Şimdi Ara

Audi S3 Sedan (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
9.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Aralık ayında bir tane çok temiz 10 binde 2015 sedan S3 siyah renkte buldum ve aldım. Çok memnunum aldığıma. Henüz çok tecrübe edemedim ama 2 bin km kullandım. Çok farklı bir araç. Düşünenlere tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun kaça almıştın? Şimdi fiyatlar iyice cep yakar oldu. Hele yeni kasa S3 bu vergilerle hiç gelmez herhalde !!!


    2016 ve sonrası makyajlı değil mi?


    Araçta modifiye yaptın mı tuning falan?


    Tavsiye edebileceğin araç olursa mesaj yolla lütfen.

  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar size mesaj yolladım. Mesaj kutusunda görebilirsiniz. Selamlar.
  • 700bin lira civarına makyajlı S3'ler için sizce mantıklı fiyatlar mı?

  • db3 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Tabii ki bu sizin tercih ve isteğinize bağlı. Ben 2015 model makyajsız olanı aralık 2019'da 55 bin euro karşılığında almıştım. O rakamlara o zaman sıfır 1.6 170 HP G20 BMW alınabiliyordu, ben BMW almadım S3 aldım. İyi ki de almışım çünkü bambaşka bir sürüş keyfi var bu rakamlara alınabilecek araçlar arasında. Kilometresi düşük ve oynanmamış, yazılımsız ise tercih edilebilir. Benim kriterim kasko değeri+%10-20 aracın temizliğine göre verilebilir. Ben çok temiz olduğu için makyajlı fiyatına makyajsız olanı almıştım.

  • @rmzdn Doğru diyosunuz, ben de açıkçası bu paraya başka ne var diye bakmıyorum. Çünkü bu paraya yeni kasa sıfır Q3 de alınabilir büyük ihtimalle. Ama S3 bakan bizler, zaten özellikle S3 bakıyoruzdur, yoksa sıfır geniş, büyük, konforlu, aile arabası da alınabilir paralar bunlar.


    Sadece merak ettiğim, gerçekten 700bin civarı eder mi şu anda? 5bin-20bin km arası makyajlı sedan araçlar bu fiyatlarda ilandalar şu anda.


    Şu anda A3 1.5 150Hp Sport aracım var. S3'e geçmek istememdeki en büyük etken makyajlı A3'ü çok seviyo olmam ve üstüne performans koymak istemem. Ama konfor konusunda şüphelerim var hala, hiç test etme fırsatım olmadı magnetic ride ile gelen bir S3 sedan'ı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi db3 -- 12 Mart 2021; 22:40:55 >
  • db3 kullanıcısına yanıt
    Benim aracımda da magnetic ride var. Sizin aracınız ile tecrübem olmadığı için kıyaslayamayacağım ancak araç dynamic mod harici çok konforlu. Dynamic modda rahat kullanabilmek için pistte yada kaymak gibi kusursuz bir yolda kullanmak gerekiyor. Çünkü araç çok sertleşiyor sanki amortisörler hiç esnemiyor gibi araç yola yapışıyor. Yakınlarda iseniz benim aracımı kullanabilirsiniz aracın hissiyatını öğrenmek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 12 Mart 2021; 23:45:31 >
  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim Ankara'dayım.


    Daha niyetim ciddileşemedi ama maalesef, ilanlardaki fiyatlar ve mevcut faiz oranları yüzünden aslında.


    Aracı alırken normal diğer araçlarda baktıklarımızın yanında, böyle performanslı bir araçta nelere dikkat etmek lazım?

    Bir ara yazılım atılmış olup olmadığı anlaşılabilir mi?

    Motorda kontrol etmek gereken bişey olur mu?

    20bin km ve altı araçlar için aslında güvenilir diyebiliriz sanırım?

  • db3 kullanıcısına yanıt
    Tabii ki az kilometre olması ve limitlerinin zorlanmaması tercih ederken önemli. Benim aldığım aracın sahibi mühendis bir üst düzey yönetici idi. İkinci araç olarak kullanmış hafta sonları genellikle. Yazılım olup olmadığı serviste anlaşılır diye biliyorum. Ben şahsen formalite bir ekspertiz yaptırdım. Yaptırmış olmak için. Sadece boya kalınlığı gibi. Motor testi yaptırmadım doğal olarak çok az kilometrede olduğu için. Servisten bilgi almak en güzeli. Bu araçlar az olduğu için bakıma girdiği servis tarafından da az çok biliniyorlar. Özellikle sahibi benim gibi titiz birisi ise 😁. Omurga sorunum geliştiği için inip binerken biraz zorlanıyorum S3’e. Yeni gelecek Cupra Formentor 310 HP yada 245 HP hibrit olana maddi gücüm yeterse onu almak için satmayı düşünüyorum ben de aracımı. Bu araç SUV tarzı biraz daha yüksek iniş binişi rahat olur diye düşünüyorum. O da önümüzdeki ay satışa çıkacakmış. Onu takip ediyorum ben de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 13 Mart 2021; 14:8:44 >




  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Hocam geçmiş olsun öncelikle omurga sorunu için.


    Cupra Formentor'u ingiliz forumlarında görmüştüm sanki, çoğu kişinin ilgisini çekmiş sanırım. Hayırlısı olsun, bayide görebilirsek ben de inceleyeyim. Ankara'ya gelir mi bilemedim. Yeni S3 fiyatları ne zaman belli olur demiştim geçen hafta, 1 yılı bulur S3'ün gelmesi demişti eski satış temsilcim, anlam veremedim pek bu kadar geç gelmesine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi db3 -- 13 Mart 2021; 17:8:37 >
  • db3 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, konu ile ilgili özel mesaj attım size.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rmzdn -- 13 Mart 2021; 16:4:51 >
  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Hocam özel mesaj atamıyorum size, mesajınıza cevap da veremiyorum. Yukarıdaki ilanları da özelden atacaktım en başında.


    "Göndermeye çalıştığınız üye özel mesaja izin vermiyor." diyor.

  • db3 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ayarlardan mesaj alma kapalıymış. Şimdi gönderebilirsiniz.
  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Aynı sorunu bende yaşadım size geri dönemedim. Yolladığınız ilan numarası geçersiz görünüyor.


    Bu arada cupra formentor güzel bir araç ve bayağı güçlü. Acaba piyasaya kaçtan girecek?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 14 Mart 2021; 0:51:40 >
  • db3 kullanıcısına yanıt

    Eski modellerde S3 hemen piyasaya çıkmazdı ama artık yeni kasayla birlikte S3' de çıkıyor.


    Problem şu ki; yeni kasa S3 bu ÖTV oranlarıyla bayağı pahalı geleceği için belki özel sipariş ile getirirler ya da galeri aracılığıyla olabilir. Araç ithal etme yetkisi olan bir şirket üzerinden de doğuş' tan daha ucuza gelebilir.


    Servis aracın modifiye edilip edilmediğini anlar. Zira araçta yazılım varsa garanti geçerli olmuyor. Ama bu tür araçlarda sadece modifiye değil kaza için de iyi bir kontrol ettirmek lazım. Malum pahalı araçlar ve bazı kullanıcılar tramerde görünmemek veya kasko kullanmamak ve servise yüklü ödeme yapmamak için dışarıda aracı tamir ettiriyorlar.


    Turbo ve belki şanzıman sorunu olabilir. Turbo değişimi hiç de az değil mesela 8p' ler için.


    Yağ yakma sorunu var mı onu araştırmak lazım. Çünkü bir ara 2 litre motorlarda umumi sorundu. Belki bu seride halletmişlerdir.


    Aslında aracı kullananlar varsa şikayetlerini ve kronik sorunlarını paylaşırsa biz de daha iyi fikir sahibi oluruz.


    Fiyatlar bence çok şişkin. Zira piyasada hem araç pek yok hem de satan da tok satıcı ama arada bir fırsatlar çıkıyor.


    Bu rakamlara alınır mı? Riskli ve keyfi. Sonuçta aldığınız fiyata satamayabilirsiniz veya yarın ötv artar araç durduğu yerden zamlanır. Yaşadığımız ülkede her şey günlük değişiyor. MTV, ÖTV, benzin, kasko, trafik sigortası, bakım, muayene vs. derken araba keyfini bile yaşamak zor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 14 Mart 2021; 0:55:38 >




  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Merhabalar özel mesaj alımı kapalıymış onu aktif hale getirdim. Kusura bakmayın. Mesaj atabilirken mesaj alamıyormuşum. Cupra Formentor veya diğer modellerin fiyatı ve donanımı henüz belli değilmiş. Cuma günü konuştum doğuş oto maslak’ta bir yetkili ile. Ben 1.4 245HP hibrit veya 310HP olanı ile ilgileniyorum. Onlar kesin özel sipariş ile gelecekmiş. Yurtdışı forumlarda gördüğüm kadarıyla 3-4 aya ancak geliyor böyle bir araç. Türkiye paketi büyük ihtimalle 1.5 150HP motor ile gelecekmiş. Seat’ın performans markası diye konumlandırılan bir modelde Türkiye paketi olarak 1.5 150HP araç getirilmesini açıkcası pek anlayamadım. Zaten bu motorlar vw çatısı altında birçok modelde var. İnsanlar Tiguan alırlar olmadı Ateca alırlar, Kodiaq alırlar ikinci elini de düşünerek. Maslak’a showroom yapıyorlarmış. Türkiye’de 4-5 merkezde satılacakmış Cupra. Özel mesaj artık geliyor 🙂 bilginize.




  • NEWMAN2007 N kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin hepsine katılıyorum. Açıkçası benim hiç bir sorunum olmadı ancak aracı sadece 14-15 aydır kullanıyorum. Yağ yakma sorununa internette pek rastlamadım açıkcası. Bu tip sorunları servis yetkilileri daha iyi biliyor doğal olarak. Ben Golf R için tanıdığım yetkili bir servise sormuştum gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz demişti. Aynı motor olduğu için tekrar Audi’den birisine sormadım. Daha çok maddi imkanı olan gençler alıyor bence bu aracı. Motoru ve şanzımanı modifikasyona uygun deniyor ve limitleri zorlanıyor. Yazılım ve donanım özelliklerini değiştirerek piste çıkıyor hız severler. Sakin kullanılan ikinci el bir S3 bulmak şahsen çok zor. Ben ilanları yakın takip ederek ilanda istediğim gibi bir aracı gördüğüm gün almıştım. Çok esnek bir araba. Ara hızlanmaları da mükemmel. 100-200 hızlanması sanki 40-100 hızlanması gibi. Motor ve egzoz sesi gaza basmanızı provake ediyor. Düşük hızlarda bile çok hoş. Ben burdayım diyor. Tabii ki kendi segmentinde. Bu yazıyı okuyan Porsche veya Ferrari sahipleri gülmesin 😁.




  • F/P alınacak en iyi araç. Tek istediğim 8V S3'ten 8Y RS3'e geçebilmek ama bu ülkede hayal.

  • rmzdn kullanıcısına yanıt

    Daha evvel kullandığım 8p s3' ün performansından memnun kalmamıştım. Bu yüzden S3 alsam kesin yazılım attırırdım. Belki stage 2 olabilirdi. Unutmayalım ki VW grubunda kullanılan motorlar modifiyeye çok uygun ve dayanıklı.


    Sahip olduğum VW grubu araçlarda özellikle ön cam mekanizmaları zamanla arızalanabiliyordu. Audi' de dahil ve çift kapı olanlar daha çok sorun yaşıyordu. Belki 8v serisinde malzeme kalitesiyle bu sorun düzelmiştir.


    Yedek parça olarak VW alt yapısı olduğu için çoğu zaman yetkili servise gitmeye gerek yok. Rutin bakımlarda (parça temin edilirse ki sanayilerde zaten var.) makul bir işçilik ücreti karşılığında bakımı iyi bir serviste hallediliyor.


    Bu aracın keyfi otobanlar ve virajlı yollar aslında ama istanbul park' ta önden çeker bir soft yüklü cupra S3' den daha iyi derece elde ediyor. S3' ün haldex sistemi özellikle kış şartlarında ıslak zemin ve karda güven veriyor.


    Dışarıda yapılan testlerde aracın iç yapısı çok iyi ama performans konusunda ve yol tutuşta bir type R veya megane trophy ya da leon cupra gibi değil. Nurburgring pisti derecelerine bakmak yeterli. Kardeşi ve aynı zamanda rakibi golf R dahi S3' den performans bazında bir tık ileride olabilir.


    Drag yarışı tarzında veya düz hızlanmalarda S3 belki çoğu rakibine göre OK. Ama pistte yetersiz kalabiliyor ve haldex' in ağırlığa ve kullanıma etkisi genellikle 200 km/saat' den sonra dezavantaj oluyor.


    https://www.automobile-catalog.com/auta_perf1.php


    https://fastestlaps.com/models/audi-s3-8v-facelift



    Birde bu araçta bang olufsen müzik sistemi opsiyon ve şayet bulunursa tadından yenmez. Diğer özellikler genelde hepsinde aynı istisnalar hariç.


    Sonuçta güzel bir araba ve maalesef ülkemiz koşullarında lüks kalıyor.





  • DXM06 kullanıcısına yanıt

    Haklısın ama neler hayal değil ki? Dışarıda standart bir maaşla alınabilecek araçlar bizde lüks sayılıyor. Milet süper spor araçlar alırken biz bunlara bile fit oluyoruz!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWMAN2007 -- 14 Mart 2021; 20:18:22 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.