Şimdi Ara

audigy value için coax ve optic çıkış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bahsettiğim işlemi yapan şöyle bi alet var fakat türkiyede satışı yokmuş

xi-fi ile ilgili başlıkta coax ve optic çıkış elde edilebildiğini gördüm
    fakat kartlar farklı olduğu için işlem farkı olacak diye düşünüyorum
    yardım edebilecek arkadaşları bekliyorum
    teşekkürler

ilgili mesaj

quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

Baştan anlatayım Audigy 2 Zs almayı düşünürken bulamayıp X-Fi aldım ilk başta çıkış eksikliğinden X-Fi yi satışa çıkardım 175 satarken vazgeçtim yaklaşık 1 aylık kart için 50 YTL zarar ediyordum

Her şey **X-Fİ ye Optik çıkış? nasıl yaparız** diye konu açmamla başladı

@sanyo arkadaşımız TV kartı bağlama konusunu anlatınca birde Spdif Bracket görünce vazgeçtim X-Fi yi satmaktan iyiki Satmamışım

Şimdi X-Fi olan arkadaşlar

Tv kartını bağlamak için (denemedim vakit olmadı @Sanyo teşekkürler) ama olacağına eminim

@centerland teşekkürler 2.el den 5 YTL ye aldım istediğim altaki gibiydi ama bunu buldum en azından çalıştığına emin oldum bir ara en altakinden bulmaya çalışacağım

şimdi gelelim X-Fi ye optic Coax bağlantı yapmaya bendeki braketin renkleri de aynı siyah, kırmızı, beyazdı. X-Fi de 1-7-9 girişlerine takılıyor yani 5 lik bir aparat lazım ama brackette 3 giriş var. Cd-rom ses kablosu vardı o kablonun uçundaki siyah anahtarı çıkarıp 3+3=6 lık yaptım. kabloları kesmeyin arkasında bir çıkıntı var oraya bastırarak çıkıyor. Cd-rom dan çıkana ekliyorsunuz yada uymazsa girişleri tek takın tabi bantla sararakbaşka yere temas olmasın

@a®magan arkadaşımıza teşekkürler 1-7-9 takılacağını teyid ettik ama 25-35 arasındaki köprü olmaycakmış (bende köprü yapmadım çalışıyor)

SONUÇ:1- Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    2- Optic kablom yok yakında alacağız artık 'Profigold'umu öneriyorsunuz
    3- Tv kartı girişlerini yapacam ama fırsat olmadı onuda halledersem çıkış sorunum kalmıyor
    4- karta baktım Hyprix mi neydi ama sesde sorun yok. X-Fi si olmayan arkadaşlar Fiyasko olarak gösterince 2. Elde ZS2 100-115 kadar satılırken. Yeni 2 aylık X-fi için 150 veririm diyen insanlar çıkıyor
    Bunun içindir ki objektif davranalım ben objektif olarak belirtmiştim bu kadara paraya bu kadar giriş diye ama sesde hiç bir sorunum yok artık çıkışlarıda hallettim

5- Zs' ve X-Fi kartları olan arkadaşlara tavsiye ederim optic ve coax + bulabilirseniz 2 stereo çıkış daha olan bracket mevcut

UYARI: Herkes kendinden sorumludur olmaz bozulur karışmam
    nedenmi çünkü ben yaptığımda Güç kaynagından kapatmamıştım taktım PC açılmadı 2 kez hemde sonra açıldı ama bios saati sıfırlanmıştı bir yerde kısa devre yaptırdım galiba

Sonuçta açıldı çalışıyor elektirği tamamen kesip yapın

Not: bu mesajın aynısını Z-5500 ve X-Fi ana konularına da atacağım arkadaşlar yararlasın diye DH kurallarına ters ise silerim

Saygılar...

• Dijital bağlantı yapmanın iki yolu var.:
    1. Optik Kablo (Pahalı)
    2. Coax kablo ile
    Forumlarda bidolu tartışıldı: X Fi kartın dijital bağlantısının en kolay ve ucuz yolu ( 2-3 ytl) Coax kablo ile (mesela Logitech z5500 e) bağlamaktır.
    Böylece bir sürü para sayıp orjinal aksesuar almanıza gerek kalmıyor. Aşağıda bunun nasıl yapıldığını anlattım:

http://forum.donanimhaber.com/m_8588743/mpage_1/key_//tm.htm#8588743

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kod10 -- 11 Ocak 2007; 21:59:08 >

• benim kartta da sizin flexijack a benzer bi çıkış var
    acaba ordan direk coax girişine bağlasam çalışır mı ki ..
    bi deneyiim..

ben de z5500 kullanıyorum
    direct inputla da memnunum ama coax ve optic girişler için z5500 ün performansını ve özelliklerini merak ediyorum ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.