Ancak orayada girme... En sevmediğim milletlerden birisi... Bir vize almaya gidiyorsun, ananın nikahı sorular soruyorlar. banka hesap cüzdanından arabanın ruhsatına kadar her türlü mal şeyi getirin diyorlar... Ki onuda geçtik yine almıyorlar... Neden soruyorsunuz, yeterlilik bulamıyoruz diyorlar... Tabi sonunda başlarım ingiltereye diyip çekip gidiyorsunuz... Ha ama yanlış anlaşılma olmasın, parası olanın ingiltereye gidememesi gibi bişey söz konusu diil. Eğer hesap cüzdanınızda 6 haneli us doları yada aynen 6 haneli ytl paralar varsa sorun çıkarmıyorlar... Ancak anlıyorlarmı ne gelenin niyeti anlaşılıyor. Mesela sizin öğrenci vizesi alıp orda işyeri açmaya gittiğinizi adam suratınızdan anlıyor... Ama çok kasmayın derim... Görülecek çok şey yok...

• Gerçekten güzel fotoğraflardı gezmiş kadar oldum sağol ellerine sağlık.

Cypher = KingHarami / HayatOffline
  • Okan bu olay sadece İngiltere konsoloslugunda oyle değil.Canada,ABD gibi ülkelerde başvuruda ayni şekilde davraniyor.Aslinda bence pekde haksiz değiller.Sonucta adamlarin gozunde Türkiye bir 3.dünya ülkesi.Eğer kolay vize verseler 2 gün sonra Türkiye'den binlerce insan konsolosluk onunde siraya gecer..

Ayrica dediğin gibi "
    --------------------------------------------------------------------------------

aynen hocam sırtımda bol bol çokokrem(hani şu sıkılanlar varya ufakken bakkaldan alır yerdik ) taşırım... Yatarız garlarda...

--------------------------------------------------------------------------------

yaparsan üj bej euroya halledersin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.