Şimdi Ara

AUDI -A3- 35, 1.5TFSI-150 hp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.742
Cevap
68
Favori
379.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Motor ile ilgili kanguru efekti veya titreme sorununu yasayan var mi (ozellikle 2019 modelleri yani en son uretilen 1.5 motoru kullananlari merak ediyorum). Yurt disi forumlarinda bayilerle iletisime gecmis birisi; oradaki bayilerin soyledigine gore vw sorunlari cozmus ve 2020 ler duzgun gelecek demisler (tabi satabilmek icin ortaya atilmis bir laf da olabilir)
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Kanguru efekti nedir?
  • https://www.youtube.com/watch?v=bMc1CL4GVl8&feature=youtu.be

    Bir de bu rolantide aralikli duzensiz titreme sorunu varmis bir arkadas atmisti bugun forumda. Ama onun arac 2017 model, vw sorunlari yazilim guncellemesiyle epey bir cozmus eski araclarda, soylentilere gore 2020 modellerde komple sorun cozulmus olacakmis ve oyle teslim edilecekmis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 15 Şubat 2020; 0:2:44 >
  • Hocam konu isminden sportbacki kaldirabilirseniz sedan-sportback farketmeksizin tum 1.5 kullanicilari faydalansin konudan veya yazsinlar bilgilerini-fikirlerini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 15 Şubat 2020; 0:9:9 >
  • Tamam hocam
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Hocam 2017 üretimli A3 te yaşadı bir arkadaşım. Uzun süre çözemediler. Yazılım güncellemesiyle çözülmüş ama geçen yıl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Liste fiyatlarına takılmayın audide. Çok güzel indirimler alabilirsiniz. Zamanında (3 sene önce) teklif formunda 230 yazan a4ü nakit 152 ye almıştım.
    Valla hocam 2016'da araba almak için doğuş oto'ya gittim. Liste fiyatı 85 olan Seat Leon Fr'ı 100 TL indirimle verdiler. Yani dalga geçer gibi davrandılar indirim falan yapmadılar ondan sordum.
    Araba alacağım zaman audi'ye bakacağım bundan sonra :)
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Su an herkese indirimli fiyat sozu verdiler ama, araclar ne zaman gelecegi belli degil, gelince fiyati ne olacak belli degil, zam yeme ihtimali yuksek... oyle oldugu zaman ne anladim ben o kampanyadan durumunu yasatabilme ihtimali var yani. Ama audi genel olarak liste fiyatinin altinda arac satiyor (bilerek yuksek gosteriyorlar liste fiyatlarini)
  • 210 bine öyle bi buzdolabı göster alalım :)
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Bilemedim. Kullandığım araçta böyle bir sorun yoktu.
  • Ben satış temsilcisine özellikle sormuştum silindir kapama var mı, vw deki act sistemi gibi, aynı motor mu? Diye. Bu motor farklı, silindir kapama durumu yok bunlarda demişti. Çok ilginç. Ne sattığını bilmiyor demek ki.
  • Cod diye sorsaniz belki bilirdi. Ama 2020 model fiyat teklif-ozellik listesi formlarinda cod yazmiyor. Ondan dolayi yok demis olabilirler
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Hocam 1.5 motorda emisyon dusurmeye calistilar (1.4 un ayni mantiginda, yeni teknoloji parcalar kullanilip fark yaratilan tek nokta emisyonu). Bilenler bilir, lpg li araclarda gaz ayarini kisarsaniz motor kafa sallar, zorlanir, titrer vs. gaz ayarini acarsaniz da rahatlar ve akici hale gelir. Fakat gaz ayari kisilinca da egzoz muayeneden gececek emisyon seviyesine duser. Bu 1.5 de de bence (teknik bilgiye dayanmadan salliyorum bu teoriyi) durum ayni; motorun bu semptomlari gostermesinin ve bir yazilim guncellemesiyle cozulmesinin sebebini bu gaz ayari olayina bagliyorum. Motor control unitesine yeni yazilim atip gaz ayarini aciyorlar ve normale donuyor motor. Peki neden 2020 modeller 2019 sonu modeller sorundan kurtuldu deniyor? Cunku GPF koymaya basladilar. Yani emisyonu GPF ile dusurup, motordaki gaz ayarini istedikleri gibi acabildiler kisacasi. GPF ise belirli bir km den sonra insanlarin basina bela acmaya baslayacak ekstra bir parca. Dunyadaki emisyon dusurme ataklari icten yanmali motorlari koseye fena sikistiriyor. Elektrikli arac sifir emisyon tamam oba gecirmeye calisiyorsunuz da, halbuki bre gerizekalilar, o elektrigi ureten tesisler 0 emisyon mu? Dunyada cogu yerde hep emisyonu yuksek eski tip yontem ile elektrik uretimi yapiliyor ve o santrallerde elektrik uretilirken enerji donusum verimliligi yine dusuk (neymis efenim elektrikli araclar 100% verimlilige sahipmis). Isin asli tamamen sacma temellere dayaniyor anlayacaginiz.

    Neyse bizi ilgilendiren kismi yeni model 1.5 lerde sorunlar cozulmus halde olacak gibi duruyor, eskilerinde de yazilim guncellemesiyle buyuk oranda cozulmus halde.




  • Aslinda eski kullaniclardan kullandiklari araclarin motor kodlarini buraya paylassalar ne zaman ne degisti daha net olur. Ilk cikan 1.5 tfsi larin motor kodu DADA diye biliyorum. Yenileri farkli olmasi lazim gpf ile gelenlerin.
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Atlama yapmasının nedenini bilmiyorum ama LSPI olabilir. Gerçi VW'nin motor hacmini 1.4'ten 1.5 litreye çıkarmasının sebebi de 1.4'te LSPI yani düşük devirde vuruntu çok olmasıydı. OPF kullanımı için elbette yakıt haritaları da değişiyor.
  • Hocam, yeni 1.5 lerde LSPI sorunu ortadan kalkmıştır diyebilir miyiz.
  • Aynı aracı bende 2017 de sıfır km alıp 2018 e kadar kullandım. Araçta COD mevcut ( yani ACT ). Yakıt tüketimi sert kullanmazsanız baya iyi. Basarsanız 8,5 9 lt yakar. Benim aracım sport paketti, üzerine full led farlar, prestige paket ve bir paket daha vardı ismini unuttum ☺️ Golf 7 den geçiş yapmıştım. Golf den daha sıkı ve kaliteli bir araç olduğunu söyleyebilirim. Yalıtım konusunda çok çok başarılı. Ne rüzgar ne de yol sesi vardı araçta. Tek handikapı içi Golf kadar ferah değil ve donanımı biraz kırpmışlar tabi. Arka kol dayamanın ve hız sabitleyicinin olmaması vs.
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Motorla ilgili sorun yasadiniz mi yukardaki entrylerde bahsedilen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    Bende 1.4 tfsi a4 avant var ama bizim araçlarda act yok. Güç ve tüketim olarak çok memnunum. A3 de daha da iyi olur. Tek sıkıntı kuru kavrama şanzıman o da biraz şans işi. Verilen fiyat mart teslim mi? Ne var desing pakette?
    Bugun gorustum teslim tarihi hala netlesmemis,araclar hala uretime gecmemis,uretime gectiginde net tarihleri soyliyeceklermis,marta dogru uretim bandindan ciksa tr’ye gelecek araclar tahminen nisan basini bulur gelmesi.Euro 7’yi uzerine gecerse fiyatlar revize olacakmis.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.