|
###Auto-CAD Komut listesi
-
-
Paylaşlımın için sağol bende de vardı bi ara koyayım diyordum ama fırsat olmadı unuttum falan sen halletmişsin -
quote:
Orjinalden alıntı: Merzah
Paylaşlımın için sağol bende de vardı bi ara koyayım diyordum ama fırsat olmadı unuttum falan sen halletmişsin
onemli degil yardımı olur diye düşünerek koydum ama fazla ilgi görmedi galiba neyse bi dahaki sefere... -
yıllar sonra bir canlandıralım konuyu :) ihtiyacı olanlar görsün teşekkürler hocam. -
nereden bulupta çıkardın bunu :) rica ederim -
teskler yardımcı oldu... -
teşekkürler çok işime yaradı yarın sınav var biraz tekrar etmiş oldum -
Ellerin dert görmesin kardeş Bunlara çalışmam gerekiyordu ing.-Türkçe çevirmeyede pek güvenmiyorum çok işime yaradı sağolasın -
yarın sınavı var -
yarın gene sınav var. -
Tesekkurler -
Bir teşekkür de ben edeyim. Herşeyi topluca görmek güzel. -
emeği geçen herkese çok teşekkür ederim... -
Rica ederim ben bi yerde bulup paylaşmıştım yıllar önce , bunu bu şekilde derleyen dostuma da saygılarımı iletiyorum. -
Ölçeklendirme komutu
Herhangi bir çizimi belirli oranlarda büyültmek veya küçültmek için SCALE komutu kullanılır. Komutun kısa yolu “SC”. Komut kullanımı ise;
- Ölçeklendirme yapacağınız çizimleri seçin
- Komut satırına SC yazın
- Ölçeklendirme oranını girip enter yapın.
Örnek vermek gerekirse Autocad üzerinden yapmış olduğunuz çizimi 50 ölçeğine çevirmek için ölçeklendirme oranına 1/50 olarak girilir. Yani Nesneyi seçin > SC komutunu girin > 1/50 yapıp enter diyerek çeviri yapabilirsiniz.
Konu ile ilgili olarak 👉 AUTOCAD ÖLÇEKLİ ÇIKTI ALMA yazımda da ölçekli olarak çıktı almayı öğrenebilirsiniz.
Alan Hesaplama komutu
Çizmiş olduğunuz bir nesnenin alanını hesaplamak için AREA komutu kullanılır. İlk olarak komut girilir ve daha sonra sizde alanının hesaplanacağı alanın tüm köşelerini seçmeniz gerekmektedir.
Çizgi Uzatma komutu
Çizgi uzatma için EXTEND komutu kullanılır. Kısa yolu ise “EX”. Komut kullanımı için ex yazdıktan sonra 2 kere üst üste Enter’a bastıktan sonra komut aktif olacaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra tıkladığınız herhangi bir çizgi karşısına herhangi bir birim çıkana kadar uzayacaktır.
Kaynak: https://www.pislikmimar.com/autocad-komutlari/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X