Şimdi Ara

atWar Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.5 yıldır oynadığım atWar strateji oyununu görsellerle destekleyerek sizlere anlatmaya çalışacağım.(Bilenler muhakkak çok vardır, bilmeyen arkadaşlar için küçük bir tanıtım.)Strateji severler için gerçekten güzel bir oyun.Bilgisayarı benim gibi çok iyi olmayanlar içinde oldukça iyi.Alman bir eleman yapmış.Oyunun teması şu:Boş bir harita üzerinde herkes bir ana ülke seçiyor,o ülkeden başlayıp diğer ülkeleri de fethedek birbirini yenmeye çalışıyor.Oyunu tarayıcınızdan atWar yazarak oynuyabilirsiniz.(İndirme yok:D).

    BAŞLANGIÇ

    -Hesabımızı kurduk bir odaya giriyoruz.
    -Yapmamız gerekenler strateji ve bir ana merkez(ülke seçmek).
    -Herkes belli bir sermayeyle başlıyor,(Oyun kurucusunun ayarladığı miktara göre değişir)Ülke seçimini ülkenin getirdiği el başı gelire göre seçmemiz gerekecektir(Bu miktar ülke satın alma fiyatının altında sarı renkle gözükür).Örneğin Fransa'yı seçtiğinizde her el başı 300 gelir geliyorsa Bulgaristan'ı merkez olarak seçerseniz 100 gelebilir.Bu ülkenin gelişmişliğine bağlı.
    -Strateji seçimine gelelim,oyunda 3 temel strateji var, ancak geliştirmeler(geliştirmelerin ne olduğunu aşağıda anlatacağım.)deki stratejiler hariç.Saldırı,Savunma ve DenizKuvvetleri.Saldırı seçerseniz saldırınız yüksek savunmanız normalden biraz daha düşük olur.Savunma seçerseniz güçlü savunma birimlerine karşın düşük saldırı birimleriniz olur.Önce strateji,sonra ülke seçilir.Ardından hamleler yapmak için süreniz akmaya başlayacaktır.Tur süreleri oda başkanın kurduğu süreye göre değişir. (4 dakika öneririm).4 dakika sonunda saldırdığınız yerlere göre değişir alıyosunuz veya alamıyorsunuz.Oyun böyle akıp gidiyor.Diğer oyuncularla Ateşkes-Dostluk-Savaş gibi diplomatik ilişkiler kurabiliyorsunuz.

    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]
    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]
    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]
    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]

    BİRİMLER

    Her birimin farklı işlevi ve haraket kabiliyeti vardır.

    Militan:Basit en maliyetsiz savunma birimidir.Haraket kabiliyetleri azdır.

    Piyade:Savunması militana göre daha iyi ve birazdaha maliyetlidir. Görüş alanı militandan daha iyidir.

    Tank:Kara saldırı birimidir.Haraket kabiliyeti güzel saldırısı yüksektir.

    Bomber:Maliyeti tanktan biraz daha fazladır.Savaş durumu dışında ekonominin refahı için kullanılmasını tavsiye etmem.

    Nakliye uçağı:Haraket alanı çok geniş ve çok maliyetlidir.3 birim alır.Altta bahsettiğim geliştirmelerle birim sayısı 4 e çıkarılabilir

    Marine:Gizli kara birimidir düşmanlarınız göremez.

    Nakliye Gemisi:Deniz yolundan nakliye yapmak için kullanılır maliyeti uçağa göre çok çok iyidir.10 birim kapasitesinde taşıma yapar.Haraket kabiliyeti nakliye uçağı kadar iyi değildir.


    Savaş Gemisi:Denizden saldırı yapmak için birebir. Pek tavsiye etmem

    Gözlem uçağı:Düşmanlarınızınbirimlerinin sadece sınırınıza yakın olanları görebilirsiniz.Bunun için sadece 1 tane gözlem uçağı çıkarıp düşmanınızın uzaktaki birim sayılarının olduğu kısma sürün.Stratejik olarak önemlidir.Büyük haritalarda kullanılır.Haraket alanı güzeldir.Düşmanlarınız bu birimi göremez ve saldıramaz.

    Bunlar oyunun ana birimleridir.Geliştirmeleri yaparak bu birimleri güçlendirebilir,yeni birimler açabilirsiniz.

    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]

    OYUNU KAZANMA VE ÖDÜLLER

    -Oyunu kazanmak için düşman veya düşmanlarınızın ana ülkesini yani başlarkenki ülkelerini 2 tur elinde tutmanız gerekir.Genelde oyunlar %90 bu kurala göre kazanılır.Ama ayarlardan bunu tüm ülkeyi alarak kazanma veya düşmanın başkentini 1...10 tur elinde tut olabilir.Oyun sonu oyuncular SP kazanır.Kaybedenler oynadıkları tur sayısı veya ülkelerin çokluğuna göre SP alır.(Kazananlardan her zaman daha az)Kazanınca aldığımız SP de değişir.Örneğin Haritada tek kalarak kazandıysanız 800 SP alırsınız 2 kişi Dost olarak kazandıysanız daha az 3,4 dostluklada dahada azalır.Peki bu SP ne işimize yarıyor?Geliştirmeler bölümüne geçelim.


    GELİŞTİRMELER

    -Geliştirmeler ekstra birim strateji gibi özelliklerdir.Bunlar başta bahsettiğim dışında ki 3 stratejiden farklı stratejiler ve başta saydığım birimler dışındaki farklı birimler olabilir.Her bir geliştirmenin belli bedeli vardır. Örneğin 3-4 ay oynadınız 20k sp topladınız 20 k değerinde veya daha düşükte geliştirmeler alabilirsiniz.Her geliştirmenin açıklaması oyunda yazıyor.Örn:Nakliye Uçağını +1 birim taşıma arttırma geliştirmesi vb.

    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]

    SENARYOLAR VE HARİTALAR

    -Oyunda senaryolar hariç 10-15 veya daha fazla harita var.Dünya haritası, Avrasya,Asya,Avrupa,Amerika,Orta Doğu vb. bu haritalar üzerinde savaşıyoruz.Senaryolara gelince,senaryolar;GOT haritası,oyuncuların kendi oluşturduğu haritalar,ww2,ww1 vb. şeylerdir.Senaryo haritasını kurmak için premıum sahibi olmamız gerekiyor(Ama senaryo haritalı bir odaya normal hesapla girebiliriz.)
    -Günlük turları olan oyunlarda var.Mesela bir tur 12 saat felan,beni pek sarmadı.

    PREMIUM

    -Yıllık 35 dolardır(180 TL)
    Ekstra olarak avatar ve ücretsiz isim değiştirme,senaryo map kurma ekstra map kurma ayarları,oyuna generalle başlama,ekstra stratejiler vb. Bana sorarsanız hiç değmez oyun normal olarak da gayet keyifli ve kesinlikle p2w değil.

    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]

    TAKTİKLER VE TAVSİYELER

    -Fethettiğiniz ülke ve şehirleri savunma üçgenine alın.
    -Birim üretimini (savaş durumu dışında)her tur nötr yapın çünkü her birim üretriğinizde sermayenizden ve el başı gelirinizden bir miktar eksilir.Boşa gereksiz birim üretmeyin.
    -Oyuna daha başlar başlamaz dostluk isteği yollamayın,rakibinizin hamlelerini size karşı tutumunuzu izleyin.
    -Oyunun %80 i yabancı Türk'te yok değil ama,İngilizce yazın bilmiyorsanız çeviri.
    -Önemli:Fethettiğiniz ülkelerin başkent dışındaki şehirlerini alın,daha fazla gelir elde edersiniz(çok fark ediyor.),
    -İki bölüm var oyunda yeni başlayan ve ana 0-6 level arası yeni başlayanlarda veya ana sunucuda oynayabililir(Yeni başlayanlar ana bölüme hemen girmesin çok deli oyuncular var.)7 level ve üstü yeni başlayanlar bölümüne giremez.

    Size tavsiyem oyuna alışana kadar kendiniz bir oda kurup tek başınıza girin birimleri,haraket kabiliyerlerin,
    strateji vb. deneyin.2-3 haftada adapte olursunuz.

    Evet arkadaşlar oyun böyle.Umarım anlatabilmişimdir.Benim oyundaki adım "Saint Dismas" ekleyin birlikte oynayalım.

    [simage]
    atWar Rehberi
    [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doyourenouncesatan -- 30 Ocak 2019; 23:54:35 >







  • 2 sene önce yazmışım kimse iplememiş agab:/
  • doyourenouncesatan kullanıcısına yanıt

    biz ipledik dostum eline sağlık

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.