Şimdi Ara

AV-R/ HT-bypass Özellikli Stereo Amfiler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • By-pass yazması mühim değil biraz ticari görüyorum bu kelimeyi ve sevmiyorum..

Stereo ampli üzerinde main in veya power amp in yazar aslen budur (HT Bypass). Veya pre-out der ister beni power amp olarak kullan ister pre-ampli olarak çalışayım demek kısaca..

Bende avr front pre outlardan bağlı stereo ampliye 'main in' (Luxman'da böyle yazar) girişinden. Tüm kontrol sinemada avr üzerinde oluyor böylece. Tabi avr'de pre-out olan modellerden olmalı (bu da belli bir seviyeden sonrasında olan avr'lerde oluyor orta-orta üst gibi modeller) ve stereo amplide iyi bir cihazsa uyum sorunu olmuyor bir nevi ön hoparlörlerinizi avr üzerinden çekip gücü beslemeyi stereo ampliye bırakmış oluyorsunuz (stereo amplinizin kalitesi oranında fayda ile).

AVR'ye 5 kanal power eklemek ile benzer birşey aslında durum. Mantıkda olay bu yani stereo amplinizin pre katını devre dışına alıyorsunuz (seperate) o kadar 2 kanal power ampli gibi çalışıyor.

Söz konusu avr pre ampli olursa ne olur? (tersi durumda)

Stereo da avr'nizin kalitesi kabiliyeti oranında olacaktır. Buna zaten gerek yoktur ola ki; digital inputlara ihtiyacınız oldu bu da avrnizde var o ayrı bir durum ne yapmayı amaçladığınız ölçüsünde yani.

Eğer ki bu bağlantılarda cihazlarda olanak varsa olmaz diye birşey yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 21 Ocak 2019; 13:41:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

müzik dinlenecekse eğer muzik için olan bütün kaynaklar stere ampliye bağlanmalı . Sadece sinema için avr üzerinden ses gelmeli . Ben senelerdir bu şekilde kullanıyorum . hİÇ bir kötü tarafını görmedim . Ha tek şuna dikkat etmek lazım. ( HT BYPASS YOK STEREO AMPLİMDE ) Bağlantılar yapıldıktan sonra avr den kalibrasyon yaparken stereo amplinin ses seviye butonunu ortadayken kalibrasyon yaptırıyorum . Doğal olarak film seyrederken her defasında stereo amplinin ses seviyesini yarıya getirmek gerekiyor . Gerisine karışmıyorsun .
    Yani bypass özelliği olmadan oluyor bu işler. Avr preout tan mı bagliyorsunuz stereo amfi yi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saheemr kullanıcısına yanıt
    avr front preout tan stereo amplimin bir girişine baglıyorum . ht bypas yok amplimde . İlk kalibrasyon önemli sonrası bir sıkıntı olmuyor . Yani illa bypas olmasına gerek yok
  • Bende durum nasıl olur..

Denon AVR-X4300 kullanıyorum.. Bu avr 9 kanal çıkışlı ve 11 kanal işleme yeteneğine sahip. Şuan kullandığım sistem 11.1

9.1 olarak hoperlörler avr bağlı diğer iki hoperlörler rear height 2 pre out tan aktif Jbl hoperlörlerim var onlara bağlı ve bu şekilde kullanıyorum. Sormak istediğim. Frontlari avr den söküp bypass özellikli yada olmayan stereo amfi ye avr nin front pre out çıkışından bağlasam kullanabilirmiyim. Şüphem şundan . Halihazırda avr nin rear height 2 pre out kullandığım için belki avr ikinci yi bağlamaya izin vermez gibisinden.

• Genelde stereo amfilerde bypass yazmaz.

Power in - Main In - Power Amp Direct falan yazar.

Hatta, Arcam'lar da bunlar bile yazmıyor, direk tape in girişine bağlanıyor, ancak kumandadan özellik aktifleşiyor.
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Bypass kesinlike çok daha kullanışlı, benim de böyle kullandığım zamanlar oldu ancak stereodan ses ayarlamak sinir bozucu.

Bir de iki amfnin de güçlerinin birbirine yakın olması önemli.

Mesela Yamaha RX-A1010 ile Rega Brio-R olmuyor.
  • Şimdi avr front pre-out ları sinyal yollayacak stereo amp üzerinden sürülecek seperate ile (power amp mode) hem de kendi ön hoparlör besleme terminallerinden (normal bağlantı) çalışır mı diye soruyorsunuz?

Eğer böyle ise kurulum nasıl yapacaksınız tanımlama kalibrasyon nasıl olacak peki neyi ne olarak tanıyacak cihaz

Hem normal ana hoparlör çıkışlarını check edecek baktı mikrafona sinyal geldi ölçtü sonra sanıyor musunuz ki aynı anda front pre-out'a da sinyal yollayacak diğer normal bağlantılar bağlı değil ve mesela surr hoparlörleri pre out ile harici bir amfi ile kullandınız diyelim. ana çıkışa bakacak sinyal yok bağlantı yok ne yapacak? O zaman varsa surr l+r pre-outları kontrol edecek sinyal yolladı mikrofon algıladı ölçümlemeyi yaptı yoluna bu dizilimde devam edecek ve tamamlayacak.

• the wade kullanıcısına yanıt
    Berk hocam tabiki dediğiniz gibi main in varsa çok daha kullanışlı olur . Güç ve ses karakterinin de benzemesi ayrı bir artı olur . Ancak stereo dan sadece ilk açılışta eger ortada değilse ses seviyesi onu ayarlıyorum herhangi bir başka ayar yapmıyorum film seyrederken .

Mesela daha önce kullandığım stereo ampli ile kalibrasyon yaparken (ses orta seviyede ) frontlar için kalibrasyon +2 veya +2.5 db sonuç veriyordu . Şimdiki stereo cihazım da ise yine tam orta ses seviyesinde kalibrasyonda 0 db veya +0.5 db lik sonuçlarla karşılaşıyordum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 21 Ocak 2019; 15:15:9 >
  • Yok üstad avr nin front çıkışlarından sökeceğim kuleleri.

Ben rear height olan Jbl aktifleri rear height pre out tan kullanıyorum.

Frontları da avr de ayırıp stereo amfi ile avr nin front pre out una bağlamak istiyorum. İşin özü avr de preout bölümünün hem front olanı hemde height olanını aynı anda kullanabilirmiyim. Sakıncası olurmu sadece bu.

Bendeki avr ayarı bu şekilde.

AV-R/ HT-bypass Özellikli Stereo Amfiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saheemr -- 21 Ocak 2019; 16:33:51 >

• Teşekkürler. Kısmet olursa eve geçince deneyeyim yeniden kalibre etmeyi.

Neden sakıncası olsun ki boş yere mi koymuşlar o pre out ları kullan diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Neden sakıncası olsun ki boş yere mi koymuşlar o pre out ları kullan diye.
    Sağolasın abi..

Frontlara hangi amfiyi bağlayacaksın amacın STEREO dinlerken AVR den ayırabilmek mi yoksa Frontlara daha fazla ve rafine güç iletmek mi

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Frontlara hangi amfiyi bağlayacaksın amacın STEREO dinlerken AVR den ayırabilmek mi yoksa Frontlara daha fazla ve rafine güç iletmek mi
    Abi her ikiside aslında. Frontları değiştirme durumum var. Energy veritas 2.4 düşünüyorum. Denon 4300 ile biraz sıkıntı olur diye düşünüyorum. Power alacağıma , hem stereo işini halledeyim hemde sinemada güç işini..

• Şimdi oldu işte hiçbir sorun olmaz düzgün bir stereo ampli ilde de o hoparlörler coşar mümkünse center dan sonra nokta olur o modeller raf tipleri de vardı biri satıyordu en azından 5 kanalı kemik yapıyı bu hoparlör ve serisinden götürmüş olursunuz. Zor çıkan hoparlör hani şu nadirlik olayı bu hoparlörler için tereddüt etmeden söylenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Şimdi oldu işte hiçbir sorun olmaz düzgün bir stereo ampli ilde de o hoparlörler coşar mümkünse center dan sonra nokta olur o modeller raf tipleri de vardı biri satıyordu en azından 5 kanalı kemik yapıyı bu hoparlör ve serisinden götürmüş olursunuz. Zor çıkan hoparlör hani şu nadirlik olayı bu hoparlörler için tereddüt etmeden söylenebilir.
    İnşaallah bakalım hayırlısı olacak. Evet raf tipleride takibimde.. Zaten Frontlar olursa onlar olmaz..

• Zaten ben dedim o centerı aldıktan sonra devamına bakacağını hiç gördüğüm ilanları bahsetmedim bile emin olduğumdan @aydinsakaryali arkadaşa demiştir belki.

Stereo ampli konusunda bir model, bütçe belli mi peki? O hoparlörün dilini çözecek bir iki ampli bilirim uygun gelirse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delerıum -- 21 Ocak 2019; 18:20:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delerıum

Zaten ben dedim o centerı aldıktan sonra devamına bakacağını hiç gördüğüm ilanları bahsetmedim bile emin olduğumdan @aydinsakaryali arkadaşa demiştir belki.

Stereo ampli konusunda bir model, bütçe belli mi peki? O hoparlörün dilini çözecek bir iki ampli bilirim uygun gelirse
    Evet aydın abi ile çok konuştuk bu mevzuları. Konuşuyoruzda. Ara sıra kulağınızı çınlatıyoruz.

Zahmet olmazsa marka model alabilirmiyim. Bakalım nerelere kadar çıkabileceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: saheemr

Abi her ikiside aslında. Frontları değiştirme durumum var. Energy veritas 2.4 düşünüyorum. Denon 4300 ile biraz sıkıntı olur diye düşünüyorum. Power alacağıma , hem stereo işini halledeyim hemde sinemada güç işini..

Alıntıları Göster
    Center ve Front eğer VERITAS olacaksa X4300 ile denemek lazım gelir performansı ne olacak?

Sinema ağırlıklı bir sistem olduğu ve sistemin kalbinin AVR olacağını düşündüğümüzde iki seçenek üzerinde yoğunlaşılmalı diye düşünüyorum.

1- Daha iyi bir AVR edinmek. Seçenekler arasına X6400 veya Marantz 8012 gibi makineler hatta Anthem 1120 girebilir.

2-X4300 e bir çok kanallı (3 veya 5) bir POWER Amfi takviyesi yapmak.

Bunlardan hangisi daha verimli olur bakmak lazım veya en uygun seçenek belki de en uygun alım fırsatını sunan olacaktır.

Ha neden bir Stereo Entegre amfi önermedin dersen orada daha fazla para harcayıp sinema için daha düşük veya hiçbir avantaj elde edememe durumu ortaya çıkabilir.

• Abi peki denon 4300 yanına proceed AMP 3 ekleyip. Frontlar ve center ona bağlayıp işi bitirsem nasıl olur. Sanırım sadece 4300 ile kullanmaktan çok daha verimli olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.