Şimdi Ara

Avrupa mı Asya mı Ortadoğu mu ? Türkiye hangi coğrafyanın ülkesidir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Avrupa mı Asya mı Ortadoğu mu ? Türkiye hangi coğrafyanın ülkesidir ?

(En Son Oy Tarihi: 17.5.2021)
Giriş
  • Siyasi olarak "Avrupa" çoğrafi olarak %97 Asya %3 lük kısmı ise Avrupadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

Zamanında Avrupada bir toplantıya katılan Kamran İnan'a toplantıda İsviçre temsilcisi, Türkiye'nin topraklarının Asyada olduğu, Türkiyenin toplantılara gelmesine gerek olmadığı söylenmiş. Rahmetli cevaben "senin az bulduğun Avrupadaki Türk toprağı miktarı, senin ülkeninkinin 3 katı" demiştir.

Batıdan doğuya uzandıkça, kafa yapısı da Avrupa, Asya, hatta Afrikaya benzer.
    Avrupa'ya özenen ama Ortadoğu kafası ile yaşayan bir toplumuz ülkedeki olaylar demokratik düzen bunun göstergesi şuan bizi avrupaya tek bağlayan şey laiklik oda giderse tamamen ortadoğu oluruz.Türkiye Asya ve Ayrupa arasında bir köprü seçim senin elinde ne olmak istediğini kendin belirlersin sen nasıl gösterirsen kendini avrupada seni öyle görür biz şuan yapılanlar protestolar ile genel izafide ortadoğulu olarak görülüyoruz maalesef.Türkiye'nin tek batıya benzer tarafı ege kıyıları içe gittikçe anadoludan ortadoğuya dönüyor.Biz hiç bir zaman avrupalı olmadık olamayacağızda arada kalmış bir toplumuz stratejik konumunda önemi büyük.Görünürde ve bağlılıkta avrupaya özenen bir yaşama var ama yaşantı halkın yaşantısı ortadoğu kafası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 8 Ekim 2018; 16:23:36 >

• Avrupa'da toprakları olan Orta Doğu kültürüne sahip Asyalılarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vyesovshchikov

Bu mesaj silindi.
    Biz asyaya göre batı asyayız avrupaya göre uzak doğuyuz yani orta doğu nereden baktığına bağlı olayın.
  • İngilizce bakış açısıyla ele alırsanız Orta Doğu olarak görebilirsiinz. Kültürel olarak bir Asya ülkesiyiz. Bu konuda Araplardan ve Avrupalılardan ayrışıyoruz.

Asya, Avrupa ve Arap Yarımadası'nın ortasında kaldığımız için diğer ikisinden etkinlenmemiz kaçınılmaz olmuş. Şu an Avrasya ülkesi demek en doğrusu olur.
  • Türkiye bir Avrupa ülkesidir. Zaten avrupa konseyine üyeyiz. Sportif olarak da avrupa liglerine katılırız. Avrupalı olmasak maçlarımızı suriye, iran, moğolistan, kore ve japonya ile yapardık.
    yani saçma bir konu. tartışılması bile imkansız.
  • Ben Kırklareliliyim. Trakya Avrupa'da bu yüzden kendimi Avrupalı hissediyorum. Türkiye'nin geri kalanı Asya'da diye ben neden Asyalı oluyorum ki. Ben Avrupa'da doğdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Türkiye bir Avrupa ülkesidir. Zaten avrupa konseyine üyeyiz. Sportif olarak da avrupa liglerine katılırız. Avrupalı olmasak maçlarımızı suriye, iran, moğolistan, kore ve japonya ile yapardık.
    yani saçma bir konu. tartışılması bile imkansız.
    Avrupa liglerine İsrail gürcistan ve ermenistan da katılabiliyor onlar da mı avrupalı o zaman
  • dünya köye dönmüş. adamlar dünyanın öbür ucundan gelmiş posta koyuyor ve biz hangi coğrafya derdindeyiz. gereksiz bilgi ve tartışmayı bırakıp mührü elimizde tuttuğumuz zamandan ders alarak masaya yumruk vuracak nesli yetiştirmek için ne yapmalı ona bakmalıyız.
  • Avrupa bile ülkemizin yer aldığı topraklardan ''Küçük Asya'' diye bahsederken Ortadoğu ve Avrupa'yı işaretleyenler var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • calientee C kullanıcısına yanıt
    israil avrupa devleti değil. ama malum nedenlerden dolayı avrupada maçlarını yapıyor. Ama ermenistan, azerbaycan gürcistan evet avrupa devleti sayılıyor. Aynen Türkiye de.Ukrayna da.
  • büyük yanlış içindesin. küçük asyada dense Türkiye bir avrupa devletidir. Zaten rumeli tamamen avrupa üstünde. Anadoluya gelince. Ermenistan,gürcistan ve azerbaycan avrupa devleti ki bizden daha doğudalar.
  • Türkiye doğu ve batı olarak geniş bölgeye yayıldığı için iki taraf arasında ciddi farklılıklar var. Bence batı avrupa, kuzeyi asya, orta anadolu ve doğusu ise orta doğu insanının özelliklerine sahip. İstanbul ise karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 11 Ekim 2018; 17:28:4 >
  • Vatandaşın gelirini göz önünde bulundurursak Orta Doğu, giderleri ve hayat pahalılığını göz önünde bulundurursak Avrupa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.