Şimdi Ara

AUX nedir? ve ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Speedfan programından sıcaklıkları kontrol ederken AUX hep yüksek sıcaklıkta oluyor. Biraz araştırdım, galiba ses kartı veya ses kartıyla alakalı bir şeymiş ama emin değilim. AUX'un ne olduğunu bilen var mı?

sistem özelliklerim:

Ekran kartı: ATI Radeon hd 3400
    İşlemci: Intel Pentium D Cpu 2.80 GHz
    Anakart: Microstar MS-7255 V2.0
    Ram: 1 GB (ddr2)
    Windows Vista Home Basic Sp2

ayrıca en ufak yükte bile bilgisayar mavi ekran verip reset atıyor(mesela 720p video izlerken, küçük bir flash oyun oynarken), aşırı ısınmadan diye düşünüyorum fakat sadece AUX yüksek olunca reset atıyor bilgisayar.

ss:
     AUX nedir? ve ısınma sorunu

aux 80 dereceye yaklaşınca bilgisayar reset atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord of Light -- 5 Mayıs 2012; 15:29:10 >

• aux terimi anakartta tam olarak tanımlanmayan termal girişler için kullanılıyormuş genellikle yanlış değer okurmuş güney köprüsü yada kuzey köprüsü de olabilirmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: fevzi1428

auxu takma sen benimde aux ne zamn açsam 37 de sürekli işlemcin sıcak ona bak

bana göre işlemci gayet normal 51 derece. daha da yüksek olmuyor zaten bu civarlarda. fakat bilgisayar aux fazla ısınınca kapanıyor, diğer sıcaklıkları kontrol ediyorum onlar normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

http://forum.donanimhaber.com/m_22993324/tm.htm

bunuda ınceleyın ..

konudan anladığım kadarıyla, aux'un tam olarak tanımı yok yani her şey olabilir. peki ben bunun ne olduğunu anlama şansım var mı?
  • dostum benzer sıcaklık degerı veren baska ısımlerde var ..mesela tmpın sıcaklıkları 1-2-3 dıye .. anlaman sorun degılde her programda kendıne ozgu gereksız ısı degerlerı mevcut ..yukarıdakı ornegıde o yuzden verdım.. mesela orada da tmpın 3 degerının ne oldugu tartısılıyor.. anlatabılıyormuyum ..sızın ıcın onemlı olan şu ...

1 ışlmecı ısısı
    2 kuzey koprusu

..yanı anakart ıle ışlemcıyı takıp edın yetrlı .. yanlıs yada eksık bir durumla karsılasmassınız .. ( hdd ve ekran kartı zaten bılındıgı ıcın orneklemedım )

... ama ıllada merak edıyorum dersenız ..ben yabancı forumlarda bıle gecmısde baya bır arastırdım ve onlarda da en net bılgı gereksız oldugu ..ama ne oldugu yazmıyor..
  •  AUX nedir? ve ısınma sorunu

speedfan ve everest

birinin a dediğine öbür program b diyor anlamadım bu işi

aux=cpu oluyor everest'e göre ama cpu da gpu dioda(?) oluyor :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aux tüm donanımlarda hericen extra anlamında kullanılır

örneğin bir amplifier ın aux girişi haricen bir ses kaynağından ses girişi yapmak için kullanılır

speedfan dada aux fan olarak görünüyor anakartın üzerinde birden fazla fan girişi var ise( cpu fan ve system fan hariç) onlar aux fan (harici fan ,gzost fanı v.b. ) girişidir oraya bağlı fanların rpm değerini gösterir

ancak sizdeki speedfan anakartınızdaki thermal sensor ler ile anlaşamıyor sanırım winbond olmayabilir sensor leriniz pek kaale almayınız

en gerçekçi değeri biostaki health menüden alırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 2 Haziran 2012; 10:06:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.