Şimdi Ara

AUDİ A3 JANT- PERFORMANS DÜŞERMİ? **[RESİMLİ]** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
10.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zaten goruntu icin hepsi GAzlamak isteyen adamın 1.6 102hp le ne işi olur :)
  • Emisyon değerlerine göre vergilendirme olsa ülkemizdede bizde 1.6 değil 3 4 bin € fazla verip 1.8 2.0 araçlar alsak ...

102 ps 8V motor gerçekten ne audide ne vw de nede seatta kullanılmamalı idi. En azından 115hp Fsi kullanılmalı idi ...,

Benim şuan aldığım araç 1.4 Tsi 125ps 200nm tork. Test arabası 5 kapılı idi yani tek kapıdan 70 kg kadar daha ağır ...

Arabada ben , satış sorumlusu ve 3 kişi daha vardı ilk kullandıgımda , aşağı yukarı içerisindekilerin ağırlığı 450 kg .

Araç tahmin ettiğimden çok rahat gitti. Doğuş un ilk çıkışında dik bir rampa var orda bile hiç zorlanmadı.

Sonra sadece satış sorumlusu ve ben bindim gerçekten aracın performansı çok tatminkar.

Aracın üzerinde 17'' Spor Paket ( Ambition ) jantı vardı. 225 45 17 Lastikleri ile .

Benim aracımda aynı şekilde olucak 18'' takmayı düşünüyorum ilerde , performansı tabiki etkiler ama hissedilir bişey olucağını düşünmüyorum.

RevoTech şuan bi chip geliştiriyor onu da bekliyoruz bitince Chip de yazılıcak araca ortalama 160 ps 270 nm tork ile gayet zevkli bi araç olucak gibi ...

Sorunada gelince aracın üzerindeki jantlar burdan gözüktüğü kadarı ile 18 . Aracın performansını arkadaşlarında dedigi gibi araç 1.6 ise hissedebilicek şekilde etkiler. Ama kaliteli bi jant seçimi ile 1.4 tsi 1.8 tsi lerde jantın daha doğrusu 18'' jantın çok da performansı etkılıyecegını dusunmuyorum. Ama tabi bunda hangi jantın kullanıldıgının önemi büyük.

• quote:

Orjinalden alıntı: emrecalak

ağır diyorsun atiyba bey. ama en fazla taş çatlasa ne kadar ağır olablirki 50 olsun toplam... sonuçta çapı belli bişey.. öncekileri söküp yenisi takınca ağırlık eeeen fazla bir yolcu daha artıcaktır. tek yolcu arabayı öyle öldürüyorsa ben arabaya binmiyim acelemiz varsa arkadan geleyim.. ve danzel bey.. takmadan önce ivmeniz kaçtıda kaça düştü elinizde döküman var mıdır?

arkadasim fizik kurallarina gore o 50 kg lik agirlik lastikler dondukce cok daha fazla agirliga sebep olacak ve araci cok cok agirlastiracaktir.. yani ustune binen yolcu ile takilan jantinn yaptigi etki ayni degildir..

• quote:

Orjinalden alıntı: Gkhn_

Emisyon değerlerine göre vergilendirme olsa ülkemizdede bizde 1.6 değil 3 4 bin € fazla verip 1.8 2.0 araçlar alsak ...

102 ps 8V motor gerçekten ne audide ne vw de nede seatta kullanılmamalı idi. En azından 115hp Fsi kullanılmalı idi ...,

Benim şuan aldığım araç 1.4 Tsi 125ps 200nm tork. Test arabası 5 kapılı idi yani tek kapıdan 70 kg kadar daha ağır ...

Arabada ben , satış sorumlusu ve 3 kişi daha vardı ilk kullandıgımda , aşağı yukarı içerisindekilerin ağırlığı 450 kg .

Araç tahmin ettiğimden çok rahat gitti. Doğuş un ilk çıkışında dik bir rampa var orda bile hiç zorlanmadı.

Sonra sadece satış sorumlusu ve ben bindim gerçekten aracın performansı çok tatminkar.

Aracın üzerinde 17'' Spor Paket ( Ambition ) jantı vardı. 225 45 17 Lastikleri ile .

Benim aracımda aynı şekilde olucak 18'' takmayı düşünüyorum ilerde , performansı tabiki etkiler ama hissedilir bişey olucağını düşünmüyorum.

RevoTech şuan bi chip geliştiriyor onu da bekliyoruz bitince Chip de yazılıcak araca ortalama 160 ps 270 nm tork ile gayet zevkli bi araç olucak gibi ...

Sorunada gelince aracın üzerindeki jantlar burdan gözüktüğü kadarı ile 18 . Aracın performansını arkadaşlarında dedigi gibi araç 1.6 ise hissedebilicek şekilde etkiler. Ama kaliteli bi jant seçimi ile 1.4 tsi 1.8 tsi lerde jantın daha doğrusu 18'' jantın çok da performansı etkılıyecegını dusunmuyorum. Ama tabi bunda hangi jantın kullanıldıgının önemi büyük.

işte benimde derdim buydu :) 1.8 olsa bişey olmaz diyorsunuz yani... 1.6 da performans gidiyormuş... zaten performans yokmuşki 102 hp bende birşey sanıyordum a3 ü... 1.6 seat cordobamızla aynı beygirmiş

• Heh sen şimdi o 1.6 102hp cordobaya 18 jant tak bak bakalım nolacak :) Ayrıca a3 cordobadan da agır :)
  • Öncelikle tartışılması gereken neye göre performansı düşer mi ? ince lastikli haline göre az da olsa gidiş performansı düşer bunun nedeni yüksekliği değil ..yere basan kısmın 225 e çıkarak yerle olan sürtünmesinin artmasından dolayı performans düşer..bunun yanında jant büyüdüğünden çok kaliteli bir alaşım jant değilse ağırlığı da aracı etkiler.Bu düşürdüğü performans yani gidiş kalkış çekişteki düşürmesi .

Şimdi birde faydalarına gelelim yer tutuş ve virajlardaki savrulmasıda bu oranda azalır..
    Motoru yormasına gelince devamlı motor zorlıyacak şekilde kullanılmayıp sakin sakin kullanılırsa motora çok zarar vereceği kanısında değilim..bu tabi 1.6 için 2.o ında veya 1.8 t de motora zarar vermesi çok zordur..Bence bu araçtaki çift çıkış havayı dolaştırdığından araca güç kaybettirir..direk çıkış yapacak olan hava iki kanal arasında problem yaşar ..çünkü muhtemelen orjinal çift olan araçlar gibi ortadan değil sondan ayırma yapılmıştır diye tahmin ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ART CAR -- 23 Şubat 2008; 19:02:52 >

• inş.bu aracın sahibi forumdan cıkmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuraydin -- 24 Şubat 2008; 0:03:40 >
  • İkisi de aynı motor zaten ama A3'ler genelde 1.6 102hp oluyor vergi ve fiyatından dolayı.Yurtdışında 3.2 250hp A3'ler var.Ona 20 taksan bişi farketmez.
    quote:

Orjinalden alıntı: emrecalak

quote:

Orjinalden alıntı: Gkhn_

Emisyon değerlerine göre vergilendirme olsa ülkemizdede bizde 1.6 değil 3 4 bin € fazla verip 1.8 2.0 araçlar alsak ...

işte benimde derdim buydu :) 1.8 olsa bişey olmaz diyorsunuz yani... 1.6 da performans gidiyormuş... zaten performans yokmuşki 102 hp bende birşey sanıyordum a3 ü... 1.6 seat cordobamızla aynı beygirmiş

• 17 yada 16 jantlı 3.2 ye göre farkeder ama
  • http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Umarım bu link yardımcı olur.
    Mevcut lastik ebatını ve almak istediğiniz lastik ebatını yazıp,
    iç ve dış çapın değişikliğini ve kayıp yada kazancını veriyor.
    Yeni ebattaki lastiğinizle ibre 100 gösteririrken (daha doğrusu sitede mil olarak veriyor)
    aslında kaçla gittiğinizide veriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozyy54

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Umarım bu link yardımcı olur.
    Mevcut lastik ebatını ve almak istediğiniz lastik ebatını yazıp,
    iç ve dış çapın değişikliğini ve kayıp yada kazancını veriyor.
    Yeni ebattaki lastiğinizle ibre 100 gösteririrken (daha doğrusu sitede mil olarak veriyor)
    aslında kaçla gittiğinizide veriyor.

Üst kısımdaki seçeneklerde "Metric" 'i seçerseniz ölçüleri mm ve Km olarak görebilirsiniz...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.