Şimdi Ara

AVİS, BUDGET, SİXT, HERTZ vb. firmalardan araç kiralayanlar deneyimlerini paylaşıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.236
Cevap
47
Favori
216.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.creative

bilgiler için herkese teşekkürler.

peki 20 yas ve 2 yıllık ehliyeti olan biri için ek ücret talep ederler mi?
    yoksa direk 21 yas altına arac veremiyoruz mu derler?

yok bişey demezler 2 yıllık ehliyetin varsa alırsın tabi duruşun çok küçük göstermiyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: matador_36

quote:

yok bişey demezler 2 yıllık ehliyetin varsa alırsın tabi duruşun çok küçük göstermiyorsa

hızlı cevap için teşekkürler
    görüntü 4.sınıfta okuyan makina müh gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

quote:

Alıntıları Göster
    [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.creative -- 1 Eylül 2012; 23:14:52 >
  • quote:

quote:

Bir şey demeyi bırak kapıdan kovalarlar.
    Kurumsal firmalar 21 yaşını doldurmamış kişilere araç vermez.
    İsterse 50 yaşında görün onlar için önemli olan görünüş değil kimliğinde yazan doğum tarihidir,kız vermiyorlar sonuçta,tipine bakmazlar.

• quote:

quote:

quote:

hızlı cevap için teşekkürler
    görüntü 4.sınıfta okuyan makina müh gibi

makine müh 2. sınıftan sonrası kafi hocam saç kalmıo zaten adam çöküyor :D

• vayyy necatiden incilerrrr:)))iki yanında kurumsal yok sadece bırısı kurumsal:))))
  • avise geçen mail attım ,20 yi doldurdum ehliyet 11 aylık dedim.ehliyet 1 senelik olursa kiralayabilirsiniz dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur3014

avise geçen mail attım ,20 yi doldurdum ehliyet 11 aylık dedim.ehliyet 1 senelik olursa kiralayabilirsiniz dediler.

Yanlış bilgi vermişler,en alt sınıf aracı kiralamak için bile en az 21 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor,
    http://eixnbeweb02.rent-at-avis.com/avisonline/terms.nsf/TermsByCountryAndLngCategories/TR-TR-Common?OpenDocument
  • Arkadaslar gerek konunun canlanmasi gerekse deneyimlerin paylasilmasi amacli ramazan bayramindaki ve yillik izinimdeki deneyimlerimi sizlerle paylasayim. Daha onceki paylasimimdada yazmistim. Bayram tatili icin 129TL + 19TL tam kaza sigortasina jetta veya muadili focus rezerve ettim. Ozellikle telefondaki kisiye jetta istedigimi soyledim. Hatta o da dediki cogunlukla istekleri karsiliyoz. Ama bazen arac musayit olmassa muadili veriyoz bende tamam dedim. Neyse zaman geldi ben genelde araclari aksam 20.00 de alirim. Six rent a car a gittim arac almaya o gunde o aldigim sube yetkilisi muduru oradaydi. Tanistik kendisiyle o arada evraklar imzalaniyor falan dedimki iki hafta sonra yillik izne cikacam on gun falan uygun bisey yaparsaniz pesin para araci sizden alayim. Sagolsun kendiside kartini verdi araci benden isteyin ben size elimden geleni yapacam dedi. Neyse uzatmayalim arac tabikide ford focus 2012 model cikti en bos paketiydi. Ama tabi diger focuslara gore soyluyom arac aldigimda 17400 km falan civarindaydi. Arac tertemizdi kuaforden yeni cikmis oyle goze gelecek cizigi carigi yoktu. Rengi hostu. Ancak aracta begenmedigim konular koltuk mesafeleri dardi kullananlar bilir. Uzun boyluysa sofor arkadakiler zorlanir. Gorus mesafesi ilginc arabanin burnunu imkani yok goremezsin. Degisik geldi. Son sikinti yakiti yuksek yaklasik 2000 km kullandim. Baya yakti.

Dedigim gibi sixt rentacardan yana bisikintim olmadi. Gerek insanlarin yaklasimi gerekse araclarin onlarla olan kismi iyidi guzeldi, ancak ben araci beyenmedim. Yani bana gore jettanin muadili olamaz.

Yillik izin zamanim geldi. Butun rent a carlari tektek aradim. Sitelerinden fiyat aldim. Arac sinifim polo manueldi. Ama herkezde farkli aracla karsilastim. En uygun fiyati centralden aldim. 720 lira dediler. Neyse sixt rentacarin sube mudurunu aradim ozellikle polo istedigimi soyledim fiyat tabiki yuksek centrale gore dedim ben rezervasyon yaptim fiyat bu neyse uzun uzun konusmanin ardindan dediki tamam o paraya tam sigortali arac ya polo yada i20 gene soyledim polo istiyom. Ayarlamaya calisacam dedi. Tabikide arac i20 cikti. Focustan daha cok begendim. En bosun. Bi ust paketiydi park sensoru katlanir aynalar 6 ileri sanziman esp falan iyidi arac cok ekonomikti. 3000 km yakin yol yaptim. Ben memnun kaldim. Kullananlar zaten bilir.

Ancak sikintim surada cogu rent acari takip ediyorum. Adamlar siniftaki araci veriyolar. Bazen aksilik olur anlarim. Dersinki 10 arabada 2 araba anlarim ni tekim tek kiralayan sen degilsin ama 2 de 2 olmaz. Olmamali ben bir bedel oduyorum. Onay mesajlari ya jetta ya polo diye geliyor. Muadilide yaziyor ama benim fiyat oderken dusundugum arac i20 yada focus degildi onlar olsaydi zaten amacim ben daha degisik bir firmadan ucuza alirdim. Uzatmayayim dedigim gibi kisiler cok iyi firma iyi fiyatlari avise yakin ama ben muadili konusunda cok rahatsiz oldum. Acik ve net paylasmaktan geri cekinmem. Sunu bidaha yazayim. Firma guvenilir hizmet guzel kiraliyacaklara engel olmayalim. Saygilarimlaa... Bu konuda gorusleri olan varsa okumak isterim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşini iyi yapanları tanıtmak lâzım.4 sene önce hertz den focus kiralamistim sonuç sıfır sorun bol memnuniyet.

• quote:

Orijinalden alıntı: blue0034

Arkadaslar gerek konunun canlanmasi gerekse deneyimlerin paylasilmasi amacli ramazan bayramindaki ve yillik izinimdeki deneyimlerimi sizlerle paylasayim. Daha onceki paylasimimdada yazmistim. Bayram tatili icin 129TL + 19TL tam kaza sigortasina jetta veya muadili focus rezerve ettim. Ozellikle telefondaki kisiye jetta istedigimi soyledim. Hatta o da dediki cogunlukla istekleri karsiliyoz. Ama bazen arac musayit olmassa muadili veriyoz bende tamam dedim. Neyse zaman geldi ben genelde araclari aksam 20.00 de alirim. Six rent a car a gittim arac almaya o gunde o aldigim sube yetkilisi muduru oradaydi. Tanistik kendisiyle o arada evraklar imzalaniyor falan dedimki iki hafta sonra yillik izne cikacam on gun falan uygun bisey yaparsaniz pesin para araci sizden alayim. Sagolsun kendiside kartini verdi araci benden isteyin ben size elimden geleni yapacam dedi. Neyse uzatmayalim arac tabikide ford focus 2012 model cikti en bos paketiydi. Ama tabi diger focuslara gore soyluyom arac aldigimda 17400 km falan civarindaydi. Arac tertemizdi kuaforden yeni cikmis oyle goze gelecek cizigi carigi yoktu. Rengi hostu. Ancak aracta begenmedigim konular koltuk mesafeleri dardi kullananlar bilir. Uzun boyluysa sofor arkadakiler zorlanir. Gorus mesafesi ilginc arabanin burnunu imkani yok goremezsin. Degisik geldi. Son sikinti yakiti yuksek yaklasik 2000 km kullandim. Baya yakti.

Dedigim gibi sixt rentacardan yana bisikintim olmadi. Gerek insanlarin yaklasimi gerekse araclarin onlarla olan kismi iyidi guzeldi, ancak ben araci beyenmedim. Yani bana gore jettanin muadili olamaz.

Yillik izin zamanim geldi. Butun rent a carlari tektek aradim. Sitelerinden fiyat aldim. Arac sinifim polo manueldi. Ama herkezde farkli aracla karsilastim. En uygun fiyati centralden aldim. 720 lira dediler. Neyse sixt rentacarin sube mudurunu aradim ozellikle polo istedigimi soyledim fiyat tabiki yuksek centrale gore dedim ben rezervasyon yaptim fiyat bu neyse uzun uzun konusmanin ardindan dediki tamam o paraya tam sigortali arac ya polo yada i20 gene soyledim polo istiyom. Ayarlamaya calisacam dedi. Tabikide arac i20 cikti. Focustan daha cok begendim. En bosun. Bi ust paketiydi park sensoru katlanir aynalar 6 ileri sanziman esp falan iyidi arac cok ekonomikti. 3000 km yakin yol yaptim. Ben memnun kaldim. Kullananlar zaten bilir.

Ancak sikintim surada cogu rent acari takip ediyorum. Adamlar siniftaki araci veriyolar. Bazen aksilik olur anlarim. Dersinki 10 arabada 2 araba anlarim ni tekim tek kiralayan sen degilsin ama 2 de 2 olmaz. Olmamali ben bir bedel oduyorum. Onay mesajlari ya jetta ya polo diye geliyor. Muadilide yaziyor ama benim fiyat oderken dusundugum arac i20 yada focus degildi onlar olsaydi zaten amacim ben daha degisik bir firmadan ucuza alirdim. Uzatmayayim dedigim gibi kisiler cok iyi firma iyi fiyatlari avise yakin ama ben muadili konusunda cok rahatsiz oldum. Acik ve net paylasmaktan geri cekinmem. Sunu bidaha yazayim. Firma guvenilir hizmet guzel kiraliyacaklara engel olmayalim. Saygilarimlaa... Bu konuda gorusleri olan varsa okumak isterim..

Ben de Sixt'den araç kiralamıştım. Ben de Golf 1.6 TDI DSG araç istemiştim ancak, muadili olan Seat Leon vermişlerdi.
    Ancak Sixt'den hizmet anlamında memnun kaldım. İlgili ve yönlendirici bir şekilde işlerini yapıyorlar.
    İşin ilginci Seat Leon'u da araç olarak çok sevdim

İkinci araç kiralama deneyimim ise size benzer gibi olmuş ama Central'dan kiralamıştım ben.
    Bu sefer aracı gerçekten deneyimlemek için Golf 1.6 TDI DSG araç kiraladım. Central'da şöyle bir durum var. Bütün araçları VW grubu
    araçları olduğu için muadili gibi bir durumları yok.

Sonuç olarak her iki şirketi ve kiraladığım araçları da sevmiştim. Bu arada her iki araç da üst donanımlıydı.

• Selam,
    Bu kurban bayramında 2. defa Budget'dan Fiesta 1.4 AT kiralama girişiminde bulundum. Gelen sonuç beni hiç şaşırtmadı. Ellerinde araç yok. Muadili bile yok :)

İlk denemem yine ihtiyacımdan bir ay önce alalade bir haftasonu için rezervasyon talebinde bulunduğum Fiesta 1.4AT idi. O zaman da yoktu. Muadili bile yoktu :) O zaman gidip AVİS'ten kiralamıştım. Hİç sorun yaşamadım.

Sonuç: Budget'ın elinde Ford Fiesta 1.4AT veya muadili araç yok. İlgilisine duyrulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangiaraba?

quote:

Arkadaslar gerek konunun canlanmasi gerekse deneyimlerin paylasilmasi amacli ramazan bayramindaki ve yillik izinimdeki deneyimlerimi sizlerle paylasayim. Daha onceki paylasimimdada yazmistim. Bayram tatili icin 129TL + 19TL tam kaza sigortasina jetta veya muadili focus rezerve ettim. Ozellikle telefondaki kisiye jetta istedigimi soyledim. Hatta o da dediki cogunlukla istekleri karsiliyoz. Ama bazen arac musayit olmassa muadili veriyoz bende tamam dedim. Neyse zaman geldi ben genelde araclari aksam 20.00 de alirim. Six rent a car a gittim arac almaya o gunde o aldigim sube yetkilisi muduru oradaydi. Tanistik kendisiyle o arada evraklar imzalaniyor falan dedimki iki hafta sonra yillik izne cikacam on gun falan uygun bisey yaparsaniz pesin para araci sizden alayim. Sagolsun kendiside kartini verdi araci benden isteyin ben size elimden geleni yapacam dedi. Neyse uzatmayalim arac tabikide ford focus 2012 model cikti en bos paketiydi. Ama tabi diger focuslara gore soyluyom arac aldigimda 17400 km falan civarindaydi. Arac tertemizdi kuaforden yeni cikmis oyle goze gelecek cizigi carigi yoktu. Rengi hostu. Ancak aracta begenmedigim konular koltuk mesafeleri dardi kullananlar bilir. Uzun boyluysa sofor arkadakiler zorlanir. Gorus mesafesi ilginc arabanin burnunu imkani yok goremezsin. Degisik geldi. Son sikinti yakiti yuksek yaklasik 2000 km kullandim. Baya yakti.

Ben de Sixt'den araç kiralamıştım. Ben de Golf 1.6 TDI DSG araç istemiştim ancak, muadili olan Seat Leon vermişlerdi.
    Ancak Sixt'den hizmet anlamında memnun kaldım. İlgili ve yönlendirici bir şekilde işlerini yapıyorlar.
    İşin ilginci Seat Leon'u da araç olarak çok sevdim

İkinci araç kiralama deneyimim ise size benzer gibi olmuş ama Central'dan kiralamıştım ben.
    Bu sefer aracı gerçekten deneyimlemek için Golf 1.6 TDI DSG araç kiraladım. Central'da şöyle bir durum var. Bütün araçları VW grubu
    araçları olduğu için muadili gibi bir durumları yok.

Sonuç olarak her iki şirketi ve kiraladığım araçları da sevmiştim. Bu arada her iki araç da üst donanımlıydı.

Hocam kimse kusura bakmasin ama sixt de bu cok fazla oluyor arkadasim kiralamis renault clio gelen fiat albea daha cok sayarim gene en iyi sizmisiniz. Cunku golf 1.6 TDI DSG muadili leon olmasi iyi en azindan muadili olabilir arada cok ucurum yok hee sunu soyleyeyim keske istediginiz arabayi verseydiler. Cunku bu secilmis bisecilde veya hic sectirmicen bu arabalardan hangisi gelirse diyecen..

Ama bendeki durum bence icler acisi dusunsene polo muadili i20 olurmu sizce veya jetta muadili focus arada anlam veremedim ben..
    Bide isin su boyutu var. Central tahminimce dogus oto menseli bir firma araclari vw super yani maxsimum 15.000 km sinirinda hepsi 2012 model ve su cok guzel bi olay Golf 1.6 TDI DSG highline kasa muadilise comfortline kasa yani diyorki kalite oluk oluk akiyor. Audiler var centralde araclar akillara zarar fiyatlar uygun isteyen arastirsin milletin C180K istedigi paraya adam Audi A5 diesel veriyor. Hee mercedes araba soz yok ama benzinli otomatik orta sinif bir kiralamaciya agir gelir yakiti hemde km siniri var A5 diesel hem ekonomik hemde sinirsiz km. Daha neler sayilir...

Bide hocam centralden bahsedermisin bundan sonra oraya abone olayim diyom nedir nasildir iyi yanlari sence kotu yanlari bi bilgilendirirsen mutlu olurum
    Saygilarimla.. Arkadaslar central hakkinda yardim ve onerilerinizi bekliyorum saygilarimlaa...

• Central iyidir, araçlar maximum 15 bin km'de yenileniyor ( Audiler 6000 km'den sonra dedi Ankara Havalanındaki şubede çalışanlar ). Fiyatları diğer firmalara göre çok uygun ve full kasko dahil fiyatlar. Ben ayda en az 2 kere kiralıyorum, hep memnun kaldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

İşini iyi yapanları tanıtmak lâzım.4 sene önce hertz den focus kiralamistim sonuç sıfır sorun bol memnuniyet.

Hocam size katiliyorum hertz hem uygun hemde kaliteli bir firmaya benziyor. Okuduklarima gore ancak soyle bir durum geldi basima aradim hertz i dedim bana kosullarini anlatin diyorki biz bi kaza durumunda raporu inceleriz olay sizle alakali degilse kasko karsilar tamam kabul ama benle alakali kisim ne ben araba kullanirken uyuya kaldim gittim kaza yaptim icki icmedim bianlik dalginlikla yaptim kazayi dedim. Beyefendi onu sirketimiz o anda karar verir simdi soyleyemeyiz. Yaa bu nedir nasil cevaptir. Oradan bi sogudum bide bisey dikkatimi cekti. Avis buget central nispetten sixt araclar yaniyor son model son kasa ama hertz de aracta bi yorgunluk bazi modellerde bi onceki kasa benim hosuma gitmedi. Nitekim bir bedel amac icin seciyon orayi yani oda oyle anliyacaginiz. Tabi bunlar benim sahsi gorusum herkeZ kabul etmek zorunda degil..
    Saygilarimlaa

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalkaan

Central iyidir, araçlar maximum 15 bin km'de yenileniyor ( Audiler 6000 km'den sonra dedi Ankara Havalanındaki şubede çalışanlar ). Fiyatları diğer firmalara göre çok uygun ve full kasko dahil fiyatlar. Ben ayda en az 2 kere kiralıyorum, hep memnun kaldım.

Peki bisey merak ediyorum daha once hep sixtle calistim. Aracin camida patlasa yada yolda lastik yarildi ariyon adamlari diyolarki surdaki suraya git lastigini degistir. Bedavaya hallettiriyon zaten satin aliyon o kaskoyu ama centralde bu durum nasil karsilaniyor. Ikinci konu ise aracla kaza yaptin sixte adamlari ariyon( rapor zaten tutulmus olacak) adamlar oldugun yere bi araba yolluyolar o araci oradan aliyorlar arac isterse bi sene yatsin tamirde seni ilgilendirmez. Sen kullandigin obur arabayi teslim ettigin gun isin biter.. Centralde bu durum nasil arac tamirde kaldigi gun fiyata yansirmi merak ettim...

• centralin araç havuzunun hepsi(audi,bmw,mercedes hariç) ww olduğu için muadil araçlarıda vw oluyor.Hizmet olarak müşteriyle ilgililer , aracı teslim edeceğim zaman iç dış yıkatıp teslim ettiğim için genelde anahtarı alıp bakmıyorlar bile tabi müşteriye bağlı aracı kirli getirirseniz ister istemez şüphe uyandırır.Araç yattı parasıyla ilgili central çağrı merkezindeki bi bayan bu tarz olaylarla karşılaşmamak için kiralama yaptığınız şirketlerin tursaba kayıtlı firmalar olduğuna dikkat edin demişti ama nedenini sormak o an aklıma gelmedi.
  • quote:

quote:

Central iyidir, araçlar maximum 15 bin km'de yenileniyor ( Audiler 6000 km'den sonra dedi Ankara Havalanındaki şubede çalışanlar ). Fiyatları diğer firmalara göre çok uygun ve full kasko dahil fiyatlar. Ben ayda en az 2 kere kiralıyorum, hep memnun kaldım.

Peki bisey merak ediyorum daha once hep sixtle calistim. Aracin camida patlasa yada yolda lastik yarildi ariyon adamlari diyolarki surdaki suraya git lastigini degistir. Bedavaya hallettiriyon zaten satin aliyon o kaskoyu ama centralde bu durum nasil karsilaniyor. Ikinci konu ise aracla kaza yaptin sixte adamlari ariyon( rapor zaten tutulmus olacak) adamlar oldugun yere bi araba yolluyolar o araci oradan aliyorlar arac isterse bi sene yatsin tamirde seni ilgilendirmez. Sen kullandigin obur arabayi teslim ettigin gun isin biter.. Centralde bu durum nasil arac tamirde kaldigi gun fiyata yansirmi merak ettim...

Başıma öyle bir olay gelmediği için prosedürleri nedir bilemiyorum ama bana söyledikleri cam da patlasa, park halinde birisi de vurup kaçsa, siz de kaza yapsanız kesinlikle polis raporu tuturunuz diye tembih ettiler.

• quote:

quote:

yattı parası yok, ilk yazdığınız gibi bi durum olursa mutlaka görgü tespit tutanağı istiyorlar

• arkadaşlar central rent a carın facebooktaki sayfasını beyendim birkaç soru sormuştum önceden. Şimdi konumuz olan bu soruları central e facebooktan sordum bakalım ne cevap verecekler.. Eğer cevap alamazsam mail atmayı düşünüyorum. sorduğum soruyu sizlerle paylaşayım..

^^ selamlar, arkadaşlarımızla şöyle bir konu takıldı aklımıza. Eskiden kiraladığımız firmalarda muafiyet sigortasınıda kapsayan lastik ve cam sigortasıda vardı. Amaç şu idi lastik patladı veya yarıldı. arıyordun firmayı sana en yakın lastik firmasından ( şirketin çalıştığı bayiler dahilinde) lastik ayarlıyor kullanıcıdan hiç bedel çıkmıyordu. camda ise yolda giderken patladı veyaa taş geldi. Kullanıcıdan gene bedel almadan ekstra aldığın kasko karşılıyordu. bu sizin firmanızda nasıl oluyor. Tutanak tutulamayan durumlarda..??? İkinci merak konum ise biliyorumki firmanız kurumsal bir firma benim çalıştığım diğer kurumsal firmalarda kazayaparsan araçın bir nedenle yürüyemez yada trafiğe çıkmazsa ( en ufak far kırığından en büyük araçın kullanılamaz olması) hemen olduğunuz noktaya firma elinde hangi araç varsa ama imkan varsa aynı sınıf araç yollar öbür araçı bişekilde alır. Kullanıcıyı bişekilde yoluna devam ettirirdi. Tabi bu söylediğim rapor tutulduğunda olan konum Ve kişiden kesinlike yattı parası adı aldında bir bedel istenmezdi. araç ister bir günde çıksın ister bir senede kullanıcı öbür aracı teslim ettiği an firmayla işi biterdi. Bu yazdıklarım daha önce çalıştığım firmanın kuralları ve müşteriye sundukları. Bu konu central rentacarda nasıldır lütfen açık şekilde cevaplarsanız. Çok mutlu olurum saygılarımla.. ^^

bakalım nasıl cevaplıyacaklar.. Ama şuna eminim çok hızlı cevaplarlar.. Gelen cevabı paylaşacam . Ama şu dikkatimi çekti demekki aramızdaki kimse bu konuyla ilgili bişey yaşamamış centralle. Allah ta yaşatmasın inşallah

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.