Şimdi Ara

AVM de Çalışmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
16.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çalışma şartları: ağırdır. özel yaşam kalmaz. çalışma saatleri vardiyalı olmasına karşın bir gün 22:00 de çıktığınız işe ertesi gün 10:00'da gidebilirsiniz. yılbaşında, çoğu bayramda, pazar günleri gibi milletin tatil yaptığı zamanlarda siz işbaşı yaparsınız. yok müdür gelecek, yok sayım yapılacak, yok tadilat var gibi nedenlerle kayıtsız olarak saatlerce çalışırsınız. (bkz: pazar günü çalışmak)

sağlık: köle gibi çalışıp para kazanamamak, kazandığını avm'nin mağazalarında harcamak, düzensiz yaşam gibi sebeplerden ruh sağlığınız dolayısıyla sağlığınız bozulur. bacaklarda varisler beliriverir. şirket içi meselelerde sürekli kavga çıkar, herkes birbirinin ayağını kaydırmaya çalışır. maalesef bu şekilde çalışıp mutlu olanı ben görmedim.

maaş: çalışanın para biriktirmesi çok zordur, avm restoranlarına her gün para bayılır, çalıştığı yerde % bilmem kaç indirimi olduğundan maaşının bir kısmını oraya harcar, bir kısmını ulaşıma, bir kısmını da faturalarına ayırır. geri yatan sigortası ve kıdem tazminatı kalır. kıdem tazminatını da sizi baskıyla yıldırarak iş bırakmanıza sebep olan müdürler yer.

vergi: çoğu alışverişin kredi kartıyla yapılması ve avm'lerin daha kolay denetlenebilir olması şirketlerin vergi kaçırmasına engel olmuştur. sanırım ülkemize de tek katkısı budur.

rant: genellikle ihale yoluyla işler yürüdüğünden her konumda karşımıza rant çıkıyor. kazan kazan mantığı rantı daha da artırıyor.

ürün fiyatları: yüksektir ve mantığı da basittir. kardeşim sen alışveriş yaptıkça adamın her ay ödediği yüksek kirayı ödeyebilmesini ve üstüne para kazanmasını sağlıyorsun. genellikle etiketin %5-10'u arasındaki bedel mülk sahibine ödeniyor.

sinema: avm'ler mahallelerimizin sinemalarını bitirmiştir. 2 kişi film izlemenin (popcorn+kola dahil) bedeli 40 tl'yi geçmektedir.

sosyal boyut: avm kültüründe yetişen yeni nesil marka delisi ve gösteriş meraklısı oluyor. tükettikçe daha da tüketiyor. bir pazar aktivitesi olarak avm gezmeyi benimsiyor. şehirden dışarı çıkmıyor, piknik yapmıyor, maç yapmıyor, balık avlamıyor, yani yaşamıyor. (bkz: consume obey die)

ekonomik boyut: bir avm'deki mağazaların kaçı gerçekten türkiye'nin kendi markasıdır? belki %20'si... ekonomiye can verelim derken fakirleşiyor olabilir miyiz?

sonuç: pazar günü bana göre kutsaldır. çalışılmamalı, kendinize ayrılmalıdır. herkesin en doğal hakkıdır yaşamak. haftada yalnızca 1 günü kendinize çok görmeyin. oradaki insanlara da acıyın. siz gitmezseniz onlar da bu şartlarda çalıştırılmak zorunda kalmaz.
    eğer le fabuleux destin d'amélie poulain filmini izlediyseniz orada 1 sahne var. belki hatırlarsınız, bize anlamsız gelir.
    amelie poulain pazar günü tren garındayken dilencinin yanına gider ve bozuk para verir. dilenci kabul etmez, ve der ki "teşekkür ederim ama pazarları çalışmıyorum." (non merci ma p'tite dame, je travaille jamais le dimanche.) tek cümleyle söylemeye çalıştığım aslında buydu. pazar günüme dokunma!

• Bircok calisan insan da sadece pazar gunu AVM'lere gitmeye firsat bulabiliyor. AVM calisanlari da pazartesi gunu tatil yapsin.

Pazar gununu kutsal kilan sey nedir anlamam...
  • atrix 1212 gerçekten çok haklısınız.
    Herkes bayramda gezerken, eşiyle dostuyla tatil yaparken insan kendini köle gibi hissediyor.
    Bunu yaşayan bilir.
    Akşam eve gidince sadece yatacak zaman kalıyor.
    Kalk,çalış, yat başka bir şey yok.
    Zenginler tatil yaparken sen onlara hizmet etmek zorunda kalıyorsun.
    Sen ise tatilini ancak kimsenin istemediği günlerde yapıyorsun.
    Böyle çalışmayı yaşayan bilir.
    Yukarıdaki üye zaten, senin çocuğunda işsiz kalsın diyenleri desteklediği için ona aldırış etmeyin. Onlar sadece kendilerini düşünürler.
    Böyle bir yaşam adil değil. Hatta böyle bir yaşam, yaşam değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazmışsınız ellerinize sağlık ama amaç nedir anlamadım açıkçası. Sadece avmlerde çalışanlar değil, bir çok insan zaten cumartesi günü de dahil 6 gün çalışıyor. Evet tüm pazar gününü avmlerde geçiren zavallı insanlar var ama bir çok insanın da aynı şekilde alışveriş yapmak için tek bir günü var o da pazar, tabiki insanlar balık tutmaya da, gezmeye de piknik yapmaya da gitsinler ama sonuçta tamamen boş oldukları tek gün pazar olduğu için mecbur alışveriş yapmaları gerektiği zaman avmleri tercih ediyorlar. Ben ingilizce öğretmeniyim, kaç defa iş görüşmesine gittim işverenlerin bir çoğu hafta sonu da çalıştırmak istiyor,bu sadece avmlerde çalışanların problemi değil yani, bence siz pazar günü tatil günüdür modundan çıkıp, tatil gününüz hangi günse onun tadını çıkarmaya çalışın, evet bu biraz zor olabilir psikolojik olarak pazar gününe şartlamışız kendimizi ama yapacak çok bir şey yok gibi görünüyor.

• Hizmet sektöründeyseniz çalışma koşulları bellidir.Hele hele bulunduğunuz sektör haftasonu en büyük cirosunu elde ediyorsa izinli olma gibi bir durum olamaz.Bayramlarda insanlar tatile gider.Turizm,alışveriş vb. sektörlerde çalışan insanlar bizde izinli olmalıyız diyemez.Herkes kendi seçimlerinin sonucunu yaşar..
  • Ve mutluluk pompasında son nokta, hayatın tüm raflarında sezon sonu indirimi varmış ve kredi kartına taksitle, peşin mutluluk bizimleymiş... Ne kadar harcama yaparsak, hayattan o kadar puan kazanacakmışız. Lutüf bu, hizmet bu... Bizleri mutlu kılmak için nasılda tıkır tıkır işliyor sistem...

İnsanların evlerinden birbirleriyle yarışmak ve rekabet etmek için çıktıklarına bakmayın... Sokakların asık suratlı, gülümsemeyen, robot insanlarla dolup taştığına bakmayın. Anti depresanların satışının patladığına, intihar eden, cinnet geçiren insanların sayısının arttığına bakmayın... Mutluyuz hepimiz, çünkü durmadan, bıkmadan tüketiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 24 Eylül 2013; 17:49:49 >
  • güzel yazmışsında çözüm olarak dediklerin nasıl değerlendirilir onu düşünüyorum.yani avmleri öldürürsek(ki olmaz,olamaz.) siz işsiz kalırsınız.biz avm ye gitmeyince size pazar izni vermezler .10 kişiyseniz 5 ini kovarlar.bu kapitalist düzende bunun çözümü pek görünmüyo.cok işsiz var cok okumuş var yani ucuz işci cok.ucuz + okumuş bile var bu devirde.
    başka bi işe yönelebilirsin vs..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkin0007

güzel yazmışsında çözüm olarak dediklerin nasıl değerlendirilir onu düşünüyorum.yani avmleri öldürürsek(ki olmaz,olamaz.) siz işsiz kalırsınız.biz avm ye gitmeyince size pazar izni vermezler .10 kişiyseniz 5 ini kovarlar.bu kapitalist düzende bunun çözümü pek görünmüyo.cok işsiz var cok okumuş var yani ucuz işci cok.ucuz + okumuş bile var bu devirde.
    başka bi işe yönelebilirsin vs..

aslinda bir yolu var ama bizde zor.

amerikada avm calisma saatleri haftanin 6 gunu 10.00-21.00 seklindedir. pazar ise 11.00-17.00 yani 6 saat. pazar gunleri fazla musteri gitmediginden 3 kisi calisan bir dukkanda tek calisan ile idare edilebiliyor ve o tek kisi 1.5 yevmiye aliyor. Bizde Uygulanabilirmi tabiki hayir belli bir kitleye mensup patronlar tarafindan yonetiliyoruz.

Sunu da ekleyeyim eger bu anlattigim olay kapitalizm ise Turkiyedeki nedir adini siz soyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 30 Eylül 2013; 6:33:21 >

• Tek bir sanayi,elektronik, petrolü vs si olmadığı halde yani hiç bir değer üretmediği ve dış satım yapmadığı halde dünya üzerinde kapiyalistten daha kapitalist olan kapitalizmin dibini yaşayıp bayraktarlığını yapan tek ülke türkiyedir. Enayiliğimiz dillere destan. Bu arada parsayı toplayan Bi grup ve bunların şakşakçıları, kişisel kurtulmuşluklar revaçta, kul hakkı denen şeyde tam burada zaten, alın size Müslüman ülke... Yıllardır dilimizde tüy bitti anlatmaktan, ekonomi karma olmak zorunda hem vergide hem de kuduruk kar güden,insan sömürüsüne dayanan ekonomik sistemin karşısında rakip olmalı ki, en az insan sömürüsü olsun, siz bu sisteme çanak tutukça daha çok sömürülürsünüz ve işsiz kalırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel yazmışsın bende AVM de stand da çalışıyorum avea kılıf üzerine ama aöf açıktan okuyorum + KPSS inş bi şeyler olur böyle gitmez çünkü 2 kişi çalisiyoz diğer arkadaş lise terk biri izinli ise patron geliyor anca yemek molasina cikiyoz haftanın 3 günü 1-10 10-7 çalışıyor değişmeli onun dışında 1 gün izin ve diğer 3 gün full 10-10 şartlar boyle ama şimdilik yapacak bi şey yok en rahatı bu ama okumadan bi yerlere gelmek zor ya da ancak bi işyeri accaksin ona da biraz sermaye lazim cinemaximumda parti time çalıştım orası daha iyiydi 5 saat haftada 3 gün izin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siceyy -- 3 Nisan 2015; 12:47:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş hukukunu adam gibi işletebilirlerse çoğu şey düzelecek. Bizim asıl sorunumuz denetimsizlik aslında . Ülke olarak denetime razı olsak. Saygı duysak ve hükümette denetimi geliştirse. Şartlar olumlu manada yükselecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.