Orijinalden alıntı: vasco1925 senın baseband kaç ? ve sürüm kaç ?
Benim versiyon 4.0.1 idi ve bundaki basebandi kullaniyordum simdi hatirlamiyorum kac oldugunu. Carrier setting 8 idi. Kapatip acmam bu surumde oldu ve bir daha kendine gelmedi.
Daha sonra sorun uzerine 4.2.1 son surumu kurdum hatta tamamen sifirladim ve baseband de son haline geldi (03.10.01) Carrier su an 9.0. Hala sorun devam ediyor malesef.
durumda bir değişiklik yok değil mi.... avea calısmıyor
aynı aktifleşmiyor
vay be .. derdimizi kimsede anlamıyor... hayır evede bir ipod touch almıstım ne gusel facetime ile kullanıyorduk... böyle bozulunca kaldık yani.... avealı baka kımsede sorun yok mu ya.. bir elin parmakları kadarmıyız avea lı olan ve facetime den dertli olanlar...
yaa arkadaşlar ben de yaklaşık bir aydır aynı sorunla karşı karşıyayım... sorunun telefondan olduğunu düşünüyordum... ama sonra ben de anladımki sorun avea da , çünkü yurtdışına mesajımız gitmiyor.....faturasız avea kullanıyorum , facetime etkinleştirilsin mi dediğinde tamam diyorum...mesajdan dolayı para gitmesi lazım gitmiyor...
Bir de benim telefonda bir gariplik daha var... Facetime kapalı iken altında "Telefon numaranız konuştuğunuz kişilerle paylaşılacaktır" yazısı görünüyor :S Facetime açıyorum, açınca da hepinizin bildiği şey " etkinleştirme bekleniyor"...
Benim faturali hat oldugu icin ve detayli faturam bu donem icin daha cikmadigimdan bakamadim, bende onu merak ediyordum. Avea musteri temsilcisini mesaj gidiyormu gorebilir misiniz diye sordugumda goremedigini soylemisti ama teknik bolumdeki kisiydi. Mesajin gitmemesi ile ilgili Avea Musteri temsilcisiyle gorusursen belki birseyler cikabilir. SMS'in gonderilecegi telefon numarasi bu: +447786205094 , en azindan bu numaraya mesaj gonderildi mi belki ogrenebilirsin
Arkadaslar çok ciddi bir gelişme keşfettim (sergeant92'in kontor dusmuyor ifadesi yardimci oldu), bir kontorlu Avea hat üzerinden vermiş olduğum "+447786205094" aktivasyon numarasına mesaj atmayı denedim. TElefonda direk measj gönderilemedi hatasi cikti, daha sonra yine ingilterede olan bir tanidigima test amacli ayni hat uzerinden mesaj attim ve gitti. Sonra tekrar aktivasyon numarasina mesaj attim ve yine gitmedi. Ardindan acaba dedim baska operatorden direk mesaj atinca gidiyor mu diye, Turkcell ile mesaj gonderdim ve mesaj gitti.
Ortaya su cikmis oluyor aslinda ve bu kesin; Avea bu numaraya gonderileri engelliyor ve bu konuda kimsenin haberi yok. Bir sekilde cok fazla ayni numaraya mesaj gonderildigi icin belki boyle bir engellemeye gidilmis olabilir. Avea'ninda bu konudan aramama ragmen bir haber olmasi ayri bir konu.
Lutfen sorun yasayan arkadaslarin hepsi Avea'da musteri temsilcileri kanaliyla bu bilgiyi yani bu numaraya mesaj gonderilemedigi hata alindigi bilgisini paylassin ve sorunun cozumunu talep etsin.. Resmen bi haber bir servis aliyoruz ve kimse yardimci olamiyor bizim sorunu kesfetmemiz gerekti. Konusmalarinizi paylasirsaniz sevinirim.
valla bende konuyu acarkan adamlara avea muşteri hızmetlerini aradım durumu belirttim... sizden "+447786205094" numaraya sanırım aktifleştirme mesaşı gitmiyor ve bundan dolayı facetime aktif olmuyor dedim... araştıralım felan dediler... 1 hafta sonra aradılar telefonunuzda arıza vardır dedıler ..vs..vs epeyi bir konustuk ama bir sonuc cıkmadı.. zaten muhattap oldugum kısı FaceTime ne oldugunu da bilmiyordu...
sizlerde deneyin bakalım bir sonuc cıkacaktır elbet.
Benim de ikinci arayisim, ilkinde baya konustuk geri aradilar vs sonuc cikmadi. Ancak bu sefer elimde telefonla alakali olmadiginin ispatlari mevcut ve direk o numaraya yonelik sikayetimi belirttim. Bu numaraya neden mesaj gonderilemedigini cozmek durumundalar, cunku sikayetim facetime degil bu numaraya mesaj atilamamasi. 2 farkli avea hatti ve turkcell den ayni numaraya ve yine ayni ulkede baska bir numaraya mesaj atma denemeleri yaptigimi sorunun sadece bu numaraya ve avea'dan gonderimlerle ilgili yasandigini ve farkli telefonlardan da yapildigini soyledim. Bakalim daha aramadilar gorecegiz.
Hadi hayırlısı
Halen bir gelişme yok değil mi?
bana da servise goturun dedi ,butun hersey avea yi gosteriyor kardesimin 4.1 aralik ta avea ile aktive ettigi facetime subat 20 de 4.2.1 e gecisimizle bloklandi
cozum bulamadik sakin aktifse avea kartinizi cikartmayin beyler
müşteri temesilciliği beş para etmez bi operatör ocak ayının 2 sinden beri faturama itiraz ettim kullanım detaylarımı inceletmek istiyorum hala daha bi cevap veremiyorlar şaka gibiler.
o zaman başka bir operatore gecmek şart oldu sanırım..
Gelisme varmi
Avea musteri hizmetleri henuz geri donmedi ancak ben kendilerini aradim. Islem halen incelenmekte ve sonuclandiginda bana geri doneceklerini belirttiler. Farkli bir birime konu ile ilgili yonlendirme yapilmis ve dun son update yapilmis halen inceleniyormus.
Diger yandan 3 operatorle SMS gonderimleri konusunda direk olarak calisan bir firmada calistigim icin Avea'daki teknik kontagimizla konustum ayrica ona da baska bir inceleme baslattirdim. Konularla ilgili geri donus geldiginde hepinizle paylasacagim. Bu arada yukarida belirttigim telefon numarasina arada bir mesaj gonderip test etmeye devam edelim, normalde ulasmiyor ama sorunun cozulecegini umuyorum bugunlerde o zaman ulasacaktir.