Şimdi Ara

Avrupa'nın en ucuzu olmaya aday: Elektrikli Dacia Spring'in fiyatı belli oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pisikletçi kullanıcısına yanıt

    elektrikli şu anda herkese hitap ediyor demiyorum zaten. ama adamın iş yeri var bir doblosu yada pikabı var, birde binek arabası var. binek olanı elektrikli alabilir. karı koca arabası olanlar var. polis arabaları taksiciler vs... yani elektrikliye binebilecek olanların sayısı gayet fazla. tabi ötv yi geçirip duruyorlar. %60dan %110a çıkma dedikoduları var, togg bahanesi ile ötv mafyalığına döndü iş. o yüzden bu hesapları yapabilmek için öncelikle istikrarlı bir fiyat lazım. tr de en istikrarsız ürün araba oldu 100bin tl artıp 50 bin tl düşüyor. ama bizimkiler 5-10 liralık domates patlıcandaki fiyat istikrarı ile uğraşıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: unununium

    Arabayı 16 yıldır kullanıyoruz 10 küsür binde peder aldı arabayı. Bir yıldır da ben kullanıyorum. Dediğiniz olay ne kadar geçerli bir fikrim yok. Bunu oturup hesaplamak da zaman kaybı olur. Ekonomi çok değişken enflasyon vs. İllaki hesaplamak istiyorsan araba 245 binde

    araba nedir hocam

  • cabriyo kullanıcısına yanıt

    C3 1.6 hdi 2006 model ve trafiğe çıkışı 2005


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unununium U kullanıcısına yanıt

    yani dünya üzerindeki en az yakan arabalardan birine biniyorsunuz. bende 2003 dizel pejo 206, 2009 dizel fiesta kullandım. 16 yıldır satmamışsınız arabayı. bir arabanın en büyük değer kaybı ilk 5 yıl. sonrasında değer kaybı az az oluyor. 10 yıl sonra neredeyse hiç değer kaybı olmuyor. sizin için çoğu istatistik gereksiz. hesaplamaya gerek yok dediğiniz gibi.

  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Orası doğru Türkiye'de kullanım alanı bulabilir kendine ama şu saçma vergiler olmasaa.
    Zaten batarya dolayısıyla pahalılar elektrikli araçlar ama ÖTV çok düşüktü yine umut vardı Ötv yi arttırınca mafoldu gözümde. Yine de umut var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pisikletçi

    Orası doğru Türkiye'de kullanım alanı bulabilir kendine ama şu saçma vergiler olmasaa.
    Zaten batarya dolayısıyla pahalılar elektrikli araçlar ama ÖTV çok düşüktü yine umut vardı Ötv yi arttırınca mafoldu gözümde. Yine de umut var

    hiç umutlanma. ötv dahada artar. tr de 2020 yılı 800 elektrikli araba satılmış. 500ü sarı sitede ilanda 300ü sokaklarda. yani 300 vatandaş elektrikli araba aldı diye vergi çıktı. bunun ne togg a faydası var ne devlete. 300 arabanın vergisine kadar indilerse bu yönetimin ne yapacağını şaşırdığını gösteriyor sadece.


    elektrikli araba kullanan artacakki şarj noktası artsın. 100 kva şarj noktası 300b tl. 16kva şarj noktası 25b tl ki bu ev için. 8 saat şarj süresi var. sokakta en az 50kva lık şarj noktası lazım 2 saatte şarj için. bunun yatırımını yapacak olan asla yatırım yapmaz. sanki yönetimin içinde tr yi geriye götüren gizli bir ekip var gibi aynı. elektrikli ötv sini anlamak mümkün değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 13 Mart 2021; 15:31:7 >




  • adamlar akülü araba parasına araba yapmışlar.12 bin e araba mı olur len.

  • Millet aracın motor gücü ile 125km/h son hızına takmış kafayı.. Kedinin ulaşamadığı ciğere mundar dediği gibi... Sanarsın herkes 150km/h den aşağı basmıyor da 125 yetmiyor.

    İstanbul'da ortalama şehir içi trafik hızı 60km/h, Londra'da 50km/h hızı var.

    Dersen ki şehirlerarası ne olacak? Be kardeşim sen hergün İstanbul Ankara arası yol yapan otobüs şöförü müsün? Sanarsın hergün ailecek şehir dışına çıkıyor. Çıksan bile otobana girmedikçe 125 gayet yeterli, zaten üstüne çıkınca ceza yersin. Adamlar senin ceza yememeni düşünmüş işte, ne güzel :)



    Bu arada aracın aylık kirası 94 lira ama kimse orayı okumamış gibi... Muhtemelen bireysel leasing ile aylık kirası böyle 94 lira oluyor. Ohh misss....

    Varsa Türkiye'de aylık 1000 liraya araç kiralayan söyleyin bana da 2 yıllık kirasını peşin verip bende kiralayayım! 10 katını ödeyip 125i geçemeyen araca razıyım bak :)





  • Otomatik vitesi varmı

  • bir ara benzin fiyatlarını araştırmış gazeteci maliyeti ve karı ile toplam 1.80 olarak benzini piyasaya dağıtabilirlermiş.Ve benzin fazlamız olduğundan yurt dışına buna yakın fiyatlardan satılıyor tabi gazetecide soruyor yurt dışına satıcamıza yurt içine dahaucuza satsanız olmazmı diye bakanın verdiği cevap ama o zaman kimse doğru dürüst çalışmaz devamlı gezmek isterler diyor:o yüzden bu anlayışla otomabil ve yakıt fiyatları bizim ülkede sanırım düşmez hayal olur düşünsenize herşeyi vergi alınmasıyla bitmiyor yakıtı,yolu,yılda iki kere bandrolü,masraflarında vergisi eksozu vergi muayenesi bile vergi acaba yıkatırkende vergisi varmı onu bilemedim

  • Vay canına fiyatlara bak.

    Kiralama fiyatları bile süpermiş.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt
    Her araba elektrikli olursa uzun yolda şarj etme imkanınız olur mu sanıyorsunuz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur.k

    Her araba elektrikli olursa uzun yolda şarj etme imkanınız olur mu sanıyorsunuz?

    Bütün otomobiller içten yanmalıyken istasyonlarda saatlerce sıra mı beklediniz? Ayrıca Elektrikli otomobiller artarken şarj noktaları sabit mi kalacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupa fiyatını önce 3le sonra 10la çarp. Tl cinsinden bizdeki fiyatını bulursun.
  • Bolu highway de şarj istasyonu var. Geçen 2 porche görmüştüm yan yana.

    Avrupada üretim olduğu için yaygın ve ucuz. Bizde ithal olduğu için pahalı.

    Bunların sorunu pilleri Renault fluence elektrikli aracı için 10 yıl pil garantisi vermişti. Bunda durum ne olacak? 3 5 yıl sonra pilleri çöp mü olacak maaliyeti ne olacak soru işareti?

    Taksi istanbul da 24 saat çalışır sürücü değişimi olur. Hiç bir sürücü 8 saat beklemez. Hızlı şarj istasyonu duraklara belli noktalara kurulup leasing vs ile desteklenirse şansı olur.

    Araç ekonomi sınıfı yani düşük şehir içi konsepte uygun. Bizde garajı kendine ait otoparkı olan kaç ev var ki elektrikli araç yaygınlaşabilecek. Millet park yeri için cinayet işliyor. Nerede şarj edecek?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunanistan batak sa Türkiye nedir? asgari ücretli ancak 70 aylık maaşıyla en ucuz arabayı alabiliyor

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.