Şimdi Ara

Autocad Ödevi İçin 3 Boyutlu Bir Cisim Resmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Engineering drawing dersinde 3 boyutlu bir cismin orthographic, isometric ve section view çizimlerini yapmam gerekiyor. Birkaç gündür arıyorum ama bulamıyorum ödev teslim süresi çok yaklaştı tırsmaya başladım. Elimde bir tane de örnek var buna benzer bir şekil olacak ama 3 boyutlu resim olacak autocadden alınmış bir ss olmayacak.

not:yanlış anlaşılma olduğundan şekil ve başlık değişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 7 Ocak 2010; 23:13:02 >

• AutocAD'de hazır çizilmiş mi olacak yoksa sen resmi istiyorsun da AutoCAD çizimini kendin mi yapacaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

AutocAD'de hazır çizilmiş mi olacak yoksa sen resmi istiyorsun da AutoCAD çizimini kendin mi yapacaksın?

Sadece resim istiyorum kendim çizcem.
  •  Autocad Ödevi İçin 3 Boyutlu Bir Cisim Resmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 7 Ocak 2010; 21:40:29 >
  • Üç boyutlu çizim yapmak da zordur.Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Üç boyutlu çizim yapmak da zordur.Kolay gelsin.

Zor ama çok garip bir şekil olmadığı sürece zevkli
  • Aha benim meslek
    Senden izometrik dimetrik ve eğik perspektif istiyor yani resimleri çizerken farklı tarzda 3 tane perspektif çizmen gerek , aynı resimmi olacak yoksa hepsi birbirinden farklı mı olacak onu sen biliyosun da bu iş biraz zor , resimleri kendi kafandan uydur yani ölçüleri şekli vs. tamamen hayal ürünü yapıp ortaya çıkarmak daha kolay olur.
    İzometrik eğik ve dimetrik perspektiflerin açıları farklı oluyor , onu biliyorsundur , bilmiyorsan kitap varsa ordan bakabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßoost

Aha benim meslek
    Senden izometrik dimetrik ve eğik perspektif istiyor yani resimleri çizerken farklı tarzda 3 tane perspektif çizmen gerek , aynı resimmi olacak yoksa hepsi birbirinden farklı mı olacak onu sen biliyosun da bu iş biraz zor , resimleri kendi kafandan uydur yani ölçüleri şekli vs. tamamen hayal ürünü yapıp ortaya çıkarmak daha kolay olur.
    İzometrik eğik ve dimetrik perspektiflerin açıları farklı oluyor , onu biliyorsundur , bilmiyorsan kitap varsa ordan bakabilirsin.

kafamdan uyduramam cismi hocaya gösterip onay almam gerekiyor. Bütün çizimlerde aynı şekli kullancam.

Çizim konusunda sorun yok sadece çizecek şekil bulamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salim89 -- 7 Ocak 2010; 21:58:56 >

• hmm o zaman dairesel şekil olmasın üstünde bence çünkü elips çizmek tam bir eziyet

Basit bir şekil bulmak gerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßoost

hmm o zaman dairesel şekil olmasın üstünde bence çünkü elips çizmek tam bir eziyet

Basit bir şekil bulmak gerek...

hocanın özellikle istediği dairesel kısımlarının olması ve orthographic çizimde bol hidden olması
  • off yanmışın.
  • Koyduğum resim yeterli mi yoksa daha çok dairesel bir örnek mi istersin?
  • quote:

Koyduğum resim yeterli mi yoksa daha çok dairesel bir örnek mi istersin?

birkaç tane daha şekil koyarsanız çok iyi olur. birde p.mde belirttiğim gibi gerçek bir cismin fotoğrafı olursa çok daha iyi olur çünkü sizin koyduğunuz şekilleri isometric çizmek çok zor oluyor
  • PM'i görmemeişim. Fotoğraf yerine CATIA'da modellenmiş halini sana açabileceğin halini yollayayım istersen. CATIA kurmana gerek kalmadan bakabileceksin. İstediğin gibi evirip çevirip inceleyebilirsin. Ancak onu şimdi yapamam. Cumartesi felan ancak ayarlayabilirim.
  • quote:

PM'i görmemeişim. Fotoğraf yerine CATIA'da modellenmiş halini sana açabileceğin halini yollayayım istersen. CATIA kurmana gerek kalmadan bakabileceksin. İstediğin gibi evirip çevirip inceleyebilirsin. Ancak onu şimdi yapamam. Cumartesi felan ancak ayarlayabilirim.

cumartesi de olabilir çok teşekkür ederim
  • eğer olur diyosan solidworks de çok rahat çizebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: abacuklu67

eğer olur diyosan solidworks de çok rahat çizebilirim

ne çizeceksin anlamadım?
  • up
  • İstediklerini PM ile yolladım.
  • quote:

İstediklerini PM ile yolladım.

çok teşekkür ederim hemen bakıyorum mesaja
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.