Şimdi Ara

autocad kursuna gitsem nolur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşar bulundugum ilde autocad kursu kayıtlarıbaşladı . ücretsiz. bilgisayar kullanmayı baya biliyorum.. programı biraz kurcaladım yaparım da... şimdi sorunlarım autocad kursu tam anlamıyla bize bu işi öğretebilecekmi ? bulundugum ilde yani bursa da sanayide autocad bilen eleman arayan firmalar var... acaba o programı çözünce mobilya adına neler yapabilirim ki ? autocad yapan kişi kendisi birşeyler mi üretmeye çalısacak.. yani argeci mi olur ? yoksa ordaki argeci gelip ya şunu çizsene 3 boyutlu olarak bakalım mı ? diyeekler bana acaba ?



  • ekleme düz lise mezunuyum. üni de 2 yıllık işletme okuyorum. ama mezun olamam gülmeyin ama not ortalamam şuan 0.9 :D uç numarası :D
  • Hocam, inşaat veya mimari veya herhangi bir alanda bilgi sahibi olmadıktan sonra autocad paintten farksızdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exocoetidae

    Hocam, inşaat veya mimari veya herhangi bir alanda bilgi sahibi olmadıktan sonra autocad paintten farksızdır.

    Çok haklısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3ds max öğren en azından mimarlık ofislerinin projelerini falan 3d çizersin para kazanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf autocad biliyosun diye kim seni işe alsın.Mimarlar makine ve inşaat mühendisleri kullanıyor o programı.
  • vakit varsa ve yatkınsan gitmelisin.Orada öğreneceğin şeyler kafanda farklı bir şeylerin oluşmasına sebep olur bence.Bir bakmışsın bu işten para kazanmaya başlarsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslarinda dediği gibi insaat ve mimari hakkında bilgin yoksa programi bilmen fayda saglamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer amacınız iş, meslek edinmek, bu programdan ekmek yemek ise gitmenizi önermem.

    Yok zaten kurs ücretsiz bir nevi hobi diyorsanız pekala gidebilirsiniz.

    Sadece autocad öğrenmekle ile iş bulabilemezsiniz. Halihazırdaki piyasa şartlarında dahi teknik ressam adı altında düşük maaşla çalışacak tecrübeli, mühendisin işini yapacak ama teknisyen-tekniker maaşı alacak insan arıyorlar. Ki bu insanlar meslek lisesi, myo okumuş pek dolu olmasada kulaktan dolmada olsa o meslekle ilgili bir birikime sahip insanlar. Bu insanların durumu bile genel anlamda içler acısı iken, hiç alakanız yokken bu sektörü meslek olarak seçmemelisiniz. Bazı mesleklerde temelden gelinirse tutunulabilir. Ressamlık, teknik mesleklerde böyledir.

    Size genel olarak teknik ressamın işinide anlatayım; Teknik ressam genel bir terimdir, bu kendi içinde çok dallandığı gibi kabaca makine teknik ressamı ve yapı teknik ressamı hadi birde tesisat yahut elektrik teknik ressamı olarak ayırabiliriz. Şimdi normal şartlarda bu insanların işi adı üzerinde çizimdir. Eski yıllarda bilgisayarlar bukadar işin içinde değilken, çizimler elle-cetvel-pergelle yapılıyorken inanılmaz ihtiyaç duyulan bir meslek dalıydı. Ama ilerleyen teknoloji ve parametrik çizim-tasarım programları ile ressam ihtiyacı bitmemekle beraber azaldı. Çünkü artık saatler alan montaj, ölçülendirme, tesisat borularının gösterimi, detay resimleri 1 tıkla önünüze geliyor. Bu sefer ihtiyaç bu programları çok iyi derecede kullanabilecek insan oldu. Haliyle mühendisler bunu yapabildiği gibi ressamlarda bu alana yoğunlaşık eğitim aldılar.

    Kurumsal büyük firmalarda ressamın işi, eğer ressam pozisyonuyla istihdam edilmişse; projesi yapılmış ürünün yahut sistemin genel, detay, montaj resimlerini çizmek, gerekli hallerde arşivlik hale getirmek, kategorilendirmek, varsa şirket veritabanına eklemek, yine eski kafa şirket ise çıktı alıp arşivlemek, pozisyon gereği ise imalat ve arge-tasarım-mühendislik bölümü ile imalat arasındaki teknik resim akışını sağlamak, montaj tabloları, malzeme tabloları, resim numaraları, montaj şemaları gibi detayları hazırlamak ve doğruluğunun ön kontrolünü yapmak, çalışılan alan inşaat sektörü ise; tesisat resimlerini çizmek, bunlara uygun gerekli tabloların oluşturulması, elektrik tesisatları, havalandırma tesisatları, eğer gerekli ise yangın söndürme cihazlarının konumlarının belirtilmesi, mimari çizimler, temiz-pis-sıcak su tesisatları gibi çoğaltılabilecek işlerdir.

    Şimdi diyeceksinizki tüm bunları ressam yapıyorsa ha bu müyendizcikler ne yapıyor ? Aslen tüm bu işler angarya olarak görülür. Sırf bu işler için istihdam edilmiş mühendislerde vardır yanlış anlamayın, bu işi kimin nasıl yapacağı şirketten şirkete, müdürden müdüre göre değişir. Bu sebeple mühendislik ihtiyacı pekte olmayan küçük işletmeler, atelyeler, 100-150 kişi istihdamı olan küçük-orta ölçekli sanayi işletmeleri hem makine ressamlığı olsun, programlara hakim olsun, hemde yeri gelince mühendisin yaptığı temel işleri yapabilsin niyetinde insan arıyorlar. Keza şu anki iş ilanlarındanda açıkça belli budurum.

    İşin kötü yanı bu ülkenin büyüklü küçüklü sanayisinde halen daha teknisyen-tekniker-mühendis-arge-yüksek mühendis-doktor mühendis gibi olgular oturmamıştır. Ve oturması pek mümkün değildir. Bu sebeple sanayi taklitten öteye gidemeyecek, eski aile şirketleri ayakta kalırken küçükler ve yeniler fasonculuktan çok zor kurtulabilecektir.

    İyi çalışmalar.




  • ilginizden ötürü teşekkür ederim dostlar...
    size şöyle söylesem arkadasım mobilya okuyordu ... o bölümde teknik resim olarak autocadi öğrettiler... dersleri sürekli ff getirdiği için o da okulu bıraktı.. geçen sene autocad kursuna gitti çalıstı çözdü programı.. şimdi cam üretim dükkanında camların şekillerini çizip CNC operatörüne veriyor... ve çevremizde var acıkcası... mesela ben sanayide koltuk döşemeciliği yaptım.... çat pat autocad biliyordum .. yan dükkanda kapitone dikişi yapan makina vardı.. autocad le çizilip yapılan bir iş.. yani kumasa verilecek olan deseni programla çiziyorlar... programdan da anlamıyorlar. sanayi de büyümüş yetişmiş insanlar sonucta... ben cat pat yarı ingilizce çizmiştim... adam hemen gel çalıs dedi.. 1.600 lira demişti ozaman. mesleğimi sevdiğim için gitmedim... şimdi sağlıktan dolayı mesleği bırakıcam.. yani bir kapitone dikim hanesinde bile işçi olarak alabiliyorlar.. sonucta ben makina veya insaat için çözmicem ki programı... mobilya için ... koltuk baza başlık vs...




  • peki arkadaşlar kursa giderken laptopuda alıp götürcezmi. rezil olmayayım. yarın saat 9 da başlıyo...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.