Şimdi Ara

Avivasa Bireysel Emeklilik Kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Avivasa nın bireysel emeklilik sistemine yaklaşık 7 ay önce dahil olmuştum. Bana bu olayı anlatan danışman arkadaş herhangi bir ayrılma durumunda bir kesinti olmayacağını söylemişti. Fakat bugün bir arkadaşım ayrıldı ve bugüne kadar 1600 lira yatırmış olmasına rağmen 500 lira kesinti yaptılar, böyle bir duyum aldım. Ben bu sisteme geçiş yaparken bunu defalarca sormama rağmen böyle bir kesintinin olmayacağını, o güne kadar biriken para neyse onu geri alabileceğimi söylemişti fakat bugün bunun aksi bir durumla karşı karşıyayım.

    Bu durumu bana açıklayabilecek bir arkadaş var mı acaba?

    Konuyu yanlış yere açtıysam affola. Bilgilendirin kaldırayım.



  • Malesef bireysel emeklilik sisteminde boyle cakalliklar olabiliyor. Siz aslinda en az 10 sene sisteme duzenli para yatiracagim. 55 yasindada emekli olacagim diye giriyorsunuz. Sistemde bu sartlara uyarsaniz bende sizden herhangi kesinti yapmayacagim diyor. Ama siz erkenden sistemden cikinca tahahhutu bozuyorsunuz ve hop cezayi kesiveriyor. İmzalanan belgelerde sistemden erken cikilirsa ne kadar kesinti olacagi yazar. (Vergi kesintisi, devketin sisteme katildiginiz icin odedigi katki vs...)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_uar2

    Malesef bireysel emeklilik sisteminde boyle cakalliklar olabiliyor. Siz aslinda en az 10 sene sisteme duzenli para yatiracagim. 55 yasindada emekli olacagim diye giriyorsunuz. Sistemde bu sartlara uyarsaniz bende sizden herhangi kesinti yapmayacagim diyor. Ama siz erkenden sistemden cikinca tahahhutu bozuyorsunuz ve hop cezayi kesiveriyor. İmzalanan belgelerde sistemden erken cikilirsa ne kadar kesinti olacagi yazar. (Vergi kesintisi, devketin sisteme katildiginiz icin odedigi katki vs...)

    Bireysel emeklilik sistemine giriş yaparkenki danışmanım beni çok iyi kandırmış demekki. Rezillikten başka bir şey değil vallahi.
  • malesef öyle. eğer bu tarz bir düşünceniz varsa 45 yaşında sisteme girip 10 sene ödeyip 55 yaşındada emekli olabilirsiniz. erken yaşta giriş yapıp çıkınca karından çok zararı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_uar2

    malesef öyle. eğer bu tarz bir düşünceniz varsa 45 yaşında sisteme girip 10 sene ödeyip 55 yaşındada emekli olabilirsiniz. erken yaşta giriş yapıp çıkınca karından çok zararı var.

    Böyle işlerde çakallık seviyelerini bu noktalara çıkarmış olan insanlar bu durum için de bir önlem almışlardır mutlaka. Yoksa dediğiniz şeyin önüne pek geçilemez.
  • Sonucta sene siz tahahhut ediyorsunuz. Cikarsam kesinti yapilir diye. Ayrica konu bankaysa, sigortaysa adamlarin dediklerine inanmamak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.