Şimdi Ara

AVCHD yi Avi yada mpeg'e çevirmek (0 kalite kaybı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
5.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler..
    Ben başlıktan anlaşılacağı üzere mts formatında ki videolarımı avi, mpeg yada mov'a çevirmek istiyorum.. Ama kaliteli bir çevrim değil kastettiğim, daha ötesi.. Olayı biraz açıklamaya çalışayım;
    Mts dosyasını oynattığım zaman videoyu herhangi bir karede duraklattığımda (hareketli yada hareketsiz bir sahne olsun farketmiyor) düz bir resim gibi, yani görüntüde kayma olmadan net bir resim elde edebiliyorum.. Bunu convert programlarıyla ne kadar uğraştıysamda aynı kalitede diğer formatlara çeviremedim. normal bir izlemede farkedilemiyor.. Örnek bir resim koydum anlaşılması için.. (İlki dönüştürülmüş avi, ikincisi orjinal hali) Bunu nasıl başarabileceğimi bilen varsa yardım ederse sevinirim..
    ("ne gereği var" demeyin, gerçekten lazım )

     AVCHD yi Avi yada mpeg'e çevirmek (0 kalite kaybı)


     AVCHD yi Avi yada mpeg'e çevirmek (0 kalite kaybı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 13 Aralık 2010; 23:29:23 >







  • resimde anladığım kadarıyla.
    1. resim interlaced, 2. resim progressive.
    dönüştürme işlemini interlaced olarak yapıyorsun. progressive yapman lazım.
    video dönüştürmek için önereceğim program "tmpgenc xpres".
    dönüştürme işleminde (herhangi bir program) xvid yada divx farketmez,
    1pass değilde 2pass seçip video bitrate yüksek tutarsan ve 30fps'de convert edersen
    neden olmasınki.
    gerçi başka parametrelerde var ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 13 Aralık 2010; 23:42:24 >
  • Cevap için sağol.. Dediklerini yarın bir deneyeyim bakalım. İnşallah olur..
  • AVCHD Upshift!
    http://www.newbluefx.com/avchd-upshift.html

    Bitrate'i 100 mbps'ye kadar çıkaratabiliyorsun. Ama 60 genelde yeter falan diyor!
  • Çok emin değilim ama yine de veri kaybı olması lazım. Belki normal ekranda bir şey fark etmez ama teknik olarak bir veri kaybı olması lazım. Yine de emin olmadığımı söyleyeyim de..
  • Benim bildiğim de şu şekilde, yanılıyor da olabilirim tabi,
    veri kaybı compress edilmekten dolayı...
    Eğer compress etmezsen, aynen muhafaza edebiliyorsun!!??
  • Aslında bende bu problemin codec kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama işte tam bilemiyoruz.. Denediğim convert programların hepsi çeşit çeşit codec ler kullanıyorlar. Genelde bitrate'i orjinali gibi al diye işaretliyorum ama oda bir işe yaramıyor.. (hele bir tanesinde 40 sn lik video 4.5 gb oldu dönüştürünce.. kaliteli olsa gam yemyeyecem ya..)

    tmpgenc xpress'i denemeye çalışıyorum şu an (programı bir türlü çalıştıramadım henüz..) Sizin yazdıklarınızıda deneyeceğim..

    Edit: Bu arada upshift'i denedim.. ve hakkaten işe yaradı.. Ama işin kötü yanı mts yi m2t 'ye çeviriyor.. Bendeki programlarda onuda kullanamıyorum..
    (Bu arada problemi biraz daha açayım yeri gelmişken.. belki başka bir çözümü vardır.. Bu avchd dosyalarını 3dsmax tanımıyor.. (boujou da..) Bunu 3dsmax'ın açmasını sağlayabilseydim sorunum kalmayacaktı..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrag -- 14 Aralık 2010; 19:43:39 >




  • görüntüyü nerde açtığına bağlı ama sorunun kalite problemi değil. Soldaki interlace izlenimli görüntü windows moviemaker ile de oluyor.
    1. format dönüştürürken interlace yapılıyor bunu de-interlace yapabilen programlar var. Ham AVCHD görüntünün de interlace olduğunu düşünüyorum. progressive çekim olsaydı bence bu şekil dönüştüremezdi.
    2. ihtimal bir codec sorunu olabilir. k-lite mega codec pack'in son sürümünü indir ve kur. AVI ye dönüştürmek içinse ALLOK'u tavsiye ederim. AVCHD görüntülerini kendi kameran ile çekiyorsan kameranın da bu işi yapacilecek bir yazılımı vardır. panasonic hdwriter gibi.
  • Görüntüyü mediaplayer ile açıyorum.. Asıl yaptığım iş bu görüntüyü 3dsmax'ın ramplayer i ile açmak ve jpeg yada png formatında kare kare resimlere çevirmek (Önceden yazdığım gibi 3dsmax mts leri açmıyor)
    Görüntü kaliteli olduğu zaman çevrilen resimlerde bu tarz dalgalanmalar oluşmuyor ve piksel piksel çalışabiliyorsunuz resim üzerinde.. (İşin garibi gerçekten upshift ile çevirdiğim oldu ama diğer programlarda bir türlü bu işi başaramadım. tmpgenc'i hala denemeye çalışıyorum.. internet bağlantılı crackler falan var. her neyse..)

    Çekim yaptığım kamera sony cx150.. Çektiği videolar -ışık iyiyse- hakikaten tam istediğim gibi oluyor.. kamera ile gelen cd ye de bakmıştım.. Adamlar koymamış öyle bir prog. nedense.. Picture wiever gibi kıytırıktan programlar ile kullanım klavuzu falan var..

    K-lite in en son versiyonunu kurdum ama muhtemelen bahsini ettiğiniz progressive mevzu ile alakalı bir durum galiba..




  • http://forum.donanimhaber.com/m_44186412/tm.htm

    Burada, sonlara doğru, videodan elde edilmiş görüntüler var!
    Yaptığın işle bir ilgisi varsa, istersen bir gözat!
  • Tüm cevaplar için teşekkür ederim.. (en son verdiğiniz linktekileride denedim.. h264 ve mp4 formatında.. ordaki resimler baya iyi gözüktü gözüme ama muhtemelen hareketli bir video değildi o an.. ) Bir türlü yapamadım ne hikmetse. Ortalık minik minik bir ton video doldu.. wmv,mp4,avi.. çorba oldu her yer..
    Bu arada yukarıda arkadaşın bahsettiği şeyide yeni farkettim.. mts yi Mediaplayer açınca resim cam gibi çıkıyor ama gom player açınca aynı sorun ondada oluyor.. (bunu farkedince bir umut diğer tüm videoları mediaplayer ilede denedim ama nafile..)
    En iyi haliyle iktifa etmeye çalışacam artık.. 1 haftadır uğraş uğraş.. Kazara iyi bir çözüm bulursam buraya yazarım.. Belki başkasına da lazım olur.. Tekrar teşekkürler herkese..
    (Ne vardı yani, şu sony bilinen bir format kullansaydı bu kalite için..)
  • Sony'nin formatı zaten bilinen bir format AVCHD H264 (Aslında Sony'e ait bir format da değil hepsi kullanır) Sorun 3DSmax'ın video işleme yazılımı olmaması. Montaj işini bence AVID, FCP, Adobe Premier, EDIUS gibi AVCHD destekli NLE ile yapmak gerek. Bunlarla istediğin formata dönüştür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 23 Aralık 2010; 11:38:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.