Şimdi Ara

AUDI A4 B9 (ANA KONU) (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
11.513
Cevap
127
Favori
894.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerrami

    hocam merhaba. ben 1,5 yıl boyunca 3.20i'ye bindim. şimdi de 1.4 A4 kullanıyorum. Borusan'da aracım bakımda ya da başka nedenle servisteyken genellikle 5.20i ikame verirlerdi. 3 ve 5 arasında dağlar kadar fark var. aracın çok yakması ve kasanın motora ağır gelmesine ben de katılıyorum. ama bir o kadar da sessiz, oturaklı. ağır olması da konforlu olmasına katkı yapıyor bence. araç gerekli gereksiz atak yapmıyor, sankince hızlanıyor. ha bir de otobanda eski aracım 2.0tdi A4 (150 hp olandan) ile 5.20i ye yetişemedim, bunu da yazayım istedim.

    senede 25 bin km 5.20i ile biraz maliyetli olur. 12-13lt yakıyor şehir içi sanırsam. A4'te 9-10 lt arası tüketiyorum, 3.20i yakıt olarak A4 ve 5.20i'ye göre bence daha avantajlı olur. A4 baz paket almayın derim. design paketin altını tavsiye etmem. konfor olarak 3 serisi A4'e benzer. 3.20i'de motor daha güçlü olur. kasa zaten yılların kasası ama ben yakıtı sorun etmeyecek durumda olsam 5.20i'yi tercih ederim.

    Oldukça verimli bir yazı olmuş,teşekkür ederim sanırım makyajlı 3 kasalara yönelicem,12-13 Lt'ler bana fazla gelir zira Dizel Audi A3'den sonra fenalıklar geçirmek istemem ,ben soracakken siz söylemişiniz en fazla aradığım şey konfor çünkü performans odaklı kullanan biri değilim,3.20 hiç kullanmadım ama Audiyi servise verdiğimde 3 gün A4 1.4Tfsi kullandım ve beğendim ancak bundan evvel Audi A1 vardı şimdi 3 senedir A3 ; birazda değişiklik olsun istiyorum,A3'ün mesela Müzik sistemini beğenmiyorum A1 daha iyidi,3.20 ile karşılaştırabilirmisiniz ve ayrıyeten sokak aralarında, tali yollarda çukur ve kasislerde A4 İle 3 kasayı mukayese ederseniz tüm sorularıma cevap bulabileceğim..

    Teşekkürler

    İyi akşamlar




  • deren05 D kullanıcısına yanıt
    ses sistemi konusunda maalesef 3 serisi de A4 de beklentilerinizi karşılamayacaktır. baz donanımda 3 serisinde ses sistemi zayıf, Hifi veya Harman Kardon opsiyonlu bir araç bulabilirsiniz. A4'teki baz ses sistemi de bence çok başarılı değil.

    rüzgar sesi 3 serisinde daha fazla ama beni rahatsız etmiyordu. 3 serisinde run flat lastik kullanılıyor, lastikler yapıları gereği daha sert. çukurları daha fazla hissettiriyor. yine de kasis ve bozuk yollarda araç içi konforu her iki araçta birbirine yakın. eski A4'ten yeni A4'e geçince biraz daha sert geldi bana ama bazı arkadaşların deneyimi de tam tersi yönde.

    her iki araçta karşılaşabileceğiniz sorun trim sesleri maalesef. şu an sağ kapıdan bir tıkırtı geliyor. yakın zamanda servise göndereceğim. 3 serisinde de benzer sorunlar var. yine de A4 daha sorunsuz şu anda, forumda kapıdaki ses dışında önemli bir şikayet görmedim. F30 konusunda kapı çıtaları vb sesler ile ilgili şikayetleri okuyabilirsiniz.

    40 km hıza ulaşınca A4'te fren pedalının ordan bir ses geliyor, ABS senkronuymuş. benim için dert değil ama takılan arkadaşlar olmuştu buna. imkanınız varsa her iki aracı kısa aralıklarla üst üste test edin derim, sürüş dinamikleri çok farklı. hangisi içinize sinerse ona yönelir, sürpriz yaşamamış olursunuz.




  • 3600 km oldu bmw 3.18 d kullaniyorum

    A4'u mumla ariyorum vallahi sene sonu bir kampanya olursa a4 alicam allah kismet edersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    neden hocam? memnun kalmadığınız noktalar neler? sanırım çok iyi bir fiyata da almıştınız 3.18 i.
  • bu arada çanakkale avek'i aradım araç fiyatları için. ekstrasız a3 sb için 111, a4 sport için 192 fiyat verdi(bu araç eski girişliymiş kur artışından önce yani) ilgilenen varsa sport fiyatı iyi gibi. geldiğimiz noktaya bak 200 bine iyi diyoruz şaka gibi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.L.Crassus

    Led Far 2017 modellerde standart oldu.



    192.200-TL - 2017 model 1.4 TFSi Sport + Geri Park Kamerası için aldığım son fiyat. Design yaklaşık 10k kadar daha düşük fiyat olarak. Geri Park Kamerası da 510-€ + vergiler.

    Bu fiyatı hangi bayiden aldınız?
  • 06Ankara06FB kullanıcısına yanıt
    Yeni girişli design için fiyat aldınız mı? Ben kasım gibi alabileceğim için muhtemelen eski kalmaz:\\
  • denizsesi D kullanıcısına yanıt
    Avek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • Ne demek , hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    3600 km oldu bmw 3.18 d kullaniyorum

    A4'u mumla ariyorum vallahi sene sonu bir kampanya olursa a4 alicam allah kismet edersen



    valla bmw'yi övüp duruyordunuz açtığınız konuda özellikle alcantara koltuklarını. ne oldu da pişman oldunuz bu kadar kısa sürede? bazen herşey fiyat ve koltuk kumaşı olmuyor demek ki!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Gato Negro -- 7 Eylül 2017; 15:12:56 >
  • Sene sonu güzel indirim olur inşallah beklemedeyim. Fiyat alanlar yazsın lütfen bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Bir öyle bir böyle diyorsun yarın yine başka araca taparsan şaşırmam



    Ben aramıyorum genel olarak A4ü, belli başlı noktalar haricinde. Konfor odaklı olduğundan A4 daha başarılı buldum bu konuda; yol rüzgar sesi daha az alıyor doğrudur. Trim sesleri konusunda da daha başarılı olduğunu düşünüyorum.

    Ancak sürüş keyfi, şanzıman uyumu (her ne kadar stronic de gayet başarılı olsa da), arka oturma alanı genişliği/ferahlığı ve en önemlisi yakıt/dizel oluşu pozitif yönleri 🙂

    Uzun yolda 4 lt tüketim yakaladım eco da kullanmadan, kullansam daha az yakmayabilir inişli çıkışlı yollarda. İstanbul trafiğinde 20 km/h altı ortalama hızda 7.9 gördüm. Benim için mutlu eden değerler. Her ne kadar tfsi motoru kullanması da keyifli olsa da aynı kullanım şartlarında epey fark ediyor. Araçlar çok pahalanmış sport donanım 200.000 ₺ olmuş neredeyse. Herkes aracını güle güle kullansın sağlıkla @cihanair

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günlerde , keyifle , kazasız belasız kullanın hocam.



    3.18d yi güzel fiyattan yakalayanlar bence iyi bir tercih yaptılar. Özellikle siz de daha uzun vadeli kullanmak istediğiniz için tercihiniz çok mantıklıydı.



    A4 ile 3 serisi karşılaştırmanızı kendim yapmış gibi okudum , katılıyorum size bu konuda da.



    @cihanair 'in diğer aracı A4 2.0 TDi Quattro olduğu için muhtemelen şanziman ve sürüş keyfi farkını sizin kadar hissetmiyor olabilir. Zira Quattro olunca A4 bizimkilerden farklı bir araç oluyor üstelik 2.0 TDi'ın şanzımanı da farklı galiba 1.4 TFSİ 'lardan ( hatam varsa düzeltebilirsiniz , emin değilim ) .



    Araç fiyatlarına gelince ; yeni fiyatlara baktıkça özellikle büyük hacimli motorlarla ilgili hayal bile kuramıyorum. Aracınızı yeni sattınız, gideceği fiyatı +/- 3k - 5k gördük. Yeni model yıllarında fiyatlar minimum +10k / 20k bindikçe makas hemen aciliveriyor. Kullandığım aracın bugün 0km'sini almak istesem hem gelen +12k kadar zam hem de yiten finansman cazibeleri nedeniyle alamazdım. Üstelik 2018 ve 2019 modellerde ( seçim senesi ) piyasa ne hale gelecek düşünemiyorum. 1.4 TFSi Sport 2019 model 290binTL filan olur herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Sağolasın üstadım, sizlere de sağlıklı mutlu kullanmak nasip olsun. Evet 2.0 dizel motor seçeneklerinde A4 daha mantıklı olabilir, ama o da konuştuğumuz fiyat skalasından epey yukarıda. Cihan da aracını 237.000 ₺ nin altına aldığından onun için A4 quattro aracı biçilmiş kaftandı. Yeni araç almaktansa aile aracı olarak kullanılıyordu sanırım geri alsın Zira 1.4 tfsi bu motorlardan sonra bana göre keyif vermez. (Tabi beklentilerle de alakalı)

    Dediğiniz gibi 2017 MY A4 1.4 TFSI Sport ile BMW 318d Sport Plus paketin fiyatları hemen hemen aynı olduğundan böyle bir tercihte bulundum. Zira fiyatına göre sundukları için aracımı değiştirdim. Yoksa geçen sene aldığım fiyat skalasında alabileceğim en mantıklı araçtı A4 🙂İyi ki de almış ve kullanmışım o konuda kafam rahat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 7 Eylül 2017; 20:49:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba birşey merak ettim design modeli için aldığım teklif formunda sabit arka koltuklar yazıyor.arka koltuklar katlanmıyormu.birde hız sabitleyici ile ilgili birşey yazmıyor.bilgi verirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sprinters03

    Arkadaşlar merhaba birşey merak ettim design modeli için aldığım teklif formunda sabit arka koltuklar yazıyor.arka koltuklar katlanmıyormu.birde hız sabitleyici ile ilgili birşey yazmıyor.bilgi verirseniz sevinirim

    Hız sabitleyici opsiyonel 1300 tl civarı. Arka koltuklar avantlarda katlanıyor, sedanlarda sabit.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Gato Negro


    quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    3600 km oldu bmw 3.18 d kullaniyorum

    A4'u mumla ariyorum vallahi sene sonu bir kampanya olursa a4 alicam allah kismet edersen



    valla bmw'yi övüp duruyordunuz açtığınız konuda özellikle alcantara koltuklarını. ne oldu da pişman oldunuz bu kadar kısa sürede? bazen herşey fiyat ve koltuk kumaşı olmuyor demek ki!

    Audinin bmw nin deri koltuklari les otesi

    Ne yaparsan yap acayip terletiyor ve kalitesiz



    Bmw koltuk isini cozmus alcantra koltuklar gercekten mukemmel



    Ben bmw'yi 1.4 tfsi a4 parasina aldim f/p olarak bulunmaz bir atabaydi ama bir a4 degil bunu alirkende bunlari biliyordum ben



    Ayni para olsa 1 saniye dusunmez a4 alirdim zaten ama a4 2.00 tdi fiyatlari uctu gitti 250.000 den asagi binilecek araba yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Gato Negro


    quote:

    Orijinalden alıntı: sprinters03

    Arkadaşlar merhaba birşey merak ettim design modeli için aldığım teklif formunda sabit arka koltuklar yazıyor.arka koltuklar katlanmıyormu.birde hız sabitleyici ile ilgili birşey yazmıyor.bilgi verirseniz sevinirim

    Hız sabitleyici opsiyonel 1300 tl civarı. Arka koltuklar avantlarda katlanıyor, sedanlarda sabit.

    Sedanda katlaniyor

    AUDI A4 B9  (ANA KONU)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2000 motorda olan sanzimanin 8 ileri zf'den bir farki yok sadece cok nadir kararsiz kaliyor audi de olan saziman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.