Şimdi Ara

AVEA Sınırsız İnternet Paketi ve 43 Mbps lik modem kullanım sonuçları... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
4
Favori
44.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • avea super jet tarifesi aldım bu gün akşama doğru. 21mbps lik. Hızlı olursa hızlı biter 15gb die. Yanında avea istasyon da verdiler istersem ona takıp wireless yapabiliomuşum. 8kişilik en fazla ve 2 tanede rj45 konnektör girişide var. 24aylık taahhüt dediler bana gerçi imzaladığım hiçbişeyide okumadım imzala dedi biton kağıt imzaladım .d ne zaman girmeye başlamalıyım internete. Ve belli bir aktivasyon yapmam gerekiomu. Tırsıyorum faturaya çok gelcek die öğrenci adamım babalara gelmek istemiyorum .d şimdiden teşekkürler yorumlarınız için :) çok fazla kötü yorum okudum içşm karardı. Evde ttnet vardı 4ay internetsiz kaldık hergün ttnet aradık kmse yardımcı olmadı. Hem telefon faturası çok geldi hem net için para ödedik ve kapattırdık sonunda. Yardım lütfen :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izmirde olup almak isteyen varsa. Her yeri dolaştım yoktu bide büyük şehirdeyiz bea. İzmir Yeşilyurtta Ordu caddesinde bi avea bayisinde buldum. Almak isteyen gelebilir oraya. Okul dolayısıyla manisadayim daha çok yardım edebilmek isterdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazi0 -- 22 Mayıs 2012; 2:17:58 >
  • Gazi, durum nedir? Memnun musun?

Ben satın almak için hâlâ bulamadım ve tüm AveA hatlarımı (toplam 4 tane) TurkCell'e geçirmeyi düşünüyorum.

Çünkü, AveA hâlâ adam yerine koyup cevap veremedi.

Beni adam yerin koymayanı ben neden adam yerine koyayım ki?
  • İyi günler,

Ben bişey sormak istiyorum. Bunca aydır kullanıyorsunuz, hiç hız düşmesiyle karşılaştınız mı?

Ben Adana'da yaşıyorum, bulunduğum binada fiber internet olanağım da mevcut. Ancak haftasonları ve yaz aylarının bir kısmını ev dışında geçiriyorum, tabii internet her yerde ihtiyaç. Bende düşündüm ki, şayet hız düşmüyorsa, SoL'dan 20Mbit internet alıp, 100Gb'tan sonra 1mbit'e düşeceğime, avea'dan alır, 10Mbit gibi bir hızla sürekli hızlı kullanırım.

Zaten şu an evimde kullandığım 2Mbit sabit Adsl ve 6 günde 50Gb'tı bulmuşum bile...

Şayet düşme yaşanmıyorsa, bende alırım 1 tane, paşa paşa kullanırım...
  • Arkadaş bizim modemler 7 Mbiti destekliyor ama ben en fazla 5-6 mbiti gördüm. siz farklı modem kullansanızda şebeke nasıl o hızları veriyor anlamıyorum. Kullanılan bant genişliği aynı neticede.
    Sen normal akan suyun önüne kalın boruda taksan ince boruda taksan akacak su miktarı kaynağın imkan verdiği kadardır o değişmez. Önemli olan kaynağı artırmak yanılyormuyum acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 1 Haziran 2012; 19:07:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Arkadaş bizim modemler 7 Mbiti destekliyor ama ben en fazla 5-6 mbiti gördüm. siz farklı modem kullansanızda şebeke nasıl o hızları veriyor anlamıyorum. Kullanılan bant genişliği aynı neticede.
    Sen normal akan suyun önüne kalın boruda taksan ince boruda taksan akacak su miktarı kaynağın imkan verdiği kadardır o değişmez. Önemli olan kaynağı artırmak yanılyormuyum acaba?

Bu tarz modemler "dual carier" olarak adlandırılıyor. Hatta bu çıkan 41'likler filan çift "dual carrier" de olabilir.

Kısaca tanımlaak gerekirse, hattınız ve modeminiz tek, ancak modeminiz ayrı ayrı bağlanan iki adet modemmiş gibi bağlanıyor baz istasyonuna.

Böylece tek modemde maksimum 3mbit alabiliyorsanız 3x2=6mbit oluyor.

Şayet yeni çıkanlar bunun iki katını destekliyorsa, normal tip modemlere bakarak 4 kat daha fazla hızla bağlanabilirsiniz. Bu da sizin kullandığınız bölgede 12mbit'e denk geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: addictive

quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Arkadaş bizim modemler 7 Mbiti destekliyor ama ben en fazla 5-6 mbiti gördüm. siz farklı modem kullansanızda şebeke nasıl o hızları veriyor anlamıyorum. Kullanılan bant genişliği aynı neticede.

Bu tarz modemler "dual carier" olarak adlandırılıyor. Hatta bu çıkan 41'likler filan çift "dual carrier" de olabilir.

Kısaca tanımlaak gerekirse, hattınız ve modeminiz tek, ancak modeminiz ayrı ayrı bağlanan iki adet modemmiş gibi bağlanıyor baz istasyonuna.

Böylece tek modemde maksimum 3mbit alabiliyorsanız 3x2=6mbit oluyor.

Şayet yeni çıkanlar bunun iki katını destekliyorsa, normal tip modemlere bakarak 4 kat daha fazla hızla bağlanabilirsiniz. Bu da sizin kullandığınız bölgede 12mbit'e denk geliyor.

Teşekkürler söylediğiniz mantıklı geldi, Dual yada daha fazla bağlantı tarzıyla çalışması ve inen dataları paylaşma kabiliyet olduktan sonra bu mümkün :)

• Ne demek
  • Avea sınırsız(!) 15 GB'tan hızı düşen paketi satın aldım fakat daha sonra 10 GB'tan sonra da hızın çok düşük bir seviyeye düştüğünü öğrendim.Siz de bu hataya düşmeyin.Bunu bilerek alın.Yani neredeyse 65 TL'yi 10 GB'a veriyorsunuz sınırsız falan yalan.10 GB'tan sonra kullanılacak gibi değil.
  • bu internet hızı çekim gücüne göre değişiyormu?? Eğer değişiyorsa bizim evde 2 3 diş çekiyor almam mantıklı olurmu ?? birde indirme hızı nasıl?? hızlımı tavsiye edermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canersanli

Avea sınırsız(!) 15 GB'tan hızı düşen paketi satın aldım fakat daha sonra 10 GB'tan sonra da hızın çok düşük bir seviyeye düştüğünü öğrendim.Siz de bu hataya düşmeyin.Bunu bilerek alın.Yani neredeyse 65 TL'yi 10 GB'a veriyorsunuz sınırsız falan yalan.10 GB'tan sonra kullanılacak gibi değil.

15 GB Kotayı Upload+Download olarak hesaplıyosun demi?
  • Beyler ben aveanin 8gblik taraftar mobil modem almayi dusunuyorum hiz konusunda nasil olur dersiniz indirme ve internette gezinme falan siteler hizli yuklenirmi bi yardimci olun

• Beğenmedim
  • >>>LİNK<<<

Yukarıdaki linkdeki antenler ile kullanıldığında daha yararlı olurmu?Anten her modemle çalışmıyormuş yanlız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 11 Temmuz 2012; 12:22:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

>>>LİNK<<<

Yukarıdaki linkdeki antenler ile kullanıldığında daha yararlı olurmu?Anten her modemle çalışmıyormuş yanlız.

Bu tür aparatlar pek rendumanlı olmaz,paranıza yazık etmeyin bence.

• avea 3g sınırsız paketi bir türlü bulamıyrum. Gezmediğim avea bayisi kalmadı artık gelmez diyor çoğu ... birşeyler bilen var mı?
  • Sensation xlde testi yaptım dl ile up speed aynı çıktı n'ayak :)

Şimdide dl 2259 up2700 küsürlerde çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreativ -- 19 Ekim 2012; 19:32:53 >
  • Edge ile bağlanırken hız durumu nasıl..?
  • beyler istanbulda nerde bulabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.