Şimdi Ara

avrupa turu için en ideal otomobil (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vize için giriş çıkış tarihlerinde uçak bileti ve otel rezervasyonu gerekmiyormu ?

Interrail mantıklı bence.
  • logan mpv
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Uçakla gidin, araba kiralayın; hem başınız ağrımaz, hem sorun yaşarsanız yeni araç verirler size olur biter.

1,5 yıllık ehliyet var 2yıl altına extra ücret istediklerin cok pahalıya geliyor

Bence bu tarz bir yolculuk için yeterince tecrüben yok, kurduğun cümleden de birşey anlaşılmıyor açıkçası.

Cumlesi gayet anlasilir ehliyeti daha 1.5 yillik oldugu icin extra ucret isteniyormus bunu anlamak cok zor degil.harf bilimcisi olmayada gerek yok.

Ayrica cumle kurmasindan arac surusunu degerlendirebildiniz helal olsun diyorum iste türkün gucu iste bir dhli.

Unutmayin araci suren ehliyet degil kendinizsiniz alt tarafi bi kagit parcasi sizi hayatta tutmaz.en fazla kaza yaptiginizda kâr etmenizi saglar olmamasindansa veya hapisi onleyebilir.kaza ciddiyse 30 yilllikehliyette sizinle parcalanir gider cunku arabayi suremediniz kaza yaptiniz öldünüz

Son zamanlarda yorumlarinizi dikkatle takip ediyorum hep bi ezme cabalari gereksiz konuyla alakasiz sivri mesajlar atiyorsunuz.bence bilginiz var bunu aktarsaniz daha yararli olur.Arkadas arac onerisi istemis nasihat tarzi seyler degil.

Konuya gelince mpv bakmanizi oneririm ayrica yakiti bence fazla dert etmeyin cunku orda 4 kusur lira degil ayrica zamaninizin cogu uzun yol.yada alicaginiz aracin fiyatindan kirip yakiti dusunmeyebilirsiniz.genis arac alicam diye eski modellere kacmayin kivrilarak yatin olsun bitsin.sahsen o butcede olsam polo corsa falan alir cikardim.sorun cikarmasi muhtemel araclara bakmayin pisman olursunuz cok pahaliya patlayabilit

Kimseyi ezmeye çalışmıyorum, tecrübe konusu ise 1.5 yıl ehliyetli olması ve duyduklarım kadarıyla yaptığım bir yorumdur. Yurt dışında araçla yolda kalmak büyük sıkıntılar yaratabilecektir ayrıca. İngilizce bilen insan sayısı çok fazla değil çünkü. Konuyla alakasız mesaj attığım çok nadir olmuştur, o da konuyu açan kişiye gönderme veya hatırlatma ya da soru içerir, belki de espri babında birşeylerdir.

Konuya gelirsek; benzer hayaller kurup daha yolun başında aile onayını alamamak var, ki genelde böyle oluyor bu tarz isteklerin sonu. Araç kiralamak her halikarda daha ucuza gelecektir diyorum yine de. Hem sorumluluk azalacak, hem de yurtdışına çıkarken kasko, sigorta, acil yardım hattı vs gibi durumlarla uğraşmak gerekmeyecek. Uzun yolculuklarda yardım alabileceğiniz bir nokta yoksa, ya da bir tanıdık-arkadaş vs, en mantıklısı sorumluluğu olabildiğince azaltmak.

Uçak biletini erken alırlarsa Ankara'dan Edirne'ye git gel lpg-mazot-benzin parasına zaten 2 kişilik gidiş dönüş uçak bileti alınır. Yurt dışı çıkış yapılacak araca sadece sigorta haftalık 80 euro civarında, kasko da isterseniz 1 yıllık teminat alır şirketler, haftalığı da 50-100 tl arasında değişir. Ayrıca ne kadar destek verecekleri de meçhul. Aracın muayenesi-bakımı-alım satım ücreti- çıkarabileceği gereksiz sorunlar derken 15000TL civarına satılan araçlarla böyle bir yola çıkmak büyük macera olacaktır.

Son olarak ailelerin onay vermeyeceğini düşünüyorum.

• Araba konusun da yardımcı olamayacağım ama yapacağınız is gercekten çok eğlenceli döndükten. Sonra ayrıntılı paylaşım yaparsan çok güzel olur şimdiden kolay gelsin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkan varsa
    Era ile bırak avrupayı TR icinde bile Cook uzun yola çıkmamalı

• Ortadoğu gezinden vazgeçtin sanırım
    Neyse ticari olmasını sorun etmeyin Doblo yada Caddy işinizi görecektir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Geçen tv ye çıktı...3 kişi aşağıdaki gibi bir transporter ile avrupa turu yapmışlar...Ama 5008, s-max, grand c-max, picasso, espace en olmadı logan mcv işinizi görür...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-volkswagen-transporter-1972-model-wolksvagen-t2-camli-van-30956486/detay#

5bin tl hemde süper sonrasına garaja koyar ev niyetine kullanırım

@k2fg9

vize olayı değişik birşey, ben shengen alıcam onun dışında bi kaç ülkeye önceden vizem vardı zaten

interrial mantıklı ama çok zahmetli, mesala ben yunanistana gitmiştim tren bir yerde bırakıyor gidiceğin yer 50km uzaklıkta, güzel şeyler var, taksi tutsan pahalı, otobüs sistemleri güzel ama zamanını ona göre ayarlamalısınki ertesi günkü programın aksamasın. Ama araba olunca ister 30gün git ister 35-40gün yani 5-10gün uzatıp kısalta bilirsin, uzak yerler sorun olmaz, şehir içinde yürü yürü yoruluyorsun bu dertler %40 azalıcak. Kalıcak yermi hiç derdin olmicak, internet cafe arayıp rezervasyon derdinde olmicak, en kötü ihtimal parklarda değil gittiğin arabanın içinde yatıcan. Mesala gece vardiyalı olarak araba kullanıp ülkeler arası sehayette rahat edicen. Sırf bunlar yüzünden interrialı düşünmedik

@gokay53
    İnşallah yapabilirsek kesin koyarım

@nicolasanelka39
    era uzun yol deneyimim çok oldu yaklaşık 8kere 750-800km yol yaptım, içeri cok ses alıyor evet ama artık alıştım ses sorun olmuyor erada, sağa çekip koltuğu yatırıp uyudugum bile oldu ama bu sefer bu yolun 10katını 1kerede alıcaz ve sürekli koltukta uyunmaz

@m.C.k.

aile sorunum yok, bugun kararımı açıkladım ve annemin tek dediği, wc ve yıkanma işini nasıl halledicen. 20li yaşlara geldik hala ergen gibi davranmıyorsun ve bu yaşa kadar çok şey başardıysan ailen sana güveniyor. Karavan veya transporter gibi araçlarla 4-5kişi gidilebilir ama işte benim yaşlarda 1kişiyi zor buldum, 4-5kişi bulmak cok zor

@06_EMRE

orta doğu gezim gelecek yıla, onda maalesef araç olamicak, japonyadan başlıcam gidiş-dönüş uçak biletlerini 1gün dubai aktarmalı alarak ucuza getirmiş olucam ve hemde dubaiyi aradan cıkarıcam o gelecek yıl için plan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyetizma -- 5 Ağustos 2012; 19:38:09 >

• Böyle bir karar alabildiğin için tebrik ederim dostum.

Aldığın araç pek önemli değil yüreğinin sağlamlığı belli.
  • Elinden çabuk çıkarabileceğin ve tüketimi az ve uygun fiyatlı araç olarak Logan MCV öneririm o zaman. Ya da Scenic - Zafira gibi bir araç da alabilirsin.
  • bence linea olabilir. bagaj uzun arka koltuğu yattımı
    yatak serilir.

ben samoda (samara) geceledim arka koltuğun öturma süngerinide
    sökmüştüm. önyolcu koltuk sırtlığıda öne katlanabiliyor rahatça uyudum.
    şişme yatağım ve tulumum vardı.
    2 kişiyseniz arka oturma sngerini sökün kalsın taşımayın.20cm daha kazanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bytradm -- 5 Ağustos 2012; 20:22:20 >
  • dacia logan mcv tabiki. Arkaya biri rahatlıkla yatar yükünüzü taşır yakıtı azdır renaultun 1.5 dcı motoru var. Güzel bir yalıtım yaptırırsınız mis. Aran uzun olmasndan dolayı arka koltukları yatırıp uyursunuz. Renaultun bu motoru iyidir sizi üzmez

• avrupa turu için 2 ci el ucuz arac alacaksanız ,
    mutlaka euro 4 normlarını karşılamalı ,avrupalılar çok hassas bu konularda ,
    bir ara enjeksionlu olmayan benzinli aracları sokmuyorlardı ülkelerine ,
    mutlaka lpg li olması lazımdı .
  • Arabayı biraz güçlü alın yoksa yollarda sollama sıkıntısı çekersiniz
    zaten yurt dışında benzin ve lpg ucuz dizele gerek yok

• 30Bin civarinda avensis veya passat tavsiye ederim uzun yolda cok daha rahat edersiniz

• Ford Transit,VW Transporter türü van bir araç alın.Bu tür araçlar kısa vadede değer kaybetmediği gibi çok rahatta satarsınız satmak istediğinizde.Hem çok rahat eşyalarınızı alır hem rahat rahat uyursunuz.Binek hangi aracı alırsanız alın içinde rahat yatamazsınız,çok rahatsızlık verir dar gelir ayrıca bagaj vs için.Binek araçlar yola çıkarsanız yanınıza çadır alın,kamping boldur Avrupada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 5 Ağustos 2012; 21:32:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

dacia logan mcv tabiki. Arkaya biri rahatlıkla yatar yükünüzü taşır yakıtı azdır renaultun 1.5 dcı motoru var. Güzel bir yalıtım yaptırırsınız mis. Aran uzun olmasndan dolayı arka koltukları yatırıp uyursunuz. Renaultun bu motoru iyidir sizi üzmez

katılıyorum daha ucuza logan sedan da alabilir hem onun da içi geniş
  • Opel Astra 1.3 Dizel , Audi A4 , VW Passat olabilir.

• varsa yoksa 5008
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.