Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (260. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.010
Cevap
78
Favori
440.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 binde antifrizde ciddi bir azalma var, ekleme yapmam gerekecek, yasayan var mi boyle bir seyi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 30 Nisan 2023; 11:17:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Araç 8V mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaa89 -- 30 Nisan 2023; 11:19:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, asagi yukari 500ml ekleme yapmam gerekiyor gibi gorunuyor, 3 yil 18-19binkm oldu kullanali

Matt Popovichyoutube
    How to Diagnose and Fix Low Coolant Warning for Audi (A3 8V) / VW
    https://www.youtube.com/watch?v=rRbSVmFteuY&feature=youtu.be

Bu videodakinden cok az daha yukarda seviyesi sogukken, 500 degilse bile belli miktar eklemem gerekecek, demek ki biraz daha dusse arac uyari verecek.. Fakat 18-19 bindeki aracta normal mi bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 30 Nisan 2023; 20:37:8 >

Normal değil hocam min yazan seviyenin altına düşmemeli. Servise bir baktırın kaçak falan mı var acaba

Bizim 2021 1.5 Tiguan'da da oldu. Km'si de o sıra 12-13 bin falandı. Serviste ekleme yapıldıktan sonra tekrarlamadı sanırım. Bi bakarım bugün tekrar.

• gorkemert kullanıcısına yanıt
    Hocam siz önermiyorsunuz ama Castrol bu araç için 0-20 öneriyor. Doğuş zaten ucuz diye 5-30 yapıştırıyor her araca

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp

• Hocam ben baya araştırdım bu konuyu, en başta 5w-30'a ben de karşıydım.

0w20 çok soğuk iklimlerde ve sürekli şehir içi kullanımda uygun.

Motor soğukken fazla aşındığı için 0w-20 daha hızlı ısınıyor bu sayede soğuk iklimde artısı oluyor.

0w-20 yakıt tüketiminde 0.5 litreye kadar az yakabiliyor bu nedenle de emisyon düşük çıkıyor, üretici firmanın bu yağı önermesinin en temel nedeni bu.

0w-20 kullandığımda yağ eksiltmesini daha net görüyordum 5w-30'a geçince böyle bir sorun yaşamadım. Yüksek devirlerde 5w-30 motorun ısısını daha stabil tutabiliyor. Bu da daha az yağ yakma ve motorun daha az aşınmasını sağlıyor.

Sülfat külü oranına baktığımda da 5w-30 daha düşüktü, yani bunun önemi de yağ yandıkça zamanla partikül filtresinin daha geç tıkanmasını sağlıyor. Zaten sürekli yağ eksiltmesi partikül filtresinin erken tıkanmasına neden oluyor, 5w-30 daha az eksilttiği için bu riski de azaltıyor.

Sonuç olarak sıcak iklimde yaşayan, yüksek süratleri gören ve devirli kullanan birinin 5w-30 kullanması çoğu konuda daha avantajlı oluyor.

Hocam detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Yağ eksiltme açısından 5-30 dediginiz gibi daha az eksiltir. Tüketim farkını hissetmek biraz zor. Zaten 35 TFSI benim gördüğüm en az yakan turbo benzinli araç bilmiyorum belki daha az yakanı vardır ama hem performans hem tüketim açısından harika bir motor.

Ben de oyle umuyorum yani ekledikten sonra bir daha eksiltmemesini umuyorum.. bu kadar yeni ve hic yipratilmadan kullanilmis aracta bir yerlerden kacak olmasini beklemiyorum… 1.6 tdi larda neredeyse hepsinde 60-70 bine gelince hafiften eksiltme oluyordu ama 18-19 binler biraz erken geldi bana

• Yakit tuketimi gercekten bu guc seviyelerinde benzersiz… Daha guclu motorlar var daha cok yakiyorlar, daha gucsuz motorlar var benzer yakiyorlar.. Kendi liginde Guc/yakit tuketimi acisindan gercekten tatmin eden bir motor..

Fakat mukemmel bir motor diyemem, rolantide cok titresimli, her zaman cok puruzsuz bir motor hissiyati alinabilen bir motor degil (1.4 tsi cok daha iyi bu konuda ama o da yakitta daha cok uzuyor) turbo tepkimesi gec olan bir motor, twin scroll turbo filan olsaydi gucu cok olmasa da puruzsuzluk acisindan, kullanis keyfi acisindan cok daha tatli bir motor olurdu.. Ha bu hacimlerde yeni nesil araclarda daha iyi bir motor var mi, bunun yerine tercih edilecek bir motor var mi denirse bence yok.. Eksiklerine ragmen su an icin en olumlusu bu bence.. ne 1.3 reno-mercedes motoru, ne 1.5 bmw, ne 1.6 pejo-bmw motoru bundan iyi degil..

Hocam rölantide titreme vs çok hissetmedim ben hatta sıcaklık 90 a gelince araç sanki stop etmiş gibi sessiz ve titreşimsiz çalışıyor. Burada yağın markası vs çok önemli bence. Birde 1.4 TSI motora göre evet biraz geç doluyor gibi turbo bence onun sebebi biraz partikül filtresi olmasından 1.4 lerde benzin partikül filtresi yok o yüzden çok daha canlı motor

• quote:

Orijinalden alıntı: eapantherea

18 binde antifrizde ciddi bir azalma var, ekleme yapmam gerekecek, yasayan var mi boyle bir seyi?

Benim araçta 60 bin bakımında fark etmiştim, min seviyesinin çok az altındaydı. Takviye yaptılar. Şu an 65 binde azaltma yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten buyuk bir titreme degil bahsettigim, ama kaputu acip ustune biraz dolu ince cam suyu pet i koyunca belli oluyor, arac icinde de pedal bolgesinden hafifce hissediliyor, bir de baskasinin atmosferik bir aracini kullaninca anliyorsunuz rolantide biraz titredigini.

Evet muhtemelen o partikul filtresi araci ciddi zorluyor, mesela 2017-18 1.0 tsi larda partikul filtresi yoktu, onlar hem daha az yakiyor hem daha cigerli gidiyordu sonra gelen 1.0 tsi lara gore

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 2 Mayıs 2023; 12:42:5 >
  • AA3437 kullanıcısına yanıt
    Eger km den bagimsiz 3 yasinda diye boyleyse bilemeyecegim, bakalim bir ekleme yapayim sonrasi nasil ilerleyecek

Bizdeki dsg kuru kavrama mı hocam ?

• Kuru kavrama.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalitim konusunda benden başka birseyler deneyen varmi ? Yoksa herkes memnunmu hâla :)

• ironwrist34 kullanıcısına yanıt
    Bir önceki aracım Japon olduğu için çok memnunum

• Neydi arac

• 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.