Şimdi Ara

Avensis 1.6 yakıt tüketimi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
1
Favori
5.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Başlığa aldanıp konuya girdim, fındık aşağı fındık yukarı. Bir fındık üreticisi olarak hazır yeri de gelmişken ne olacak bu üreticinin hali! Fındık 15 lira olacak diye beklerken 9.5 liraya kadar düştü kilosu. Zaten mahsulün yarısı işçiye ve diğer giderlere gidiyor. Yazık valla çok yazık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farks

Başlığa aldanıp konuya girdim, fındık aşağı fındık yukarı. Bir fındık üreticisi olarak hazır yeri de gelmişken ne olacak bu üreticinin hali! Fındık 15 lira olacak diye beklerken 9.5 liraya kadar düştü kilosu. Zaten mahsulün yarısı işçiye ve diğer giderlere gidiyor. Yazık valla çok yazık.

en ucuz yerde fındık 35 lira ,bu nasıl iş bende anlamıyorum ,üretenin üç katını satanlar kazanıyor .
    tıpkı otomobildeki ötv gibi, yüksek hacimli motorlu araçlarda araç fiyatndan fazla vergi alınıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

quote:

Orijinalden alıntı: uniqlo

Ortalama hiz 61km, tuketim 4.1lt
    Ortalama hiz 27km, tuketim 5.1lt

2043kmye istinaden ortalama hiz 38km yuzde 80i sehir ici ve yuzde 20si sehir disi verisini iceren tuketimse 5.9lt

Bursa merkezde yasiyorum ve aracimi da her gun kullaniyorum.

Edit. Ortalama km eklendi.

Bu yakıt verilerinin resmini yükler misiniz rica etsem.
    Çünkü 27km hız ile 5,1ortalama çok çok zor hocam. 1.3 95 hp linea kullanıyorum. Ortalama hızım 30.km iken ortalama tüketim 6.0 lt gösteriyor ve yol bilgisayarı ile pompa ölçümü bire bir tutuyor. Dizel araba bile 6 lt yakıyorken benzinli bi aracın 5 küsur lt yakmasını aklım almıyor.
    Ya siz yalan söyleyip milleti kandırıyorsunuz yada bu tsi ler gerçekten az yakıyor.zaten aracımı değiştirmeyi düşünüyorum Eğer ekran görüntüsü alıp resim yükler de bu veriyi ispatlarsanız dsg li bi tsi aracı ciddi ciddi düşünecem çünkü bu verilerle dizel almak aptallık.

Mobilden girdigim icin resimleri once laptopa sonra da simdi upload ediyorum. Ornek guzergah Bursayi bilenler icin soyleyim, Bursa Nilufer-Fadilli koyunden Nilufer-Podyum parka kadar olan ev-is gidis donuse ait verilerdir.

Bu guzergah uzerinde en az 6 tane trafik lambasi vardir, sabah 07.30 evden cikis, ve aksam 18.00 isten cikis olarak gorsellerdir. Dileyen olursa daha farkli gorsellerde elimde mevcuttur.

Bu mesaja eklenen görseller:

Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi Avensis 1.6 yakıt tüketimi

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

Başlığa aldanıp konuya girdim, fındık aşağı fındık yukarı. Bir fındık üreticisi olarak hazır yeri de gelmişken ne olacak bu üreticinin hali! Fındık 15 lira olacak diye beklerken 9.5 liraya kadar düştü kilosu. Zaten mahsulün yarısı işçiye ve diğer giderlere gidiyor. Yazık valla çok yazık.

Ne yazıkki parayı her zaman olduğu gibi aracılar kazanıyor, üreticide çalışıp didinip emeğinin karşılığını bile alamıyor. Aracılar ise hemen hiçbir riske girmeden malı götürüyor.
    Sistem ve önlem almayanlar utansın diyelim. Bizimde çol fazla ticari amaç güdülmeyerek yazları ilgilendiğimiz küçük bir kiraz bahçemiz var. Mahsül biraz çok olunca aracılar her zamanki gibi piyasayı düşürüyorlar. Kilosu 1 liradan kirazmı satılır? Ne yazıkki satılıyor, işin kötü yanı yevmiyeli işçi tutsan. Topladığı nahsül yevmiyeyi karşılamıyor. Yazıkki ne yazık.
    Allah kolaylık versin.

• farks kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle 14 lira iken kimse vermedi.Bizimkilerde ağlıyor 25 lira zarar ettik diyeOlmadı 8.ayda yeni fındığa karıştırınHep onlar bizi kazuklayacak değül ya
  • uniqlo kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne diyim. şaşırdım kaldım. Benim dizel araç 30.km ortalama hızda 6 lt ortalama ile dolaşıyor.
    Mesela dün istanbul keşan yaptım akşam da geri döndüm 534 km sonunda ortalama hız 74 km, ortalama tüketim 4.8 di. Ama arabada 5 yetişkin vardı. Tek olsam rahat 4 lt yi görürdü heralde. ama benzinli olmasına rağmen gerçekten beni şaşırttı.

• quote:

Valla hocam ne diyim. şaşırdım kaldım. Benim dizel araç 30.km ortalama hızda 6 lt ortalama ile dolaşıyor.
    Mesela dün istanbul keşan yaptım akşam da geri döndüm 534 km sonunda ortalama hız 74 km, ortalama tüketim 4.8 di. Ama arabada 5 yetişkin vardı. Tek olsam rahat 4 lt yi görürdü heralde. ama benzinli olmasına rağmen gerçekten beni şaşırttı.

Bu tür değerleri sakin kullanımda tutturmak benzinli araçlar için çok zor değil.

Mazda 3, mitsubishi lancer, auris, corolla gibi araçlarla yukarıdaki verileri tutturabilirsin.

Yazın 2 ay auris 1.33 vardı bende. Çok sakin kullanınca fabrika verilerinden daha düşük veriler elde ediyordum. Işıklara gelmeden gazdan çekme, mümkün olduğunca fren yapmamaya çalışma, sakin hızlanma vs vs. Uzun yolda Niğde'den Kahramanmaraş'a(400km) 4.6 ortalama ile gitmiştim ama yolu bilenler bilir. Büyük çoğunluğu pütürlü asfalt, yol yapım çalışmaları, kırmızı ışıklar vs vs. Kayseri maraş arası iniş çıkışlar da çok fazla. Ben bunları hiç paylaşma, fotoğraflama ya da birilerine ispatlama derdine düşmedim. Çünkü normal kullansam bu kadar az yakmazdı.

2.0 benzinli avensisle de bitlisten istanbula 5.5 ortalama ile geldim. Ort hız 87, izmit istanbul arası 120'den aşağı düşmedim. Bu da tamamen kasarak kullanım sonucu. Gerçek tüketim değil.

Zaten paylaştıkları tüketimlere bakıyorsunuz, işe gidip gelirken yaktığı söylenen tüketim 29km/h ortalama hızla 5.1lt iken ne hikmetse uzun vadeli tüketimde ortalama hız 38km/h ye çıktığı halde tüketim 5.9'a fırlamış. Yani aslında aracın gerçek tüketimi 5.1 litre değil. Bunlar sakin kullanımda, kasarak elde edilen veriler. Bu verileri benzinli birçok araçla elde edersiniz.

Konudaki araç avensis, burada kıyaslanan araçlardan segment olarak üstün. 1.2 tsi motorlu c segment araçlara göre ciddi ağırlık dezavantajı var. Üstüne bir de lpg var. Lpg montajıyla ağırlık daha da artıyor. Buna rağmen kasınca gayet ekonomik olabileceğini göstermiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

bu arac nasil 2015 model, gostergeler hele o yol bilgisayari, aman allahim d sinifiymis sozum ona

1600cc ne zamandan beri buyuk hacimli bir motor oldu ki 1400cc altina findik diyebiliyorsunuz.. gelmissiniz utanmadan turbo beslemeli motora sahip araclarin yakitiyla atmosferik lpg li araci karsilastiriyorsunuz, pes vallahi..

hocam sen hic 1.0 125hp lik focusu test ettin mi? bari incelemelerine bak yahu..adamlar yillardir en iyi motor odulunu aliyor..renault,fiat keza ayni yolda.. ustelik sirf 350tl vergi farki var yillik..

hazir malum markanin co2 salinimi normalden yuksek cikmisken yokus yukari yakalarlarsa tum zehrini yuttururlar sana haberin olsun

toyotanin devri bitti artik kabullenin, avrupali markalarin cok gerisinde kaldi.. bi zamanlarin prestijli araci corolla suan sinifinin en ucuz ve kalitesiz araci konumunda.

2015 model ama 2009 yılında piyasaya çıkan bir araç. Göstergeler demode o yüzden.

2015 te detaylı makyaja uğrayan yeni modelinin iç mekanı böyle.

Avensis 1.6 yakıt tüketimi

Avensis 1.6 yakıt tüketimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 29 Şubat 2016; 9:36:15 >

• commandx C kullanıcısına yanıt
    evet guzel olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Bu tür değerleri sakin kullanımda tutturmak benzinli araçlar için çok zor değil.

Mazda 3, mitsubishi lancer, auris, corolla gibi araçlarla yukarıdaki verileri tutturabilirsin.

Yazın 2 ay auris 1.33 vardı bende. Çok sakin kullanınca fabrika verilerinden daha düşük veriler elde ediyordum. Işıklara gelmeden gazdan çekme, mümkün olduğunca fren yapmamaya çalışma, sakin hızlanma vs vs. Uzun yolda Niğde'den Kahramanmaraş'a(400km) 4.6 ortalama ile gitmiştim ama yolu bilenler bilir. Büyük çoğunluğu pütürlü asfalt, yol yapım çalışmaları, kırmızı ışıklar vs vs. Kayseri maraş arası iniş çıkışlar da çok fazla. Ben bunları hiç paylaşma, fotoğraflama ya da birilerine ispatlama derdine düşmedim. Çünkü normal kullansam bu kadar az yakmazdı.

2.0 benzinli avensisle de bitlisten istanbula 5.5 ortalama ile geldim. Ort hız 87, izmit istanbul arası 120'den aşağı düşmedim. Bu da tamamen kasarak kullanım sonucu. Gerçek tüketim değil.

Zaten paylaştıkları tüketimlere bakıyorsunuz, işe gidip gelirken yaktığı söylenen tüketim 29km/h ortalama hızla 5.1lt iken ne hikmetse uzun vadeli tüketimde ortalama hız 38km/h ye çıktığı halde tüketim 5.9'a fırlamış. Yani aslında aracın gerçek tüketimi 5.1 litre değil. Bunlar sakin kullanımda, kasarak elde edilen veriler. Bu verileri benzinli birçok araçla elde edersiniz.

Konudaki araç avensis, burada kıyaslanan araçlardan segment olarak üstün. 1.2 tsi motorlu c segment araçlara göre ciddi ağırlık dezavantajı var. Üstüne bir de lpg var. Lpg montajıyla ağırlık daha da artıyor. Buna rağmen kasınca gayet ekonomik olabileceğini göstermiş.

Hocam dün sabah 8 gibi samandıra gişelerden otobana çıktım.
    Yollar boştu. Otobana çıkar çıkmaz hızı 90 km ye bi sabitledim,Tekirdağ tabelasına kadar bozmadım, sadece 2 3 sefer uzun düz yollarda motor hantallaşmasın diye 180km ye çıktım 5-6 sn sonra hemen ayağımı gazdan çektim.
    Otobandan çıktıktan sonra marmara ereğlisine kadar yine 90 km ile gittim,orada 1 saat moladan sonra yine 90 km ile malkaraya kadar gittim.tabi yine ara ara aracı zorladım. malkaraya vardığımda ortalama hız 78,ortalama tüketim 4.4lt gösteriyordu.Akşam üstü malkaradan keşan a geçtik. Keşan a kadar 110-130 arası gittim. Tekrar malkaraya döndük biraz mallarının içinde dolaştıktan sonra akşam yola çıktık. Malkara tekirdağ arası acayip sis vardı. 50 km hıza kadar düştüğümüz oldu. Sis dağıldıktan sonra yine Mahmutbey gişelere kadar 90la geldim. ne zaman gişeleri geçtim yoğunluk arttı o zaman beni sıkıntı bastı. Samandıra kavşağına kadar 120 den aşağı düşmemekle birlikte genelde 140-160 km arası kullandım.eve vardığımda ise 550 km sonunda ortalama hız 74,ortalama tüketim ise 4.8 lt gösteriyordu.
    Yani işin özü sakin kullanıcıyım. aynı tarz kullanımda yakın tüketim verileri olduktan sonra ben niye dizel araç kullanayım ki?

Ekleme yapayım.araçta 5 yetişkin vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 29 Şubat 2016; 11:46:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Ben bu kadar okuduğunu anlamayan Adam olduğunu bilmiyordum, konu nerelere geldi...

Aynı havayı soluyoruz halbuki.

ilk cumlesi gayet acik ve net, turbolu findik motorlu araclara ithafen yapildiysa gayet ki kucumseme ve karsilastirma mevcuttur

findikla 14000cc alti kucumsenir, ithafen ile de karsilastirma yapilir. sayet arkadas ilk cumlesini silseydi bastan uyarilara ragmen iyi niyetten bahsedebilirdik ancak burda acik bir art niyet var

ben de sizin gibilerle oksijenimi paylasmaktan memnun degilim

Tamam.

• İnsanlar biraz da o yüzden benzin tercih etmeye başladı. Aradaki dizel benzin fiyat farkı fazla ve benzinli modeller de fazla yakmıyor.

Hemen hemen aynı kullanımlarla İstanbul Ankara yolculuklarım. Hızlar aklımda değil ama birbirlerine yakın. 120km civarı hızlar.

Linea 1.3 (Araç fabrikadan yeni çıkan araçtı) 6.0lt.
    Giulette 1.6 dizel 6.2 lt.
    Auris 1.33 6.7lt
    Avensis 2.0 6.9lt.

Bunlar da bazı başlıklarım

http://forum.donanimhaber.com/m_108017688/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_97374893/tm.htm

• M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Hocam bir örnekte ben vereyim. Araç auris 1.6 benzinli (daha tüp taktırmamıştım. Bursanın yenişehir ilçesinden çıktım, ankaraya gittim.. Toplam yol 350km. Yaz günü klima hep açık, yolcular, yük ve aracın toplam ağırlığı 1650 kg civarı idi. Yenişehir İnegöl arası yol kötü, mezitleri çık in, eskişehir içinde ışık ve radarlar vardı. Rakım olarakta ankara daha fazla.90 a sabitleyip gitmiştim. Sonuç olarak ortalama hız 79 ortalama tüketim 4.6 olmuştu, pompa hesabında ise ortalama tüketim 4.8 çıkmıştı. Fakat bu değerler çok sakin kullanımda oluyor. Biraz basınca tüketim artıyor. Biraz öncede yenişehir bursa yaptım. Bu sefer araç avensis lpgli. Tahmini ağırlık 1600-1650 arası. Agresif kullanım, hiç trafik yok. Ortalama hız 142 km ortalama tüketim 9.8 lt benzin 11.8 lpg. Lehime çok azda olsa rakım farkı vardı. Sonuç olarak atmosferik motor sakin kullanımda çok az yakabilirken agresif kullanımda canavara dönüşebiliyor. Ama lpg bunu makul seviyeye indiriyor.

• ozbayram kullanıcısına yanıt
    Aracım 2013 model 33 bin km de 1.3 95 hp linea. 5kişilik aileyiz. Yilda 13-15 bin km yol yaparım.
    Ben boşuna mı dizele biniyorum?
    Eşim için otomatik vitesli bi araç ile değiştirmek istiyorum. Sedan olmak şartı ile seçeneklerim arasında 1.6 lgp li egea tam otomatik
    Dizel edc fluance çift kavramalı
    Son olarak 1.2 dsg octavia veya jetta. Genelde sakin kullanırım, hız limetlerine uyarım.

• uniqlo kullanıcısına yanıt
    En son kasa mı sizinki?

Yazılım daha etkili sanırım bunlarda
  • quote:

Aracım 2013 model 33 bin km de 1.3 95 hp linea. 5kişilik aileyiz. Yilda 13-15 bin km yol yaparım.
    Ben boşuna mı dizele biniyorum?
    Eşim için otomatik vitesli bi araç ile değiştirmek istiyorum. Sedan olmak şartı ile seçeneklerim arasında 1.6 lgp li egea tam otomatik
    Dizel edc fluance çift kavramalı
    Son olarak 1.2 dsg octavia veya jetta. Genelde sakin kullanırım, hız limetlerine uyarım.
    söylenenlere inanma. ben 6 sene bindim 1.33 aurise. en tasarruflu gideceğim dediğin yolda klima kapalı iken 5.7 den aşağısı olmaz. klima açı 6 nın üstüne çıkar. ben antalya-konya-iskenderun-konya-antalya yaptım sonuç 6.4. 4.4 o torku olmayan motorla mümkün değil.
  • 1.4 astra ile 97 km ortalama hızla 5 litre yakıyor 160 kmlik yol verisi... 3 kişi + 70 kilo bagaj vardı kendimi kasarsam 72 km.hiza sabitleyip gidince anlık tüketim 3.5 ile 4.2 arasında oluyor düzlükte ama rampada anlık tüketimler zaten 10 üzeri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.