Şimdi Ara

Audigy Value Üzerinde EAX Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemde ses kartı olarak Audigy 1 Value 7.1 bulunuyor. Ses, Minton MHP750 kulaklık aracılığıyla geliyor.

Mesele şu ki, çoğu oyunda (yazılım aracılığyla açılan özel EAX efektlerinde değil) EAX'ı (1-2-3 fark etmiyor) açtığım zaman seste bir boğuklaşma oluyor. Hani hoparlörlerde tizlik ayarını düşük seviyelere getirdiğimiz zaman olduğu gibi.

Sesteki yankılanma durumu tam. Ancak, EAX'sız hâle göre kalite çok düşmüş oluyor.

Otomatik güncelleme sistemiyle gerekli sürücüleri kurdum (şu vista XP güncelleme yazılımı hariç [o kuruluyken bazı yerlerde kart, Live 24 bit olarak görünüyordu ve sorun da aynen vardı]).

Sürücü ayarlarından "kulaklık"ı seçtim.

System32'deki OpenAL32'yi güncelledim. (oalinst.exe ve OpenALwEAX.exe) (Bu işlem sonucunda BF 2'deki "hardware ayarında kesik ses" sorunu da çözüldü.)
    Donanım ivmesi tam.

Sistem de böyle:http://img158.imageshack.us/img158/9734/sistemcv2.jpg

Yanılmıyorsam, eski bütünleşik Realtek HD'de EAX açılınca bu sorun yoktu.

Ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Temmuz 2007; 17:57:58 >

• Yukarı :)

Bu arada bir ekleme yapayım: Bu boğukluk durumu UT 2004'te "3d hardware" sesi seçince de meydana geliyor. Sırf EAX'a bağlamak doğru değil sanırım. (BFME 2 RotWK'de EAX3 açıkken boğukluğun yanı sıra oyun başlarkenki EA reklamının sesi de geç gelmekte.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Temmuz 2007; 22:50:02 >
  • ilk önce denetim masasından ses,konuşma aygıtlarına git.device controla tıkla.output kalitesini 96 khz 24 bite getir.
    eax konsolunu aç.stero sorruondu seç.
  • Teşekkür ederim, konudan umudumu kestiğim bir anda cevap verdiğiniz için.

Ses ayarları 24 bit / 96 idi (16 / 48 ile de denedim).

Creative hoparlör ayalarında ve EAX'ta surround seçeneğini göremedim. Oradan 2.1 - 4.1 veya denetim masasından "surround ses hoparlörü" ya da "masaüstü stereo hoparlörleri" seçimlerim de bir işe yaramadı.

Yıllardır EAX kullanmadığım için bana mı garip geliyor, diyeceğim; fakat o kadar fark etmemeli.

Aslında bir de 2+1'le denemeli şunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Temmuz 2007; 3:20:24 >
  • merhaba benim anakartımda audigy onboard var
    daha önce creative xfi extreme kullanıyordum o eax 5.0 destekliydi onda oyunda eax 3 açınca sesler harika oluyordu
    şimdikinde ise dediğiniz gibi bir boğuk ses var galiba düşük modellerde böyle oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: cagribey

merhaba benim anakartımda audigy onboard var
    daha önce creative xfi extreme kullanıyordum o eax 5.0 destekliydi onda oyunda eax 3 açınca sesler harika oluyordu
    şimdikinde ise dediğiniz gibi bir boğuk ses var galiba düşük modellerde böyle oluyor

Hocam, düşük modelle bir ilgisi olmamalı. EAX1'de bile sorun çıkabiliyor (böyle aklımda kalmış. Tekrar denetlemeli). Audigy 1, basit bir kulaklığa ses verirken sorun çıkaracak model değil (EAX 4.0 Advanced HD'yi destekliyor). Bir zamanların üst seviyesi. (Ama evet, kullandığım value sürümü:) Value, sade sürümleri ifade ediyordu sanırım)

Gerçi, sizinkinde sorun olduğuna göre şüphelenmiyor da değilim.

Çözeceğiz inşallah.

-----

Demin kalınlık - tizlik ayarlarını denetleyeyim dedim. Etkin değiller. Nasıl etkinleştirebilirim acaba? Belki EAX'daki boğuk sese çözüm olabilir.

Audigy Value Üzerinde EAX Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 11 Temmuz 2007; 18:36:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.