Şimdi Ara

aveo için lpg taktırmayı düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ahh ahhh ben de bir tane aveo 1.3d lt model araç alacaktım. mahalle baskısı yüzünden alamadım .

piyasası yok, zor satarsın, zarar edersin parçası yoktur vs vs ...

araç full donanım ve güvenliğe sahipti ancak geldi geçti işte..

buda böyle kötü bi anım..
  • Atiker grand a 1500 tl cok ucuz demis, ben ocak sonunda 1650 ye 10 taksit taktirmistim. Atiker grand iki tur, birinde tek tek gri romano enjektor kullaniliyor, digerinde gold enjektor kullaniliyor.

Acikca obd li microfast bir kit bile isinizi gorur cunku 1.4 100 bg lik bir motora yuksek hizda calisan enjektorlere gerek yok. Subap sorunu uzun sure yuksek devirde kullanilan motorlarda ortaya daha fazla cikmakta cunku yuksek devirde lpg ile yanma odasinin isisi daha fazla artmaktadir. Obd li kitlerde 4500 devirden itibaren lpg' ile benzini beraber puskurtme secenegi mevcut ki bu subap sorununu geciktirmektedir. Iyi bir usta ve ayar ile ne ariza isigi yakar, ne de subaplari erkenden yersiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam benim de arabamda lovato var. Eğer arabanızı çok uzun süreli kullanacaksanız lovato takabilirsiniz. Orjinal İtalyan kittir. Ama parçası çok pahalı. 450 TL olan parça atiker de 150 TL. Atiker gold değil atiker safa Fast taktırın düz atiker 1.200 tlye takıyorlar çoğu yerse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

Hocam benim de arabamda lovato var. Eğer arabanızı çok uzun süreli kullanacaksanız lovato takabilirsiniz. Orjinal İtalyan kittir. Ama parçası çok pahalı. 450 TL olan parça atiker de 150 TL. Atiker gold değil atiker safa Fast taktırın düz atiker 1.200 tlye takıyorlar çoğu yerse

Obd li kit usta lovato takarim iyidir atiker gold grand kitleride sikintisiz olur dedi motor ustam da lovato taktir diyor bende araca en az 2 veya 3 yil bineceğim hocam kafam cok karisti atiker grand mı taksa! Yoksa 400 500 lira daha verip lovato mu bilemedim hala

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Atiker grand a 1500 tl cok ucuz demis, ben ocak sonunda 1650 ye 10 taksit taktirmistim. Atiker grand iki tur, birinde tek tek gri romano enjektor kullaniliyor, digerinde gold enjektor kullaniliyor.

Acikca obd li microfast bir kit bile isinizi gorur cunku 1.4 100 bg lik bir motora yuksek hizda calisan enjektorlere gerek yok. Subap sorunu uzun sure yuksek devirde kullanilan motorlarda ortaya daha fazla cikmakta cunku yuksek devirde lpg ile yanma odasinin isisi daha fazla artmaktadir. Obd li kitlerde 4500 devirden itibaren lpg' ile benzini beraber puskurtme secenegi mevcut ki bu subap sorununu geciktirmektedir. Iyi bir usta ve ayar ile ne ariza isigi yakar, ne de subaplari erkenden yersiniz.

Bana da ilk 1650 tl dedi hocam ben indirdim isteki sıkımtı 1500 diyem usta hakkinda olumlu yorum yapmiyorlar ondan ötürü tereddutteyim

Mustafa Kemal ATATÜRK

• Lpg isinde usta onemli, acikcasi guvenilir ustaya 50-100 tl fazla vermekte sakinca yok.

Bende araca lpg taktirirken atiker ile lovato arasinda kalmistim. Atiker grand 10 taksit 1650, lovato pesin 1900 du ve lovatoyu taktiracagim yer gidis gelis 150 km uzaktaydi. Ben secimimi atiker grand dan yana kullandim. Bunun ana sebebi atiker grandin enjektorlerinin romano, yaziliminin atiker lpdi ile ayni olmasi ve regulatorunun kaliteli olmasiydi. Atiker grandin tek tek olan enjektorleri manifolda en yakin mesafeye konumlandirilabiliyor ve enjektor ve manifold arasi hortumlar oldukca kisa ve esit boylu oluyor. Lovatoda da enjektorler 2 li ve yine manifolda yakin mesafeye kinumlandirilabiliyor. Benim usta yol ayarida yapinca inanin benzin ile lpg nin aracin gidis ve cekisinde farki kalmadi

Araca lpg takan ustaya lpg dolum agzini nereye konumlandiracagini ve kac litre simit yada silindir depo kullanacagini da sorun. Bende 42 lt simit depo var ve lpg dolum agzida avrupa dolum agzi olarak benzin depo kapaginin yaninda. Distan aracta lpg oldugunu anlamak cok zor, hatta regulator motorun arka kisminda sag amortisor bosligu tabir edilen yerde oldugundan ve tekli enjektorlerde benzin enjektorune benzediginden kabutu acinda aracin lpgli oldugunu anlamak bile zor.

• Tüp uyumsuz araca tüp öneriyorlar, bu forum fanboy dolmuş

Lpg isinde usta onemli, acikcasi guvenilir ustaya 50-100 tl fazla vermekte sakinca yok.

Bende araca lpg taktirirken atiker ile lovato arasinda kalmistim. Atiker grand 10 taksit 1650, lovato pesin 1900 du ve lovatoyu taktiracagim yer gidis gelis 150 km uzaktaydi. Ben secimimi atiker grand dan yana kullandim. Bunun ana sebebi atiker grandin enjektorlerinin romano, yaziliminin atiker lpdi ile ayni olmasi ve regulatorunun kaliteli olmasiydi. Atiker grandin tek tek olan enjektorleri manifolda en yakin mesafeye konumlandirilabiliyor ve enjektor ve manifold arasi hortumlar oldukca kisa ve esit boylu oluyor. Lovatoda da enjektorler 2 li ve yine manifolda yakin mesafeye kinumlandirilabiliyor. Benim usta yol ayarida yapinca inanin benzin ile lpg nin aracin gidis ve cekisinde farki kalmadi

Araca lpg takan ustaya lpg dolum agzini nereye konumlandiracagini ve kac litre simit yada silindir depo kullanacagini da sorun. Bende 42 lt simit depo var ve lpg dolum agzida avrupa dolum agzi olarak benzin depo kapaginin yaninda. Distan aracta lpg oldugunu anlamak cok zor, hatta regulator motorun arka kisminda sag amortisor bosligu tabir edilen yerde oldugundan ve tekli enjektorlerde benzin enjektorune benzediginden kabutu acinda aracin lpgli oldugunu anlamak bile zor.

Bulundugum yerde iki tane bayii var biri atiker grand a 1500 lira diyor simit depo farkı almıyor ama komsum ustanin iyi olmadigini soyledi ve bende güvenemedim diger ustayi da bayaa kisi tavsiye etti ona gittigim zaman lovatonun sıkıntı cikarmayacagini atikerin kalitesiz parcalarinin oldugunu israrla lovato takmami soyledi lovatoya 2000 lira artı 100 lira da simit depo farki istiyor atiker granda ise 1600 lira fiyat istiyor

Mustafa Kemal ATATÜRK

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Uretildigi fabrikada lpg takilan Honda Civic, Eco Honda Civic, bayiden Lpg li satilan Hyundai i-10 ile suan satista olmayan ama bir donem satilan fabrikasinda lpg takilmis 1.4 T Opel Insignia ve fabrikasinda lpgye uyumlu uretilmis Dacianin 1.2 motoru disinda, Euro V ve sonrasi norma uygun uretilen hicbir araba Lpg ye uyumlu degildir. Lpg ye uyumlu olmamasinin sebebi de subaplarda yatar. Ornek verdigim modellerde ise fabrika cikisli lpg ye uygun Subaplar kullanilmistir. Subap sorunu tum lpg li araclarda kacinilmazdir ama iyi bir montaj, ayar ve kit ile bu sorun otelenebilir.

Uretildigi fabrikada lpg takilan Honda Civic, Eco Honda Civic, bayiden Lpg li satilan Hyundai i-10 ile suan satista olmayan ama bir donem satilan fabrikasinda lpg takilmis 1.4 T Opel Insignia ve fabrikasinda lpgye uyumlu uretilmis Dacianin 1.2 motoru disinda, Euro V ve sonrasi norma uygun uretilen hicbir araba Lpg ye uyumlu degildir. Lpg ye uyumlu olmamasinin sebebi de subaplarda yatar. Ornek verdigim modellerde ise fabrika cikisli lpg ye uygun Subaplar kullanilmistir. Subap sorunu tum lpg li araclarda kacinilmazdir ama iyi bir montaj, ayar ve kit ile bu sorun otelenebilir.

Takan usta atikerin parcasinin kalitesiz oldugunu soyluyor hocan

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Atiker grand ile goldun enjektoru ve regulatoru iyidir, beyin zaten diger kitlerle ortak yazilima ve ozelliklere sahiptir. Geri kalan parcalar belki yurtdisindan gelen ithal kitlerden bir tik geri olabilir , bu konuda karar sizin.

Bide artık lpg li olduğundan yağ aralığı 5'30 olarak devam ettirmelimiyim? Başka nelere dikkat etmeliyim herkese teşekkür ederim

Mustafa Kemal ATATÜRK
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.