Şimdi Ara

AV-R/ HT-bypass Özellikli Stereo Amfiler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
4
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

evet...

Cevap için teşekkürler.

Şimdi sıra geldi zor kısma

Bndeki Pioneer A441'in pre-amp kısmını tamir ettirip onunla devam edeyim diyordum ancak onda bypass özelliği yoktur diye tahmin ediyorum.

Bu başlıktaki modeller ise benim bütçemin üzerinde ve çoğu Türkiye'de yok zaten.

Şöyle 400 TL civarı (biliyorum düşük ama şimdilik bütçe bu) bir ürün bulma şansım var mı, temiz ikinci el de olur.

Şöyle bir liste buldum ancakbunlarında büyük kımsını Türkiye'de bulmak zor.

http://www.audiophile.no/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input

Dediğim gibi fornlatrım Bose 301.

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

quote:

evet...

Cevap için teşekkürler.

Şimdi sıra geldi zor kısma

Bndeki Pioneer A441'in pre-amp kısmını tamir ettirip onunla devam edeyim diyordum ancak onda bypass özelliği yoktur diye tahmin ediyorum.

Bu başlıktaki modeller ise benim bütçemin üzerinde ve çoğu Türkiye'de yok zaten.

Şöyle 400 TL civarı (biliyorum düşük ama şimdilik bütçe bu) bir ürün bulma şansım var mı, temiz ikinci el de olur.

Şöyle bir liste buldum ancakbunlarında büyük kımsını Türkiye'de bulmak zor.

http://www.audiophile.no/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input

Dediğim gibi fornlatrım Bose 301.

Alıntıları Göster
    Bana kendinize iş yaratmaya çalışıyormuşsunuz gibi geldi. Daha iyi bir AVR ile de benzer sonuç alınır...

• quote:

Bana kendinize iş yaratmaya çalışıyormuşsunuz gibi geldi. Daha iyi bir AVR ile de benzer sonuç alınır...

Malesef şu anki AVR'mi değiştirme şansım yok. AVR'em Yamaha RX-A3010, Yamaha'nın advantage serisi. Fena olmayan bir AVR olarak düşünüyorum.

Ancak straight ya da 2CH Stereo seçeneklerinden dinlesem bile Stereo anfiden aldığım tadı alamadım.
    Öncelikle AVR Yamaha'nın güncel amiral gemisi cihazlarından. Oldukça da iyi bir model. Ayarları en kapsamlı AVR 'dir diyebilirim. Eksik gelen nedir? Tizler mi? Bass'lar mı? biraz detay ayarla Pioneer 441 'den iyi çalması lazım...

Ama sanırım biraz keskin ve berrak ses seviyorum. A441'de tizler daha netti, bunda biraz daha boğuk çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 30 Kasım 2015; 13:04:42 >

Genel de AVR'ye Philips'in Bluetooth adaptörü bağlı oradan Mac VOX ile BT üzerinden flac çalıyorum.

Ya da iPad ile direk WiFi üzerinden AVR'ye bağlanıp iPad'deki 320 kbps mp3 Leri ve Spotify kullanıyorum genellikle.

Bir de bazen HDMI üzerinden Digiturk'un müzik kanalları ama zaten onlardan bir beklentim yok.

Yani DAC, plak, CD Player gibi üst seviyelere çıkma imkanım pek yok, genelde kablosuz teknoloji kullanıyorum.

Daha önce Pioneer A441 ve Pioneer S-Z370 hoparlör kullanıyordum, şimdi ise Yamaha AVR ve Bose 301. Kullandığım kaynaklar ise tamamen aynı.

Acaba ben mi dinleme konusunda yeteneksizim?

Amfiniz üst seviye olduğu için kaynaktaki sorunları ortaya daha çok çıkarmış olabilir diye düşünüyorum.
    Mac içinhttp://www.signalyst.com/consumer.html bu programın demosunu denemeniz durumunda bir iyileşme olursa kaynakla ilgili bir sorun var sayabiliriz onun üzerine hafif yollu şeyler denenebilir. ;)
    Belki amfi almak yerine rashberry gibi bir mini bilgisayarla 35 dolara çözebilirsiniz sorununuzu. Belki ona da gerek kalmadan bir program alarak çözebilirsiniz...

• the wade kullanıcısına yanıt
    Arka sesleri daha iyi alıyorum derken?

Bu arada Equalizer ayarları ile oynuyor musun? Çok kapsamlıdır...Sesi istediğin kadar canlı hale getirebilirsin.

Arka sesleri daha iyi alıyorum derken?

Bu arada Equalizer ayarları ile oynuyor musun? Çok kapsamlıdır...Sesi istediğin kadar canlı hale getirebilirsin.

Ben bu arada anfi modelimi yazmışım yine aventage serisi RX-A1010 mus 3010 değil aynı yorumlarınız bu AVR için de geçerli midir müzik performansı için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Sound ayarlarından PEQ seçiminden MANUAL olanını seçip ayalar her hoparlör için ayrı ayrı değiştirebilirsin. Parametric olanıyla başla istesen ...Diyagramın en solu en BASS en sağı en TİZ... Seslerin nasıl geliştiğini ve canlandığını hisssedeceksin.

İstersen film seyrederken PEQ seçimini NATURAL a getirirsin YPAO mikrofonu ile yaptığın ayara geçer. Stereo dinlerken MANUAL'a gelirsin senin yaptığın ayarlar geçerli olur.

AV-R/ HT-bypass Özellikli Stereo Amfiler

• Konuyu hortlatıcam ama bu konuya dair nette bir site buldum ama konuda ki arkadaşlardan biri bu listede olmayan bir amfiyi bu şekilde kullandığını yazmış MBL marka sanırım, acaba stereo amfilerin sadece HT Bypass özelliği olanlarımı bu şekilde kullanılabilir yoksa hepsi bir şekilde bu prensiple kullanılabilir mi? Çoğu kişinin bilmediği ciddi faydalı bir konu aslında niye ilgi çekmemiş hayret...

http://www.audiophile.no/en/articles-tests-reviews/item/426-amplifiers-with-processor-input

Denon AVR-X4300 kullanıyorum.. Bu avr 9 kanal çıkışlı ve 11 kanal işleme yeteneğine sahip. Şuan kullandığım sistem 11.1

9.1 olarak hoperlörler avr bağlı diğer iki hoperlörler rear height 2 pre out tan aktif Jbl hoperlörlerim var onlara bağlı ve bu şekilde kullanıyorum. Sormak istediğim. Frontlari avr den söküp bypass özellikli stereo amfi ye avr nin pre out çıkışından bağlasam kullanabilirmiyim. Olursa front height çıkışına mı bağlanacak stereo amfi. Şüphem şundan . Halihazırda avr nin rear height 2 pre out kullandığım için belki avr ikinci yi bağlamaya izin vermez gibisinden.

Peki normal bir stereo amfiyi - by pass özelliği olmayan- avr'nin pre outuna baglasak?

Ben bağladım da stereo da canavar gibi çalan amfi ve hoparlör bu şekilde süt dökmüş kediye döndü . Acaba ben mi bir yerde hata yapıyorum?

Konu hakkinda bilgim olmaya bilir cok fazla kusura bakmayin ama ister bypass ozelligi olsun isterse olmasin ses simyali birkere abr ye girdimi avr karakteristiginde filtrelenir. Oyuzden boyle kotu sonuc aldiniz. Hifi in dogasina aykiri. Hifi a gore sesi en az isleyen en kisa toldan hoperlore ulastirmak lazim cok iyi cihazlarda cok iyi kayitlar dinleyen ve oda akustigi iyi olan kisiler ekolayziri bile begenmezler bu tip avr-stereo kurulumlarinda kaskat mimari yerine paralel mimariye gecis daha mantikli bence ustelik bypass destegi aramanizada gerek yokki kanimca bu ozellik processor ve monoblok power amplifikatorler ile.kurulan daha pro seviye home theater kurulumlari icindir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stereo Pre Out'dan AVR olmaz, o zaman bir anlamı kalmaz.

Bu sistemi performanslı kullanabilmek için, AVR'nin Pre Out'u ve Stereo amfinizin bypass özelliği olması, hoplarınızın stereoya bağlı olması lazım.

Diğer türlü uğraşıldığına değmiyor.

Bugüne kadar çok cihaz değiştirdim bu sistemi deneyerek, adam gibi performans veren iki stereo amp'ım oldu Roksan ve Arcam.
  • müzik dinlenecekse eğer muzik için olan bütün kaynaklar stere ampliye bağlanmalı . Sadece sinema için avr üzerinden ses gelmeli . Ben senelerdir bu şekilde kullanıyorum . hİÇ bir kötü tarafını görmedim . Ha tek şuna dikkat etmek lazım. ( HT BYPASS YOK STEREO AMPLİMDE ) Bağlantılar yapıldıktan sonra avr den kalibrasyon yaparken stereo amplinin ses seviye butonunu ortadayken kalibrasyon yaptırıyorum . Doğal olarak film seyrederken her defasında stereo amplinin ses seviyesini yarıya getirmek gerekiyor . Gerisine karışmıyorsun .

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.