Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (70. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.316
Cevap
180
Favori
505.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siz bir çare bulabildiniz mi kablosuz carplay konusunda,

Araştırdığım kadarıyla bizim araçlarda 3611 versiyonlar da olmuyor.

• bulamadım hocam açan yerler varmış yazılımla açtırmak lazım ilk serilerde wifili carplay vardı sonradan engellemişler neden bilmiyorum tam bir saçmalık eğer açtırabilen açan varsa lütfen bilgi versin çok önemli bir özellik bence kabloyla kullandıktan sonra ne anlamı kalıyor cihazın kendisin de wifi var zaten kablosuz carplay olmaması için hiçbir neden yok donanımı mevcut yani ilk gelen arabalarda ilk serilerde var sonraki partilerde sonraki gelen araçlarda yok tam bi saçmalık yazılımla engellenmiş belli ki hatta bir arkadaş sos tuşuna basarak 3611 versiyonda yani usbli kablolu versiyonda sos tuşuna bastıktan sonra wifi yapılandırılıyor dedikten sonra carplayin tesadüfen kablosuz özelliginin açıldığını söylemişti bu söylediğini ne kadar denememe rağmen bende olmadı yaptıran yapan bilen varsa bizi de bilgilendirirse seviniriz @the wade

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkg_34 -- 14 Ocak 2022; 20:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Kaygan zeminde gazı köklediğimde; araç patinajı engellemek için ESC'yi devreye sokuyor. ESC tak diye ses çıkarıyor ve ince bir kasisten geçmiş gibi sarsıyor. Bu normal bir durum mu yoksa benim araçta bir problem mi var acaba?

• yclctn77 Y kullanıcısına yanıt
    Normal

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mkg_34 M kullanıcısına yanıt

Merhaba. ESC butonuna bir kere basıp sistemi kısıtlayınca mesafeye göre frenlemeyi kapatıyor. Bu işlem işinizi görecektir. Ancak şunu da belirteyim; sensörler devre dışı kaldığı için mild hybrid sistem de devre dışı kalıyor ve motor hiç kapanmıyor.

7 aydır aktif olarak kullanıcıyım ve bahsettiğiniz durumlardan şikayetim olmadı. Ukalalık olarak algılamayın ancak muhtemelen takip mesafesini fazlasıyla ihlal ediyor olmalısınız. Bu durumda aracın frenlemeyi fazla yapması çok normal. Bence sürüş alışkanlıklarınızı araca uygun şekilde revize etmeye çalışın. Eğer bu sisteme uygun şekilde sürüş yaparsanız çoğu zaman frene basmanıza gerek kalmıyor ve akü şarj olarak size yakıt tasarrufu sağlıyor. Bazen daha kısa takip mesafe gerektiren yerler oluyor evet, bu durumda da ayağınızı gaz pedalından kaldırmadan sabit tutarak frenlemenin aktifleşmemesini sağlayabiliyorsunuz. Tüm bu işlemler sonucunda İstanbul'da köprü geçmeme trafiğe takılmama rağmen 7 lt/100 km gibi ortalamalarda geziyorum. Tavsiyelerim bu yöndedir. Keyifli sürüşler 

• mustafa7979 M kullanıcısına yanıt

ben neden insanlar şikayetçi demiyorum öncesinde 1500 kere yazılmış aynı şeyi sormak yerine oturup kimse forumdaki diğer yazılanları okumuyor,

• mustafa7979 M kullanıcısına yanıt

Mercedes sos butonlarinin hepsini iptal etti btk kaydini yapmadiklari icin.

Bmw ‘de durum ne bilmiyorum.

Fakat bu firmalar btk kaydi yapmadiklari icin herhangi bir operator ile anlasiyorlardi cekim sıkıntisi yasanmiyordu.

Audi bu araclarin hepsini btk kaydi yapti ve sim kart olarak vodafone ile anlasti vodafone cekim problemi yasattigi icin sistem otomatik uyari veriyor buda diger sistemleri kilitliyor.

1milyonluk araclar degil normalde yarisindan fazlasi vergi aracin yoksa bu araclarin hic biri milyonluk olamaz.

Mercedesi ben me connect var diye aldim adamlar sonra iptal etti donanim bile kullanilamiyor bmw’dede ayni sekilde.

• Merhabalar. Bende yeni A3 sportback modeliyle aranıza katılmayı düşünüyordum taa ki bu konuyu okuyana kadar.. Evimizde 2018 W177 A serisi var türkiyeye ilk gelen yeni kasalardan. Apple carplay konusunda sorun yaşadık ama şu şekilde. Araçta özellik açık değildi ve geçen sene bu sorun çözüldü bir şekilde ancak yazılımsal bir problem yaşamadık diyebilirim. En büyük sıkıntımız airbag arızası yandı ve servis bu sorunu kısa bi sürede çözdü. Servis rutin bakım fiyatları biraz yüksek geliyor ancak sorunsuz aracı sürdüğümüz için kafamıza takılan bir sorun olmadı bu. Koskoca Audinin bu konuda müşterisine bu kadar sorunlu bir araç teslim edeceğini hiç düşünmemiştim.

Yani alt sınıf bir araç daha aldık ailemizde o araçta bile hiç bir yazılım sorunu hiç yaşanmadı. Bu sos ve geri kamera sorununu yurtdışı sitelerde de okudum ve sanırım çözüm hala yok. Eğer ki bu problem yerleşik operatör Vodafone olduğundan ötürü ise bu daha daha vahim. Çekim ve kapsamayla ilgili bir sorun olabileceği biliniyor ve gidip de Audi Türkiyede Vodafonela anlaşma yaptıysa bu çok çok daha kötü bir durum. Kullanıcı tecrübelerim ve yaşadığım bölge değerlendirmesiyle kapsama konusunda Vodafone en kötü operatör. Umarım bununla alakalı değildir..

Şuan çok çok hayal kırıklığına uğradım. Bu hafta hem bayileri hem galerileri gezip somutlaştıracaktık niyetimizi. Sanırım 2022 üretimleri beklemek daha mantıklı olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thierry Henry 20 -- 23 Ocak 2022; 14:7:37 >

• Konu icinde bahsedilen sorunlarin hicbirini ben yasamadim. Aracim 6000km sedan 35 modeli Sline. Yaklasik 4 aydir kullaniyorum . Apple Car Play kablolu kullaniyorum. Bahsedilen hatalar ile karsilasmadim.

• Thierry Henry 20 kullanıcısına yanıt
    Telefonunuz yeni bir modelse carplayi hiç bir sıkıntı yaşamadan kullanırsınız. Tek yaşadığım sorun SOS sorunu o da çözümü 30 saniye

• Ne kadar sıklıkta mesela SOS arızası alıyorsunuz? Geri görüş kamerasının kararması gibi bir problem yaşadınız mı? Araçla ilgili tavsiyeniz varsa dinlemekten memnuniyet duyarım. Gerçekten karar aşamasındayız ve alternatife gitmek de istemiyorum çünkü aracı çok beğeniyorum.

İstanbul’da yaşıyorum. Belli noktalarda SOS yanıyor. Mesela çok tanıdık bi avm önünde yanıyor. U dönüşü yaparken nedeni oranın az çekmesi falan değil sanırım jammer tarzı bişi var. Bazen köy tarzı yerlerden geçerken de yanıyor. SOS yandığı zaman carplayden telefon sesi karşı tarafa gitmez ve bi süre sonra harita konumun yanlış gösterir. Ama SOS çözümü çok kolay SOS tuşuna 30-40 sanite basılı tutuyorum Sonra ekranda acil durum araması çıkıyor. hemen tuşu bırakıp ekrandaki iptal tuşuna basıyorum. Bunların sonucunda SOS sönüyor ve her şey düzeliyor. Haftada 2-3 alsam bile 40 saniyelik bi çözümle hallediyorum. Bir keresinde basılı tutmak yerine tuşa bir kere bastım bıraktım SOS yandığında. 40-50 saniye sonra yine iptal tuşu ekranda çıktı ama basmama rağmen işlemedi. Bi hata oldu orda. SOS araması sanki arka planda servisi arıyomuş gibi kaldı. Öyle kalınca geri vitese taktığımda kamera falan açılmadı. Sos öyle arka planda arama yaparken arabadan inip kitleseniz bile açık kalıyodu. Bidaha bindim arabaya bastım SOS tuşuna arama başlicak dedi iptal için bir daha tuşa basın dedi. Bastım kapandı. Bir tek böyle bi olayda arka kameram açılmadı. Onun dışında ben burdaki sorunları yaşamadım. Almadan önce A200 de sürdüm ama A3 inanılmaz dolu getirdiler bence koltuk ısıtma otomatik kararan ayna kablosuz şarj çok iyi özellikler. Kablosuz şarj tabi biraz ısıtıyo telefonu ama yeni Iphone kullandığım için gerek görmüyorum kullanmaya. Siz yeni alcaksanuz sanırım 0 arabalarda Kablosuz Carplay kapanmış. Kabloyla bağlayacanız için şarj önemli değil. İç malzeme kalitesi tabi biraz kötü. Önceki kasaya göre çok gerileme var. Arabayla ilgili benim tek sorunum en başlarda hızlı vites değiştirmekti. Yokuşlu zeminlerde ileri geri vites arasında hızlı değiştirirseniz araba böyle bi stop edermiş gibi katırdıyor. Frene basıp 1 saniye sonra vites değişmek gerek. Ve size tavsiyem yetkili satıcılardan değil Direktmen Doğuştan alın aracınızı.

• Sürücü tarafı sıcaklık artırma tuşunun kararsız kalması hatta bazen hiç çalışmaması videosu çektim:

files.fm
    mov: IMG_6825.MOV
    https://files.fm/u/znsuazery

Birçok araçta bu durum var gözüküyor. Yabancı forumlarda da geçiyor. Yazılımsal mı yoksa tuştan mı kaynaklı servis bakımında baktıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelion78 -- 24 Ocak 2022; 10:0:22 >
  • thelion78 T kullanıcısına yanıt

Asil bomba cizgili klima tuslarinin isigi olmamasi cok komik geldi.Gece suruslerinde hangi tus neyin anlasilmiyor.Cizgiyi koymuslar isik koymamislar tuslara saka gibi.

• EUS E kullanıcısına yanıt
    Klima göstergelerinin altında kaldığı için koyulmamış bence, maliyet düşürmek için bir hareket, digital ekranda ne yazıyorda altındaki tuş onu değiştiriryor

• curly2807 C kullanıcısına yanıt

Anlıyorum. Ben aracın carplayini ve medya kısmını çok aktif kullanan bir kullanıcıyım. Dediğiniz gibi çözüm mevcutsa aracı beğenenin katlanabileceği bir özellik. W177 A serisi aracımızdan memnunuz doğal olarak kafada onla karşılaştırmaya çok gidiyoruz. Zaten yeni A3 doluluğunda bir A almaya kalksak fiyat 900lere çıkıyor. Yetkili satıcılardan derken İzmirdeki audi bayisi Vosmer ve Eröze bakmayı planlıyordum. Direk Doğuşun kendine ait bayilerinden mi almamı tavsiye ediyorsunuz?

Yani tabiki diğer yerleri kötülemek istemem ama tahminimce 0 arabada sorun çıkma ihtimali doğuş dışından alınca daha yüksek. Doğuş bence daha çok ilgileniyor.

• caglarr1905 C kullanıcısına yanıt

Tamamda hocam gece suruslerinde gorunmuyorki tuslar

• Yeni 3660 sürümüne güncellemiş olan kişi var mıdır?

Güncellemiş olanlar tecrübelerini paylaşabilirler mi?

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.