Şimdi Ara

AUDI A3 2021 8Y (ANA KONU) (171. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.913
Cevap
192
Favori
572.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgi vermek adına söyleyeyim. Yaklaşık 7-10 gün önce, 2021 SB TFSI35 Advanced PRemium + Konfor aracımı 1.610'a sattım. Araba 11.000km'deydi.

Hocam, tamamen çevremden duyduklarıma göre birkaç yorum yapmak istiyorum. Bahsettiğiniz dip fiyat a3 sb advanced 1.5M Buna bildiğiniz üzere panaromik açılır tavan+Premium paket+Konfor paket eklendiğinde fiyat 1.7M hatta B&O da ilave edilirse 1.8M küsurlara çıkıyor ve bu fiyattan alıcı buluyor. Golf style için yazan 1.7M un altına bayilerin indiğini düşünüyorum örneğin 1.6M. Style donanım orta paket gibi gözüksede oldukça dolu bir araç direksiyon ısıtma vs bile var. Hatta çoğunda kör nokta uyarı sistemi vs li gördüm. Yaklaşık donanımlar için kıyaslayınca a3 yine %10 gibi bir oranda bence daha yüksek fiyat etiketine sahip oluyor. Bmw 118i de premium bir araç, sportline modeli için yine dolu sayılabilecek donanıma sahip versiyonlarında 1.7 - 1.8M lar konuşuluyor. Kaldıki bmw genelde az da olsa daha pahalı etikete sahip olur audilerden. Eskiden hatırladığım kadarıyla 8p kasa a3 lerin boş donanımlı versiyonları da o dönemin golfleriyle yaklaşık fiyatta olurdu. Buradaki çıkarımım aslında golfün biraz premium fiyatlara yakın satıldığı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Zombie.TR Z kullanıcısına yanıt

hocam ay sonuna kur duser ise indirim yapacaklarmis vdfden kasko yaoarsak ekstra bir indiriim de olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam yanlış bir düşünce bence. Bizler (yani biniciler olarak) araçlarımızı ikinci elde çok para etsin diye değil beğendiğimiz için kullanmak için alıyoruz. Tabi ki ikinci elde aracın değerli opması güzel birşey ama herşey değil. Golfe göre zarardayum diyorsunuz da ama satana kada da Audi kullanıyorsunız. Sıfır fiyatlarını düşününce Audi fiyatları gayet f/p aracı olarak karşımıza çıkıyor. Normalde premium araçlarda f/p termini kullanmayız. Ona rağmen Style golften ucuza bu araçlar şu an alınabiliyor. Ayrıca bu durumun sorumlusu doğuş oto da değil. Almanya'da da zaten A3 ile golf fiyatları birbirine yakın. Sonuç olarak içiniz rahat olsun güzel bir aracınız var binin, kullanın zevk almaya bakın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kendi aracım 2021 Q3'ün değeri Ocak'ta 73658 dolar iken, Mayıs'ta pik yaparak 103714 dolar olmuş. Şu anda ise 75700 USD görünüyor.

Hiç değer kaybetmediği iddia edilen Mercedes'in en popüler aracı mesela C200 4Matic 2023 model olan versiyon ise Ocak'ta 107985 dolar iken, pik yapan Mayıs'ta 119212 USD olmuş. Şu anda ise 104118 görünüyor.

Diğer benzer marka ve modelleri incelediğimizde de benzer bir fark var. Sadece Tonale gibi tutulmayan modellerde ise fark çok daha büyük diyebilriiz.

Dolayısıyla araba aldım, aşırı zarar ettim diyenlerin hepsi seçim döneminde karaborsacıların gazına gelip araba alanlardan oluşuyor diyebilirim. Seçim öncesi ocak, şubat gibi veya seçim sonrası alanların ise aracı olduğu gibi yerinde duruyor. Araçların karaborsa olduğu, herkesin kapıştığı dönemde araç alanlar ise ne marka model olursa olsun (pejo gibi markalar bile dahil olacak şekilde) zarar etmiş durumdalar. Zaten beklenen de buydu, sıradışı bir şey yok. Audi A3'e özel bir şey hiç yok. Merak edenler TSB sayfasından geçmişe dönük kasko değerlerini indirip Excel'den karşılaştırma yapabilirler. Arabadan kar etme dönemi biteli epey oluyor, bu amaçla alanlar uzunca bir süre arabalarını keyifle kullanacaklar :)

Golf noktasına gelince de A3 ve Golf fiyatları eski kasalarda da birbirine yakındı zaten. Araçların çok ciddi bir farkı yok, yakın olması da normal. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın, premium bir markanın satıştaki en düşük modelini alıyorsunuz, biraz markası satıyor yani bu durumda. Mesela ben de Q3 yerine Formentor alıp bi 400 bin cepte tutabilirdim ama alışkanlığımdan ötürü Audi tercih ettim. Vergilerden dolayı fiyatlar yüksek ama arabalara çok büyük bir anlam yüklemeye gerek yok. Baz paketin vergisiz fiyatı 25 bin dolar şu anda (yani 15 tane falan iphone ediyor). İnanılmaz büyük beklentilere girmek saçma olur. Ben 8V'yi 5 sene kullandım, çok da memnundum eminim yenisi çok daha iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zombie.TR -- 8 Aralık 2023; 20:14:55 >

• Merhaba,bu sabah aracımı çalıştırtığımda gösterge tablosunda "tahrik arızası"uyarısı ile karşılaştım,bu uyarı ile karşılaşan oldu mu?Dün Çanakkale yetkili servisi beni arayarak aracım için ücretsiz check up yapılacağını söyledi ve aralık ayının sonuna kadar bu hizmetin devam edeceğini söylediler,bu konu hakkında bilgisi olan var mı?Aracım 2021 model,27000 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutay86 -- 9 Aralık 2023; 8:47:46 >

• S line dan daha konforlu bir araç 1.5 milyona bulursan bi tane daha alırım. Advanced konfor ve premium paket ile geliyor oda araç fiyatını 1.9 milyon gibi rakamlara getiriyor. S line yol sesi ve sert süspansiyon yapısından dolayı advanced çok daha tercih edilebilir.

• İnternette yer alan fiyatlar paketsiz aracın baz donanım fiyatı üzerinde hiç bir özelliğin olmadığı fiyatı. Park sensörü bile yok o fiyatın içinde yarın bir bayiyi arayıp fiyat alın size verecekleri rakamın mutlaka paketle olduğunu duyacaksınız.

• Arkadaşlar merhaba, daytona gri iç-dış sline. Siyah stil Plus paket, konfor+premium paket, koltuklar nappa dikişli spor paket, marka modeli ve motor gücü yazısı iptali donanımları olan araca 1900 lira fiyat aldım. (Kaskoyu bayiden yaptırmak şartı ile) seramik kaplama, kaput koruma, 1 yıl garanti uzatma, paspaslar, cam filmi dahil. Sizce fiyat nasıl? Bir de arkadaki yazıların silinmesi durumu garip geldi. Audi logoları da siyah bu arada.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.