Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (249. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.436
Cevap
104
Favori
1.265.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Aralık başında almak için gittiğim Toyota Auris Aralık sonunda Teslim ediceklerdi, ama arabaya fırtına vurdu. Bana en başta yenisini üretip vericez dediler. Sonra hasarlı aracı alın indirim yapıcaz dediler onuda beğenmedim. Neden sıfır almaya niyetlenmişken faturasında ve Garanti belgesinde ÖZÜRLÜ ARAÇ yazsın.

Ocak sonu Şubat başı yenisini alırsın dediler. Onada eyvallah dedim. Şimdi bana söylenen ise Auris yok.. Beklersen Mart yada Nisan da alırsın, Fiyatda belli değil Ben Aralıkda her araçda 5000 TL avantaj varken başvurdum. Şimdi adamlar ne halin varsa göre getirdi işi. İçerdede 11.450 TL param yatıyor. Başka markaya dönsem en kötü 4-5bin TL zararım olucak. Burda kalsam ne olacağı meçhul. Bu Toyotadaki herkez en üstten en alt kademeye kadar YALANCI...

Ha bana bu forumda karşı çıkıpda yok şöyle böyle diyen varsa elimde her türlü belge döküman vs kayıtlar mevcut yada Müşt hizm. de ses kaydı mevcut...

Bu saatten sonrada bana denen istersen paranı geri al...

Toyota alırken iyi düşünün müşteri ilişkileri bu kadar kötü bir firma daha görmedim. 100 TL ye aldığım mp3 çalar arızalandığında bile teknosa dahil ana firma daha çok ilgilendi benle.. 40-45 bin TL lik arabada ilgiye alakaya bakın..

Hisseleri düşmüş, arabaları geri çağırıyomuş. Allah daha beter etsin TOYOTA yı ...

Alma mazlumun ahını ....
    sayesinde 2 aydır dolmuşlarda sürünürüyorum çevremde ne oldu senin araba denizemi düştü diye dalga geçiyolar...

• Başka bayiden getirme işine neden girmiyorlar onu anlamadım baya oldu senin bu meselen yani şimdiye kadar başka bayiden getirmemeleri biraz saçma geldi bana hayırlısı neyse o olsun..

20.000 bakım 64.90
    lastik rotasyonu(balanslanarak) 24.30
    atık malzeme bertaraf ücreti 1.00
    yağ filtresi 13.65
    tapa pulu 1.59
    kabin hava filtresi 39.93
    süper mobil 1 motor yağı 81.86 (4.2lt)
    saf su 0.64

genel toplam 268.89 lira. ilk başta 340 lira fatura çıkardılar fakat daha sonra indi fiyat. indirim açıklaması diğer indirim 40 lira ve müşteri özel indirimi 22.80 lira başlıkları altında toplam 62 lira indirim.

yapılan işlemler: 4 teker balanslanarak rotasyonu yapıldı...4 teker fren temizliği yapıldı....balatalara pah kırıldı ve arka balataların hava kanalları açıldı... alt takım civataları sıkıldı ve yağlandı..alt takım kontrol edildi ve herhangi bir sorun görülmedi...

toplam 5 saat sürdü.

• Arkadaşlar

İstanbulda bu pazar günü buluşma işi ne oldu?

Hafta sonundan itibaren istanbuldayım bende katılmak isterdim.

Orijinalden alıntı: erincar

arkadaşlar 20.000 bakımından geliyorum. aynen aktarıyorum faturamı

20.000 bakım 64.90
    yağ filtresi 13.65
    tapa pulu 1.59
    saf su 0.64

genel toplam 268.89 lira. ilk başta 340 lira fatura çıkardılar fakat daha sonra indi fiyat. indirim açıklaması diğer indirim 40 lira ve müşteri özel indirimi 22.80 lira başlıkları altında toplam 62 lira indirim.

yapılan işlemler: 4 teker balanslanarak rotasyonu yapıldı...4 teker fren temizliği yapıldı....balatalara pah kırıldı ve arka balataların hava kanalları açıldı... alt takım civataları sıkıldı ve yağlandı..alt takım kontrol edildi ve herhangi bir sorun görülmedi...

toplam 5 saat sürdü.

benden temmuz ayında 20.000 bakımı için 310 tl aldılar ve standart 20.000 bakımı dışında hiçbir halt yapmadılar...
    ayrıca indirim falan da uygulamadılar. bu nasıl servis anlayışı ve fiyat politikası anlamadım. bu kadar da fiyat farkı olmaması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aburakk

quote:

Orijinalden alıntı: erincar

arkadaşlar 20.000 bakımından geliyorum. aynen aktarıyorum faturamı

20.000 bakım 64.90
    yağ filtresi 13.65
    tapa pulu 1.59
    saf su 0.64

toplam 5 saat sürdü.

benden temmuz ayında 20.000 bakımı için 310 tl aldılar ve standart 20.000 bakımı dışında hiçbir halt yapmadılar...
    ayrıca indirim falan da uygulamadılar. bu nasıl servis anlayışı ve fiyat politikası anlamadım. bu kadar da fiyat farkı olmaması gerekir.

hocam ben önceki aracımlada o servisi kullanıyordum. yani nerden baksan 5 yıllık geçmişimiz var. zaten yüzde 15 indirimim de var artık her harcamada. o fiyat farkı ondandır

• arkadaşlar herkeze iyi hafta sonları. aurisim de 2 gün önce bir sorun yaşadım. aracı çalıştırdığımda p/s ışığı yandı. direksiyon kilitlendi. araçın gidişinde problem yok ancak direksiyon hiç hareket etmiyor. kaskodan çekici çağırdım. servise bıraktım. servis inceledikten sonra direksiyon sistemini kontrol eden ecu nun değişmesi gerektiğini söyledi. sipariş verdiklerini ellerinde varsa bugün değiştireceklerini ilettiler. garantiden olduğunu da eklediler. ancak benim garantim doldu. acaba fabrikasyon hatası olarakmı değerlendiriliyor. yada sonra bana fatura edilirmi. daha önce böylebir sorun yaşayan olmadı sanırım. yada forumde gözümden kaçmış olabilir. araç daha serviste bakalım bugün geklecekmi. ayrıca böylee bir sorunda bana geçici araç temini olması mümkünmü.

Citroën C4 Picasso
  • Üzülüyorum gerçekten bu sorunlara.2007de Aurisimi alasıya kadar Toyotayı bir ekol olarak görüyordum,nitekim ailemin önceki araçlarıda toyotaydı.Hiç huzursuzluğumuz yoktu araçlarımızdan.Fakat Aurise bindiğimden beri hafızamda nerdeee o benim çocukluğumdaki,bebekliğimdeki toyotalar diyip iç çeker oluyorum.Neyse belkide teknolojinin araçlara girmesinin bir dezavantajıdır.Olumsuzluğuma rağmen ne hikmettir bilinmez vazgeçemiyorum Aurisimden,toyotadan.
    Aracınız ilk üretilen aurislerden olup direksiyon kiti için aranmadıysanız,bunun sorununu yaşıyor olabilirsiniz.Çağrılmadığınız içinde kusuru kendilerinde bulup değişecek parçayı garantiden halledebilirler.
    İlk üretim aurislerinin direksiyonlarında garantiden iyileştirmeler yapılmıştı.
  • Merhaba ilk mesajim daha. 2009 haziranda ötv indiriminden bende auris 1.6 comfort extra ls M/M modelinden aldim.(koltuk ısıtma var:) yukarıda tartısan arkadaslar vardı.) Şuan için memnunum. Bugün 10bin bakımını yaptırdım bunu paylaşmak istedim. toplam 258 tl tuttu. Bunda işçilikte %20 indirim dahil. Benim anlamadığım yağ 5 litreymiş. sadece yağ kdv hariç 128 tuttu??? Bana çok gibi geldi. Neyse elimiz mahkum servise gitcez 3-5 sene:(
    Ben dizeli bakımı cok tutar diye almadım ama şuan kesinlikle dizel almadığıma pişmanım daha 10 bin bakımı bu kadar tutuyorsa dizel baya avantajlı olurmuş.:(

Orijinalden alıntı: sfsu

Merhaba ilk mesajim daha. 2009 haziranda ötv indiriminden bende auris 1.6 comfort extra ls M/M modelinden aldim.(koltuk ısıtma var:) yukarıda tartısan arkadaslar vardı.) Şuan için memnunum. Bugün 10bin bakımını yaptırdım bunu paylaşmak istedim. toplam 258 tl tuttu. Bunda işçilikte %20 indirim dahil. Benim anlamadığım yağ 5 litreymiş. sadece yağ kdv hariç 128 tuttu??? Bana çok gibi geldi. Neyse elimiz mahkum servise gitcez 3-5 sene:(
    Ben dizeli bakımı cok tutar diye almadım ama şuan kesinlikle dizel almadığıma pişmanım daha 10 bin bakımı bu kadar tutuyorsa dizel baya avantajlı olurmuş.:(

benzinliler de bakım 15.000'de bir diye biliyordum yanılıyor muyum acaba???

pazar buluşması... yalan oldu tabiki de... öyle bir şey yoktu zaten ortada. sadece bir arkadaş pazar günü olabilir demişti ve öyle yarıda kaldı...

istanbul'daki auris kullanıcıları bu konularla pek ilgilenmiyorlar. sanırım yapacak işleri çok o yüzden olmuyor sanırım. Bunun için site bile kurduk ama yok arkadaşım biz oraya gelmeyiz. biz zaten burada her şeyi hallediyoruz. gerek yok dediler. Buluşma olayını da buradan hallediyoruz demişti sayın moderatör arkadaşlar...

baya bi hallettiler, hem de baya bi hallettiler yani. :(

• 10binde bir ve bence biraz tutar fazla geldi indirimsiz 277 TL. Yani çoğu arabada 15binde bir oda cabası.

Orijinalden alıntı: UnreaCHaBLe

Turgay Gelir gecmis olsun.

Durumu toyotasaya bildirdiginizden dolayi araci tekrar alip dort dortluk yapip size geri gereceklerini dusunuyorum.

Aracin fren sisteminde problem varsa yine magduriyetinizi giderirler merak etmeyin.

Toyotasa bu tarz olaylara ayri onem veriyor diye biliyorum.

Konsoldan ses geliyor diye sikayette bullunan biri icin bile merkezden muhendis yolluyorlarmis sizinki devede kulak...

Tekrar merhaba,

Forum'a girmeyeli uzun süre oldu,

Ara verdiğim dönemde babamın ciddi bir rahatsızlığı nedeni zaman ayıracak fırsat bulamadım. (halen tedavisi devam ediyor ve süreç içerisinde İstanbul - Tekirdağ arasında 14.000 km daha kullanma imkanımız oldu auris'i...)

60 lı sayfalarda yazdığım olumsuzlukların büyük bölümü başka bir yetkili servisin müdahelesi ile giderildi. Ancak Toyota'nın duyarlılığı konusunda olumlu birşey söyleyemem... Toyota'dan aracı kontrol için bir mühendis geldi ancak ve ancak sigorta şirketinin mühendisinden sonra... o da aracın vahim halini gördükten sonra götürdüğümüz diğer servise müşterimiz ne istiyorsa yapılsın talimatı vermekle işini tamamladı. sonrasında toyota'dan ne arayan oldu nede soran... o kadar yazılı şikayetime tek bir cevap verilmedi... sonra 15 kasım'dı yanlış hatırlamıyorsam toyota müşteri hizmetlerinden bir telefon geldi. Telefonda ezberlediğim toyota numarasını görünce eh dedim nihayet geri dönüş yapıyorlar. ama komedi bu ya; telefondaki arkadaşın söylediği; Turgay bey bize araç alımı ile ilgili bir mail atmışsınız. size dönüş yapan bayimiz oldu mu ? araç aldınız mı diye ? Anladım ki... ÖTV indiriminin ilk gününde tek tek bayi bayi dolaşıp gümüş gri dizel otomatik elegant araç aramayayım diye araç sahibi olan bayilerini bana yönlendirmeleri için attığım maile geri dönüş yapıyorlar. Benim gönderdiğim mail mart ayının başı geri dönüş kasım ayı. (biz aracı eşimin adına aldığımız için muhtemelen benim araç almadığımı ve potansiyel müşteri olduğumu düşünmüşlerdir. ) Müşteri hizmetlerinin performansı bu... Muhtemelen temmuz ağustos ayında attığım şikayet maillerine de şubat mart 2010 gibi dönüş yaparlar... Bu arada birşey daha öğrendim ki servis cinlikleri kategorisinden; toyota müşteri memnuniyetini sürekli kontrol ediyor ya onunla ilgili... Örn; Yeni araç alıyorsunuz veya bir servisten onarım hizmeti alıyorsunuz. Bir süre sonra Toyota'nın müşteri hizmetleri adına bir şirketten aranıyorsunuz, aldığınız hizmet kalitesi ile ilgili; ancak aldığınız hizmet ile ilgili sıkıntı yaşamışsanız hizmeti veren bayi sisteme girerek sizin irtibat numaralarınızı değiştiriyor ve size ulaşılamamasını sağlıyor... Adamlar işi çözmüş... şikayetçi olan müşterilerine ulaşamadıkları için toyota merkez de herkesin mutlu olduğunu sanıyor. Bütün anketler de bu nedenle hep iyi... (sonuçta bende onarımı doğru yapan servisin değerlendirmesinde tüm notlarını 5 / 5 olarak verdim. Birde o aracımı katleden bayi için arasalardı... )

Araç ile ilgili;
    Otomatik modda silecek performansı ile ilgili sorun yaşayan arkadaş var mı ? Bazen sensöre 2 -3 damla yağmur gelse silcek hızlı modda çalışıyor, çok yoğun yağışlarda ise aheste aheste... çoğu zaman manuel moda almak zorunda kalıyorum.
    sinyaller ile ilgili olarak; araç sabit dururken sinyal ve direksiyon normal çalısıyor ancak trafikte iken sağa sinyal verip dönüşü tamamlarken direksiyonu sola çevirmeye başladığınız anda sinyal otomatik olarak sönerken, sola sinyal verdiğinizde dönüşü tamamladıktan sonra bile sinyal hala yanıyor. otomatik sönmesi için neredeyse sağa manevra yapmak gerekecek. (zaten kazadan sonra da direksyon dönük vaziyetteyken araç düz gidiyordu - serviste onu ayarladılar ama hala ?)
    birde araç alırken 2 anahtar veriliyor. biri uzaktan kumandalı olan, biri de yanlızca anahtar olan. uzaktan kumandası olanı kullanıyoruz da diğeri ne işe yarar çözemedik. kapıyı açmıyor veya kilitlemiyor. arabayı çalıştırmıyor. Bilgisayar donanımları gibi onu da araca tanıtmak mı gerekiyor. ? Yoksa o da mı sorunlu.... ?

• Toyota bitmiş okeye dönüyor arkadaşlar... Kimsenin haberi yok. Dünyada sürünür duruma geliyor yavaş yavaş. Araplarla hacılarla hocalarla Türkiye de de otomotiv işi olmaz.

Ben bu hafta içinde Toyotaya kendi derdimle ilgili noter kanalından ihtar çekicem, 2 haftaya kadarda mahkemeye vericem. Mahkemeyle ilgili tüm detaylarıda basın dahil heryerde paylaşıcam. Bu konuyla ilgili tüm dökümanlarıda burda paylaşırım sizinle...

Bu arada müşteriye çok önem verdiğinş zanneden ve Turkiyede Toyotayı sürünür hale getiren tüm yetkisiz yetkili Toyotacılar şu olayı bi okusun...

Bir arkadaşın Panasonic Plazma TV sinin ortasında bir çizgi çıktı. (yaklaşık 1.5 yıllıkken) Aldığı yer batmış olmasına rağmen servis gelip evden aldı götürdü. Tamir etti geri getirdi. Arkadaşım ben bu TV den soğudum bunu istemiyorum bunu alın farkı neyse bir üst modelini alayım dedi. Eski TV si 42 PV 70 di. Panasonicde 2-3 gün sonra ona yeni TV gönderdi. Gönderdikleri TVden fark istemediler. O ara piyasada PV70 yoktu fazla PV80 satılıyordu. Adamlar TV yi açtı biz zannettik ki PV80 çıkacak TV bi çıktı; PZ80 full HD.. O zaman PV80 2500 TL civarı iken bu TV 4000-4500 civarıydı. Arkadaşdan beş kuruş para almadılar. kusura bakmayın eski TVdeki hata üretim hatasıydı dediler...

Müşteri memnuniyeti böyle olur. Şimdi bu olayı yaşıyan bizler herhangi bi elektronik eşya alıcakken Panasonicden başka markaya bakarmıyız..

• Sevgili auris kullanıcıları akaryakıt zamlarını protesto etmek amacıyla 8-12 şubat tarihleri arasında akaryakıt almama eylemi planlanmıştır. Katılmanızı bekliyoruz. İlgili facebook bağlantısı:

http://www.facebook.com/event.php?eid=242249295987&ref=nf

TODAY TOMORROW TOYOTA
  • quote:

Orijinalden alıntı: floodlight

istanbul buluşması....

GÜNCEL....

Uygun zamana denk gelirse bende katılabilirim.

Orijinalden alıntı: yasar53

quote:

Orijinalden alıntı: floodlight

istanbul buluşması....

GÜNCEL....

Uygun zamana denk gelirse bende katılabilirim.

Yarın dönüyorum buluşma planlayan varsa istanbul için
  • Arkadaşlar birşey sorucam. Yukarıdaki mesajlarden birinde başka bir arkadaş da aynı konuyu sormuş. Bende 2010 Auris Benzinli Elegant var. Gazı köklediğimde en son aşamasına gelince, biraz daha sert bastığımda bir düğmeye basıyormuş gibi oluyor. Takılma falan olmadı henüz ancak benim aklıma takıldı bu iş :D.

Benden başka bunu yaşayan var mı merak ediyorum, eğer yaşayan varsa lütfen paylaşabilir mi?

toyotanın gaz pedalı dolayısı ile araçlarını çağırdığını biliyorsunuz. bizim aurisler için geri çağırma olacak mı acaba ? bilgisi olan ?

Orijinalden alıntı: Turgay Gelir

ilgin için teşekkür ederim. açıkçası denemiş olmandan dolayı korktum. kimsenin de denemesini istemiyorum. bu arada aracınız M/M mu düz vites mi ? bizim aracımız M/M olduğundan görüştüğüm birçok otomobil bayiliği yapan arkadaşım M/M araçlarda sert fren yapmanın ve aracı hızla yavaşlatmanın çalışma mantığı nedeni ile zor olduğunu belirtiyor. araç şerit değiştirme esnasında ön tarafın yol tutuşu artarken arka tarafın zayıflaması ve kayması nedeni ile kontrolden çıkmış ve uzunca bir mesafe sola sağa manevra yaparken biryere çarpmamasına rağmen yavaşlatılamamıştır. o mesafede hani aracın kontrolünü kaybetmiş olsak bile bir şekilde durmuş olması gerekirdi diye düşünüyorum. Aracın teknik özellikler sayfasına tekrar baktım. ebd destekli abs ve fren destek sistemi var. ancak aracımız M/M olduğundan ayrı bir sıkıntı yaşadık sanırım. (araçtan öyle bir korktuk ki 6 gündür serviste arayıp sormadım bile tamir ediliyor mu ? duruyor mu ? ne oldu ne gitti diye :( ne yapacağımı da bilemiyorum :( )

quote:

Orjinalden alıntı: n.tun

quote:

Orjinalden alıntı: Turgay Gelir

Her iki olayda da ABS devreye girmedi. Ayrıca genel kullanımda da frenlerden ses geliyordu. ama araç yeni olduğu için sesi pek önemsemedik.

Öyle bir frende ABS nin devreye girmemesi çok tuhaf Servise gösterin hatta ciddi bir şekilde bastırın derim. Çözüme ulaştırın ki yarın daha kötü sürprizlerle karşılaşmayın tekrar geçmiş olsun
    Bu arada bugün bir rampa dan inerken aklıma geldiniz tatbik ettim ABSye ihtiyaç duymadan cok iyi bir şekilde durdu hızım 70 den biraz fazlaydı ve kavisli bir rampaydı sağı solu müsait görünce frenlere asıldım hiç zorlanmadı

Haziran ayında yaptığımız kaza sonrasında, sorunun neden kaynaklanmış olabileceğini bulmak için forumda uzun uzun mesajlar yazmıştım. aracın kontrolden çıkması durmaması vs. o garip kazadaki sorun için toyota son derece ilgisiz kalıp inceleme bile yapmamıştı araçta. zaten birsürü hatalı onarım sonrasında da aracı maymuna çevirmişlerdi. Şimdi merak ediyorum. bu global gaz pedalı takılması muhabbeti ile bizim aracı da geri çağırırlar mı ?.... Eşşek şakası bu ya ... (birçok yerde geri çağırılan araçlar arasında 2008 - 2010 model arası auris'lerin olduğu belirtilmiş. )

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.