Şimdi Ara

Autocad'de Çizimle Alakalı Bir Soru???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aşağıdaki resimde kırmızı noktadan itibaren sağa 3.7 birim yukarı 5 birim mesafesinden bişey çizmeye başlayacağım diyelim, elle tek tek saymadan nasıl yapabilirim bunu

• Tam anlayamadım biraz daha açabilrsen . . .
  •  Autocad'de Çizimle Alakalı Bir Soru???

şimdi ben resimdeki gibi kırmızı noktaya uzaklığı atıyorum sağa 7 birim yukarı 9.4 birim olan bi çizgi çizmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirm
    yani ne yapmam lazımki işlem sonunda beni direk çizgi çizmek istediğim başlangıç noktasına götürsün
    anlatabildim umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 2 Aralık 2008; 15:48:03 >
  • klavyeden os komutu çalıştırılır.
    açılan pencereden en soldaki snap and grip sekmesine geçilir.
    aşağıdaki resimdeki yeşil bölge işaretlenir
    kırmızı bölgeye gerekli değerler yazılır.
    tamam diyip kapatıldıktan sonra cursor (mouse) belirtilen aralıklarda x ve y yönünde zıplayarak hareket eder.
    ancak bu yöntemde sadece sürekli olarak belirtilen değerler sayı girmeden çizilir.
    başka ölçülerde çizgi çizilecekse en pratik yol numpadi yada offset komutunu kullanmaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 2 Aralık 2008; 15:45:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

Tam anlayamadım biraz daha açabilrsen . . .

Autocad ile alakam yok ben bile anladım
  • s:t bahsettiğin yöntem çok vaktimi alır daha kısa bi yol olmalı diye düşünüyorum :D
    offset ne oluyor biraz açarmısın acemiyim
    yani vermiş olduğum resimdeki kırmızı noktayı orijin belirleyeyim, ardından koordinat gireyim beni direk istediğim noktaya götürsün, böyle bişey yokmu autocadde
    çokmu hayalperstim acaba :D
  • Offset bir çizgiyi orjinalini olduğu yerde bırakıp ve senin verdiğin ölçü doğrultusunda kopyalayan komuta denir.

NOT : Komut bölümüne '' offset '' yazıyoruz. Sonra uzaklaşacağı ölçüyü veriyorsun. Sonra kopyalamasını istediğin çizgiye tıklıyoruz ve kopyalamasını istediğin bölgeye doğru çektiğimiz zaman orjinali orda kalıp aynısını verdiğin ölçü kadar kopyalamaış oluruz . . .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messerschmitt BF109 -- 2 Aralık 2008; 16:02:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: scary.

arkadaşlar aşağıdaki resimde kırmızı noktadan itibaren sağa 3.7 birim yukarı 5 birim mesafesinden bişey çizmeye başlayacağım diyelim, elle tek tek saymadan nasıl yapabilirim bunu

Line komutuna gir

Kirmizi noktayi sec

F8 tusu aktifken saga dogru mausu tut ve 3.7 yaz entera bas

sonra yukari tut 5 yaz entera bas noktaya ulasmis oldun

sonrada cizecegini cizersin artik.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bobo13

quote:

arkadaşlar aşağıdaki resimde kırmızı noktadan itibaren sağa 3.7 birim yukarı 5 birim mesafesinden bişey çizmeye başlayacağım diyelim, elle tek tek saymadan nasıl yapabilirim bunu

Line komutuna gir

Kirmizi noktayi sec

F8 tusu aktifken saga dogru mausu tut ve 3.7 yaz entera bas

sonra yukari tut 5 yaz entera bas noktaya ulasmis oldun

sonrada cizecegini cizersin artik.

Ölme eşşeğim ölme Senin anlattığın çok uzun iş . . .

• başka bir yöntem de;

L (enter)
    0,0 (enter)(yada kırmızı noktan orijin neresiyse oraya tıkla)
    @3.7,5(enter)
    x,y

nokta . ile virgülü , karıştırma.
    nokta ondalıklı sayılar için
    virgül koordinat girmek için kullanılır.
  • bobo13 dediğin yöntemle çizgi çizerek o noktaya ulaşmış oluyorum, arada boşluk bırakmamış oluyorum yani eğer dediklerini doğru yaptıysam
    s:t son verdiğin yöntem tam aradığım şey, bunu fareylede yapabilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 2 Aralık 2008; 16:16:38 >
  • line deyip kırmızı nokta tabir ettiğin yere tıkla. Yukarı doğru fareyi ittirip istediğin değeri yaz. Sonra sağa çekip istediğin değeri yaz ve çizgi çizeceğin noktaya ulaşmış oldun. Burada da @(çizgi uzunluğu)<(açı değeri) girerek istediğin çizgiyi çiz. Parantezler yok. Parantez içine değerleri yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POFUDUK -- 2 Aralık 2008; 16:17:49 >
  • quote:

bobo13 dediğin yöntemle çizgi çizerek o noktaya ulaşmış oluyorum, arada boşluk bırakmamış oluyorum yani eğer dediklerini doğru yaptıysam
    s:t son verdiğin yöntem tam aradığım şey, bunu fareylede yapabilirmiyim

farenin butonlara @ işaretini ve sayıları tanımlayabilirsen neden olmasın
    ama böyle birşey imkansız. yada ben 7 yıllık cad kullanımımda rastlamadım

edit: pofuduk olayaı cosunüs tanjant falan karıştırmayalım istersen yoksa iz çooook uzar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 2 Aralık 2008; 16:27:05 >

• pofuduk yukarı ittirip istediğim değeri yazıp enterlayınca çizgi çizmiş oluyorum
    ayrıca tekli line komutu yok bende line dediğim zaman polyline oluyor sorun bununla alakalı olabilirmi
  • tamam tamam yaptım sonunda :D
    autocad
    s:t
    pofuduk
    bobo13
    çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi get a life -- 2 Aralık 2008; 16:41:21 >
  • rica ederimde sen niye klavye kullanmak istemiyorsun onu anlamadım ben
    notebook tamı çalışıyorsun ?
  • Rica ederim . . . Başka sorun çıkarsa AutoCAD ile ilgili pm atman yeterli olur . . .

Daha önüne ne komutlar çıkacak, Offset daha nedir ki
  • Autocad ıle ılgılı her turlu soruyu pm ıle ıletebılırsınız
  • bobo13 en mantıklı çözümü sunmuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrEmEnTo

bobo13 en mantıklı çözümü sunmuş

evet ama begendiremedik arkadasa uzun ismis pehh

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bobo13 -- 2 Aralık 2008; 18:28:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.