Şimdi Ara

avometre kullanımı???yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bügün 6 ytl ye sarı bi avometre aldım.mesela bi adaptorun veya pilin kaç mA oldugunu ölçecem.nasıl ölcecem.bi anlatırmısınız

•  avometre kullanımı???yardım

internette bir foto buldum

şimdi o döndürülen yeri mA kısmına getireceksin.
    3 tane delikten de uygun olan yerlere 2 kabloyu takacaksın (üzerinde amper, volt gibi şeyler yazıyor, neyi ölçmek istiyorsan ona göre ayarla)

amperi ölçmek için avometreyi devreye seri bağlaman lazım. yalnız dikkat et devrede güç çeken bir eleman olsun (direnç, lamba vs.)

bu şekilde ölçümü yapabilirsin. ancak ben sorunun şu kısmını pek anlamadım.
    quote:

bi adaptorun veya pilin kaç mA oldugunu ölçecem.

• Bi adaptörün veya pilin kaç mA olacağını ölçemezsin kolay kolay.
    Çünkü akımın sınırı normalde olmaz ve dirence-voltaja göre değişir.
    Ama akım sınırlandırmalı sistemlerde belirli sınırlar vardır tabii.Burda ölçümü yapmak için çeşitli dirençler kullanmanız gerekebilir.

Basit ölçümlerde çalışan bir devrenin kaç amper çektiğini görürsünüz ancak.
    Ve tabii kaç volt çıkışların olduğunu felan...
  • bütün kademelerini anlatan bi site var mı?arkadaslar

cevap verenlere çok tesekkürler

• kusura bakmayın yeni başlık açmamak için buraya yazıyorum
    watt nasıl ölçülür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kilitci

kusura bakmayın yeni başlık açmamak için buraya yazıyorum
    watt nasıl ölçülür?

P= V x I (güç eşittir voltaj çarpı akım)

devrenin voltajını ve akımını ölç. ve çarp (volt ve amper cinsinden)

yada (V^2 )/ R I^2 x R formullerini de kullanabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 18 Kasım 2006; 22:52:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HITM@N

quote:

Orjinalden alıntı: kilitci

kusura bakmayın yeni başlık açmamak için buraya yazıyorum
    watt nasıl ölçülür?

P= V x I (güç eşittir voltaj çarpı akım)

devrenin voltajını ve akımını ölç. ve çarp (volt ve amper cinsinden)

yada (V^2 )/ R I^2 x R formullerini de kullanabilirsin

teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Havya Önerisi (YARDIM!)
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • P=U*I dan da olur zaten temel mantığı oraya dayanır.Birde wattmetre denilen aletler vardır bunların dijital olanları da vardır analog olanları da,dijitalleri ile gücün yanında direnç,volt,akım ve şu an hatırlayamadığım bir kaç şeyi daha ölçebilirisiniz.Analog olanlarında ise wattmetreye bir ampermetrenin seri olarak,birde voltmetrenin paralel olarak bağlanması gerekir,ölçmesi zordur adamı kasar biraz (umarım yanlış hatırlamıyorumdur yanlışsam düzeltiniz lütfen)
  • hadi bir de ben soruyum. inşallah cevap gelir.

9 voltu 4.5 volta nasıl indirebilirim ( AC)
    tabi ki transformator kullanıcam, ama bunların fiyatı nedir bana 3 tane lazım (9 dan 2.25 e , 4.5 e ve 6.75 e)
    çok makul bir fiyata bulmam lazım

ya da 2. bir alternatifim var. osilator devresinde
    farklı frekans değerleri elde edebilirsem, yukarıdakine gerek kalmaz.
    osilator devresinde bunu yapabilir miyim. maliyeti ne olur

(çok ucuza maletmem lazım bunları)
  • quote:

Orjinalden alıntı: by*cambaz

arkadaslar bügün 6 ytl ye sarı bi avometre aldım.mesela bi adaptorun veya pilin kaç mA oldugunu ölçecem.nasıl ölcecem.bi anlatırmısınız

Arkadaşım, alt resimdeki gibi yada benzer bir AVO-metre ile enfazla DC 10 A're kadar ölçüm yapabilirsin.
    10 A ile 200mA arası ölçümlerde KIRMIZI-PROB yerinden (normalde ortadadır) çıkarıp üst tarafa gelen yere takılmalıdır.
    200mA ve daha düşük akımlarda normal ölçüm yapabilirsin tercih anahtarını DCmA bölümüne alarak.
    NOT: Daha fazla akım için denemeyin, içinde bulunan cam sigorta atmayabilir, yazık olur 6 yTL'ıza. Saygılar
  • peki kardes guzel demisinde en altta dediginin bi yolu olmali bence plilin kac mAh oldugu mesela yazar normal sarjli pillerde onlarin hesaplari nasil oluyo peki????
    je bu arada kardesen azindan elektronikle ugrasan bir arkadasin vardir ondan bence kucuk bir anlatim istyebilirsin DCV ACV ne anlama geliyo hangi durumlarda hangisi kullaniyo alttaki COM V/ohm A olumlerinden hangisini hangisine baglayinca nasil oluyo devrelerde olcerken genelde kac cesit olcim bicimi oldugu bunlar hakkinda elektronik yada elektrikle ugrasan arkadaslarindan uygulamali olarak bilgi alirsan cok daha iyi olur obur turlu 6YTl lik daha cok avometre yanar yenisi alinir
    quote:

3 tane delikten de uygun olan yerlere 2 kabloyu takacaksın (üzerinde amper, volt gibi şeyler yazıyor, neyi ölçmek istiyorsan ona göre ayarla)

amperi ölçmek için avometreyi devreye seri bağlaman lazım. yalnız dikkat et devrede güç çeken bir eleman olsun (direnç, lamba vs.)

quote:

• pillerin üzerinde kaç mA olduğu yazmaz (yazsa da kaç en son mAmpere kadar kullanılması gerektiği yazar )
    senin dediğin miliamper saat (mAh) pilin nekadar süre dayanacağı hakkında bilgi verir. çekilen akıma göre pilin ne kadar süre dayanacağını buradan hesaplayabilirsin.

ancak nasıl hesaplandığı hakkında bir bilgim yok

quote:

Orjinalden alıntı: tazmania_vn

peki kardes guzel demisinde en altta dediginin bi yolu olmali bence plilin kac mAh oldugu mesela yazar normal sarjli pillerde onlarin hesaplari nasil oluyo peki????
    je bu arada kardesen azindan elektronikle ugrasan bir arkadasin vardir ondan bence kucuk bir anlatim istyebilirsin DCV ACV ne anlama geliyo hangi durumlarda hangisi kullaniyo alttaki COM V/ohm A olumlerinden hangisini hangisine baglayinca nasil oluyo devrelerde olcerken genelde kac cesit olcim bicimi oldugu bunlar hakkinda elektronik yada elektrikle ugrasan arkadaslarindan uygulamali olarak bilgi alirsan cok daha iyi olur obur turlu 6YTl lik daha cok avometre yanar yenisi alinir
    quote:

quote:

• iste kardes benimde demek istedigim bu mesela bir pilde max 2300mAh min 2100 mAh ile ifade ediliyor bunu tam cozumunun nereden geldigi???Baska bir arkadas bu konuyla ilgili bizi bilgilendirecek mi acaba??
    quote:

pillerin üzerinde kaç mA olduğu yazmaz (yazsa da kaç en son mAmpere kadar kullanılması gerektiği yazar )
    senin dediğin miliamper saat (mAh) pilin nekadar süre dayanacağı hakkında bilgi verir. çekilen akıma göre pilin ne kadar süre dayanacağını buradan hesaplayabilirsin.

ancak nasıl hesaplandığı hakkında bir bilgim yok

quote:

Orjinalden alıntı: tazmania_vn

peki kardes guzel demisinde en altta dediginin bi yolu olmali bence plilin kac mAh oldugu mesela yazar normal sarjli pillerde onlarin hesaplari nasil oluyo peki????
    quote:

quote:

• http://forum.donanimhaber.com/m_7853929/mpage_1/tm.htm#7855724

Burada silicon arkadaşımız gayet güzel anlatmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.