Şimdi Ara

Avatar Xpand 3D deneyimlerim. Ankara'da Avatar nerde izlenmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Avatar filmine gitmeden önce "Avatar Ankara'da nerde izlenir" sorusuna
    tatmin edici bir cevap alamadım. Filme gidince ben yazayım istedim.

Öncelikle, filmin konusu içinde o kadar kayboldum ki hıçkırıklarım arasında 3 boyutu farkedemedim . Gerçekten de James Cameron'un usta kaleminden çıkan senaryo, yine kendisi tarafından yönetilerek orjinalliğini koruyunca görselliğin hürmetine katlanılan diğerlerinin aksine oldukça güzel bir tecrübe yaşatıyor izleyenlere...

Filmin konusuna dönmeden önce kısaca Xpand 3D nasıl bir seçim onu tartışalım.
    Güzel... Tabi ilk yarıda bozuk gözlük verip başımı ve gözlerimi ağrıtmasalardı çok daha güzel de yazardım. Ancak 70mm (yaklaşık 3 karış) filim şeridi eni olan bir film imaxın dev ekranı yerine ankamal salon 6 da izlenince bana sanki biraz eksikmiş gibi geldi. Neden derseniz. 3 boyutu hissetmek için karakterlerin ve objelerin ekrandan dışarı çıkması ve bazı sahnelerde salonda seyircilerin üstünde dolaşması gerekir. Oysa yarısı içerde yarısı dışarda kalan objeleri beyin içeriye tamamladığından anlam veremiyor ve 3 boyut gerçekleşmiyor.
    Bu bir eksik... Ancak bir kaç enstantaneden bahsedeyim. Bir ayin sahnesinde yerliler ellerini kaldırınca "Allah Allah dedim herhalde ön sıradakilerde coştu onlarda kaldırıyor, tabi 3 boyutlu olunca eller içerde mi dışarda mı anlaşılmıyor :D
    Başka bir sahnede albay salonda konferans verirken olay Salon 5' de geçiyor muş gibi görünüyordu (biz salon 6'daydık)

Xpand D bence güzeldi ancak sanırım Real3d denemeden kesin bir şey söylemem mümkün olmayacak. Sanrım Real3d konusundaki tercihimi Panora lehinde kullanıcam.

Her iki salonu da görmüş arkadaşlarımız vardır, izlenimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Gidebilirsem ben de paylaşıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 18 Ocak 2010; 15:40:42 >

• Filmin konusuna gelince

Filmin yazar ve yönetmeni James Cameron belki misyonerlik veya tarafgirlik olmaması veya seyircinin bir kısmını tedirgin etmemek için ilahi mesajları doğa adı altında vermiş, belki de doğu dinlerinden etkilendiği için barış ve dostuk mesajlarını paganizm (doğaya tapınma) şeklinde izah etmiş.
    Cameron, insan bedeni içindeki ruhun başka bir bedene aktarabileceğini reenkarnosyon çizgisine geçmeden oldukça usta bir manevra ile anlatmayı başarıyor.

Filimde verilen bir çok mesaj doğru ancak konuyu bilmeyen kardeşlerimizin yanılmaması için tercüme edecek olursak

Dua edin, gücünüzün son noktasına kadar savaşın, gücünüzün sonuna geldiğinizde duanızın yardımı size yetişecektir. (Filimde dua edilen Eva ağacı Allah'ı temsil ediyor).
    Film sırasında birbirlerinin omuzlarını tutarak ayin yapan veya el ele tutuşarak ilahiyi anımsatan şarkılar söyleyen bireyler inanç birliğinin topluluktaki bireyleri nasıl mutlu ve huzurlu edebileceğine dair mesajlar veriyor.

Verilen bir başka mesajsa "İnsan evrenle bütünleşmelidir. Ancak bu şekilde enerjisini korur:" mesajı. Çok doğru,
    Bütün evren Allah'ın emrinden çıkmıyor. İnsanda bu çembere dahil olduğu sürece yaşama sevincini koruyabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 18 Ocak 2010; 15:47:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihbarut

Filmin konusuna gelince

Filmin yazar ve yönetmeni James Cameron belki misyonerlik veya tarafgirlik olmaması veya seyircinin bir kısmını tedirgin etmemek için ilahi mesajları doğa adı altında vermiş, belki de doğu dinlerinden etkilendiği için barış ve dostuk mesajlarını paganizm (doğaya tapınma) şeklinde izah etmiş.
    Cameron, insan bedeni içindeki ruhun başka bir bedene aktarabileceğini reenkarnosyon çizgisine geçmeden oldukça usta bir manevra ile anlatmayı başarıyor.

Filimde verilen bir çok mesaj doğru ancak konuyu bilmeyen kardeşlerimizin yanılmaması için tercüme edecek olursak

Dua edin, gücünüzün son noktasına kadar savaşın, gücünüzün sonuna geldiğinizde duanızın yardımı size yetişecektir. (Filimde dua edilen Eva ağacı Allah'ı temsil ediyor).
    Film sırasında birbirlerinin omuzlarını tutarak ayin yapan veya el ele tutuşarak ilahiyi anımsatan şarkılar söyleyen bireyler inanç birliğinin topluluktaki bireyleri nasıl mutlu ve huzurlu edebileceğine dair mesajlar veriyor.

Verilen bir başka mesajsa "İnsan evrenle bütünleşmelidir. Ancak bu şekilde enerjisini korur:" mesajı. Çok doğru,
    Bütün evren Allah'ın emrinden çıkmıyor. İnsanda bu çembere dahil olduğu sürece yaşama sevincini koruyabilir.

Beğendiğim filmden nefret edicem bu saçma yorumlar yüzünden.Yok kurandan alınmış senaryosu yok eywa allahmışta bizde allaha dua edersek herşeyi başarırmışız.Herşeyi allah kitaba çekmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

quote:

Filmin konusuna gelince

Beğendiğim filmden nefret edicem bu saçma yorumlar yüzünden.Yok kurandan alınmış senaryosu yok eywa allahmışta bizde allaha dua edersek herşeyi başarırmışız.Herşeyi allah kitaba çekmeyin.

Soundtrack te Sordum Sarı Çiçeğe ilahisi varmış hatta Avatardaki sarı çiçekler için bu ilahiden ilham alınmış diyorlar.

• Ya Ankara'da yaşıyorsun, ve Avatar nerede izlenir diye soruyorsun...
    Elbette IMAXde izlenir.
    Koca Türkiye'de zaten bi İstanbul bir de Ankara'da var..
    Ben Türkiye'nin 3. büyük şehri İzmir'de yaşıyorum, IMAX olsa bir sn bile düşünmeden giderim...
    Bu arada ben filmi Konak Pier'de izledim, 3D değildi...
  • quote:

Ya Ankara'da yaşıyorsun, ve Avatar nerede izlenir diye soruyorsun...
    Elbette IMAXde izlenir.

Ankara'da filmin imax versiyonu yok.

Aslına bakarsanız Infidel_ güzel bir konuya temas etti. Benim temas etmeyi unuttuğum bir konuydu. Bence de filimdeki kuşlarla ebabil kuşlarının bir ilgisi yok. James Cameron'un fil suresinden ilham aldığını öne sürmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hatta Kurana yapıştırma bir saygı kazandırmak için her icatta (elektrik, ışık, araba, avatar vs vs) en uzaktan benzetmeler yaparak çıkarımda bulunmanın da (üzücü ama söylenmesi gerek) bir komplex meselesi olduğu kanısındayım. Gereksiz buluyorum. Ayrıntısına girmiycem.
  • Hala Ankara IMAX izleyin diyorsunuz. Yok arkadaş yok!!!. Türkiye`de sadece İstinye`de IMAX`de Avatar gösterimi var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

eywa allahmışta bizde allaha dua edersek herşeyi başarırmışız.Herşeyi allah kitaba çekmeyin.

Güneş ışığı nasıl eğri büğrü bir mercekten geçince karşı tarafa farklı farklı yansıyorsa benim verdiğim mesajda insanların kulaklarından girdikten sonra beyinlerinde olmadık eğriliklere bürünebiliyor.

Verdiğim mesaj "Sonuna kadar çalışırsanız gücünüzün yetmediği yerde Allah yardım eder"
    Alınan mesaj "allaha dua edersek herşeyi başarırmışız"
    Verdiğim mesajla beyninde oluşan mesajı bir karşılaştır bakalım optik dansiteleri arasındaki farkı görebilecek misin.
  • quote:

quote:

eywa allahmışta bizde allaha dua edersek herşeyi başarırmışız.Herşeyi allah kitaba çekmeyin.

Güneş ışığı nasıl eğri büğrü bir mercekten geçince karşı tarafa farklı farklı yansıyorsa benim verdiğim mesajda insanların kulaklarından girdikten sonra beyinlerinde olmadık eğriliklere bürünebiliyor.

Verdiğim mesaj "Sonuna kadar çalışırsanız gücünüzün yetmediği yerde Allah yardım eder"
    Alınan mesaj "allaha dua edersek herşeyi başarırmışız"
    Verdiğim mesajla beyninde oluşan mesajı bir karşılaştır bakalım optik dansiteleri arasındaki farkı görebilecek misin.

Evet bi yerde haklısın.Söylediğim şey anlaşılmamış.Yani beyninde eğriliklere bürünmüş.Ben ne demişim "herşeye allah kitap katmayın." sen nereye takılmışsın, konuyu açıklamak için verdiğim örneğe...

• Filmin mesajı Allah kitap içeriyor... Ben katmıyorum. Sadece tercüme ettim. Sembolik bir dille anlatıldığı için islam inancına sahip fakat yeterli bilgisi olamayan genç kardeşlerimiz şifreyi çözemeyince karşamaşa yaşamasın diye.

Hem ayrıca nedemek
    quote:

eyfa allah falanmış
    . Eyva tabiki Allah ı sembolize ediyor. Eyvallah diye bir söz var kardeşim duymadın mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbarut -- 18 Ocak 2010; 17:29:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.