Şimdi Ara

Autocad 3 boyuttan 2 boyut kesitleri alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar autocad de 3 boyuttan 2 boyuta kesitleri çıkarmak için biraz yardımınızı rica edicem. Youtube dan videoları izledim fakat bu layer olayını anlayamadım. Türkçe video da bulamadım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

AutoCAD ile 3 Boyuttan 2 Boyuta Kesit Alma

AutoCAD'de üç boyutlu (3D) çizimlerden iki boyutlu (2D) kesitler almak, tasarım sürecinde hayati bir adımdır. Bu makale, AutoCAD kullanarak 3 boyuttan 2 boyuta nasıl geçiş yapılacağına dair adım adım bir kılavuz sağlayacaktır.

1. Çizgiler Komutunu Kullanın: Çizgiler komutunu (LINE) kullanarak, 3 boyutlu modelinizde 2 boyutlu bir kesit çizgisi oluşturun.

2. 3 Boyutlu Çizimi 2 Boyuta Çevirme Komutunu Uygulayın: "3D Çizimleri 2D Olarak Dönüştür" (3DTO2D) komutunu çalıştırın.

3. Kesit Çizgisini Seçin: Oluşturduğunuz çizgiyi seçin.

4. Kesit Uçağını Ayarlayın: İstendiğinde, kesit uçağının yönünü ve konumunu ayarlayın.

5. Kesit Oluşturun: Tamam'ı tıklayarak kesiti oluşturun.

Oluşturulan kesit, modelinizin 2 boyutlu bir temsilidir ve ayrıca çizimlerinize veya belgelerinize eklenebilir. Unutmayın ki, kesit uçağını ayarlayarak farklı açılardan ve yönlerden 2 boyutlu kesitler oluşturabilirsiniz.

Ek İpuçları:

• Kesitlerin çözünürlüğünü ve ölçeğini kontrol etmek için komut seçeneklerini kullanın.
    • Kesitleri ayrı katmanlara yerleştirerek çizimlerinizi düzenli tutun.
    • Kesitleri düzenlemek veya özelleştirmek için AutoCAD'nin Düzenle ve Sınırla komutlarını kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oncelikle butun nesneler 3d solid olmasi gerekiyor. model ekraninda gorunus (tepeden, sagdan, soldan, izometrik vs) ayarladiktan sonra layout ortamina gecip kalin cercevenin icine cift tikliyorsun. ardindan modelde sectigin goruse tiklayip "solprof" komutunu giriyorsun. ilgili nesneleri (3d solid) secip enter a basiyorsun. komut sana gizliler gorunsun mu vs diye soruyor. istersen komut bitene kadar 3 4 kere entera basabilirsin. gorunus ciktiktan sonra model ortamina gecip biri gorunur dugeri girunmez cizgilerin oldugu iki blogu secip kenara aliyorsun.

edit: benim anlatttigim gorunus cikarmaydi. bir ust mesajda kesit alimini gosteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sédat -- 29 Mayıs 2014; 8:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşimi hallettim sedat üstad anlattıkların tam benim aradığım şeydi. Çok teşekkür ederim yorumu önceden yazacaktım finallerden dolayı vakit bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.