Şimdi Ara

Aveon Sigortadan Kasko Yaptırdık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilindikler aynı poliçeyle 15K iken Aveon 10K dedi bu yüzden Aveona yaptırdık umarım pişman olmayız. Sigortayı da 7kya zuriche yaptırdık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Şubat ayında aveon dan kasko yaptırdım. 31 temmuz da zincirleme kaza geçirdim. Kusur tamamen karşı taraftaydı. Araç şu an perte çıktı. Neredeyse 2 ay olacak aveon'dan hiçbir şekilde kimse beni aramadı. Sadece ihale firmasından bana ulaşıp geçen hafta fiyat teklifi yaptılar. Aradığınızda çağrı merkezinden biriyle konuşuyorsunuz. Onlarda hiçbir bilgiye sahip değil. Dosya sorumlusuna telefonla ulaşılmıyor. Ya çağrı merkezinden mail atıp bilgi bekleyecekler ya da siz atacaksınız maili. Ben birkaç kere mail atmama rağmen dosya sorumlum geri dönmedi. Çağrı merkezinden atılan maillere de geri dönüş yapmıyorlar. Çok sıkıntılı bir süreç yaşadım, yaşıyorum. Paranın ne zaman yatacağı da belli değil. Kendi çabalarımla farklı kaynaklardan bilgi almaya çalışıyorum. 3-5 ucuz olsun diye kasko yaptırılacak bir firma değil bana göre. Kaza yapıldığında anlıyor insan. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• Aybars bey bana da uygun fiyattan dolayı aveondan yaptı fakat içim pek rahat değil.
    Önümüzdeki yıl bilindik eski markalarda fiyat farkı çok olmazsa fazla verip başka marka ile devam edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat ayında aveon dan kasko yaptırdım. 31 temmuz da zincirleme kaza geçirdim. Kusur tamamen karşı taraftaydı. Araç şu an perte çıktı. Neredeyse 2 ay olacak aveon'dan hiçbir şekilde kimse beni aramadı. Sadece ihale firmasından bana ulaşıp geçen hafta fiyat teklifi yaptılar. Aradığınızda çağrı merkezinden biriyle konuşuyorsunuz. Onlarda hiçbir bilgiye sahip değil. Dosya sorumlusuna telefonla ulaşılmıyor. Ya çağrı merkezinden mail atıp bilgi bekleyecekler ya da siz atacaksınız maili. Ben birkaç kere mail atmama rağmen dosya sorumlum geri dönmedi. Çağrı merkezinden atılan maillere de geri dönüş yapmıyorlar. Çok sıkıntılı bir süreç yaşadım, yaşıyorum. Paranın ne zaman yatacağı da belli değil. Kendi çabalarımla farklı kaynaklardan bilgi almaya çalışıyorum. 3-5 ucuz olsun diye kasko yaptırılacak bir firma değil bana göre. Kaza yapıldığında anlıyor insan. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

• Sigorta Tahkim Komisyonun'a üye olmayan şirketlerden sigorta kasko yaptırmayın. Hakkınızı arayamazsınız. Mahkemede yıllarca sürünürsünüz.

Yaptırdığın iki firmada üye değil bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 26 Eylül 2023; 10:26:11 >
  • Evet bu konuda da sıkıntı çektim. Üye olmayan şirketlere dava açılması gerekiyor. Mahkeme de çok uzun sürüyor.

• SigmaTR S kullanıcısına yanıt
    Hocam hala yaptırmayabilirim acaba 3bin fazla verip allianz mı yaptırsam

• Skayn kullanıcısına yanıt

Böyle bir kurum olduğunu bilmiyordum teşekkürler öğrenmiş oldum. Benim şirket varmış listede :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kasko göçük düzeltme
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geçen sene 9 bintlye anadoludan yaptırmıştım, bu sene aynı anadolu 17700tl istedi ve teminatları aynı ya da düşürdüğü oldu. manevi tazminat 500 den 50ye düşmüş. bende geçen seneki kaskoyu daha fazlası ile ve sınırsız imm, 500 k manevi vs ile türkiye sigortaya yaptırdım 6900 küsür tlye.

• Bence 3 e 5 e bakmayın. Kaskoya insanın en kötü anında yanında oluyor. Aveon'u asla tavsiye etmiyorum.

Yeni öğrendim böyle bir kurum olduğunu. Sigortamı bu yıl hepiyi sigortadan yapyırmıştım. Baktım listede adını göremedim. Şimdi iptalini istesem iptal etmezler galiba.

Hocam zurich sigorta epey hacimli global bir şirket olduğundan sorun olmaz diye düşünüyorum.

Kaskoyu aveondan yaptırmayacağım birazdan iptal edeceğim allianzdan eko paket yaptırdım aralarındaki tek fark cam teminatı olmaması ve yetkili serviste yaptıramamam. Aveonda hiç yaptıramayacağıma allianzda kendi servislerinde yaptırırım daha iyi.

• Çok fark yok ise cam teminatı + 30 gün + yetkili servis onarım seçin.

Yan sanayi camda yansıma ve kırılma farklı oluyor

Allah korusun kaza durumunda süreler çok uzun eksper gelecek dosya açılacak vs. Benim Egea'nın tamponu tamir edildi tam 3 hafta sürdü.

Yetkili servis onarımı olmazsa sizi anlaşmalı bir yere yönlendiriyor ve yan sanayi vb. parça takımına itiraz edemezsiniz. Handikapı ise şu, yetkili serviste tramer çok fazla çıkıyor çünkü tamir olmuyor ve işçilikler çok pahalı. Yetkili servis Arkas'ta kardeşimin arabasına 55 bin tramer işlendi, ben onu sanayide 25-30'a çözerdim en fazla.

Üye olsa da üye olmasa da vatandaşı mağdur etmek istedikten sonra hepsi ediyor ve sana mahkeme yolunu gösteriyorlar. Sen senelerce peşinde koşturuyorsun, maddi ve en önemlisi manevi kayıpları saymıyorum bile.

Ben Sompo dan kasko ve sigorta yaptırıyorum birkaç senedir, başına gelen en ufak olayda kendinle baş başasın ben bunu hep hissediyorum çünkü öyle yardımcı olalım şöyle yardımcı olalım olayları yok.

Buna bağlı olarak Opel için konuşayım anlaşmalı oldukları yer sayısı inanılmaz düşük.

Diyeceksin ki madem yardımcı olmuyorlar başına iş gelince ya da kaskodaki olanakları kullanmak istediğinde çok ileri tarihli randevular veriyorlar (anlaşmalı yerler) o zaman niye halen Sompo yaptırıyorsun?

Tek cevabı var, çünkü ucuz.

Mini onarım hizmetinden faydalanayım dedim, tam tamına yedi ay sonraya randevu verdiler mesela. Aradım Sompo ya şikayet ettim biz bilemeyiz anlaşmalı şirket orası onlarla halledin tadında konuştular. Zorla kayıt aldılar ona da biz karışmıyoruz cevabı geldi.

Yani şimdi bu şirketin bir yerlere üye olması, falanca yerlerden ödüller alması, sosyal sorumluluk peşinde koşması benim adıma bir şey ifade etmiyor.

Vatandaşı en çok mağdur eden şirketlerin(şikayet var com verilerine göre konuşuyorum) yöneticileri Tusiad üyesi mesela ama baktığın zaman toplumda ve basında Tusiad çok saygın bir yer.

Yani umarım derdimi anlatabilmişimdir diye umut ediyorum.

Not: Mesela bankalar da BDDK ya bağlı. Ancak bu bankaların mağdur etmediği kaç kişi kaldı toplumda? Birisi de benim mağdurlardan. Ne kadar olay yaşadık ne BDDK ne banka yardımcı oldu. Kendi çabamızla veya resmi kanallardan halletmeye çalıştık. Günün sonundaki manevi yorgunluğu saymıyorum.

• batkent B kullanıcısına yanıt

Aybars bey kim? Üye ise kullanıcı adı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 26 Eylül 2023; 14:38:18 >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Allianz için mi diyorsunuz aveon mu

• Bu mantıkla yaklaşmak doğru değil. Pert sonrası sigorta şirketinin teklif ettiği komik rakamları Sigorta Tahkim sayesinde piyasa değerine çeken onlarca kişi biliyorum. Aksi halde hepsi mahkemede sürünecekti. Ucuzu seçmek sizin tercihiniz olabilir ama ben tavsiye etmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam yukardada yazdım. biz konut kredisi kullanıyoruz 2017den beri. alırken konut sigortası vs şart tutmuşlardı. bu sene depremden sonra bakalım dedik meğer banka binanın kaba inşaatını kurtarma derdinde. eşya teminatı 10 bin tl gibi komik rakam. cam kırılması, eşya teminatlar bintl vs. ki bu sene 5 bin tlye yakın fiyat çıkardılar. dışardan axadan aldım her şeyi olması gerektiği gibi (eşya 300 bin, cam 50 bin, cihazlar 90 bin vs) 6 bin tl ödedik. 5 değil bari 6 ödeyelim adam gibi korusun dedik. malum deprem vs. bankalar değil içindeki insana eşyaya hiç bir şeye bakmıyor. kimse ödeyemezse kendi kaba inşaatını kurtarma derdinde. evi de 3 ay üstü boş kalıyor diye her sene 500tl fazla alıyolarmış. bari teminatlara dağıt o parayı. ev 365 gün dolu.

benzeri araç kaskosunda başımıza geldi. aracı alırken yeni çıktığı için kasko kodu yokmuş. her ay güncellenip kasko yaptırdığın firma kodu çıkınca zeyilname yani ek bildirge ile bildirmesi gerek imiş. aksi halde bi pert durumunda yanlış beyandan kesinti uyguluyorlarmış %20. tabi benim araç sonradan çıktığı için muadil yazdıkları araca göre kaskosu yüksek çıkacakmış. bende fazla para sonradan istememek için böyle bi şey yapıyolar kendilerince. 3. sene hallen aynı yanlış model koduyla teklif atıyorlar. vdf sigorta yapmıştı alırken doğuştan kendi kaskoları yardımcı olur dedik bi şey olursa vs. adamların umru değil. şikayet ettim doğuşa.

bu sene de dışarda kendi istediğim acenteden yaptırdım en az 3-4 yer+online her yere sordum. burdan sigortatower vs arkadaşlarda çok yardımcı oldular sağolsunlar ama acente iyi fiyat verdi ve bi sorun olduğunda bana ulaş, gerektiğinde tutanak bile tutturmaya çağır çok uzak olmazsa geliyoruz vs diye konuştuk. geçen sene anadolu en iyisi olsun diye 9 bin tl vermiştim, bu sene aynı kaskoya 17700 istiyor anadolu ve teminatlar düşmüş resmen. aynısını hatta fazla teminatıları ile türkiye sigortaya yaptırdım.

bi kaç gün ayırıp iyice araştırmak lazım.

demem o ki. ne banka, ne onlar daha iyi bilir diye markanın kendi kaskosu dahil kimsenin umrunda değil. herkesin çok iyi araştırması lazım. biz kendimizi güvende hissediyoruz hesapta bi şey olursa başımız ağrımasın diye parasına bakmadan 3-5 fazla bakmadık ama Allah korumuş yoksa uğraşırdık.

Hocam işte maddi imkanlar meselesine göre yaklaşım sergilediğimiz için böyle oluyor biraz.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

Çok güzel anlatmışsınız hocam teşekkür ediyorum. Mesajınıza katılmakla birlikte son kısımda bahsettiğiniz şeylere daha fazla katılıyorum. Elbette günün sonunda insanların maddi imkanları çerçevesinde şekilleniyor biraz, o sebeple sene içerisinden hazırlık yapmak gerek bu sigorta + kasko yenilemeye ama işte günümüz şartlarında birikim yapmak da güç oluyor.

• Spacewolf DH linki olmalı, forumun eski sigortacilarindan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.