Şimdi Ara

Avea 2012 2.çeyrekte 70 bin abone kazandı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turkattack

Alican hocam benim bahsettigim fiber internet degildi(olsa 1sn beklemem)
    Benim bahsettigim internet uzerinden sabit hizmeti alma
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=28001744&p=19&f=232
    bu sayfaya bakarsaniz yada netgsm firmasini ararsaniz detayli bilgi alirsiniz

Hicam okuduysaniz turkcell-vidafonenun yapmasi gereken;voip telefon vermek,hat vermek ve 100mb internet vermesi...ev telefonundan daha iyi ses kalitesi elde ediyorsun.
    yani bakir telle-fiberle ugrasmasina gerek yok.

ama mobil internet yayginlasirsa kotalar 30-40gb olursa tuketici zaten evindeki telefonu tasir yada kapatir

Bu konuda bilgim yok maalesef. Boş bir zamanımda araştırırım. Fiber internet yaygınlaştığı zaman konuşma donemi de biter zaten. Sabit hatlar yalan olur. Her şey internet üzerinden olur konuşma, mesaj, görüntülü konuşma vs. Upload hızları hala yerlerde. Upload hızı söyle 5 mbit falan olsa görüntülü konuşma daha kaliteli olur mesela. 3G'de upload hızları daha verimli ADSL'e göre mesela. Fiberde de öyle ayı sekilde.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabit hatlar yalan olmaz.İmkansız bişey.

Hele kurumsal firmalar için yok olması imkansız..

0212 ile başlayan numara kadar güçlü numara türü yok bence
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alican09turk

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

Telekom grubu 2012 2.çeyrek sonuçlarını açıkladı. Nisan,Mayıs,Haziran 3 aylık dönemde 70 bin abone kazanarak abone sayısı 13 milyon oldu.AYnı dönemde mobil gelirler %13 arttı.

http://www.tk.gov.tr/kutuphane_ve_veribankasi/pazar_verileri/pazar_verileri.php

burada daha 2.çeyrek sonuçları açıklanmamış , siz bilgiye nereden ulaştınız acaba ?

Turk TELEKOM 2. Çeyrek verilerini açıkladı. Avea grup şirketleri oldugu için onlar hakkında da bilgi verildi. BTK'nin 2. Çeyrek verilerini açıklamasına daha var sanırım Ağustos'ta anca.

Yakinda turkcellde aciklar.oda halka acik bi sirket.

Yanlış bilmiyorsam 26 Temmuz Perşembe günü telekonferansla Süreyya Ciliv sonucları açıklayacak. Turkcell'in çeyrek açıklamaları ve ürün servis tanıtımlarını bu sekilde yapıyor olması medyada daha fazla yer edinmesini haliyle iyi de reklam yapılmasına sebep oluyor. Medya ile en fazla iliski kuran şirketlerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 19 Temmuz 2012; 0:24:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Sabit hatlar yalan olmaz.İmkansız bişey.

+1

bencede. 2. örneği vericek olursak eğer, köylerde yaşayanların %99u sabit telefon tercih ediyor. şehirlerdede aynı durum söz konusu , yalın internet kullanan sayısının 1 milyonu geçmediğini farz edersek milyonlarca sabit telefon abonesi var internet bağlantısından ötürü. kimileri ise sabit telefonu daha çok kullanıyor tercih meselesi tabiki.
  • quote:

quote:

+1

bencede. 2. örneği vericek olursak eğer, köylerde yaşayanların %99u sabit telefon tercih ediyor. şehirlerdede aynı durum söz konusu , yalın internet kullanan sayısının 1 milyonu geçmediğini farz edersek milyonlarca sabit telefon abonesi var internet bağlantısından ötürü. kimileri ise sabit telefonu daha çok kullanıyor tercih meselesi tabiki.

Kurunsal firmalar benim bildigim coktan 0850daha dogrusu alternatiflere gecmeye basladi ornegin asyabank vodafone ile anlasti..
    ucuz olsada kullansak sabiti,hic kullanmadigim hatta 16.5oduyorum kullsam ne kadar oderim allah bilir.
    yalin adsl ile telefon ile adsl arasinda fark olmadigindan olabilir mi yalin adslnin fazla kullanilmamasin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 19 Temmuz 2012; 0:36:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

+1

Kurunsal firmalar benim bildigim coktan 0850daha dogrusu alternatiflere gecmeye basladi ornegin asyabank vodafone ile anlasti..
    ucuz olsada kullansak sabiti,hic kullanmadigim hatta 16.5oduyorum kullsam ne kadar oderim allah bilir.
    yalin adsl ile telefon ile adsl arasinda fark olmadigindan olabilir mi yalin adslnin fazla kullanilmamasi

malesef, bu türk telekom'un yeni tarifeleri birçok abone kaybına ugramasına yol açtı. eskiden konustugumuz kadar öderken şimdi konusmasakta belirtilen seçilen tarifenin ücretini ödüyoruz.

benim bildiğim yalın internettede sabit telefon ücretini aldıkları. 10 veya 15 liraydı sanırım... ek olarak alıyorlar diye duymuştum...

• 0850 numaralar evet aramalar için geçerli ancak şirket içleri ve bankanın şubesini aradığınızda yine çeviriyorsunuz 0212-0312 her neyse..

Bide şu var. Biz çok mobilin içindeyiz ancak insanların ev telefonu alışkanlıkları bitmiyor..

Abim sınırsız vodafone kurumsal kullanıyor
    babam turkcell gold kullanıyor

Ancak mesela 444 araması yapacaklarında yada saibit no arayacaklarında dikkat ediyorum eller sürekli olarak Telsize gidiyor :) Bu çok değişebilecek bişey olduğunu düşünmüyorum ben. Ki zaten sabitteki ses kalitesini bence hiç bir operatör sunamıyor. Başını ağrıtmayan bir yapısı var..

Ayrıca Telekom bunu defalarca açıkladı ben burada yazamıyorum artık yoruldum. Rekabet edemiyoruz diyor. Mesela 500 dk yı 20 liraya her yöne bizde sunabiliriz ama rekabet kurumu izin vermiyor mobil iletişimi zora sokarmış diye. Telekomda diyorki "TURKCELLİN ABONE SAYISI BİZDEN ÇOK VODAFONE GEÇMEK ÜZERE" bu nasıl bir adalat ama anlatamıyoruz durumu diyor :) Asıl biz bitiyoruz diye burada röportaj yayınlanmıştı..

Akşam 7 - Sabah 7 olayı Telekom için oldukça süper bişey mesela . Çok fazla kullanılıyor bizim evde :))

Telekomun bu işi düzeltmesi için acil olarak

Ev Avantaj tarifesindeki dakikaları en az 2 ye hatta 3 katlayıp HER YÖNE konuşmalara açması lazım..

Açarsa Telekom elinden geleni yapmış olur bence..

• @s.volkan

birçok kullanıcı aksam 7- sabah 7 kampanyası yüzünden yüklü ev telefonu faturaları geldiğinden bahsetmişti forumda. hatırlarsın .
    sanırım sistemsel bir sorundu , sonrasında ise faturalardaki yanlışlıgı indirime giderek ve faturalardaki yanlış tutarı silerek gidermişti.

bu arada bence türk telekom ttnet sayesinde çok iyi para kazanıyor , niye dersen eğer 1mbit internete 60 lira veriyoruz, aylık 200dk paketine 25 lira veriyoruz ve birçoguda kullanılmadan silinip gidiyor zaten. :)
  • quote:

0850 numaralar evet aramalar için geçerli ancak şirket içleri ve bankanın şubesini aradığınızda yine çeviriyorsunuz 0212-0312 her neyse..

Bide şu var. Biz çok mobilin içindeyiz ancak insanların ev telefonu alışkanlıkları bitmiyor..

Ancak mesela 444 araması yapacaklarında yada saibit no arayacaklarında dikkat ediyorum eller sürekli olarak Telsize gidiyor :) Bu çok değişebilecek bişey olduğunu düşünmüyorum ben. Ki zaten sabitteki ses kalitesini bence hiç bir operatör sunamıyor. Başını ağrıtmayan bir yapısı var..

Ayrıca Telekom bunu defalarca açıkladı ben burada yazamıyorum artık yoruldum. Rekabet edemiyoruz diyor. Mesela 500 dk yı 20 liraya her yöne bizde sunabiliriz ama rekabet kurumu izin vermiyor mobil iletişimi zora sokarmış diye. Telekomda diyorki "TURKCELLİN ABONE SAYISI BİZDEN ÇOK VODAFONE GEÇMEK ÜZERE" bu nasıl bir adalat ama anlatamıyoruz durumu diyor :) Asıl biz bitiyoruz diye burada röportaj yayınlanmıştı..

Akşam 7 - Sabah 7 olayı Telekom için oldukça süper bişey mesela . Çok fazla kullanılıyor bizim evde :))

Ev Avantaj tarifesindeki dakikaları en az 2 ye hatta 3 katlayıp HER YÖNE konuşmalara açması lazım..

Ondan mi once her yone 100dk verip,sonra sebeke ici 100dk ya donusturdu.
    bu btk izin vermiyor masalina inanmiyorum.
    vodafone,vodafone ulkeleriyle bedava dk ile konusturuyor.nerde bu btk?haksiz rakabet degilmi.
    avea,tt ile elele verip tarife cikariyor?neede bu btk?naasil izin veriyor?

• Sanırım mevcut üyelere daha fazla fiyat uygulaması sadece Avea'da değil, diğerlerinde de var, bunu yaptığı için Turkcell'i anlayabilirim, neticede sektörde açık ara 1.

Vodafone'u da bir nebze anlayabilirim, 2.'likteki yeri garanti gibi

ama Avea'yı anlayamam, çünkü 3. sırada ve diğerlerinin abone sayılarıyla arasında dağlar kadar fark var, Avea'nın agresif büyümekten başka çaresi yok....

ama mevcut abonelere yeni tarifeleri daha pahalıya satınca tepki topluyor ve bir kısmı Avea'dan başka operatöre numara taşıyor, dolayısıyla yeni çıkardığı tarifelerden Avea tam randıman alamıyor....

tam bir kısır döngü hikayesi

Avea'nın hızlı büyüyebilmesi için yapması gerekenler bence;

1- Çekmiyor imajını halkın kafasından silmek

2- Yeni abone çekebilmek için cazip kampanyalar yaparken mevcut abonelere haksızlık yapmamak ( ya eski abonelerini de yeni tarifelerinden aynı fiyatla yararlandırmak, ya da mevcut abonelere örneğin kaç yıllık abone olduğuna göre farklı yeni, cazip tarifeler sunmak )

3- Zırt - pırt ortaya çıkan çok sayıda tarife ile milletin kafasını karıştırmak yerine daha sade, anlaşılır, daha az sayıda, son SEÇ tarifesinde olduğu gibi milletin dakika - SMS - İnterneti kendi kafasına göre seçebileceği tarifeler sunmak ( SEÇ tarifesi ile buna yaklaşmışlar, ama tam olmamış, milletin seçim hakkı daha geniş olmalı ) Zırt pırt tarife çıkarınca millet bundan daha iyisi çıkar diye beklemede kalıp daha sonra Numara taşımaktan vazgeçebiliyor

4- Yeni Nesil tarifeleri ve Faturasızlara özel faturalıya geç kazan kampanyalarında olduğu gibi, sitelerinde olmayan şartları telefonla millete dayatmaktan vazgeçmek, kampanya bitiş tarihlerini 31.07.2012 ya da 22.07.2012 olarak açıklayıp daha sonra aniden, birdenbire bitirerek milletin güvenini kaybetmemek

5- Özellikle Müşteri Hizmetlerindeki kalite çıtasını yükseltmek ( birader bir kampanya yapıyorsan önce bunu Müşteri Hizmetlerinde çalışanlara bir duyur, MH. çalışanları yeni çıkan bir kampanyayı müşteriden öğrenmesinler bir zahmet )

Turkcell'i geçemez, Vodafone'u geçemez falan hikaye, nice yıkılmaz, tahtından indirilemez denilen koca koca firmaların yerlerinde şimdi yeller esiyor

Nokia 5 sene önce nerdeydi, şimdi nerde

Avea şu 5 maddeyi yapsın Vodafone'u ezer geçer, Turkcell'i sarsar............

bir de bazen gazetelerde yazıyorlar, millet zırt pırt operatör değiştiriyor, dünyada bunun örneği yok diye

burada sorun millette değil operatörlerde, ama gel gör ki bunu adamakıllı irdeleyen bir gazete görmedim

sanki millet durduk yere ordan oraya geçiyor............

• Elbette var hatalar. Ancak çok net konuşacam ben Telekomla yaşadığım sorunları neredeyse hiç problemsiz çözüme kovuşuyorum. Yanlış fatura ödeyen arkadaşım yemin ederek söylüyorum 27 tl yi 5 aydır Aveadan alamadı mesela. Ama Telekom 1 günde halletti benim işimi.

Bu ayki faturada altta not vardı mesela. Geçmiş dönem faturanızdaki 6,82 tl lik hatalı ücretlendirme bu ayki faturanıdan düşülmüştür diye. Bunlar elbette olmaması iyi ama hiç itiraz etmeden hatalı ödemeleri düzeltebilmesi güzel bişey..

Neyse, dediğim gibi konuşma dakikalarını düzelttirmeleri lazım. Başka çözüm yok. O telekom ülkemizin milli servetidir. GEçici olarak araplara göndersekte parasını altyapısı bizim altyapımızdır..Bu yüzden çok kızmıyorum..

Aveaya gelirsek. Yine diyorum güven vermeyen operatör. Bu güveni kazandırması lazım müşteri tutması için.

• @gaggag

kardeş çok iyi noktalara değinmişsin... ancak forumda daha öncede dedik avea 1800 teknolojisini kullandıgı için kapsama sorunları elbetteki olucaktır. zaten 1800 teknolojisi ve getirdiği birçok sorunu halen avea aşabilmiş değil... bu yüzden heryere baz dikmek büyük para ister ama hakkaten hakkını vermek gerekiyor tarifeleri ilgi çekici... ama halkın içinde avea'ya karşı bir önyargı var. umarız ileride bu önyargı kırılır.

ben vodafone kullanıyorum ve şu bahsettiğin 5.maddedeki müşteri hizmetleri konusu harbiden can sıkıyor. vodafone'ndada aynı durum söz konusu... çalışanlara özel bilgi verme eğitme amaçlı seminerler falan yapılıyor ama yetersiz galiba.
  • @s.volkan

aynen bu geçen birkaç ay önce bizim faturadada vardı o ibare. yanlış ücretlendirme futaradan düşürülmüştür diye. birde şunu söliyelim, türk telekomun müşteri hizmetleri bence çok güzel çalışıyor , sorununu hemen halledebiliyorsun.
  • quote:

quote:

0850 numaralar evet aramalar için geçerli ancak şirket içleri ve bankanın şubesini aradığınızda yine çeviriyorsunuz 0212-0312 her neyse..

Ondan mi once her yone 100dk verip,sonra sebeke ici 100dk ya donusturdu.
    bu btk izin vermiyor masalina inanmiyorum.
    vodafone,vodafone ulkeleriyle bedava dk ile konusturuyor.nerde bu btk?haksiz rakabet degilmi.
    avea,tt ile elele verip tarife cikariyor?neede bu btk?naasil izin veriyor?

tam ben de bundan bahsedecektim

Türk Telekom meydanı boş bulmuş sallıyor

100-200-300 vs.'lik paketlere niye cep telefonlarını da eklemiyor en azından

yemezler Telekom...............

• Volkan hocam. tt milli servetimiz demissiniz.ozaman tcell-vodafone-avea daha cok bizim cunku tt 49yilligina ozellestilirken,mobil operatorler 25yilligina ozellestirildi....

• quote:

Volkan hocam. tt milli servetimiz demissiniz.ozaman tcell-vodafone-avea daha cok bizim cunku tt 49yilligina ozellestilirken,mobil operatorler 25yilligina ozellestirildi....

benim bildiğim 49 yıllığına değil 21 yıllığına işletme hakkı devredildi

yani sanırım 14 yıl sonra Türk Telekom tüm yatırımları + gayrimenkulleri ile birlikte tekrar devlete devredilecek

49 değil 21
  • quote:

Volkan hocam. tt milli servetimiz demissiniz.ozaman tcell-vodafone-avea daha cok bizim cunku tt 49yilligina ozellestilirken,mobil operatorler 25yilligina ozellestirildi....

Konu hakkında net bilgi bilmiyorum ama bildiğim

TT şu an 20 seneliğine özelleştirildi.. Diğerleri kendi firması diye biliyorum..

2 gün sonra bazları söker giderse hiç bişey kalmaz ama telekomda alt yapı senindir. Kablolar sökülmez herhalde

Ya elbette milli servet diye düdüklememesi lazım. Ama o yazı donanımhaberde var. İzin alamıyoruz diye uzun bir yazıydı geçen seneydi sanırım.Okumanızı tavsiye ederiz. Tarife bile yayınlarken 6 ay bekliyormuş telekom :) gsmde bu durum söz konusu değilmiş..

------

• quote:

quote:

TT şu an 20 seneliğine özelleştirildi.. Diğerleri kendi firması diye biliyorum..

2 gün sonra bazları söker giderse hiç bişey kalmaz ama telekomda alt yapı senindir. Kablolar sökülmez herhalde

Ya elbette milli servet diye düdüklememesi lazım. Ama o yazı donanımhaberde var. İzin alamıyoruz diye uzun bir yazıydı geçen seneydi sanırım.Okumanızı tavsiye ederiz. Tarife bile yayınlarken 6 ay bekliyormuş telekom :) gsmde bu durum söz konusu değilmiş..

------

düşünsene adamlar bazları söküp gidiyor falan. :)))

bu arada köylere baz istasyonu kurulacak diye devletin bir projesi vardı , eğer hayata geçerse proje o bazlar milli servet sayılabilir. :)

• quote:

quote:

------

Trlekom 49yilligina ozellestirildi diye aklimda kalmis.hatta erdemir ozellestirilmesinde yatirim sarti varken tt ozellestirilmesinde bu sart yoktu.
    peki oger grubu;ttnet,avea,gayrimenkulleri gibi sirketleri satip giderse nolacak..bildigim. sozlesmede bunu yapamazsin diye bi sart yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkattack -- 19 Temmuz 2012; 1:25:52 >

• quote:

@s.volkan

bu arada bence türk telekom ttnet sayesinde çok iyi para kazanıyor , niye dersen eğer 1mbit internete 60 lira veriyoruz, aylık 200dk paketine 25 lira veriyoruz ve birçoguda kullanılmadan silinip gidiyor zaten. :)

Şu an bilişim 500 ü okuyorumda..Satış gelirleri kısmında Türk Telekom ile TTNET A.Ş ayrı iki şirket..Ve sıralamada TTNET A.Ş 5.Sırada..

2011 yılı ilk 500 bilişim şirketi listesinde ''satış gelirleri'' kategorisinde Türk Telekom 11 milyar 940 milyon lira satış geliri ile birinci, Turkcell 9 milyar 370 milyon lira satış geliri ile ikinci, Vodafone 4 milyar 700 milyon lira satış geliriyle üçüncü, Avea da 3 milyar 81 milyon lira satış geliriyle dördüncü oldu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.